• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza ihtiyacım var :(

Evlilik konusunda kendime güvendiğimi ilk yazıda söyledim, diğerinde söylemek istediğim maddi konuda tembel olmadığını ifade etmek istedim :) Diplomam var çalışıyorum, bende erkek arkadaşımda çalışıyoruz. Yaş konusunda evet erken dediğiniz gibi haklısınız.. Teşekkür ederim :)

Evladim, demek istedigim, kayinpederin dukkani evi vs var demissin, sevgilin calisiyor ; bunlari gec. Sevgilinin ya da babasinin ya da baska birinin parasina, malina asla guvenme diye soyledim. Sen kendine guveniyorsan eyvallah, baska kimseyi hesaba katma diye soyledim.

Yani bilemedim, burda cok genc kiz konu aciyor 19, 20 yasinda evlenmek isteyen vallahi anlayamiyorum, bu ne acele , flort edin gezin tozun.Yemek, camasir, bulasik ne yapacaksin:))
Etrafimda cok genc yasta yapilan evliliklerin cogu kucakta br cocukla ayrilmak seklinde patladi. Sen, 13 yasindaki kafanla sevdigin birini butun hayatin boyunca sevecek misin, bana biraz zor geliyor. 13 yasindayken sectigin erkek, 30, 40 yasinda da kafana uyacak mi , bence bu yuzden acele etme.

Son düzenleme:
Acele etmeyin hazirana kadar bekleyin,
Çok bir zaman değil, siz yüz vermezseniz zorla kaçıracak değiller ya.
babamın isteğini kıramam hazirana kadar bekleyelim sonra nişan yapıcaz diyin. Gün ola harman ola gerisini sonra düşünürsünüz.babanızlada konuşun hazirana kadar bekliycem ama bahane bulmadan ciddi ciddi düşünelim diyin annenizle beraber.

Ben cektim eller cekmesin, nolur bi nokta virgul vs bisey koy nolur!

Bunu gençler anlamıyor işte ne desekte, olmadı kaçıyorlar.
bu yaşlarda bende biriyle evlenmek istemiştim babam vermemek için çok diretti hem kültür hem aile yapımız çok tezattı.Benim babam hem çok mülayim hemde bizi çok özgür bırakmış biriydi ondan sevgi kadar bize olan güvenini hissederek büyüdüm.Şimdi babama dua ediyorum iyiki vermemiş beni.
Bir baba ne kadar sert olursa olsun evladına karşı yüreği su gibidir ve hepsinin ailesini koruma güdüsü farklı bunu bu yüzden yapıyordur eminim.
Bu kızımızda bizi dinler dinlemez onun sorunu sontavsiyem şu olur artık.
EVLİLİĞİ ÖZGÜRLÜK OLARAK GÖRMEK EN BÜYÜK ESRETTİR
Yook Büyük konuşmak istemiyorum ama kaçmam annem bizim için bi çok sıkıntıya göğüs gerdi bu sebeple kaçarsam anneme yanlış yaparım babamdan ziyade. Tabi kız çocuğu sonuçta eninde sonunda ondan çıkacak gözü arkada kalsın istemiyordur belkide. Tekrar tekrar teşekkür ederim dediğiniz gibi zamana bırakıyorum. Nasipse hayırlısıyla olur olmazsada ilerde bende babama minnet duyarım inşAllah :)

Acele etmeyin hazirana kadar bekleyin,
Çok bir zaman değil, siz yüz vermezseniz zorla kaçıracak değiller ya.
babamın isteğini kıramam hazirana kadar bekleyelim sonra nişan yapıcaz diyin. Gün ola harman ola gerisini sonra düşünürsünüz.babanızlada konuşun hazirana kadar bekliycem ama bahane bulmadan ciddi ciddi düşünelim diyin annenizle beraber.
İnşAllah zorla kaçırcak değildir dediğiniz gibi. Ailesi bu konuda tecrübeli, tetiklemeye çalışıyolar. Kaçır, barışılır, vercek olsa verirdi , vermeye niyeti yok vs. Kıyamıyo tabi Allah razı olsun oda çaba gösteriyo kendi ailesine karşı. Beklenir diyorum zaten 30 yaşında değilsin ki evde kaldı desinler. Oda yaş olarak çok büyük değil. İnşAllah herşey düzgün bi şekilde olur. Teşekkür ederim :)

Sizinle yaşıt kuzenlerim, kız kardeşlerim var hiçbirinde böyle ev kurma derdi görmedim. Hepsi üniversite okuyor ya da okuyabilmek için elinden geleni yapıyorlar. Yani daha 20 yaşında nedir bu evlilik merakı. Emin olun 25 yaşında babanız böyle davranmazdı.
Kendiniz söylüyorsunuz annem çok çekti babamdan dolayı diye. Belliki babanız sizin çekmenizi istemiyor.
Erkek arkadaşınız çooook iyi birisi olabilir. Ama bu illaki erken evlenmenizi gerektirmez.
Lütfen tekrar düşünün

Çok erken ilişkiye başlamışsınız.
Hayır benim anlamadığım madem babanız daha erken diyor, ki zaten erken, neden bu ısrar.
Sizde de suç var niye insanları uğraştırıyorsunuz net bir konuşma yapın babam erken olduğunu düşünüyor deyin sürekli sıkboğaz etmişsiniz hem erkek tarafını hem babanızı.
Yok evi olsun yok kadrolu işi olsun, bunlar kolay kazanılmıyor.
Hayat toz pembe değil malesef.
Şartlar uygun olduğunda bu işlere girişin.

Çok erken ilişkiye başlamışsınız.
Hayır benim anlamadığım madem babanız daha erken diyor, ki zaten erken, neden bu ısrar.
Sizde de suç var niye insanları uğraştırıyorsunuz net bir konuşma yapın babam erken olduğunu düşünüyor deyin sürekli sıkboğaz etmişsiniz hem erkek tarafını hem babanızı.
Yok evi olsun yok kadrolu işi olsun, bunlar kolay kazanılmıyor.
Hayat toz pembe değil malesef.
Şartlar uygun olduğunda bu işlere girişin.
Sıkboğaz eden taraf keşke ben olsam. Bişeylerin başlamasını isteyen beni sıkıştıran taraf karşı taraf. Okuduysanız eğer ev değil benim kararsızlığımın sebebi :) yinede teşekkürler ☺️☺️

Sıkboğaz eden taraf keşke ben olsam. Bişeylerin başlamasını isteyen beni sıkıştıran taraf karşı taraf. Okuduysanız eğer ev değil benim kararsızlığımın sebebi :) yinede teşekkürler ☺️☺️

İyide sizde babanızı ikna etmeye çalışıyorsunuz yani kararsızsınız o yüzden karışmış ortalık.
Açıkça konuşsanız böyle olmaz ki, insanlar babanızı ikna etmeye çalışıyorlar resmen.

Canım iki cümle söyleyeceğim.
Sakın ama Sakın kaçma.
Eğer o iş hayırlıysa hiç kimse önüne geçemez allah yazdiysa kimse engel olamaz.
Ama ya hayırsız bir işse...zorlamak da doğru değil allaha bırak.
Sakın kaçmak gibi bir hataya düşme.

Back
X