YARDİMİNİZA İHTİYACİM VAR...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
En son actigim konumda esimin ailesinin yanında ettiği bir cumle çok zoruma gittiği için sizinde desteklerinizle sınava girmeye karar verdim ama calismak icin 1,5 ay gibi bir sure var, sınav mart in 13 unde ...

O kadar çok istiyorum ki bir yeri kazanmayı zamanla içimde güzel mesleğim olsun diye dusune dusune insanlar için değilde kendim mutlu olduğum istediğim bir mesleği yapayim diye o kadar çok hayal kurdum ki... Hiç ummadigim puanlar aliyormusum, sağlık sektörünü çok ama çok istiyorum ATT filan oluyormusum ,sonra hiçbirşey bilmediğim geliyor aklima içim burkuluyor ,hungur hungur aglayasim geliyor ...

Bugün başvuru yapmaya gideceğiz, lisede eşit agirlikciydim hiçbir zaman matematiği ,fiziği,kimyası 50 den yukarı çıkmamış bir insanım ,merakimda olmadı sevmedim ,öğretmenlerimden yanada şansım pek yoktu açıkçası...

Ne zaman kimseye anlatamadigim bir sorunum olsa buraya kostum ben,istediğim bölüm sanırım sayısal ,ne hayaller kurdum var mi oluru sizce zamanım çok kısıtlı ,hiçbirşey yok aklımda ama nasıl kazanmak istedigimi anlatamam size ,her aklima sınav geldiğinde içim sıkılıyor ,yapamayacagimi biliyorum millet senelerce calisiyor anca yapıyor ben 2-3 ay çalışmayla hayatta yapamam diyorum ama kendimide denemek istiyorum ...

Bana yardımcı olun nasil çalıştınız ,nelere, nereden çalıştınız .Elimde kitap filanda yok ,nasıl ve neye çalışırsam şansım biraz daha artar ? Aö dende olsa güzel bir bölüm okuyayim istiyorum.

Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim .

Son düzenleme:
Ekolhoca vardi ben sinava girerken.
Oraya bakabilirsin.
Kendine program yap, gunde kac saat calisabilirsin vs hesapla.
Planli ol.
Yaparsin.

Sanırım ygs sınavına gırıceksınız. Bende 10 nunda kayıt oldum sanırım ..
İnternetten daha önce çıkmış soruları çözebılırsın. Ben suan öyle yapıyorum . AÖF den okumak ıcın barajı gecmen yeterlı dıye dusunuyorum. Türkçe ve sosyal bılımlere çalış sürekli test çözzz

Evet ATT sayısal, sanırım ygs'ye gireceksiniz. 280 puan ve üstü yaparsanız yaza doğru LYS'ye gireceksiniz ki sayısal-sözel seçme kısmı burası. İnternetten 290 yapmanız için kaç net yapmanız gerektiğine bakın isterseniz.

Ya da 1 sene daha bekleyin güzel bir puan alacağınıza inanarak girin. Veya açıktan işletme okuyabilirsiniz. Ben sağlık kurumları işletmeciliği okudum örgün. Eskişehir Anadoludan da açıktan okuyabiliyorsun benim bölümümü. Şuan mezunum, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbulda İSMEK kursları var orda okuduğum bölümün öğretmenliği için başvurucam. ATT kendi fikrimce zor bir meslek ama kendi kararınız tabi iyi araştırmak lazım.

Çok tesekkur ederim zaten oturup ders çalışmaya kalksam hayatta olmaz dedigin gibi sınava kadar test çözmeye çalışacağım sürekli ,inşallah kazaniriz.

Oldu

Oldum olası sağlıkçı olmaya merakim var. Benim lise zamanımda sınav filan yoktu ,annemler dayımın oğlu ticaret meslek lisesine gidiyor diye benide oraya yazdırdılar, ki o zamanki diploma puanim sağlık meslek lisesine fazlasıyla yeterdi ,kısmet işte ...

Tml de hala var mi bilmiyorum ama o zaman 2 yillik sinavsiz gecis hakki vardi onu kullanarak girdim ,isletme okuyordum ama hic aklimda olmayan ve sevmedigim bir meslek, ilgimi cekmedi yani sonra baska sebeplerden dolayi Univ.yi dondurdum sonrada surem doldu filan okumadim.

Evet belki ATT ligi olurda kazanirsam yine sayısal ağırlık olacak belki ama o zaman bilecegimki sonunda istediğim bir mesleğim olacak ,esim orgun egitim istersen onada gidersin diyor ama cok zor 2 yasinda oglum var ,Allah yardımcımız olsun

Aöf den yaslı bakım bölümünü okuyabilirsin.
Yada kursuna gidebilirsin.

Planlı calısarak bence iyi bir puan alabilirsin.
Cıkmıs soruları çöz. Cevaplarına bak nerde eksik olduguna bak ona göre calısırsın.

Bende girecegim ama hiç calısmıyorum :) yani calısamıyorum.
hayırlısı olsun hakkımızda inşallah

Oglum çok ama çok yaramaz 2 yasında daha ,sadece oğlumun ogle uykusu saatlerinde yada gece yattığında çalışmaya zamanım var ,KV me bırakmak istemiyorum ,sınavı kazanamazsam arkamdan konusulacaklari hayal edebiliyorum o yüzden onada birakamiyorum ,inşallah olur.

Bu cevabı yazmayaydın eyiydi.Ev hanımıyım da

Ne var bende 3 senedir ev hanimiyim Ev hanımı olmak kötü birşey değil ki :) çalışan kadından bile daha zor işimiz,mesela ben calisiyor olsam çok sıkışırsam temizlik için kadın tutarim, yada yemek yapamazsam nedenim olur ,ama ev hanımı olunca öyle olmuyor ev,temizlik,yemek ,çocuk bütün iş sana kaliyor.

Demek istediğim hak yiyerek okudum diyecegime evimde otururum demek istedim,yanlış anlasildiysam ozur dilerim .

Yok canım yanlış anlamadım zaten,latife yaptım

Özellikle türkçe ve matematikte temel konulara ağırlık ver ama kalan zamanını iyi kullanmak için mutlaka planlı çalış.
Çıkmış soruları çöz, cevaplı soruları oku konunun yöntemini mantığını kavramak için.

Moralini yüksek tut, zaten barajı geçince aöf okuyabilirsin. Orda da seçenek çok.
Planlı ilerlersen iyi bi puan alabilirsin. Kimseye kulak asma, kitaplara gömül:)

Arkadaslar bugün başvuru yaptım . Sinavsiz geçiş hakkımida kullanabiliyor muşum , sınavsız geçiş orgun eğitim olduğu için gidebilecegimi sanmıyorum oglum var 2 yasında eşim her şekilde gidersin ben hergun seni bırakırım diyor ama zor...

Merak ettiğim 2 şey var ; birincisi bu sınav 2 ayrı bölümden mi oluşuyor yoksa tek bir sınav mi ? İkincisi ise hangi alanlardan sorular geliyor bilen cevaplarsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…