Yardımınıza ihtiyacım var

Yaren1978

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
9
0
1
Arkadaşlar bugun uye oldum hepinize merhaba

Derdime bir çare olursunuz umarım

Annem 71 yaşında kendisi şeker+tansiyon ve diyaliz hastası makinaya bağlanıyor belli günlerde . Yalnız yaşıyor. Lafı fazla uzatmayayım Kendisi hiç bir şekilde bakıcı kadın istemiyor. Ölürsem kendim oleyim kimse yardım etmesin diyor. Biz 3 kardeşiz diğer kardeşlerim hiç bir şeklide ilgilenmiyor ellerini bile sürmüyor. Ne maddi nede manevi yardımda bulunuyorlar.

Anneme bakıcı bulayım dedim. Ben ödeyeceğim parasını takma kafana diyorum. Ancak gel gelelim inatı çok fazla hani derler ya nuh diyor peygamber demiyor.Yanında kalmıyor kalsa bile 3. günü büyük sorunlar oluyor tatsız durumlar çıkıyor ortaya. Bu durum beni üzüyor.

Son çare bakımevi geldi aklıma içim kan ağlasada bakım evi düşünüyorum. İstanbulda bakım evi fiyatı nedir . Nasıl bakıyorlar Avrupa yakası olması daha makbul varmı önereceğiniz yerler varmı bu şekilde bakımevinde akrabası olan. Bana yardımcı olun fikir verin ne yapacağım bilemiyorum. İnanın üzüntüden kafayı yemek üzereyim. İntiharı bile düşündüm ama çocuklarım aklıma geliyor yapamıyorum ikiside kucuk daha.

Sizlere teşekkür ederim bana yol gösterin

yanıma çağırdım kal diye gelmese bile lafla sözle getirdim ama geldiğinin 3.günü sorunlar başlıyor yemek yemez, ağlar, boynunu büker, başka evde huzurum yok diyor evimde kalacağım diyor.

Arkadaşlar bugun uye oldum hepinize merhaba

Derdime bir çare olursunuz umarım

Annem 71 yaşında kendisi şeker+tansiyon ve diyaliz hastası makinaya bağlanıyor belli günlerde . Yalnız yaşıyor. Lafı fazla uzatmayayım Kendisi hiç bir şekilde bakıcı kadın istemiyor. Ölürsem kendim oleyim kimse yardım etmesin diyor. Biz 3 kardeşiz diğer kardeşlerim hiç bir şeklide ilgilenmiyor ellerini bile sürmüyor. Ne maddi nede manevi yardımda bulunuyorlar.

Anneme bakıcı bulayım dedim. Ben ödeyeceğim parasını takma kafana diyorum. Ancak gel gelelim inatı çok fazla hani derler ya nuh diyor peygamber demiyor.Yanında kalmıyor kalsa bile 3. günü büyük sorunlar oluyor tatsız durumlar çıkıyor ortaya. Bu durum beni üzüyor.

Son çare bakımevi geldi aklıma içim kan ağlasada bakım evi düşünüyorum. İstanbulda bakım evi fiyatı nedir . Nasıl bakıyorlar Avrupa yakası olması daha makbul varmı önereceğiniz yerler varmı bu şekilde bakımevinde akrabası olan. Bana yardımcı olun fikir verin ne yapacağım bilemiyorum. İnanın üzüntüden kafayı yemek üzereyim. İntiharı bile düşündüm ama çocuklarım aklıma geliyor yapamıyorum ikiside kucuk daha.

Sizlere teşekkür ederim bana yol gösterin
Annenizin inat etmesi yüzünden neden intihar düşündünüz anlamadım.
Bakıcıya yanasmayan bakim evine hiç yanasmaz.
Bakıcı tutun bir hafta kadar bakıcı annenize alisana kadar sizde yanında kalın. Sonra bakiciyla kalmaya devam ederler

Bakım evi tavsiye etmiyorum.
Ne kadar iyi olursa olsun, annenizin psikolojisi bozulacaktır.
kaldı ki şu anda da çok iyi bir psikolojide değil kendisi anladığım kadarı ile.
Bakıcı en mantıklısı gibi görünüyor, mümkün mertebe suyuna gidecek bir bakıcı bulabilirseniz en güzeli.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Fakat intihar da nedir yahu?
Çıkmazda kalınca sizde hemen intihar mı ediliyor anlamadım? :işsiz:

Annenizin inat etmesi yüzünden neden intihar düşündünüz anlamadım.
Bakıcıya yanasmayan bakim evine hiç yanasmaz.
Bakıcı tutun bir hafta kadar bakıcı annenize alisana kadar sizde yanında kalın. Sonra bakiciyla kalmaya devam ederler

Çok konuştum kendisi ile diller döktüm. Ama nafile kendisi zor durumda aklım hep onda yalnız kaldığında ne yapıyor ne ediyor diye. Geçen düşmüş kafası şişmiş sırtı ağrıyor. Çok bunaldım

Bakıcı geldi 2 tane ancak 1 hafta dayanamadılar hareketleri sözleri bitiriyor. Her şey kendi isteği gibi olsun istiyor

Bakım evi tavsiye etmiyorum.
Ne kadar iyi olursa olsun, annenizin psikolojisi bozulacaktır.
kaldı ki şu anda da çok iyi bir psikolojide değil kendisi anladığım kadarı ile.
Bakıcı en mantıklısı gibi görünüyor, mümkün mertebe suyuna gidecek bir bakıcı bulabilirseniz en güzeli.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Fakat intihar da nedir yahu?
Çıkmazda kalınca sizde hemen intihar mı ediliyor anlamadım? :işsiz:

Haklısın ne bileyim o anda pisikoloji ile yeter diyor insan. Bakıcı tekrar deneyeceğim sonuç ilşallah olumlu olur ama hiç mi hiç sanmıyorum.

Haklısın ne bileyim o anda pisikoloji ile yeter diyor insan. Bakıcı tekrar deneyeceğim sonuç ilşallah olumlu olur ama hiç mi hiç sanmıyorum.

Umutsuzluk ile yaklaşmadan, pozitif yaklaşın konuya.
Benim annanem geçen sene Aralık ayında vefat etti.
3 kızı var, hiç biri bakamadı ona.
Bakım evine koydular.
O da hayattan soğudu ve belki de vaktinden önce gitti... Bilemiyorum.

Fakat bu konuda hep içim bir yaradır.
O yüzden lütfen bakım evine bırakmayın annenizi.
Bırakın sıcacık yuvasında yaşasın, aksi de olsa, terste olsa, onun mutlu olduğu anlar var evinde.

Annenizin evine taşınıp siz bakın ona. Sonuçta kadın yıllardır sizlere bakmış büyütmüş, geceler boyu başınızda beklemiş. Gün gelmiş yaşlanmış, elden ayaktan düşmüş. Kendi evinde huzur bulurken ve bakıcı istemezken neden bi bakım evine yatırılsın. O bunu haketmiyor bence. Yerinizde olsaydım, annenizin evine taşınır orada kendisine bakardım. Gerçi belki eşiniz bu durumu istemiyor karşı çıkıyordur. Ancak, insani insan yapan içindeki iyi duygulardır. Kardeşleriniz bakmazsa bakmasın, yardım etmezse etmesin. Bu sizinde aynısını yapmanız ya da bakım evine vermenizi gerektirecek bir koşul değil. Kaldı ki bakım evleri çok çok kaliteli ve birinci sınıf hizmet sunan çok iyi mekanlar değil. Eğer size de bakmak zor geliyorsa yapacak fazla birşey yok. Annenizin yerinde olmak istemezdim. Allah acil şifalar versin.

Çok konuştum kendisi ile diller döktüm. Ama nafile kendisi zor durumda aklım hep onda yalnız kaldığında ne yapıyor ne ediyor diye. Geçen düşmüş kafası şişmiş sırtı ağrıyor. Çok bunaldım

Bakıcı geldi 2 tane ancak 1 hafta dayanamadılar hareketleri sözleri bitiriyor. Her şey kendi isteği gibi olsun istiyor
Bakiciyla ilk hafta sizde kalmalı birbirlerinin arasında denge kurup öyle bırakmalısınız

Evi 2 aile oturacak durumda değil. Hatta aklıma 2 katlı dubleks türü bir eve çıkılsın üstte o altta biz oturalım dedim. Yok olmaz diyor. Hadi o kabul etmesede ben zorla yapsam dediğim gibi dubleks evde oturmayı yine tatsızlık çıkacak. Kısaca yakınında akrabalarından birini hiç istemiyor. İstememesinin sebebide diğer çocukların ilgisizliği bu yüzden herkes aynı diyor kesip atıyor konuyu.

aha benim yaşlılığım :)
kimsenin evine sığabileceğimi sanmıyorum o yüzden annenizi anlıyorum..
5 gün fazla yaşayıp rahatsız olacağıma 5 gün önce huzurumla ölürüm..

benim fikrim bakıcı değilde yarım gün temizlik için vs gelen kadınlardan bulmanız yönünde.. annenize ev işlerine yardımcı olacağını söyleyin kendisine bakıcı olacağını değil.. kadına da annenizle ilgili yapılması gereken şeyler varsa tembihleyin.. yarım gün gelsin hem annenizin kendine vakti kalır bunalmaz hemde sizin gözünüz arkada kalmaz..

aha benim yaşlılığım :)
kimsenin evine sığabileceğimi sanmıyorum o yüzden annenizi anlıyorum..
5 gün fazla yaşayıp rahatsız olacağıma 5 gün önce huzurumla ölürüm..

benim fikrim bakıcı değilde yarım gün temizlik için vs gelen kadınlardan bulmanız yönünde.. annenize ev işlerine yardımcı olacağını söyleyin kendisine bakıcı olacağını değil.. kadına da annenizle ilgili yapılması gereken şeyler varsa tembihleyin.. yarım gün gelsin hem annenizin kendine vakti kalır bunalmaz hemde sizin gözünüz arkada kalmaz..

daha önce dediğim gibi 2 bakıcı geldi biri yatılı biri dediğiniz gibi gündüz geldi. Gelen kişiye sert sözlerle yada hareketiyle cevap veriyor. Örneğin gelen kişi yemeği az tuzlu yapmış, vereceği cevap kızım biraz tuzlu olmuş az tuzsuz yap dese bir şey olmayacak. Ancak dediği laf bune yemek tuz içinde yenmez bu diyip tabağı itikliyor. Temizlik olsa beğenmez. bırak diyorum nasıl olursa olsun temizlik sen gününü yaşa önüne yemek gelsin diyalizde yanında bulunsun gerisini boşver diyorum. Ben gelen kadını kontrol ederim sana nasıl baktığını. Birde eskilerden olanları hiç unutmuyor. her seferinde diyorum eskiden olanlar geri gelmiyor. Artık yaşamana bak boşve rdüşünme benim bir ayağım bu evde olacak zaten seni tamamen yalnız bırakmayacağım diyorum ama gel gelelim anlık tamam diyor 10 dakıka sonra ne oluyorsa her şey değişiyor.

daha önce dediğim gibi 2 bakıcı geldi biri yatılı biri dediğiniz gibi gündüz geldi. Gelen kişiye sert sözlerle yada hareketiyle cevap veriyor. Örneğin gelen kişi yemeği az tuzlu yapmış, vereceği cevap kızım biraz tuzlu olmuş az tuzsuz yap dese bir şey olmayacak. Ancak dediği laf bune yemek tuz içinde yenmez bu diyip tabağı itikliyor. Temizlik olsa beğenmez. bırak diyorum nasıl olursa olsun temizlik sen gününü yaşa önüne yemek gelsin diyalizde yanında bulunsun gerisini boşver diyorum. Ben gelen kadını kontrol ederim sana nasıl baktığını. Birde eskilerden olanları hiç unutmuyor. her seferinde diyorum eskiden olanlar geri gelmiyor. Artık yaşamana bak boşve rdüşünme benim bir ayağım bu evde olacak zaten seni tamamen yalnız bırakmayacağım diyorum ama gel gelelim anlık tamam diyor 10 dakıka sonra ne oluyorsa her şey değişiyor.

Dubleks ev değilde mümkünse yan yana dairede yaşama imkanınız var mı? O yine kendi evinde oturur, sizde karşı dairesinde, haftada bir yemek ve temizlik işlerini yapacak bir kadın bulursunuz, annenize birkaç çeşit yemek yapar, evini temizler sizde o arada başında durursunuz, evini değiştirelim mi falan diye söylemenize de gerek yok, eğer maddi imkanlarınızı zorlamayacaksa siz tutun karşılıklı daireleri, onun eşyalarını yükleyin annenizi de alın oturtun yeni evine, böylece evler yine ayrı olur o istediği gibi yaşar ama sizinde eliniz üstünde olur.

Yanınızda kalması en güzeli kaç yaşında zaten kadıncağız yapmayın bunu bakimevine vermeyin bizde yaşlancaz bigun başımıza gelsin istermiyiz yazık ya o kadar evlat büyüt o yasa getir evlendr barklandir sonra sırt donsunler sana Allah var yukarda kimsenin yanına kalmaz yaptığı sözüm meclisten dışarı canim

yanıma çağırdım kal diye gelmese bile lafla sözle getirdim ama geldiğinin 3.günü sorunlar başlıyor yemek yemez, ağlar, boynunu büker, başka evde huzurum yok diyor evimde kalacağım diyor.

o zaman bakım evi olmaz

bakıcı değil de eve yardımcı sana ses olsun diye yanına birini ayarlasanız

arkadaşımın anneannesinin vardı öyle bakıcısı

yoldaş olmuştu

gelir ortalığı toplar birlikte yemek yapar yer tv vs izlerlerdi hatta gezmeye bile giderlerdi

bu da olmaz derseniz hani muhtaç bu kızcağız kalacak yeri yok sana da destek olur gibi birini kabul eder mi

haa hiçbiri olmaz derse de o zaman da alışveriş temizlik vs için en azından haftada bir birisi lazım gibi

Back
X