yardımlarınıza ihtiyacım var:(

zehraal

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
22
3
16
34
Arkadaşlar dr.a gittim. tiroitte nodül var dedi bir tane. biyopsi istedi napcağımı bilemiyorum. üzülüyorumm nolur bildiklerinizi yazın :(

annemde de vardı. bişey çıkmadı. bismillah yahu bi yapsın bakalım biyopsiyi.

Sonuç bile yok elinizde hele bir bismillah..
Hayırlısını dile

Bende de vardi ama biyopsi yaptirmayip ameliyatla aldirdim cok daha kolay. Su anda iyi huylu cikip sonradan kotu olmamasi icin. Kormulacak bir sey yok gecmis olsun

Arkadaşlar dr.a gittim. tiroitte nodül var dedi bir tane. biyopsi istedi napcağımı bilemiyorum. üzülüyorumm nolur bildiklerinizi yazın :KK43:
Ne olur ne olmaz diye bakıyorlar. Korkacak bir şey yok. Nodül kendiliğinden kaybolabiliyor.
Eşimde vardı, onunki büyüdü, tüm tiroidi kaplayana kadar sadece kontrol edildi. Sonra tiroid bezini aldılar. Çok büyük nodüllerde hücresel düzeyde kanserli alan olur da tespit edilemez diye nodülü alıyorlar. Eşimin çok büyük olduğu için risk almamak adına tüm bezi almışlardı. Ama onunki dışarıdan bile farkediliyordu.
Bunlar sizi korkutmasın. Muhtemelen hiç bir sorun çıkmayacak. En kötü senaryo bu. Sadece takibi aksatmayın.

Ne olur ne olmaz diye bakıyorlar. Korkacak bir şey yok. Nodül kendiliğinden kaybolabiliyor.
Eşimde vardı, onunki büyüdü, tüm tiroidi kaplayana kadar sadece kontrol edildi. Sonra tiroid bezini aldılar. Çok büyük nodüllerde hücresel düzeyde kanserli alan olur da tespit edilemez diye nodülü alıyorlar. Eşimin çok büyük olduğu için risk almamak adına tüm bezi almışlardı. Ama onunki dışarıdan bile farkediliyordu.
Bunlar sizi korkutmasın. Muhtemelen hiç bir sorun çıkmayacak. En kötü senaryo bu. Sadece takibi aksatmayın.
biyopsi yaptirmayip takip mi ettiniz sadece. sonra mi ameliyat oldu esiniz ? benimki 6 ay önce ortaya cikti. ozaman 9.5 mm idi. simdi 10mm. bekleyeyim mi biyopsi mi yaptirayim bilemiyorumm:(

Bende de vardi ama biyopsi yaptirmayip ameliyatla aldirdim cok daha kolay. Su anda iyi huylu cikip sonradan kotu olmamasi icin. Kormulacak bir sey yok gecmis olsun[/QUOTE ne kadardı boyutu ameliyat oldunuz ? simfi nasil ilac falan mi kullaniyorsunuz ?

Vesveselere kapılma.
Çok geçmiş olsun .

biyopsi yaptirmayip takip mi ettiniz sadece. sonra mi ameliyat oldu esiniz ? benimki 6 ay önce ortaya cikti. ozaman 9.5 mm idi. simdi 10mm. bekleyeyim mi biyopsi mi yaptirayim bilemiyorumm:KK43:
Biyopsi yapıldı tabi birkaç kere.
Doktor ne diyorsa onu yapın. Beklerken aslında kanserli doku olduğunu bilmeyen bir yakınım da var. Önemsemediği için tedavi süreci uzadı.

Tek tarafli noduldu,malign olma olasiligi var dediler ben bir profesore muayeneye gittim hemen,elle muayeneyle bile anliyor kanser olup olmadigini kendisi. Tum ailemiz ona gidiyor zaten dunya capinda bir doktor. Bana kanser degil ama biyopsiyle ugrasacagina alalim kurtul dedi. Buyuklugu de tiroid bezinin yarisi kadardi buyuktu yani. Aldirdim kurtuldum. Simdi tah hormonu icin ilac kullaniyorum sukur iyiyim

Tek tarafli noduldu,malign olma olasiligi var dediler ben bir profesore muayeneye gittim hemen,elle muayeneyle bile anliyor kanser olup olmadigini kendisi. Tum ailemiz ona gidiyor zaten dunya capinda bir doktor. Bana kanser degil ama biyopsiyle ugrasacagina alalim kurtul dedi. Buyuklugu de tiroid bezinin yarisi kadardi buyuktu yani. Aldirdim kurtuldum. Simdi tah hormonu icin ilac kullaniyorum sukur iyiyim
benimki de bur tane sagda. şuan 10 mm. sizinki ne kadardı büyüklüğü ameliyat oldugunuzda ? bi de doktorunuz kim??

benimki de bur tane sagda. şuan 10 mm. sizinki ne kadardı büyüklüğü ameliyat oldugunuzda ? bi de doktorunuz kim??
Doktorum prof. Abdullah Zorluoglu. Alaninda tektir arastirabilirsiniz. Bursada yasiyorum ben kendisine ulkenin dort bir yanindan hasta geliyor. Benimkinin de buyuklugu 3mm idi ama buyuklugun bir onemi yok merak etmeyin

Doktorum prof. Abdullah Zorluoglu. Alaninda tektir arastirabilirsiniz. Bursada yasiyorum ben kendisine ulkenin dort bir yanindan hasta geliyor. Benimkinin de buyuklugu 3mm idi ama buyuklugun bir onemi yok merak etmeyin
doktorlar genelde 2cm olmadan amlyt olmaz deniyor eger iyiyse ? sizin amelyt sonrasi sonuc ne cikti peki iyimiydi ?bide yasiniz kac ben 27 yasindayim buyuzden amelyt olsa da gec olsun diyorum:( sorularimi cvp.ladiginiz icin de cok tesekkur ederim..

doktorlar genelde 2cm olmadan amlyt olmaz deniyor eger iyiyse ? sizin amelyt sonrasi sonuc ne cikti peki iyimiydi ?bide yasiniz kac ben 27 yasindayim buyuzden amelyt olsa da gec olsun diyorum:KK43: sorularimi cvp.ladiginiz icin de cok tesekkur ederim..
Rica ederim ne demek, ayni seyleri yasadik ben de sizin yasinizdaydim ameliyat oldugumda. Simdi 34 yasindayim. Ameliyat sonrasi zaten patolojiye gonderiyorlar ve benimki iyi huylu cikmisti. Doktorum surekli aklinda kalacagina alalim demisti ve ben kendisine %100 guvendigim icin o yolu izledim. Basindan biliyordum zaten iyi huylu cikacagini asla yanilmaz Abdullah bey.

Rica ederim ne demek, ayni seyleri yasadik ben de sizin yasinizdaydim ameliyat oldugumda. Simdi 34 yasindayim. Ameliyat sonrasi zaten patolojiye gonderiyorlar ve benimki iyi huylu cikmisti. Doktorum surekli aklinda kalacagina alalim demisti ve ben kendisine %100 guvendigim icin o yolu izledim. Basindan biliyordum zaten iyi huylu cikacagini asla yanilmaz Abdullah bey.
şimfi 7 yil gecmis. masallah. tek tarag mi uoksa butun tiroit bezi alindi mi sagli sollu ? ilac mi kullaniyorsunuz simdi ??

Back
X