Yardımlarınızı bekliyorum

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
96
Almanya
benim ünide bi kiz arkadasim var samimi degil sadece ders calismak amacli görüsüyorum mecburen bi arkadas grubu icerisinde. kiz ders calismak icin bizi evine davet ediyor ders calismak daha rahat olur diye ama ben gitmek istemiyorum. okulda ders calisalim diyorum. yalniz kizi incitmeden nasil bir bahane bulabilirim diye düsnüyorum. simdi gelirsek sen durmazsin hazirlik falan yaparsin bosuna zahmet etme o vaktini dersine kullan falan diyorum ama...

gitmek istememin sebebide su. bu kiza güvenmiyorum yani hersey beklenir.. hirsizlik yapiyor hemde en yakin arkadasinin kiyafetlerini falan caliyor. kendisi anlattiginda aha böle oldum:1shok:
sonracima sigara ot alkol uyusturucu ne varsa kullaniyor daha bilmedigim ne var bilmiyorum.
yalan cok söylüyo ailesine hemde. bunuda bana anlatiyor

yani kiz pek tekin güvenilir degil

peki ben nasil gecistirebilirim ne gibi bahaneler söyleyebilirim kirmadan?

Bence o kızla ders çalışma kendin çalış yada başkasını bul....

Böyle biriyle arkadaş olmaktansa kendim inek gibi çalışır dersimi geçerim...

yaaa yurtdisinda okudugum icin benim bölümde baska türk kiz ögrenci yok.. türk erkek arkadaslar var ayni grubun icerisinde.. onlarlada ders calisirken ben rahatsiz oluyorum.. off ya bilmiyorum nasil yapsam.. zaten mesafeli davraniydum simdi elimden geldigince dahada az görüsmeye gayret edicem.. zaten sirf onun evine gitmemek icni sinavlarimin hepsini kendim calistim.. bazilarini gecemedim tekrarlamam gerekiyo.. ve tek basinada o kadar kolay olmuyo..

Tabii ki evine gitme haklısın..

Hatta okulda vs görüşmemeye çalış..

Kötü arkadaş insanın hayatını mahveder de hiç anlamazsın valla..

Uzak dur..Başkasıyla ders çalış arkadaş mı yok..Sakın haaaaaaa...

yaaa yurtdisinda okudugum icin benim bölümde baska türk kiz ögrenci yok.. türk erkek arkadaslar var ayni grubun icerisinde.. onlarlada ders calisirken ben rahatsiz oluyorum.. off ya bilmiyorum nasil yapsam.. zaten mesafeli davraniydum simdi elimden geldigince dahada az görüsmeye gayret edicem.. zaten sirf onun evine gitmemek icni sinavlarimin hepsini kendim calistim.. bazilarini gecemedim tekrarlamam gerekiyo.. ve tek basinada o kadar kolay olmuyo..

Niye olmuyor? Olur..Başka çözüm bul.
Uzak dur canım..
Uyuşturucu hırsızlık vs. var diyorsun bir de ondan ders faydası bekliyorsun..bilmiyorumkismile

Onla calismak zorundamisin?

Schülerhilfe gibi yerlere basvursana, ücretsizde yardimci olan kurumlar var.

O kizdanda uzak dur, sakin güzelim....kötü arkadas cidden mahfeder insani..

Bosuna bana arkadasini göster sana kim oldugnu söyleyim dememis atalarimiz..

Tatlım ben de üniversitede öğrenciyim ve ne demek istediğini anlıyorum. Bazen sadece ders notu için bile kafa yapılarının pek örtüşmediği insanlarla ahbap olduğun, az çok samimiyet kurduğun oluyor. Üniversite arkadaşlıkları birazcık çıkara dayalı maalesef.

Ama sana tek tavsiyem, derslerinde başarısız olmak pahasına dahi o kızdan uzaklaşman!
Hırsız diyorsun, uyuşturucu kullanıyor diyorsun, böyle bir insanın sana nasıl zararlar vereceğini tahayyül bile edemezsin.

Üç yıldır samimi olduğum insanlara bakıyorum da, artık huyumuz suyumuz, giyimimiz, kullandığımız kelimeler bile birbirine benzemiş. Ne kadar "Ben ayrı bir bireyim, doğrumu yanlışımı bilirim, başkalarından etkilenmem" desen de, daha toyluk çağlarındayız, farkında olmadan etkileniriz. Düzgün insanlarla arkadaşlık yapmak çok önemli. O yüzden bu kızdan lütfen uzaklaş!

valla kırılırsa kırılsın, dersten geçeyim derken kız seni de kendine benzetmesin de... bence uzaklaş.. o Türk arkadaşlardan normal birileri varsa onunla daha yakın ol. böylelikle bu kıza ihtiyacın kalmaz.. sana da zarar verir dikkatli ol..

ben alkol ve sigara kullanan arkadaşlarımın bile değil evine gitmek çay içmeye bile gitmiyorum kendileriyle

Back
X