yardımm..kız kardeşimin çocuğu tam bir canavar!!!

Eowynn_arwn

Canımm kızlarım :))
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
2.861
3.614
133
merhaba canlarım.öncelikle böyle bir başlık attığım için üzülüyorum.kısaca hemen konuyu anlatayım.kardeşimin 3.5 yaşında bir oğlu var.bizden 18 saatlik uzaklıkta oturuyorlar.neyse yeğenim çok hırçın tamam her çocuk hırçın olur diceksiniz ama bu çokçok fazla.annesini babasını etrafındaki herkesi durduk yere kopartırcasına ısırır.geçen sene geldiklerinde beni de ısırdu hala izi geçmedi..kardeşimle az önce grştüm resmen ağlıyo abla heryerim yara bere ben napıcam die.parka götürmüş bi kız çocuğunu ısırmış velisiyle kavga etmiş kardeşim.yediği herşeyi oraya buraya tükürür.kimseden korkusu yok.kardeşim cezalar veriyo ama umrunda değil.babadan da korkmuyo.ağladığı zaman bağırarak ağlar ve boğazına gıck yaptırır heryere kusar batırır.kardeşim misafirliğe kısacası hiç bi yere gidemiyo.seneye kreşe vermeyi düşünüyo ama garanti okuldan atılır.oyun oynamak yok hep zarar.yabancı bi yere gidildiğinde 2 dakka durur snra etrafındaki herşeyi yıkar döker.netten bi çok şeyi araştırıp uyguladık ama nafile.sizce bu durum nedir ve nasıl çözümler bulabiliriz.kız kardeşim yardım istediği için buraya yazmak istedim.sizinde böle sorunlarınız oldu mu yada yakınlarınızda falan.arkadaşlar lütfen çare bulalım kız kardeşimin psikolojısı bozulmuş durumda ((

Kesinlikle bir psikologa goturmelisiniz.Cocuklar icin ozel terapistler var.Acele edin bence cunku bu yasta tedavi edilmezse ilerde ergenlik caginda daha buyuk sorunlar cikabilir.

Öncelikle Allah yardımcısı olsun kardeşinizin.Şimdiki bücürler Tazmanya canavarı gibi çoğunlukla ama sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla zor bir durum elbette.Benim bir komşumun aynı yaştaki kızında benzer durumlar vardı,o yüzden belki size bir fikir verir diye yazmak istedim.Geceleri uyku da uyumuyordu mesela,gece saat 3-4 ayakta ve enerjik filan.Hiperaktivite teşhisi konulmuştu.Belli bir ilaç tedavisi görüyordu bildiğim kadarıyla.Bir pedagog ile görüşme imkanı varsa kardeşinizin,yol gösterebilir bence.

Kesinlikle bir psikologa goturmelisiniz.Cocuklar icin ozel terapistler var.Acele edin bence cunku bu yasta tedavi edilmezse ilerde ergenlik caginda daha buyuk sorunlar cikabilir.

bende söyledim artıkk bir pedagogla grşmesini.ama kardeşim daha çok küçük ilaç falan almasını istemiyorum dio.daha doğal yöntemleri denemekten yana ama yapmadığımız şey kalmadı.herşey ters tepki ediyo.ama başka çaresi kalmazsa bir uzman tarafından yardım almalı (

Bence bir pedagogla görüşün o size yardımcı olacaktır.Geç kalmadan bir an önce gidin ve yardım alın

amin canım sağol..şimdiki bu çocuklara ne oluyo zaten anlamış değilim etrafımdaki bütün çocuklar hiperaktif yediklerimiz mi yapıyo ki?? ama bizimki çok değişik ve gerçekten çok fena anlatmaya kalksam sayfalar yetmes ve daha bu çocuk 3.5 yaşında.olmadı bi tedavi yapılacak (

Bence bir pedagogla görüşün o size yardımcı olacaktır.Geç kalmadan bir an önce gidin ve yardım alın

tşk ederim ederim bende öyle söyledim.ama kardeşim küçük bir kasabada oturuyor.artı oranon dr larına da hiç güveni yok.o yüzden doğal yöntemlerle dize getirmeye çalışıyo ama nafile çok üzülüyorummm (

Komşumun anlattıklarından hatırladığım kadarıyla hiperaktivite kalıtımsal,beyindeki bazı yapısal durumlar ya da çevre faktöründen kaynaklanabiliyormuş.3-4 yaşlarında başlıyormuş genelde zaten.Kızı çok çabuk sıkılırdı mesela herşeyden,dikkati çabuk dağılırdı,çok atak ve hareketliydi.Ama çok akıllıydı maşallah :)

bizimkide öyle akıl fışkırıyo anlamadığı şey yok bu yaşta.ama yaramazlıkları.önemli bişi olabilir o zaman.mutlaka gitsin bi yardım alsın.geçenlerde halası gelmiş şehir dışından mesela.kızın laptopunun bütün düğmelerini söküp atmış ne ara yaptı abla bilmiyorum dio.böyle bir çocuğun hakkından nasıl gelincek (bende bir anneyim şaştım kaldım bu duruma (

Kendisinin ve evladıının psikolojisi için iyi bir pedagog bulup gitmeli uzakta da olsa bence bir yolu bulunmalı

Şu tvde süper dadı mı be öle bişey varya oraya başvurabilirler. Allah yardımcıları olsun valla..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şimdi biz uzman değiliz elbette bilemiyoruz.Yaramaz,haşarı olan bir çocukla tedavi edilmesi gereken bir durum arasındaki farkı ancak işin uzmanı ayırt edebilir.Bayağı sıkıntı yaşıyor kardeşiniz,hiçbirşey yapılmadan da bu nereye kadar böyle devam edecek?Oturduğu çevrede imkan yoksa bile en azından bir kere, bulabildiği en uygun yerde uzmana danışsa iyi olur bence.

ewt canım hiç sorma kardeşim çok fena.şimdi telde grşyoruz.merdivenlerden yuvarlanmış.kendine de zarar vermesi cabası.mesela önceki aylarda da kendini camdan aşa atmış allahtan 1.kat o kadar yüksek değil.1 yaşındada düşüp kafa tasını çatlatmıştı.olmadı yakın büyük şehirlerde bulup grşmek lazım .. (

Off Allah esirgemiş...Çok şükür geriye dönüşü olamayan çok ciddi birşey olmamış.Canım yani bu boyutta madem,artık uzak yakın demeden bir uzmana danışmak lazım.

Zaten bu yastaki cocuga ilac tedavisi uygulamazlar.Terapiyle tedavi ederler canim

Off Allah esirgemiş...Çok şükür geriye dönüşü olamayan çok ciddi birşey olmamış.Canım yani bu boyutta madem,artık uzak yakın demeden bir uzmana danışmak lazım.

haklısın canım allah koruyo.ama kardeşim bu durumda hep tetikte hep ayakta yine de engel olanmıyo.geçenlerde bide eşinin dedesi gelmiş.bu çocuk çok yaşamaz demiş.kardeşimin iyice morali bozulmuş offf öle işte.sağol canım yorumların için.en kısa zamanda çare bulunur inş.bi uzman yardımıyla tabiki :)

Rica ederim.Canım belki o kadar da uğraştırmayacak bir tedavi yolu vardır.Allah beterlerinden saklasın.Tez zamanda bir hal çaresi bulunur inşallah.

Ordaki pedagoglara güvenmiyorsa süper dadı programına başvursun çünkü böyle bir durumda uzman şart

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…