• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımm

Kayınvaliden çok iyi niyetli yaklaşmış keşke kırmasaydın gönlünü.
Aç telefon gönlünü al, ailene de söyle hiç uğraşmasınlar bunlarla.
Bohça hazırlayana kadar, başka şekilde de jestleşme olabilir... :34:

kızlar merhaba,içinden çıkamadığım bir sıkıntım var yardımcı olursanız fikir verirseniz çok sevinirim.Biz erkek arkadaşımla bir kaç ay önce evlilik kararı aldık işte söz oldu falan.sonrası için dedik ki geleneksel şeylerle uğraşmayalım ufak bir nişan yemeği olsun öyle bohçeymış zırt pırt uğraşmayalım.yüzükleri ortak aldık herkes kendi kıyafetini aldı ailelerle konuştuk bohçe falan hazırlanmicak diye.Neyse nişan günü geldi yemek yedik çokta güzel oldu falan.Ogün erkek arkadaşımın ailesi yarın size gelicez gitmeden gelelim falan dedi tamam dedik.Ertesi gün bi geldiler ellerinde 2 tane bohça.Biz tabi şok.Neyse gittiler açtık içinden büssürü patik yün bişiler çıktı.Benim ailem tabiki bana tepki gösterdi hani olmicaktı bize yaptırmadın elimiz boş kaldık böyle iş mi olur diye.Ben de erkek arkadaşıma carladım bu ne diye o da annesine kızmış baya bi kadın ağladı hevesim vardı yaptım falan demiş.Bir kaç gündür biz evde ne yapsak diye dolanıyoruz herkes bana yüklenio işte olmicak dedin bizi mahçup ettin falan diye.Bir taraftan sinirleniyorum annesi sözümüzü dinlemedi bir taraftan üzülüyorum iyice elim ayağıma dolaştı.Bugün arayıp konuşsam diyorum ama ne yapsam bilemedim bunun içinden nasıl çıksam.biz de yapıp götürsek mi karşılık hiç istememe rağmen ,yoksa bu tavrımı devam ettirip götürmesek mi böyle anlaşmıştık diye?? uzun oldu özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum.

Kadının hevesi varmış, içinden gelmiş yapmış bir şeyler. Keşke bu kadar büyütüp üzmeseydiniz. Ömür boyu yüzyüze bakacaksınız. Bence siz alıp verirseniz daha çok üzülür. Zor durumda bırakmış, mecbur bırakmış gibi hisseder. Ben olsam arar gönlünü alır teşekkür ederdim. Olayın içindeyken sakin kalmak zor biliyorum. Ama evlilik idare etme sanatıdır. Aileni idare edicen, o tarafın ailesini idare edicen, eşini idare edicen. Kendini darbe azaltıcı hava yastığı falan gibi düşünmen lazım. ;)

aldıkları eşyayı sanki nişan döneminde giyicez ya...
cok sacma sapanlar... ama işte ailelere bazen anlatamıyoruz...
1-2 ay içinde nişanlanıp evlenicen:ssz:

Bencede çok saçma ya bana aldıkları şeyleri annem giydirmiyor ya :) Evlenince giy diyor ay annem ya diyorum giyim ne var olsun bu kızın bişeyi yokmu bizim aldıklarımızı giyor derler diyor öldürüyor beni :) :):3::3::3::3: hala getirdirdikleri gibi duruyor nasılsa birşey yapmalarına gerek yok.:1::1::1::1:

Son düzenleme:
Bencede çok saçma ya bana aldıkları şeyleri annem giydirmiyor ya :) Evlenince giy diyor ay annem ya diyorum giyim ne var olsun bu kızın bişeyi yokmu bizim aldıklarımızı giyor derler diyor öldürüyor beni :) :):3::3::3::3: hala getirdirdikleri gibi duruyor nasılsa birşey yapmalarına gerek yok.:1::1::1::1:

evlenince begenicenmi bakalım...
bizdede öyle işte... at köşeye dursun. eşya aldılarmı aldılar oluo. almazsalarda kavga kıyamet:ssz:
değer vermiyolar. istemiyolar oluo... alıncada giyme evlenince giy:24:

kızlar merhaba,içinden çıkamadığım bir sıkıntım var yardımcı olursanız fikir verirseniz çok sevinirim.Biz erkek arkadaşımla bir kaç ay önce evlilik kararı aldık işte söz oldu falan.sonrası için dedik ki geleneksel şeylerle uğraşmayalım ufak bir nişan yemeği olsun öyle bohçeymış zırt pırt uğraşmayalım.yüzükleri ortak aldık herkes kendi kıyafetini aldı ailelerle konuştuk bohçe falan hazırlanmicak diye.Neyse nişan günü geldi yemek yedik çokta güzel oldu falan.Ogün erkek arkadaşımın ailesi yarın size gelicez gitmeden gelelim falan dedi tamam dedik.Ertesi gün bi geldiler ellerinde 2 tane bohça.Biz tabi şok.Neyse gittiler açtık içinden büssürü patik yün bişiler çıktı.Benim ailem tabiki bana tepki gösterdi hani olmicaktı bize yaptırmadın elimiz boş kaldık böyle iş mi olur diye.Ben de erkek arkadaşıma carladım bu ne diye o da annesine kızmış baya bi kadın ağladı hevesim vardı yaptım falan demiş.Bir kaç gündür biz evde ne yapsak diye dolanıyoruz herkes bana yüklenio işte olmicak dedin bizi mahçup ettin falan diye.Bir taraftan sinirleniyorum annesi sözümüzü dinlemedi bir taraftan üzülüyorum iyice elim ayağıma dolaştı.Bugün arayıp konuşsam diyorum ama ne yapsam bilemedim bunun içinden nasıl çıksam.biz de yapıp götürsek mi karşılık hiç istememe rağmen ,yoksa bu tavrımı devam ettirip götürmesek mi böyle anlaşmıştık diye?? uzun oldu özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum.

Genelde gelenekçi şeylerden hoşlanmam ama sizin yaptığınız kocaman bir ayıp. Biz de bohça istemedik karşılıklı da yapmadık ama kayınvalide elinde gelseydi alınır sonra da nezaketen karşılığı yapılırdı. Aynı durum kardeşime de oldu. Bizimkinde olduğu gibi bohça almayalım dedik ama nişanda 3 tane bohçayla gelmişler. Annem de teşekkür etti. Sonra da biz bir bohça hazırladık ve onlara bir sonraki ziyaretimizde verdik. Bu kadar kolay bir şeyi bile büyütüyorsanız düğün zamanı çıkan pürüzlerde kıyamet kopar artık.

Ailenize ise zerre anlam veremedim. Bir bohçanın karşılığını yapmak sonra da sizin iade-i ziyaretinizde bunları vermek ne kadar zor. Hadi diyelim çeyiziniz falan yok içinden iki havlu kenarı bir seccade verecek. Bir iki gömlek terlik almak çok mu zor. Şimdi çıkayım çarşıya size bir bohçayı 1 saate hazır edeyim. Bu kadar söylenecek kalp kıracak hele hele bir annenin ağlamasına sebebiyet verecek ne var. Ben yerinizde olsam çok korkardım. İnsan ettiğini bulmadan ölmüyor. Gerek anne olsun gerek kayınvalide. Sizin de ilerde çocuğunuz olduğunda gözünüzden sakındığınız yavrunuz hiç yoktan bir sebepten kalbinizi kırarsa ancak o zaman anlarsınız. Nişanlınız da arayı bulma konusunda hiç iyi değilmiş. Bugün sizin bir carlamanızla annesini ağlatan adam yarın annesinin dolduruşu ile sizi de ağlatabilir. Mühim olan arada dengeyi kurmak.

Son düzenleme:
bence bir şey söylemeye hakkınız yok yanlış anlamayın sizi zan altında bırakmayacağım ama erkek anaları değil sadece evlat anaları çocuklarının mürüvvetlerini görecekleri zaman içlerinde arzuları dışarıya taşırırlar...bohça çeyiz bunlar anne ve babaların haklarıdır...gelenekselleşmeyelim medenileşelim dayanakları altında biraz saçmalamışsınız...sizin yaptığınızı yapan her kız ve erkek annesini böyle utandırmış olacaktı zaten...gelen bohçaya kızmayın aşırı tepkide vermeyin sizde iki çorap gömlek eşarp havlu koyun bi bohça hazırlayın bir sonraki görüşmede takdim edin..bu arada size neden bunu söyledim aynı haltı ben yedim annemi acayip utandırdımda ondan:52::52::52::52::52:
:42::42::42::42::42::42::42::42::42:

evlenince begenicenmi bakalım...
bizdede öyle işte... at köşeye dursun. eşya aldılarmı aldılar oluo. almazsalarda kavga kıyamet:ssz:
değer vermiyolar. istemiyolar oluo... alıncada giyme evlenince giy:24:

Aynen o amaçla alınıyor sanki biraz gereksiz masraf.. Alıyorlar giydirmeme mantıgınıda hala anlamış degilim ya :1::1:

konunun maddi durumla hiç bir alakası yok.Ben hiçbir zaman geleneksel bir kafada büyümedim.Evimde danteldir örtüdür zaten olmaz herhalde.
Benim rahatsız olduğum konu böyle konuştuk herkes tamam dedi üstüne hiç konuşmamışız gibi getirmesi oldu.Tabiki hediyedir içinden gelmiş ama yine de en azından bir telefon açıp anneme söyleseydi biz de ufak bir hazırlık yapardık.Neyse telefon ettim hediyeler için teşekkür ettim.O da bir daha böyle olmayacağını söyledi konu kapanmış oldu.

bu arada xxx anne diye hitap ettim o da adımı söyleme annecim diceksin dedi :9::9::9:

ha bu arada hakikaten zor değil benim çeyizim vardı Allahı var hazırlamak zor olmadı fakat çeyiz pazarları var artık hazır bohçalar bile satılıyor beş dk içinde vereceğiniz para miktarına bakar olay...hakikaten ailenizin tepkisi çok garip bu alınganlıkla düğünü nasıl atlatırsınız bilemem...

bence bir şey söylemeye hakkınız yok yanlış anlamayın sizi zan altında bırakmayacağım ama erkek anaları değil sadece evlat anaları çocuklarının mürüvvetlerini görecekleri zaman içlerinde arzuları dışarıya taşırırlar...bohça çeyiz bunlar anne ve babaların haklarıdır...gelenekselleşmeyelim medenileşelim dayanakları altında biraz saçmalamışsınız...sizin yaptığınızı yapan her kız ve erkek annesini böyle utandırmış olacaktı zaten...gelen bohçaya kızmayın aşırı tepkide vermeyin sizde iki çorap gömlek eşarp havlu koyun bi bohça hazırlayın bir sonraki görüşmede takdim edin..bu arada size neden bunu söyledim aynı haltı ben yedim annemi acayip utandırdımda ondan:52::52::52::52::52:
:42::42::42::42::42::42::42::42::42:

bundan sonraki aşamalarda sesimi çıkartırsam şerefsizim zaten :27::27: kına gecesi olmicak asla diyodum baktım olay büyüo şimdi kendime bindallı bakmaya başladım.Kim ne istiosa takılsın herkes kafasına göre :52::52:

getirdikleri gün giyip cıkmalıyız aslında :ssz:

annesi bana bu geceliklerle oğlumun karşısına çıkıcaksın dedi bi sinir oldum.Şimdi hazırlayacaklarımda sexy erkek çamaşırlar alıp ovv oğlum karşıma böyle çıkıcak hahaha demek istiyorum :27::27::27:

al işte böyle ne verirlerse al ne denirse yap amaaan düğün dernek zaten gelinle damat için değil ki ailelerin şanı yürüsün maksat kına gecesini de yap.bu arada gözümden kaçmadı da değil kayınvalide xx anne deme anne diceksin dedi:27::27::27::27: öyle mi eyvaaaaaah:17::27:

Birsürü patik yün filan cümles, sanki bohçaya koyduklarını aşalamışsınız gibi geldi bana.:47:.Bence sevinin size değer vermiş örfüyle,adetiyle elinden gelen neyse yapmış kadıncağaz..

ha bu arada hakikaten zor değil benim çeyizim vardı Allahı var hazırlamak zor olmadı fakat çeyiz pazarları var artık hazır bohçalar bile satılıyor beş dk içinde vereceğiniz para miktarına bakar olay...hakikaten ailenizin tepkisi çok garip bu alınganlıkla düğünü nasıl atlatırsınız bilemem...

annem zaten bıraksam beş dakikada hazırlar ama ben hayır öyle konuşmadık yapmicaz dedikçe onları da sinirlendirdim.Boşuna inat etmicem artık kim ne istiyorsa onu yapsınlar.Yakın bir zamanda erkek ark kardeşi evlenicek o zaman gittiğimizde biz de götürcez artık.Yorumunuz için teşekkürler

Kadin heves etmis yapmis 'annesi sozumu dinlemiyor' ne kadar saygisizca o sizin sozlunuzun annesi buyukler sizi degil siz buyukleri dinleyin bir bohca icin kalp kirmaya incitmeye degmez nisandan sonra sizin bohca goturmeniz gerekiyor anneniz hazirlar zaten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canıımmm :34: kayınvaliden sadece içinden geldiği için yapmış ve karşılık beklemediğine emin olabilirsin. bohça hazırlamanız şart değil. ben de istememiştim ama kayınvalidem hazırlamıştı biz hazırlamamıştık. ben de pek sevmiyorum bana da gereksiz geliyor bu tür şeyler. haa ne yaparsın evlendikten sonra k.valideni ilk ziyaret ettiğinizde ufak, kenarı güpürlü bir hurç alırsın güzel de bir takım pijama iç çamaşırı çorap koyarsın sadece k.validene götürürsün bu da olabilir. uğraşmanıza lüzum yok.

Bosa gerginlik yaratmissiniz. Kv niz belli ki onceden hazırlamış bunu da size hediye etmek istemiş. Sizin de telaş yapmanıza gerek yok erkek tarafı Nisan zamanı kız tarafı düğünden sonra el öpmelerde götürür bohçaları. Daha vaktiniz var yani

konu bizim olayımızla aynı oldugundan yazma ıhtıyacı duydum. bohca banada gereksız geldıgınden bızde ıstemedık aılelere soyledık, ama kv gelırken bohcaya sarmamısta bohcalık seylerden bır hedıye paketıyle kendı yaptıklarını elı bos gelmemek ıcın getırmıstı, teşekkür ettim aldım, ama ben yada annem karsılıgında bır bohca hazırlamak aklımıza gelmedı.
onu hedıye olarak kabul et, içinden gelmiş almış o kadar takılma derım. arayıp teşekkür edebilirsin çok rahatız oluyorsan da :biz nişanlımla bohca olmayacak dıye konustugumuzdan, annemler bır hazırlık yapmamıstı, kusura bakmayın. diyip gonlunu alabılırsınız.

bundan sonraki aşamalarda sesimi çıkartırsam şerefsizim zaten :27::27: kına gecesi olmicak asla diyodum baktım olay büyüo şimdi kendime bindallı bakmaya başladım.Kim ne istiosa takılsın herkes kafasına göre :52::52:

genç bir kız nedenn kına gecesi istemez anlamıyorum hiç :50::50:

ne güzel işte :27::27:

Back
X