yardimmm...

ilyada84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
303
177
63
41
arkadaslar benim mayista dugunum olacak kismetse.fakat adet duzensizligim var hicbir sekilde plan yapamiyorum dugune tatil zamanina denk gelir mi bilemiyorum.doktorada gitmistim fakat tamamen mevsim degisikligi ve strese bagli diyorlar ama benim hep boyle.bir de inanilmaz agresif oluyorum cok agrili geciyor dugune dnk gelirse ne yapacagim ben

o gune gelırse adet gecıktırıcı alırsın ...agrıdan sancıdan balayında gerdegı unutursun benım gıbı:)

En iyisi kadın doğum doktorunuzla konuşmak tabiki , ama yazın tatile gitmeden bi kaç gün önce adet olacaktım sabah aksam toz tarçın yuttum 1 tatlı kaşığı kadar ve 1 hafta kadar olmadım tarçın kullandıgım sürece tabiki... Sonra yine aynı düzeninde devam etti ama sizin nasıl olur bilemiyorum..

bir kere tatile giderken ilac kullanmistim ve beni mahvetti adet duzenim iyice bozuldu artik korkuyorum ilactan ama tarcin mantikli geldi :) birde dogum kontrol hapi kullanmayi dusunmuyorum biraktiktan sonra hamile kalmak icin 6 ay gerekiyor diye duydum dogrulugundan emin degilim tabi.ben 30 yasimdayim ve cok korunmak istemiyorum korkuyorum cocugum olmazsa diye

Adet düzensizliğinizin bir sebebi olmalı. Bunu ancak doktora giderek anlarsınız. Bu düzensizlikler bebek konusunda sıkıntı çıkarabilir.
Hap çocuk olmasına engel değil. Vücudunuzun durumuna göre hamile kalma süresi değişir bıraktıktan sonra. Annem bana, ablam da yeğenime hap kullanırken hamile kalmış mesela. Kullanırken bile kalınabiliyorsa bıraktıktan 6 ay sonra gibi bir süre biçmek saçma değil mi? Hurafelere inanmayın. İyi bir jinekolog edinin kendinize.
Her kadının mümkünse ilk adet olduğundan itibaren, değilse en azından düğününden önce kendine bir jinekolog bulması, takip altında olması gerekir. Sıkıntılarınızı, aklınıza takılanları soracağınız, 6 ayda bir sizi kontrol edecek bir doktorunuzun olması gerekir.

cok haklisin daha erken diye dusunuyordun ama sanirim bu konuda profesyonel destek almam gerekiyor cok tsk ederim

Eğer düğünde olmazsınız ki inşallah olmazsınız. Balayında olsanız dahi yanınıza eczaneden tampon alın. Ben bu yaz çok rahat ettim .

düğün önce doktor kontrolunde doğum kontrol ilacı kullanırsan düzenleyebilirsin .

Valla hic ader duzensizligim yoken , dugunden birgun once dogum kontrol hapi kullandigim halde adet oldum sinir bozucu..

Ben stresten 15gun erken olup dugun gunume denk getırdım adetımı..kesınlıkle gecıktırıcı kullan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…