Selam canım cok keyifli ve zor olan ceyiz telasına sende hosgeldiinn:) benimde ablam yok etrafmda yeni evlenenlerden ve bu forumdakilerle yardımlasarak fikir edinerek alıyorum herşeyimi.. annenin ceyizinden olanları kullanmak mantıklı cunku ceyizin en pahalılarından biri porselen yemek takimi madem begenmissin senin icin iyi olur.. tencere konusuna gelnce ben çelik tencerelerimi karacadan aldim. Granit tencerelerimide tantitonideki pembe takımı aldım. Fiyatı makul geldi. Etrafımda granit tencere kullanan yok ama benim icime sindi. Dedigin gibi boyutları da cok iyi. Henuz kullanmadıgım icin birsey diyemem. Topiğimde görebilirsin. Başka sorun olursa burdayızKizlar ben bu islerden hic anlamiyorum ve ablam falanda yok nisanim yaza.daha nevresim ve kahvaltiliklarimi aldim.porselen takimlarini annem hic kullanmamis onu almayi dusunuyorum cunku col guzel vintage tarzi gereksiz masraf olmasin hem fazla esya istemiyorum.tencereler icin ise granitler neden ucuz ve memnun kalirmiyim? Ozellikle tantitonidekiler cok guzel geldi gozume kucuk hem fiyatlarida makul. Tencelere icin fikir istiyorum :)) ve akliniziza gelen diger seyler :) ne zor islermis bunlar
Cok tesekkur ederim granitlrr guzel celikleride cok tatli iyi cikacagini bilsem alicam celiklerini ama bilemedim :)))Selam canım cok keyifli ve zor olan ceyiz telasına sende hosgeldiinn:) benimde ablam yok etrafmda yeni evlenenlerden ve bu forumdakilerle yardımlasarak fikir edinerek alıyorum herşeyimi.. annenin ceyizinden olanları kullanmak mantıklı cunku ceyizin en pahalılarından biri porselen yemek takimi madem begenmissin senin icin iyi olur.. tencere konusuna gelnce ben çelik tencerelerimi karacadan aldim. Granit tencerelerimide tantitonideki pembe takımı aldım. Fiyatı makul geldi. Etrafımda granit tencere kullanan yok ama benim icime sindi. Dedigin gibi boyutları da cok iyi. Henuz kullanmadıgım icin birsey diyemem. Topiğimde görebilirsin. Başka sorun olursa burdayız
Tesekkur ederim sizide tebrik ederim gule gule eskitin.granit zaten cok gunluk kullanilmayacak celikleride var tantitoninin ama guvenemedim tipleride cok seker :)) korkmaz sizinkilrr onada baktim ama kucukler gibi gelmisti hatta suan indirimde :) bir de blendir falan ayri ayri mi yoksa mutfak robotunun icinde almak mi mantikli arcelikte gordum bir tane :)şimdiden kolaylıklar diliyorum :) biraz zor ama eğlenceli çeyiz hazırlama,benim de düğünüm kısmetse 3 ay sonra bende şuan hummalı bir hazırlık içerisindeyim. Tantitoni deki granitleri bende beğenmiştim,pembe renk olanları diyosun sanırım. ama benim sana nacizane tavsiyem açık renk granit alma,mümkünse siyah ya da gri olsun çünkü emin ol o granitlerin dışta ki açık renk kısmı zamanla kararacak ve güzel bir görüntü oluşmayacak.Ben karacanın biogranit setini aldım,siyah renk olanı. henüz kullanmadım tabi ama memnun kalacağımı düşnüüyorum. topiğime istersen bakıp görebilirsin fikir amaçlı neler aldığımı. Kolay gelsin şimdiden :)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ozlemim-ceyizleri.874055/
Cok guzel anlatmissin gercekten ben annemde esya kalabaligi yasadigimdan istemiyorum fazlalik hicbir sey :) karacaya nedense antipatim var gereksiz pahali geliyor.korkmaz alayim bende celikleri.seramikle granit farki nedir ki? Hangisi daha avantajli :)Karacanın çelikleri tavaları vs herşeyi çin'den geldiği için ben hiç tercih etmedim, kararma paslanma problemi yaşayanlar da çok olmuş. Ben Çelik tencerelerimi korkmaz aldım. Seramikler esseden aldım ama biraz daha bütçe ayırabilsem moneta alırdım. Çatal bıçak takımını jumbo, düdüklü fissler aldım ikisinden de çok memnunum. Aşırı tencere aşırı nevresim takımı almadım. Sonra eve yük oluyor ve hiçbirini kullanmıyorsun. Toplam (misafir setleriyle beraber) 6 takım var sanırım ve evleneli 9 ay oldu bir eksiklik yaşamadım daha az bile alınabilir. bi de çok fonksiyonlu şeylerden uzak dur; yani mesela burda da görüyorum ayran karıstırım diye kocaman sürahi almış iki çubuklu; ne gerek var. Bu tarz gereksiz şeylerdense en çok kullanacağın rondo vs alsan yeterli olur ayranı da çırparsın :) Çok küçük ev aletine de gerek olmuyor.
Coookk sagol guzel yorumun icin gercekten bir seyler ogrendikce mutlu oluyorum :))) mesela tantitonnide granit set olarak kalabalk var bende graniti sık kullanmicksm niye alyim diye dusunmustm.birer ikiser yeterli o halde :) zaten esya kalabalklgi yapmicm diye kendime sozum var :))) ceyiz seti cazip gelmiyo bana oyle set almicam zaten :) ayri ayri olusturucam :) celikte korkmaz aryildzdada catal bicak karar kildm ama onlarda cok az kisilik 6li :)Canim hepimiz buralarda birbirimizden fikir alarak olusturduk ceyizimizi herkesin kendi ihtiyaçları farklı Sana tavsiyem biseyler alırken goruntusunden ziyade kalitesine bak aynı markada ayni üründen 100 lirayada oluyor 500 lirayada alirken markalarada fiyatlarada guvenme inan bi serisi mukkemelken diger bi ürettiği mal pazar malindan hallice oluyor az olsun öz olsun mantigiyla hareket et.. Tencere konusuna gelirsek ben korkmazi tercih ettim aryildizida tavsiye ederim karaca, schafer, emsan filan dusunuyorsanda ceyiz setlerinde sattiklarini tercih etme.. Çelik urunler alirken disi komple boyalilardan alma rengine aldanip bi kac yila kararip atmaya basliyo o boyalar.. Ben fikir olarak hem çelik, hem seramik hem granit birer set alinmasina karşıyım Bana göre çelik bi takim muhakkak bulunmali granit veya seramik pilav vb yemekler icin bir iki tane almak yeterli Teflonlar sagliksiz denilince önce seramikler cikti piyasaya saglikli denildi ama cok sikayet oldu herkesin urunleri senesini doldurmadan elinde kaldi En cok övülen monetada bile sayisiz şikayet var Bu sefer granitler çıktı saglikli denildi dayanikli denildi sikayet var com a bakarsan orda ne kadar sikayet var gorebilirsin Piyasada bi yildir olmasina ragmen tam oturmadi ama anlayacagin bunlar alip uzun yillar kullanilacak urunler degil Granit en basit anlatimiyla teflondan daha kalin bi kaplama ama celik disinda hepsi kaplama oldugundan cizildiginde yine çöp yani sagliksiz... Tabiki celikte pilav filan yapilmaz yapismamasi acisindan fazla abartmadan bir iki tane alip iki yilda bir muhakkak yenilenmeli bana göre..
Ne mutlu yardimci olabiliyorsak canim ama anlamadim tencereler mi 6 kişilik catal bicak diyosan onlar hep 12 kisilikCoookk sagol guzel yorumun icin gercekten bir seyler ogrendikce mutlu oluyorum :))) mesela tantitonnide granit set olarak kalabalk var bende graniti sık kullanmicksm niye alyim diye dusunmustm.birer ikiser yeterli o halde :) zaten esya kalabalklgi yapmicm diye kendime sozum var :))) ceyiz seti cazip gelmiyo bana oyle set almicam zaten :) ayri ayri olusturucam :) celikte korkmaz aryildzdada catal bicak karar kildm ama onlarda cok az kisilik 6li :)
Catal bicaklar :) 6 kisilikti begendigim bir modelde aryildizin :)Ne mutlu yardimci olabiliyorsak canim ama anlamadim tencereler mi 6 kişilik catal bicak diyosan onlar hep 12 kisilik
Cok tesekkurlerrr cok faydali oldu takildikca rahatsiz ederim :)öncelikle kolay gelsin canım. çelik tencerelerini hisar veya korkmaz almanı tavsiye ederim. bir standart takım bir de mini tencere seti. evliliğinizin ilk zamanları daha çok mini takım kullanılır dediler, ben de öyle aldım. granit tencere setine bence gerek yok. tefalin graintten çok daha dayanıklı expertise serisi var. bir kaç boy tava, krep tavası, wog tava, iki boy pilav tenceresi şeklinde alabilirsin. sağlığa zararlı da değil. biraz pahalı ama kullanan herkes çok çok memnun.
nevresim takımlarının çift kişilik olanları pamuk saten veya nbambu saten almaya çalış. yumuşacık ve ütüsü çok kolay oluyormuş. havlularını da bambu almaya çalış, özellikle bornoz setini. yumuşak, ince ve çabuk kuruyormuş.
düdüklü tencerede fissler veya tefal diyorlar. ben fissler aldım, bir 6 litrelik bir de kendimize kadar yemek yapmak için 3.5 litrelik set aldım.
yemek takımını da mümkünse bone chine almaya çalış, nakitte oldukça güzel indirim yapıyorlar.
çelik ürünlerinde korkmaz veya hisar tercih et derim. yerli ve kaliteli üretim.
aklıma gelenler bunlar, sorarsan yardımcı olmaya çalışırım
Cok guzel anlatmissin gercekten ben annemde esya kalabaligi yasadigimdan istemiyorum fazlalik hicbir sey :) karacaya nedense antipatim var gereksiz pahali geliyor.korkmaz alayim bende celikleri.seramikle granit farki nedir ki? Hangisi daha avantajli :)
Ben 2 takim aldim cocodan ama almak lazim tek kisilikte :) linensi bilmiyodm aklimda olsun :) cocoda bornozlarda dehset ucuz suan indirimde fikriniz var miBir de nevresim takımlarını ben madame cocodan aldım; pamuk satenler, indirime giriyor. Hem çok güzel desenleri hem yumuşacık ve kaliteli pamuk. İndirimlerini takip et ki çok sık indirim oluyor nevresimlerde; o zaman özdilek taç ve linensten çok çok daha ucuza daha güzel nevresimlerin oluryorganda da linenste ille bi 50% indirim oluyor her sene bir kaç defa.Onu da takip et mail listesine fln kayıt ol, ben yorgan alez ve yastıkları 50% indirimden aldım. Hem de yün yorgandı ve 50% bambu yastıklar. Onlardan da çok memnunum.
Ben 2 takim aldim cocodan ama almak lazim tek kisilikte :) linensi bilmiyodm aklimda olsun :) cocoda bornozlarda dehset ucuz suan indirimde fikriniz var mi
öncelikle kolay gelsin canım. çelik tencerelerini hisar veya korkmaz almanı tavsiye ederim. bir standart takım bir de mini tencere seti. evliliğinizin ilk zamanları daha çok mini takım kullanılır dediler, ben de öyle aldım. granit tencere setine bence gerek yok. tefalin graintten çok daha dayanıklı expertise serisi var. bir kaç boy tava, krep tavası, wog tava, iki boy pilav tenceresi şeklinde alabilirsin. sağlığa zararlı da değil. biraz pahalı ama kullanan herkes çok çok memnun.
nevresim takımlarının çift kişilik olanları pamuk saten veya nbambu saten almaya çalış. yumuşacık ve ütüsü çok kolay oluyormuş. havlularını da bambu almaya çalış, özellikle bornoz setini. yumuşak, ince ve çabuk kuruyormuş.
düdüklü tencerede fissler veya tefal diyorlar. ben fissler aldım, bir 6 litrelik bir de kendimize kadar yemek yapmak için 3.5 litrelik set aldım.
yemek takımını da mümkünse bone chine almaya çalış, nakitte oldukça güzel indirim yapıyorlar.
çelik ürünlerinde korkmaz veya hisar tercih et derim. yerli ve kaliteli üretim.
aklıma gelenler bunlar, sorarsan yardımcı olmaya çalışırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?