• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımmmm çiğ köfte yedim :(((

GOZDENUR

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
470
15
298
İzmir
kızlar akşam misafirlikteydik çiğ köfte yapmışlar etliymiş bilmiyodum etli olduğunu yedim 2 tane sabah arkadaşa söledim yememen gerekiyodu düşük sakat doğum olabilir dedi korkuyorum çok ne yapcam ben :(((

kızlar akşam misafirlikteydik çiğ köfte yapmışlar etliymiş bilmiyodum etli olduğunu yedim 2 tane sabah arkadaşa söledim yememen gerekiyodu düşük sakat doğum olabilir dedi korkuyorum çok ne yapcam ben :(((

et güvenli bir yerden alındıysa o kadar sorun olmaz diye düşünüyorum.

2 taneden bişey olmaz annem bana hamileyken hergün yemiş ayrıca arkadaşınızda moral vericeği yerde sizi strese sokmuş çok kınadım:19::20:

ay allahaşkına 2 tane çiğ köfteden de sakat doğum olacaksa...ne biçim arkadaşmış bu..bi daha yemezsin olur biter..takma kafana canım..bebeğin turp gib sapasağlam doğacak inşallah..herkesi de dinleyip üzme kendini..araştır azıcık inanmadan insanlara...

ay allahaşkına 2 tane çiğ köfteden de sakat doğum olacaksa...ne biçim arkadaşmış bu..bi daha yemezsin olur biter..takma kafana canım..bebeğin turp gib sapasağlam doğacak inşallah..herkesi de dinleyip üzme kendini..araştır azıcık inanmadan insanlara...

bilmediğim için yedim zaten bilsem kesinlikle yemezdim netten baktığımdada aynı şeyler yazıyodu inşallah olmaz bişey...

benim annem de bana kardeşime hamileyken hep yemiş ki çiğ köfte :44:

benim annemde bana hamileyken karpuzla beraber yiyomuş bide millet dalga geçiyomuş allaha şükür heryerim sapasağlam. ama olmıcak diyede bişey yok tabi sen yine uzak durmaya çalış bi kereden bişey olmaz. ayrıca bence arkdaşlığınızıda gözden geçirin sizi kıskanıyo bence:47:

Son düzenleme:
benim annemde bana hamileyken karpuzla beraber yiyomuş bide millet dalga geçiyomuş allaha şükür heryerim sapasağlam. ama olmıcak diyede bişey yok tabi sen yine uzak durmaya çalış bi kereden bişey olmaz. ayrıca bence arkdaşlığınızıda gözden geçirin sizi kıskanıyo bence:47:

evet olabilir canım bende öle hissediyorum çünkü :47:

bunuda yeni duydum :S çiğköfteden noluyomuşki ben löpü löpür yiyorum çok şükür bi sorunumda yok yaa bazı insanlar neden herşeyi abartıyo anlamıyorum

hamileler çiğ et yasak...toxoplasma diye bir virus giriyormu kana...buda bebeğe zarar.....yinede bir doktoruna görün derim....kanını kontrol etsin sende biraz olsun rahatlarsın.birdakinede zararsız deseler dahi sakın yeme ....

kac aylıksın bılmıyorum ama ılk 3 ayda gercekten riskli soyle bır hafta falan gecsın doktoruna yada saglıuk ocagına gıt kanına baktır.için rahat etsın varsa bıse cıkar zaten kanında gecmıs olsun.

bu kadarlık şeyi stres tapmayın bence, kısmette ne varsa o oluyor gerisi fasa fiso, üzme kendini , ne kokoreçler ne ciğerler ne etler yiyen cevremde insanlar var ama sapa sağlam bebekleri oldu,, takma kafana bebişini üzme, allah kurtasrsın inşallah sağlıkla canım...

kızlar hepinize teşekkür ediyorum rahatladım 16 haftalık hamileyim ben sabah işyerime dr geldi danıştım ilk 3 ay önemliymiş ama yinede test yaptırcam

kızlar hepinize teşekkür ediyorum rahatladım 16 haftalık hamileyim ben sabah işyerime dr geldi danıştım ilk 3 ay önemliymiş ama yinede test yaptırcam

bende senin gibi çok dikkat ederdim yediğime içtiğime kesinlikle en ufak zararlı ieyden bile uzak duruyodum ama bu kadr panik olmakta iyi değil, ben o kadr dikkat ettim ama yinede bebeğimi kaybettim, 10 gün önce şuan 16 haftalık olcaktım bende.. hiç birşeye üzülme evham yapma hereyin normal gidiyor buna sevin tadını çıkar bence...

bende senin gibi çok dikkat ederdim yediğime içtiğime kesinlikle en ufak zararlı ieyden bile uzak duruyodum ama bu kadr panik olmakta iyi değil, ben o kadr dikkat ettim ama yinede bebeğimi kaybettim, 10 gün önce şuan 16 haftalık olcaktım bende.. hiç birşeye üzülme evham yapma hereyin normal gidiyor buna sevin tadını çıkar bence...

çok üzüldüm canım allah herşeyin hayırlısını versin...

kesinlikle çevredekilerin söylediklerine takılma. kafanı ferah tut. benim çocuğum sağlıklı diye geçir. sakınan göze çöp batar. çok örnekleri var. hep şunu yeme bunu yeme derler. yemesen nolacak kaderin önüne geçemezsin. tabiki önlemini alıcaksın ama nefsini de köreltme. Allah hepimize sağlıklı sıhhatli çocuklar nasip etsin.

Canım takma kafana ben hamileliğim boyunca sıksık yedim, bir sorun olmadı. Abartmadığın sürece hamilelikte onu yeme bunu yeme demelerine çok takılma, çiğ etten bazı hastalıklar bulaşabilir insana o da hastalık taşıyan bir hayvanın etiyse olabilir, bu yüzden çiğ et tavsiye edilmez hamilelerde aslında normal insanlara da tavsiye etmezler ama yerler, ve sırf çiğköfte yediği için pek zarar gören de yoktur. :) , zaten bu sadece ihtimaldir, acı olduğu için yoğrulurken et terbiye ediliyor, bakteriler yaşama şansı düşük. Ondan bulaşabilecek bir hastalık iyi pişmemiş bir sütten dahi bulaşabilir.

Back
X