• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımmmm çiğ köfte yedim :(((

toksoplazma bi virüs değil parazittir
çiğ etten geçme ihtimali var evet
gebelikte ilk defa alınınca sıkıntılı olur
daha önce varsa çok sıkıntı olmaz
çiğ köftede var olduğu anlamanına da gelmez

kızlar akşam misafirlikteydik çiğ köfte yapmışlar etliymiş bilmiyodum etli olduğunu yedim 2 tane sabah arkadaşa söledim yememen gerekiyodu düşük sakat doğum olabilir dedi korkuyorum çok ne yapcam ben :(((

Canım hiiç sıkıntı yapma aklina kalbine kötü şeyler getirme. Geçen gün canım çok istedi bende yedim 5 tane :) Rabbim bebişlerimizi korusun inş. Çiğ et yiyen başka milletler var sonuçta çocukları hep mi sakat bozma kalbini olmaz bişey Allahın izniyle.

canım endıselencek bısye yok et zaten bulgur ıle yogurulunca psıyor bısye olmaz olsaydı benım kızıma olurdu ben ıkı gund ebı yaptıyordum esıme kı ozman cıg koftecıler bukadar yaygın deıldı evde kocaman borcam yardı yer kalakdım ustuen acı doke doke endıelenme hap kulanma agrı kesıcı falan kulanmadıkdan sonr ayedıgın seyden bebege hıcc bısye olmaz sen ıcını ferah tut

Allah aşkına 2 tane çiğ köfteden ne olur. bana doktor salam sosis sucuk mayonez yeme dediği halde haftada bir yiyorum. arkadaşınızı kınadım ne futursuz biriymiş. hemen sakat makat kalır. arkadaşlıgınızı gözden geçirin. içini de rahat tut bişi olmaz..

Hiçbir şey olmaz canım. Bu kadar pimpiriklenmeye kaşıyım ben açıkçası. Evet çiğ etin kesinlikle yasak olduğunu söylüyor doktorlar ama 2 çiğköfteden de birşey olucaksa Allah korusun doğan bebeklerin yarısından fazlası sakat olurdu mazallah.. Herşeyi de bu kadar abartmamak lazım.

Tabii ki yediklerimiz çok önemli bu dönemde yalnız; eskiden kadınlar hiç doktora gitmeden doğum yapıyorlarmış sağlıklı bebekler getiriyorlarmış dünyaya. Hamile olan her kadın şimdi rutin doktor kontrollerine gidiyor, bebeğini görüyor ve her konuda çok daha bilinçli. İçini ferah tutmalısın..:49:

canım bebekte sakatlığı yapan toxoplasma dır.bu çiğetten ve kedi dışkısından geçer.
vucut bağışık değilse çit ete dokunup ağzına bile götürsen tehliklelidir.
yani 2 köfteden bişeycik olmaz mantığına sakın inanma ve bu testi yaptırmadıysan hemen yaptır.:50:
fiyatı biraz fazla ama kafanda soru işareti kalmasın.
ayrıca bu bakteri hamileliğin her ayı için tehlikedir:36:

geçmiş olsun canım ..

Ya Urfadaki hatunlar ne yapsın şaka değil arkadaşlar bu kadınlar :) sürekli yiyor bunu. Günlerde vs öyle börek çörek yok bildiğiniz çiğköfte yeniliyor...

Yüreğini ferah tut :)) hiç bişicik olmaz ...

biyolog olarak şunları söylemeliyim.et de toxoplazma yoksa sorun yoktur ama baktırmakta fayda var.bende çiğ köfte delisiyim ama etsiz olup olmadıgını soruyorum alırken.salam sosis sucuk yedigimdede çok iyi pişiriyorum.tamamen uzak kalmak zor oluyor. birde arkadaşlar yemek yaparken etlere cıplak elle dokunmayın eldiven kullanın...en zararlı şeylerden biri çiğ ete ellemek.tabiki toxoplazma özellikle hayvanlardan topraga ordanda yeşilliklere geçiyor.yeşillikleri mutlaka ama mutlaka sirkeli suda bekletin. birşey olmaz diye pek ihmal etmemekle birlikte önlem alıp rahat olun:)

valla benim annem urfalı bizde çiğköfteler hep etli yapılır annem yemiş annanem yemiş ben yedim bişey olmadı yiğenlerimin yaşına girmeden ağzına tıkıştırılırdı hiçbirimize hiçbirşey olmadı çok şükür ....içini ferah tut:))

Son düzenleme:
Back
X