Yardm edin!

buble

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
2.007
1.387
698
4 senelik evliyim.2 yaşında bir kızım var.ve yaklaşık 2 senedirde eşimle evliliğim hiç iyi gitmiyor.bugünlerde boşanma davası açmayı düşünüyorum ama kızım kötü etkilenecek diye korkuyorumda.ailelerimizin arasıda hiç iyi değil.annem ve eşim geçen gün büyük bir tartışma yaşadılar.aynı günün akşamı bende eşimin annesi ile büyük bir tartışma olmasada birşeyler yaşadım.kafam çok karışık gerçekten.bu durumdan nasıl kurtulucam ben.boşansam bir türlü boşanmasam bir türlü.benimde hatalarım oldu muhakkak suçsuzum diyemem ama bu saatten sonra neyi nasıl düzeltebilirim bilmiyorum.eşimi seviyormuyum ondan bile emin değilim.offff bana akıl verin ne olur!!!

bence biraz daha anlaşamama sebeğlerinizi ,tartışma sebeplerinizi anlatmanız lazım
eşinizi sevip sevmediğinizi bilmemeniz belkide tartışmalardan kaynaklanıyordur..yorgunluğunuzdan kaynaklanıyordur

Karşılıklı oturup hatalarınızla yüzleşseniz iyi olmaz mı?:uhm:

şu sebeptir diyemiyorumki çünkü artık bizde herşey bir tartışma bir kavga sebebi.en kötü olanıda ailelerde bu tartışmaların hep içinde.baştan birşeyleri yanlış yaptık ama neyi bilmiyorum.severek evlendim yoksa eşimle.en son yaşadığımız olay annemle yaptığı büyük tartışma.ben bu tartışmaya karışmadım tek laf etmedim bile ortalık daha fazla karışmasın diye.eşime tek söylediğim sebep ne olursa karşısındaki insanın onun büyüğü olduğuydu.kızımın kolu kırık şuan ve evde yardıma ihtiyacım var.annem hep yanımda ama eşimin annesi akrabalarının çeyizi,kınası,düğünü vs.ile ilgileniyor ve yardıma gelmiyor.buda tabiki böyle bir durumda bana ve anneme ters geliyor.annem eşime tartışma esnasında bu durumu oldukça sert bir şekilde dile getirdi.aradan 1-2 saat geçmeden eşimin annesi evimize geldi.boşanın artık bıktım ben dedi.bunun yanında pek çok şey söyledi hatta.daha sonra eşime dönerek bunlar hep senin salaklığın yüzünden oluyor ama dedi.heralde eşimin bana çok yüz verdiğini söylemeye getirdi bilmiyorum ben öyle anladım.eşimde tamam anne kızım iyileşsin bitecek zaten herşey dedi.bende onayladım eşimi.olay pazar günü oldu,ben çalışıyorum.annem ve eşimin annesi kızıma bakıyor ve annem şuan gece-gündüz hep bende,öylede olmak zorunda.çünkü gerçekten evde yardıma ihtiyacım var kızım iyileşene kadar.ancak eşim ve annem tek kelime konuşmuyor.anneme senden gelip özür dilemek zorunda büyüğüsün çünkü dedim fakat annem bu özürü hiçbirşekilde kabul etmeyeceğini söyleyerek ağır konuşuyor.eşim ve benimde ogünden sonra pek bir paylaşımımız olmadı.aynı evde iki yabancıyiz.bu anlattığım en son yaşanan olay tabi.bunun geçmişide çok kalabalık arkadaşlar.hangi birini anlatayım size.

aileler yüzünden bi yuvayı yıkmak bana yanlış geliyor.kızın için bir kere daha düşün derim. sonuçta eşinle tek probleminiz aileler sanırım. herşey gönlünüzce olsunnn.....

bence siz orta yolu bulamıyorsunuz ve alttan alamıyorsunuz..ayrıca olayları çok büyütüyorsunuz..anne evde imiş,sana yardım ediyormuş..eşinde kendi işleri ile ilgilinsin,birazcık başkalarına yardım etsin..bir olayın başında bir sürü kişi olmasının bir anlamı yokki..ayrıca ailelerin bişilere karışmasıda hoş değil..senin annenin laf söylemesi,onun annesinin boşanın demesi..sorunlarınızı kendiniz halletmelisiniz ve biraz anlayışlı olmalısınız alttan almalısınız..şimdi sen eşim yardım etmiyor diyorsun da ya bu adam akşam eve gelmiyor mu?akşam sana yardım eder...görev paylaşımı yapamıyormusunuz?

benimde çok büyük hatalarım oldu bunu ben gerçekten biliyorum.doğumdan sonra çok büyük psikolojik sorunlar yaşadım,benim için hesapta olmayan birşeydi hamileliğim,anne olmaya hiç hazır değildim sanki.belkide lohusalık depresyonu denilen şeydi bilmiyorum ve profesyonel yardım hiç almadım.sinir sistemim tamamı ile bozuldu.hiçbirşeye tahammül edemez hale geldim.eşim ne yapsa benim için suçtu.ona çok yüklendim.ama oda bana eskisi gibi ilgi göstermiyordu sanki.önceleri çok daha ince fikirliydi,sevgi doluydu,daha sakindi.beni hiç anlamadığını düşünüyordum hep.böyle derken başladı sorunlarımız işte.ve şimdi işin içinden çıkılmaz bir hal aldı malesef.

ısın ıcıne aılelerde gırdıkten sonra bıraz zor duzelmenız bence.annesıne esıne hakaret etmıs senın salaklıgından oluyor bunlar bosanın dıye esınde kızım ıyılessın bosanıcam demıs.ıkınızın annesıde durumu korukluyor bence.allah yardımcın olsun.bıraz yalnız kalıp kafanı toplasan ne ıstedıgını neler hıssettıgını daha ıyı anlar ona gore yon cızersın hayatına

güzelim yardım etmiyor diye kassettiğim eşim değil annesi.benim kendi annem bukadar koştururken eşimin annesinin böyle rahat olması biraz rahatsız edici geliyor işte anneme ve tabi kendiside boş durmayıp beni dolduruyor bol bol

siz orta yolu bulamıyorsunuz falan dedim ya ben sadece sizi değil aynı zamanda eşinizide kastetmiştim
şimdi senin eşinle sorunun yok..kayınvalidenle ilgili sorunun var öyle mi? yada kayınvaliden yüzünden eşinle tartışıyorsun? eğer öyle ise boşver güzelim yaaa..ne yaparsa yapsın..huzurunu bozma sen...

senın bu yasadıklarını bende yasadım canım oglum 1.5 yasında daha yenı kendıme gelmeye calısıyorum.bızımde bosanalım kararına kadar gıden cok kavgamız oldu bebekten sonra ama annem ust katımda oturdugu halde hıcbır sey bılmez.kımseyle paylasmadım yasadıgım sorunları.suan eskısı gıbı ıyı olmaya basladık cok sukur.sız nıcın aılelerıde kattınız anlasmazlıklarınıza.ıs aılelerle ıcınden cıkılmaz bır hal alıyor cunku

bencede aileleri hiçbişiye karıştırmayın ve söylenmeyin o bunu yapmadı ,şu bunu yapmadı diye..siz elinizden geleni yapın...duymamazlıktan gelin..yoksa anneler yüzünden evliliğiniz biter
ayol herşeyide sorun edip kafanıza takarsanız (herkes için diyorum) bu hayatta yaşanmaz valla..benim hayatım mükemmellmi ?hayır....bende çok olay çıkartırdım..acaba benim yaşadıklarım başınıza gelse idi sizler ne yapardınız?:)) dedim ya boşverecen ve hayatına bakacan..
bu hayatta yalnızsındır..o kadarrrrrrrr..bunu bilirsen ve kimseden de bişi beklemezsen o zaman sorun çıkmaz

Evliliklerde Mümkün olduğunca aileleri uzak tutmak gerekiyor
Yoksa bu tip sorunlar çıkıyor maalesef.
Sen ne istediğine karra verdinmi?
Boşanmakmı istiyorsun
Eşinle yeniden barışıp devammı etmek?

Allah yardımcın olsun canım. Ya severek evlenipte neden mutsuz oluyoruz ... (bende onlardan biriyim )

aileleri katarak büyük hata yaptık biliyorumsenağlama ama artık geri dönüşüde olamıyor malesef.belki onlara yansıtmadan halletmeye çalışsaydık bukadar büyümezdi.ama şimdi düzelmeside çok zor.eşimin annesi gözümü içine baka baka eşime senin salaklığın demesine rağmen hala konuşuyorum.ama eşim ve annemin arası düzelecek gibi değil.benim annem çok kincidir.babamıda doldurmuş.geçen gün telefonda bize çağırdım kendisini gelmem ben o eve dedi.ne yapıcam bilmiyorum.kızım için yeterince üzülüyorum zaten şuan.kafam allak bullak.böyle bir durumda alacağım boşanma kararınında sağlıklı olacağını düşünmüyorum.çok pişman olmakta var sonunda.ama bu evlilikte nasıl yürür bu saatten sonra bilmiyorum.

Evliliklerde Mümkün olduğunca aileleri uzak tutmak gerekiyor
Yoksa bu tip sorunlar çıkıyor maalesef.
Sen ne istediğine karra verdinmi?
Boşanmakmı istiyorsun
Eşinle yeniden barışıp devammı etmek?

bilmiyorum canım ne yapıcam.çok kararsızım.eşimle uzun zamandan beri bir paylaşımımız yok gibi zaten.sadece kağıt üzerinde bir evlilik gibi öyle.beni eskisi gibi kendiside seviyormu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…