• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yargılamayın neolur :(

Bu arada tarafından aldatıldığı kocasını affeden kadınlara son derece aşağılayıcı yorumlar yapan bazı üyeler bu tip konularda neredeyse kadınları destekleyecek yorumlar yapıyorlar.

Neden insanlar işine geldiği şekilde yorumlarlar yaşananları ben anlamıyorum ki?

Adil olmak lazım, hem kadın hemde erkek için...

Tamam yargılamayalım tabiki.
Kulun kulu yargılamaya ne hakkı var.
Ancak,hata yapmışsın demek yargılamak değildir.
Bu içerikteki bir konu elbet eleştirilecekti.
Ne bekleniyor ki anlamıyorum.
Burada konu açmanın amacı paylaşıp rahatlamaksa tamam amenna.
Ancak buradaki dertleşmeler,senin vicdanındaki yükü hafifletmez ne yazık ki.
Unutabilecek bir insan olsan zaten 2 senede unutur giderdin.
Ama demek ki manevi olarak bu türlü bir yükü taşıyamıyorsun.
Çözümü sen bulacaksın.
Ya unutucaksın bir şekilde ve vicdanını susturacaksın ya da eşine itiraf edeceksin...

bazen bazı hususlarda ben ne olursa olsun şunu yapmayacağım demek büyük konuşmak değil and içmek bir nevi kavilleşmektir...

sizin yanlışınız belki en başında size masum bir görüşme gibi gelsede o kişiyle yeniden görüşmeye gitmekle başlamış...

keşke en başında empati yapıp kocanızın böyle bir görüşmeye gitmesi halinde ne yapacağınızı bir düşünseydiniz...

aldatılmış biri olarak kusura bakmayın ama yapmışsın bir hata olmuş bitmiş unut gitsin diyemeyeceğim...

çocuğunuzun parçalanmış bir aileyle büyümesinden ziyade sizin ömrünüzün sonuna kadar vicdan azabıyla yaşamanız daha yeğdir bana göre...

eşinize hiç bahsetmeyin ve bundan sonra tövbe edip edepli olun bence...

Ben anlamadım, gidip görüştüğü için mi aldattığını düşünüyo yoksa beraber mi olmuş?

Her ikiside hoş değil tabiki ama biri diğerinden daha ağır.

Allah a sığının, tövbe edin, aynı hatayı asla ama asla tekrarlamayin. O adamı düşünmeyin, seviyorum kelimesini artık kullanmayın. Telefon numaranızı değiştirin size asla ulaşamasın. Artık düşünmeyin onu. Kendinizi eşinize ve evladiniza adayın. Allah affetsin..

Yaptığınız şey yanlış tabiki de ama rabbim kimseyi şaşırtmasın. O zayıflığı vermesin. İnsanoğlu iradesine yenik düşebiliyor, ama yine de kınanmamalı bence. Unutmayın, kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş.

Yorumlarınızı okuyup şaşırıyorum doğrusu..
Bayanı kınamayın lütfen. Kimin başına ne geleceği belli olmaz.

Evet yaptığını hoş karşılamıyorum ancak yorumlardaki kınama nedir ? sizin başınıza gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz ? bir anlık nefis dir bu durum. Allah kimseyi şaşırtıp şeytana uydurtmasın.

Pişman olduysanız tövbe edin ve içinizde kapatın bu konuyu.
Ve o adamın size ulaşabileceği numaranızıda silin yada kapattırın.

Ben Türk toplumundaki kadınların,fazla eski Türk filmi seyrettiğini düşünüyorum.Birini sev,anlaşama,ayrıl.Sonra başka biriyle evlen aynı yatağa gir,aynı çatı altında yaşa,beraber çocuk yap,evliliğinde sana karşı kocandan bir kötülük görme....ama onu sevememe nasıl birşey.Eskisini unutamama.Nasıl birşeydir bu,düğün yap evlen başka adamla hayat yaşa yatağa gir çocuk yap ama eskiyi unutma.Sonra seni yıllarca arayıp sormayan,evlenmeyen adam birden bir can sıkıntısında seni arasın koşa koşa git,birlikte oldun sanırım,sonra da yıllarca pişmanlık yaşa.Şimdi sorarım sana,aşk acısımı kötü,pişmanlık mı?.Bir de eski sevgilinin yanına gidnce noldu bir günde aşkın sevgin bitti mi ki,şimdi pişmanlık yaşıyorsun.
Biz seni yargılasak ne olur yargılamasak.
Hayatı bu kadar bencil yaşamamak lazım.

Kusura bakmayın ama ben sevgilimden başka bir erkekle arkadaşça konuşurken bile rahatsız oluyorum içim içimi yiyor... Ki siz evli ve çocuk sahibisiniz bence adımlarınızı daha dikkatli atmalısınız.Sizde diyorsunuz ''Eşiniz bunu hak etmiyor'' Toparlanmanız gerek bence. Hem eski sevgiliniz evli olduğunuzu bilmiyor mu?Biliyorsa ve bile bile bir şeyler yaşamak istiyorsa o kişiden hayır beklemeyin derim ben. Olan olmuş artık geçmişe bakmayın... Umarım her şey düzelir,mutluluklar.

Son düzenleme:
Allah affetsin, ne diyelim.
Yalnız bir şey merak ettim açıkça yazmamışsınız, sadece buluştunuz mu yoksa aranızda bir münasebet oldu mu?
Eğer öyleyse vay halinize, Allah affetse bile siz bunu içinizden atamazsınız.
Ve lütfen aptalca hayallerle sakın ha sakın kimsenin kollarına koşmayın.

Konuyu ve altında birkaç yorumu okudum konu sahibinin 2 mesajı var ama 13 sayfa yorum kim ne yazdı kim nasıl karşıladı okumadım,fakat konu sahibi ortalarda yok ve görünen o ki yine ortak nokta bulunamamış,ki bulunması da zor bir durum

Konu sahibi arkadaşım seni yargılamak kınamak biz aciz insanogluna düşmez,senin cezanıda mükafatınıda Allah verecektir,en önemlisidide vijdanın
Yüce Allah en günahkar kulunu bile affedecek kudrete sahipken O'ndan umudunu kesmek kendine yapacagın kötülük olur,yaptıgını onaylamıyorum ama yadırgamıyorumda,çünkü içimizde şeytan var bunun kadını erkegi yok,düşmüşsün bir gaflete hesaplaş kendinle salihen tevbeni et ve gözünü bedenini işledigin bu günahdan ölene kadar sakın
Dün bir konu okudum bugün bir konu bakıyorumda anlık konuşup anlık düşünüyoruz bazen,düne kadar 'zar''konusunda çokta önemli degil,olsada olur olmasada,eger birini sevmişsem onunla yatarımda sevişirimde diyenler gerekirse diktiririm diyenlerde vardı,şimdi ise senin yaptıgını ayıplayıp yadırgıyorlar,oysa senin evli olman en büyük EKSİN
Hatasız kul olmaz evli olunca mı insana ayıplanır yadırganır,günahlarından arın denir ''HAYIR''evli yada bekar ne farkeder eger yaptıgın günahsa(ki günah)bekar kadın yada erkek yapınca bekaretin önemi yok deniyor,oysa konu bekaret degil konu yapılan eylem ve sonucunda duyulan vijdan azabı yada işlenen günah,senin karşında eşin ve kızın var,onlara karşı boynun bükük,onlardan degil canım önce kendinden ve Rabbimden utan sen duanı et tevbeni et,agla aglayabildigin kadar kendini ne zaman günahından arınmış hissedersen o zaman utanmadan bak eşinin yüzüne,şu konuyu dışardan veya forumdan okuyan hiçkimse bende dahil ne masumuz nede günahsız,kimimiz severek kimimiz netten tanışarak kimimiz görücü usulü kimimiz evlenmeden eşi ile birlikte olarak kurduk AİLE denen kurumu,öyle yada böyle bu senin vijdani meselen önce kendi içinde hallet sonra toplumda senin gibi bir çok insanın oldugunu,çogununda hiç rahatsız olmadıgını hatırlayarak yaptıgın bu hatayı bir daha tekrarlamamak üzere geçmişinden sil
O sevdim dedigin namussuzuda hayatından çıkar at,bir daha askerlikte kendine macera arayan o ahlaksızı sakın ne ara ne sor,arasa sorsada sakın cevap verme,o döner gider,gittigi yerlerde belkide senden 1 günlük macera olarak bahseder kimbilir,eşinden ayrılsan seni nikahına alacak biri de degil olmayacakta,olsada inan bana şunu diyecek sana''bu kadın evli iken kocasını aldattı,beni aldatmayacagı ne malum'
Erkek denen mahluk yazıkki çook nankör çooook(istisnalar hariç)

Rabbim seni beni bizi affetsin günahımız çok tevbemiz azdır,

O kadar güzel yazmışsın ki, sana sonuna kadar katılıyorum.. Umarım konu sahibi okuyordur...

Sevgiler sey_ren

aldatmanız o adama gitmenizle değil
onu severken eşinizle evlenmenizle olmuş zaten..
yazık adama.
senin de yapabilceğin bişi yok.
kocana bişi anlatma kır dizini otur evinde tövbe et.

bundan 15 sene önce üniverstede biri ne aşık oldum çok sevdim 3 sene arkadaşlığımız oldu hiç üzmedik kırmadık birbirimizi sonra o memleketine gitti araya mesafeler girdi yollar girdi 2 yıl da sürekli telefon görüşmelerimiz oldu konuşmadığımız birgün yoktu sesini duymadan uyuduğum hiç bi gece olmadı sonra birgün çok tartıştık ayrılma kararı aldık 20 gün sonra bi tanıdığımız vesilesiyle görücü geldi çocuğun işi gücü iyiydi kendide çok iyi bi insana benziyordu sevdiğimden bi hayır gelmiceni biliyordum ve bu insanla evlenme kararı aldım bi kızımız oldu ama eşimi hiç bizaman onu sevdiğim gibi sevemedim çok iyi bi insan ama olmuyo işte...evliliğimizin 5. yılındaydık ve birgün bi mesaj aldım sevdiğim kişi benim yaşadığım şehre 1 saat mesafede olan bi yerde askerlik yaptığını ve benimle görüşmek istediğini söylüyordu. çok özlemiştim onu, yılların hasreti vardı içimde bi an bile düşünmeden koştum gittim yanına aldattım kocamı o bunu hiç haketmedi sonra sevdiğim askerliğini bitirdi bidaha görüşmek istemedim evet çok seviyorum onu hala deliler gibi aşığım ama içime gömüyorum sevgimi vicdanım sızlıyor ne olursa olun eşimi aldatmamalıydım yapmamalıydım bunları buraya yazdım çünki 2 yıl geçti üstünden ben kimseye anlatamadım içim sıkılıyor bişeyler boğuyor beni içimdeki herşeyi haykırmak istiyorum rahatlamak istiyorum ama olmuyor ne olur kınamayın beni.....

Şu cümlenizden o kişiyle bir kez değil birkaç kez buluştuğunuz çıkardım ben. Yani askerliği bitene kadar daha sonra görüşmek istememişsiniz, sizi yargılamıyorum insanız hepimiz zaman zaman hata yapabiliriz ama bazı hatalar vardır telafisi mümkün olmaz bir daha sizin hatanızda bu şekilde ve hepsinden önemlisi siz bunu bile isteye yapmışsınız bir an bile düşünmeden koştum gittim demişsiniz. Belki düşünseydiniz evli bir bayan olduğunuzu her şeyden önemlisi örnek olmanız gereken bir yavrunuzun olduğunu hatırlardınız.

bundan 15 sene önce üniverstede biri ne aşık oldum çok sevdim 3 sene arkadaşlığımız oldu hiç üzmedik kırmadık birbirimizi sonra o memleketine gitti araya mesafeler girdi yollar girdi 2 yıl da sürekli telefon görüşmelerimiz oldu konuşmadığımız birgün yoktu sesini duymadan uyuduğum hiç bi gece olmadı sonra birgün çok tartıştık ayrılma kararı aldık 20 gün sonra bi tanıdığımız vesilesiyle görücü geldi çocuğun işi gücü iyiydi kendide çok iyi bi insana benziyordu sevdiğimden bi hayır gelmiceni biliyordum ve bu insanla evlenme kararı aldım bi kızımız oldu ama eşimi hiç bizaman onu sevdiğim gibi sevemedim çok iyi bi insan ama olmuyo işte...evliliğimizin 5. yılındaydık ve birgün bi mesaj aldım sevdiğim kişi benim yaşadığım şehre 1 saat mesafede olan bi yerde askerlik yaptığını ve benimle görüşmek istediğini söylüyordu. çok özlemiştim onu, yılların hasreti vardı içimde bi an bile düşünmeden koştum gittim yanına aldattım kocamı o bunu hiç haketmedi sonra sevdiğim askerliğini bitirdi bidaha görüşmek istemedim evet çok seviyorum onu hala deliler gibi aşığım ama içime gömüyorum sevgimi vicdanım sızlıyor ne olursa olun eşimi aldatmamalıydım yapmamalıydım bunları buraya yazdım çünki 2 yıl geçti üstünden ben kimseye anlatamadım içim sıkılıyor bişeyler boğuyor beni içimdeki herşeyi haykırmak istiyorum rahatlamak istiyorum ama olmuyor ne olur kınamayın beni.....

tövbe et eşine sıkı sıkı sarıl. unut olanları

Back
X