Çocuk Hastalıkları yarık dudak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ipeknrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2015
33
5
36
37
Merhabalar bebeğim yarık dudaklı doğdu ve şuan 4 aylık geçen hafta ilk operasyonu geçirdi tek seferde düzelir demişti doktor ama burnunun alt kısmında bir delik bırakmış birlestirmemis bu işin piri ankarada dediler onca yol tepip gittik sonuç bu aynı şeyi yaşayan yada çocuğu dudak yarikli doğan var mi :(

Canım geçmiş olsun, benim kızım da tek taraflı dudak yarığı ile doğdu. Şimdiki durumunuz nedir, tecrübelerini paylaşabilir misin?

Merhaba biraz geç yazdım çünkü bebeğim ikinci operasyona girdi daha yeni yeni toparlanmaya başladı sormak istedikleriniz varsa yardımcı olabilirim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun size mis kokulu Bebeğinize, 2gunluk yeğenim de tek taraflı dudak yarıgıyla doğdu, siz ameliyatı hangi bölümde nasıl oldunuz ,ne kadar sürdü ve şuan durumu nasıl bebeginizin, ameliyat zor oldumu?ameliyat sonrasında beslenmesi nasıl oldu ve kaç ayında ameliyat oldu bilgi verebilirseniz çok ama çok mutlu oluruz

Ameliyatı Hacettepe üniversitesinde sadece bu is üzerine çalışan bi profesör yaptı adı Fatma Figen özgür bu işin hakikaten ehli olan biri... İdeal kiloya ulasinca operasyon başlıyor ideal kilo ise 4.5 kg... Tabiki bebek olduğu için oldukça zorlu bir süreç sizi bekliyor ilk 3 gün beslemek mümkün olmuyor çünkü ağzını açmıyor ama açlıktan sürekli ağlıyor bu sürecin en sancili dönemi ilk bir hafta... Bir haftayi devirince asıl zorluğu bitiyor fakat yinede 1 ay kollar bağlı sekilde elini ağzına götülmemesi için sürekli uzerine titremek lazım... Ameliyattan önce bizim bebek meme emebildigi muddetce emzirdim ememedigi sure boyunca da damaklı biberon ve siringayla kaşıkla besledik ve bu oldukça gaz yaptığı icin daha fazla uykusuz günler demek oluyor :) ameliyat sonrası ise silikon uçlu kaşıkla besledik ki halen de öyle normalde tek operasyon ile kurtulabilir ama bizimki çok ağladığı icin dikisler açıldı ve yeniden yapmak zorunda kaldık bunca olumsuz şey duyduktan sonra sevindirici bi sonuç çocukta herhangi bir iz kalmıyor ve normal bi bebek gibi hayatına devam ediyir

Ameliyatı Hacettepe üniversitesinde sadece bu is üzerine çalışan bi profesör yaptı adı Fatma Figen özgür bu işin hakikaten ehli olan biri... İdeal kiloya ulasinca operasyon başlıyor ideal kilo ise 4.5 kg... Tabiki bebek olduğu için oldukça zorlu bir süreç sizi bekliyor ilk 3 gün beslemek mümkün olmuyor çünkü ağzını açmıyor ama açlıktan sürekli ağlıyor bu sürecin en sancili dönemi ilk bir hafta... Bir haftayi devirince asıl zorluğu bitiyor fakat yinede 1 ay kollar bağlı sekilde elini ağzına götülmemesi için sürekli uzerine titremek lazım... Ameliyattan önce bizim bebek meme emebildigi muddetce emzirdim ememedigi sure boyunca da damaklı biberon ve siringayla kaşıkla besledik ve bu oldukça gaz yaptığı icin daha fazla uykusuz günler demek oluyor :) ameliyat sonrası ise silikon uçlu kaşıkla besledik ki halen de öyle normalde tek operasyon ile kurtulabilir ama bizimki çok ağladığı icin dikisler açıldı ve yeniden yapmak zorunda kaldık bunca olumsuz şey duyduktan sonra sevindirici bi sonuç çocukta herhangi bir iz kalmıyor ve normal bi bebek gibi hayatına devam ediyir
Zorlu bir süreçmis çok çok geçmiş olsun, en zorunu atlatmişsiniz darısı başımıza inşallah,bizim bebek daha hastanede bebeğimiz 3 günlük bugün,şuan sarılık tedavisi görüyor,ameliyat için doktorla gorüşmüşler o da hastaneden çıkınca hemen getirin ameliyat edelim demiş,ideal kilo 4,5 kilo diyorsunuz ne yapalım şimdi bilemedim başka doktora mi gidelim,Bursada yaşıyor kardeşim bebek orda yani sizin dediğiniz hastanede nerde peki

Çok geçmiş olsun I ipeknrn . Figen Hanım'ın çok methini duyuyorum ben de. Ameliyattan sonra emzirmeye devam edebildiniz mi?

Gecmis olsun bende 20 haftalik hamileyim ayrintil ulrasonda tek tarafli yarik var dediler dun ogrendim agalamktan tansiyonlarimiz cikti esimin ve benim ama bugun daha iyiyim sanirim hani zaten kucucuk nasil yapariz buyuturuz derken boyle birseyle karailasinca insan ister istemez uzuluyor ama Allah baska dert vermesin buzimde sinavimiz diyoruz daha doguma 4 ay var bende Doktor arastirmaya basladim tecrubeleriniz yazin lutfen ben bursaya gidiyorum dogum doktoruna

Merhaba arkadaşlar, benim kızım da I ipeknrn arkadaşımızın bebeği gibi Hacettepe'de ameliyat oldu. Dr. Figen Özgür gerçekten bu işin ehli, kendisi aynı zamanda Dudak ve Damak Yarıkları Derneği başkanı.
Kızım tek taraflı dudak yarığı ile doğdu. Hamileliğimin 22. Haftasında ileri düzey ultrasonda öğrenmiştim. Kilosu 4500 gr olunca ameliyatı için Ankara'ya gittik. Ben emzirme konusunda hiç sıkıntı yaşamadım, ameliyattan önce gayet rahat emiyordu. Ameliyattan 24 saat sonra da emzirmeye devam ettim. Benim kızım memeye çok düşkün olduğu için ememediği saatler zorlu geçti, sürekli ağladı, şırınga ile verdik kustu. Bir de plastik cerrahi servisi, çocuk servisi gibiydi, damak/dudak yarığı ameliyatı olan çocuklarla doluydu. Hem bizim kızın ağlaması, hem onların ağlaması içimizi acıttı. Ama geçti gitti çok şükür, 1 ayı geride bıraktı.
Figen Hanım ve ekibi o kadar düzgün birleştirmişler ki, dudağının yarık halini hatırlayamıyoruz çoğu zaman.
D deymezsin lütfen hamileliğinizi üzülerek geçirmeyin. Dudak yarığı tedavisi olan bir durum. Emin olun ki bebeğiniz doğduğunda bunları hiiiiç düşünmeyeceksiniz :)
Doktor olarak Figen Hanım'ı ve Hacettepeyi şiddetle tavsiye ederim. İzmir'de çok araştırma yaptık, neticede Hacettepe'de karar kıldık. Yine olsa yine oraya giderim

Başlığı Yeni görüyorum umarım çok geç olmamıştır şuan 23 yaşındayım ve tek taraflı yarık dudak şeklinde doğmuşum şuanı sorarsanız insanların dikkatini bile çekmiyor çok yakından fark edenler kaza mı geçirdin aa dudağında dikiş mi var hiç farketmemiştim diyor yani fark edilmiyor.

Doktor tavsiyeme gelince 1993 de yurt dışına çıkartmış ailem Almanya Hollanda vs oradaki doktorlar bizi Ankara ONEP Onur bey ve bu sihirli elleriyle ameliyat eden elleri dert görmesin Hıfzı velidedeoğluna yönlendirmişler. Hıfzı bey 5 kilo olduğumda 2 yada 3 aylıkken ameliyat etti silikon kullanmışım Annem baya zorlanıyormuş silikonu burnumdan çıkarmamam konusunda ve şırıngayla yemek yedirmiş hep Ve ilk okul 4 e giderken ameliyat oldum Hıfzı beye ONEP Ankara'da aynı şekilde silikonlu günler ve sonuç kendi burnum olsun dudağım olsun çok ama çok başarılı sadece çizgi var ama öyle yarık değil ve ben kendimle barışığım izimide seviyorum farklı oluyor Kesinlikle Hıfzı Velidedeoğlu ONEP öneririm bizzat başımdan geçti gönül rahatlığı ile biraz burnumun sol kanadında eğrilik var doğal olarak Onuda 18 inden sonra estetik ile düzeltiriz kaldırırız kanadı dedi olmasam bile yeri cok belli değil deliklere bakınca dikkatle belli onu da şu zamanlar olacağım Hıfzı beye gidip kendisine büyük borçluyum bir kız çocuğu olarak süper ameliyat yapmış estetik kaygıyı en aza indirmiş elleri dert görmesin

Sormak istediğiniz bişey olursa istediğiniz zaman sorabilirsiniz yardımcı olmaya merak ettiklerinizi cevaplarım seve seve kafanıza takmayın değerli annenler sadece yavrunuzun diğer bebekler gibi olduğunu hissettirin ayrıcalık yahut hastalıklı muamelesi yapmayın belki küçükken biraz takabilirler ama başarılı operasyonlarla okadar üzüntüyü boşuna çekmişiz diyeceksiniz Şayet ben hiç şikayetçi değilim oda güzelliğimin ufak bir kusru yaradan daha büyük çözümsüz acılar vermesin

Back
X