Merhaba arkadaşlar, benim kızım da
I
ipeknrn
arkadaşımızın bebeği gibi Hacettepe'de ameliyat oldu. Dr. Figen Özgür gerçekten bu işin ehli, kendisi aynı zamanda Dudak ve Damak Yarıkları Derneği başkanı.
Kızım tek taraflı dudak yarığı ile doğdu. Hamileliğimin 22. Haftasında ileri düzey ultrasonda öğrenmiştim. Kilosu 4500 gr olunca ameliyatı için Ankara'ya gittik. Ben emzirme konusunda hiç sıkıntı yaşamadım, ameliyattan önce gayet rahat emiyordu. Ameliyattan 24 saat sonra da emzirmeye devam ettim. Benim kızım memeye çok düşkün olduğu için ememediği saatler zorlu geçti, sürekli ağladı, şırınga ile verdik kustu. Bir de plastik cerrahi servisi, çocuk servisi gibiydi, damak/dudak yarığı ameliyatı olan çocuklarla doluydu. Hem bizim kızın ağlaması, hem onların ağlaması içimizi acıttı. Ama geçti gitti çok şükür, 1 ayı geride bıraktı.
Figen Hanım ve ekibi o kadar düzgün birleştirmişler ki, dudağının yarık halini hatırlayamıyoruz çoğu zaman.
D
deymezsin
lütfen hamileliğinizi üzülerek geçirmeyin. Dudak yarığı tedavisi olan bir durum. Emin olun ki bebeğiniz doğduğunda bunları hiiiiç düşünmeyeceksiniz :)
Doktor olarak Figen Hanım'ı ve Hacettepeyi şiddetle tavsiye ederim. İzmir'de çok araştırma yaptık, neticede Hacettepe'de karar kıldık. Yine olsa yine oraya giderim