Merhabalar
O kadar saçma yorumlar geldi ki artık yazmak istemediğim için konuya mesaj yazmadım fakat siz böyle söyleyince de merakları gidermek istedim
Dün gece geç saatler de sevgilime bu konuyu açtım ona iyi ki birşey söylemedin başka türlü olaylar çıkabilirdi ama benimle neden bu konuyu konuşmadın dedim cevap olarak söz üstü canımız sıkılmasın diye sustum dedi soğuk davranmandan dolayı kırıldığını anladım fakat söz günümüzün berbat geçmesini istemedim dedi ve gönlümü aldı az birazcık ve akşam sözümüz var...
Bence sevgilinin bir noktada sana, "sana laf attılar ama ben sesimi çıkarmadım çünkü..." demesini de katiyen beklememelisin. Üzerindeki baskıyı düşününce, bu baskı ile sağduyululuk arasında zor bir tercih yapmayı başarmış bir adam olarak bir de bu açıklamayı yapmaya gücü kaldığını hiç sanmıyorum.
Ayrıca soğuk davranmanı anlamış bu konuyu konuşmuşsunuz, bence bu da çok can sıkıcı olmuş. Bence ona, tekrar düşününce onun en doğrusunu yaptığına karar verdiğini söylemen gerekirdi. Onun senin gönlünü değil, senin soğukluğun için onun gönlünü alman gerekirdi. Çünkü yarın öbür gün böyle bir olay tekrarlansa neler olabileceğini düşünmen gerekiyor.. Atıyorum sevgilin böyle bir olayın tekrarında senin o günkü tepkini düşünerek adamların üzerine atlasa ve başına bir iş gelse? Senin ona değil surat yapmak, bir de olgunluğu için teşekkür etmen gerekirdi ...
Ben şiddete karşıyım, sıfır toleranslıyım ve ben sevgilimle böyle bir şey yaşasaydım, onun sus pus kalmasına içi içini yiyerek kahrolmasına fırsat vermeden, o serserileri atlattıktan sonra ilk fırsatta adamın boynuna atlardım, o çok övülmeye gelemeyip beni susturana kadar da hem benim canımı hem de kendi canını koruduğu için teşekkür ederdim. Bunu yapardım ki bir daha ki seferde de tehlikeye atmasın..
Bir düşün, senin soğukluğun, onun sana bir şey söylememesinden mi, yaşadığın toplumun ya da dünyanın dayattıklarının ince ince bilinçaltına işlemiş olmasından mı? Çünkü asıl neden bu ikinci seçenek olmasa, zaten o sessizlik senin içini kemirir kahreder, onun adına üzülür, telafi etmek isteyerek üzerine daha da titrerdin.. en azından soğukluk sokmazdın araya..
Kınadığımdan değil, ama bunun farkında olursan önüne de geçebilirsin diye düşündüğümden dile getiriyorum. Çünkü aslında o sosyal rol meseleleri çok tehlikeli.. Bazı zamanlarda tam bir utanç çukuruna dönüşürler. Bu örnek de öyle, bana kalırsa. Ve insanın omuzlarına ağır yükler bindirebilirler aynen bu olayda olduğu gibi, bunları sevgilin için söylüyorum, çünkü bu meselede en büyük çıkmaza düşen ve en derin utancı yaşayan muhtemelen o. Bunları kafa yorarsın, belki hissiyatın da değişir umuduyla yazıyorum.
Son bir örnek... Yarın öbür gün kadın olarak senden bir model davranış beklendiğinde ve bu davranışı yapamadığında ya da "beceremediğinde", o sana surat assa ya da soğuk davransa, bir de üstüne senin kendini açıklaman gerekse o utanç çukurunun içinde ne hissederdin, bir düşünürsen onun sessizliğini ve onu o çukurda yalnız bıraktığını daha iyi anlayabilirsin. Anlamaya çalış lütfen yazdıklarımı. Sonra artık onunla gurur duyduğunu mu söylersin, özür dileyip gönlünü mü alırsın bilemem ama bir şey yap ki, bir daha ki sefere bunu telafi etme düşüncesiyle ahmakça bir şey yapmaya kalkmasın..