Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
Bunlar çok tehlikeli cümleler, sakın bu tuzağa düşmeyin.
İnsan abisiyle ayrılmaz. Kan bağı olmayan insanlar birbiriyle birleşir ve ayrılabilir. Bu da eştir, sevgilidir.
Bilinçaltında sizi kuma gibi, rakip gibi görüyor ve zihnindeki tüm pisliği de kusmuş zaten cümleleriyle.
Şu canımlı cümleyi bana gönderse görümcem aynı koşullarda, canın mıyım gerçekten deyip sinir ederdim onu

Neyse, siz ben değilsiniz. ve lütfen onunla konuşurken eşinizden "abin" diye bahsetmeyin. Ortada paylaşılamayan bir adam var da, onun eş olmasından ziyade, abi olması önem arz ediyor gibi bir algı yaratıyor bu.
Abin değil, eşinizin adı neyse, onu yazarak söyleyin. İsmi Ahmet diyelim eşinizin.
Canım Ahmet'i gerçekten sevdiğine inansam, ben senden özür dilerdim inan. Biz onunla çok güzel bir aileyiz ve sen saygısızsın. Ben de ailemi koruyorum, kimse sevdiği insana birinin terbiyesizlik yapmasına izin vermez sen de bilirsin. Kendime de saygısızlık yapılmasına izin vermem. Bunu kabul edersen sen de mutlu olursun, biz Ahmet'le zaten çok mutluyuz. Bu kadar hırs yapacak bir şey yok yani, falan deyin.

Hem umursamayan, hem kocanızı yanınıza aldığınızı hissettiren, hem haddini bildiren bir mesaj olur kibarca. Bunların hepsini sağlar o mesaj.