Yaş 25 tekrar üniversiteye başlamak!

İşletme bölümüne formasyon verseler kesin kaçırmazdım:) hangi bölümdesiniz

İşletme bölümüne formasyon verseler kesin kaçırmazdım:) hangi bölümdesiniz

Ben iletişim fakültesindeyim.Bana da veren çok az sayılı okul var durum malum:)Şuanki aklım olsa sizin gibi öğretmenlik isterdim ama araştırdığımda olduğunu gördüm.Ne bileyim belki bir yüksek lisans doktora ile zaten 4 yıla tekabül ediyor.Bu sefer üniversite hocacılığı yaparsınız neye niyet neye kısmet:)
Çünkü artık günümüzde sadece mezun olmak yetmiyor hayalinizdeki mesleğe ulaşmak için.Keşke daha fazla bilgim olsaydı da yardımcı olabilseydim...

Yüksek lisans da düşündüm sınavına da girdim ama bilemıyorum nedense ortaokul öğretmenliği bana daha yakın geliyor ama puanları çok yüksek.Bu senekinden birşey beklemıyorum seneye yine giriceğim inşallah sanırım.Allah beni boş uğraşlar peşinde koşmama izin vermesin

arkadaşım gözünü korkutmak , hevesini kırmak istemem ama öğretmenlik okuyup bir de senelerce kpss belasıyla mı uğraşacaksın ? bak ben de öğretmenim ama 3 senedir bekliyorum. bu sene gene sınavda kopya çekildi bir sürü rezalet.. inan çekilecek dert değil. ben bu yaşta kaldıramıyorum (yaşitiz bu arada) . çalişsan bile olmuyor ya o çok koyuyor insana.. ama gene de ben hayallerimin peşinde koşacam diyorsan içinde kalmasın, koş.. ama beni hiç kimse uyarmadi, senelerim heba oldu, benim fıstık gibi işim vardi diye yakınma.. hele türkçe öğretmenliğinde atanmak için millet neler çekiyor.. allah hepimize sabır versin..

burcu ya matematik öğretmenlerinin hali(((((((((((( 93 mü almam lazım ne....hiç umudum yok bu sene de olmadı memurluğa bakcam kayni kpss 3 e of off tıp okuyun daa ii:)))))

Burcu çok haklısın kpssyle ilgili siteden takip ediyorum çok zor atanmak ama nedense son zamanlarda cazip geliyor.Öğretmenlikte kendini çok göstermeye gerk yok ama özel sektörde sessiz sakin insanlar pek sevilmıyo atılımcı bıçkın olmak gerekiyor.Bunların ben de olmadığını iyice kavradığımdan mı bilmıyorum Öğretmenlik süper diyorum.Mesleğin anlamı yetiyor.Bayadur çalışıyorum şartlar iyi güzel ama gelecekte hala aynı yerde olducağımı düşünmek beni yeni arayışlara itiyor.Bu arada bölümün nedir?

haklısın anlıyorum seni ama iyi kötü girmişsin özel sektöre. ben daha hiç özel sektörde çalişmadım ve ben de çok atak, girişken değilim. ne olacak halim bilmiyorum. branşım ingilizce, 2010 da atanacak puanı almama rağmen kopya nedeniyle iptal olan sınavla puanım düştü. geçen sene 73 te kaldım. bu sene de iyi geçti diyorum ama kopya olunca yüksek netlere düşük puanlar geliyor. ben öğretmenliği kimseye tavsiye etmiyorum. dünyanın en kutsal mesleği anca bu kadar ayaklar altına alınabilir bi ülkede.. çok yazık çok...

Gerçekten çok zor herşey.Ama inan geç olucak belki ama çok güzel olucak çünkü zor olanı yapmışssın kazanıop bitirmişssin.Bunalmıcaksın inşallah bu sene atanırsın

burcu ya matematik öğretmenlerinin hali(((((((((((( 93 mü almam lazım ne....hiç umudum yok bu sene de olmadı memurluğa bakcam kayni kpss 3 e of off tıp okuyun daa ii:)))))

canım benim en azından bölümün iyi, özel sektörde kariyer yapmaya çalişacaz artık. ben de şanslıyım. ingilizce matematik bunlar biraz daha şanslı özel sektörde.

canım benim en azından bölümün iyi, özel sektörde kariyer yapmaya çalişacaz artık. ben de şanslıyım. ingilizce matematik bunlar biraz daha şanslı özel sektörde.

yaa ne demezsin bn birde ingilizce matematik bölümü okumuştum ve işsizim şuan(((((((((((

[QUOTE=clubone;25510930]Gerçekten çok zor herşey.Ama inan geç olucak belki ama çok güzel olucak çünkü zor olanı yapmışssın kazanıop bitirmişssin.Bunalmıcaksın inşallah bu sene atanırsın[/QUOTE

Allah duysun canım.. inşallah.. sabrım tükenmek üzere çünkü. ama sana şöyle bi tavsiyede bulunabilirim haddim değil belki ama güzel çaliş iyi hazırlan gerekirse dershaneye git pdr , okul öncesi gibi bölümleri oku. bunlarda alım çok olacak. açık fazla. ama türkçe de inan bana çok zor. ve 4 sene sonra artık iyice imkansız olur.

yaa ne demezsin bn birde ingilizce matematik bölümü okumuştum ve işsizim şuan(((((((((((

üzülme canım üzülme.. sistem utansın.. bizleri bu hallere getirenlere yazıklar olsun !!! çok güzel yerlere gelirsin canım emin ol.. umutsuz olma.. devlet memuru olmayıveririz biz de.. ama inadına işimizi yapacağiz..

Yeni sisteme göre okul öncesi öğretmenliğinin değeri azalmaz mı?Çocuklarla uğraşmak filan sanki benlik değil gibi ama yine d eçok uzak değil İnan Her ihtimali düşünüyorum.PDR ise ea'dan alıyor galiba imkansız diyebilirim cnım.Bir de topluluk önünde profesyone şekilde konuşamam.Türkçe çok zor diyorsun aslında doğru keşke emeklilik yaşı inidirlse de Yeni mezunlar hayata atılsa.Bleki de sorun emeklilik yaşının uzatılması.

o da bi sorun cnm ama asıl sorun ücretli öğretmenlik. öğretmen açiğini ayda 600-700 vererek ücretli öğretmen pardon köle çaliştirarak kapatıyorlar. bu köleliği ben de yaptım geçen sene çaliştiğim okulda 2 tane ücretli türkçe öğretmeni vardi. aslında ihtiyaç çok ama almıyorlar. cnm bak iyice düşün, türkçe öğretmenliği kazandın diyelim, mutlaka ama mutlaka okulun bitmeden kpss konularını yala yut. eğitim bilimlerini çaliş, matematiğini geliştir, mat yapmadan olmaz ben de dilciydim mat görmedim ve diğer alanlarda çok yüksek net yapmama rağmen puanım düşük geldi. sen okurken kpss yi halledersen mezun olunca direk atanabilirsin zor olur ama imkansız asla değil.

AH bi kazansam çok çalışıcağım cümlesi klişe olucak belki ama artık sınavlara girmekten nasıl çalışcağımı anladım.Yayarak çalışmak bolbol farklı kaynaklar bulup çözmek lazım.Şu dünyada zaten asosyl bir varlık oldum diyebilirim.Dışarıda gezmek zaman kaybı gibi geliyor.Allah nasip eder inşallah olmazsa da vardır bir hayır.

Buarada kpss lisansın iptal söylemleri devam ediyor.Acaba tekrardan başlasak mı diye düşünüyor insan oysaki kafam rahata kavuşmuştu

ben kızdığım birine inşAllah öğretmen olur diyorum.. o kadar yani :)

ben kızdığım birine inşAllah öğretmen olur diyorum.. o kadar yani :)

bana kim kurdukı bu cümleyı arkamdan bı yakalarsam

hayatta hıçbişey için geç değil..torunuyla okuyanlar nasıl okuyor.. ki yaşlandıkça beyındekı nöronların işlevlerı yavaşlar vb nedenlerle anlamak,akılda tutmak ve bilgiyı hızlı işlemek zorlaşır.. bu yonden avantajlısınız ve gerekli donanıma sahıpsınız..

fakat tek bır fark var.. o yaştakılerın atanma kaygısı olmaz..

işinızden çok memnunsanız değmez o çabaya..

ama yok ıdealım bu dersenız hayırlısı olsun

Ben de öğretmenim fizikçiyim hem de ne zor bölümdür bilen bilir ama öğretmen atamasına gelince üç beş kişi atayıp durdular. Ben de memuriyet tercih ettim kpss3 puanım 92 küsürle ankaraya atandım. Ama hiç mutlu değilim ben de üniversiteye yeniden başlamak istiyorum hem de mimarlık ya da eczacılık gibi bölümler istiyorum. Sebebi ise atanma derdi olamdan kendi işeyerimi açmak istemem. Keşke şimdiki aklım olsaydı o zamanlar. Şimdi 32 yaşındayım yüksek ihtimalle seneye sınava gircem muhtemelen de olamyacak ama denemekle bşey kaybetmem :)
Sen de istediinin peşinden gitmelisin . MEsela ben 25 yaşında olsam aöf den İşletme okurdum sonra devlette uzman kadrolarından birine atanırdım mis gibi çalışırdım. Ama o zamanlar öğretmenlik benim için kutsal meslekti :) neredeyse on sene dershanelerde öğretmenlik yaptım. Baktım sonu yok kutsallığını sayan bir devlet de yok sonumuz böyle oldu..
Neyse herkesin hakkında hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…