• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş 25 tekrar üniversiteye başlamak!

ben dört yıllık evliyim ve birtanede kızım var liseyide dışardan bitirdim ve bu yıl sınava girip barajı aştım allah izin verirse dışardan anaokulu öğretmenliğini okumak istiyorum bi insan hayalinden vazgeçmemeli heleki elinde birkaçtaneden fazla hayali ve beklentisi kalmadıysa kalan hayallerine sıkı sıkı tutunmalı

Ben de öğretmenim fizikçiyim hem de ne zor bölümdür bilen bilir ama öğretmen atamasına gelince üç beş kişi atayıp durdular. Ben de memuriyet tercih ettim kpss3 puanım 92 küsürle ankaraya atandım. Ama hiç mutlu değilim ben de üniversiteye yeniden başlamak istiyorum hem de mimarlık ya da eczacılık gibi bölümler istiyorum. Sebebi ise atanma derdi olamdan kendi işeyerimi açmak istemem. Keşke şimdiki aklım olsaydı o zamanlar. Şimdi 32 yaşındayım yüksek ihtimalle seneye sınava gircem muhtemelen de olamyacak ama denemekle bşey kaybetmem :)
Sen de istediinin peşinden gitmelisin . MEsela ben 25 yaşında olsam aöf den İşletme okurdum sonra devlette uzman kadrolarından birine atanırdım mis gibi çalışırdım. Ama o zamanlar öğretmenlik benim için kutsal meslekti :) neredeyse on sene dershanelerde öğretmenlik yaptım. Baktım sonu yok kutsallığını sayan bir devlet de yok sonumuz böyle oldu..
Neyse herkesin hakkında hayırlısı

aynen bende öğretmenim ve bende 2. ünv okumak istiyorum. kafama takılan şey, hem çalışıp hem okumak nasıl olacak.

ben 27 yaşındayım işletme mezunuyum evliyim ve 1 kızım var...
hiç çalışmadım diplomalı ev hanımıyım yani :1:
eşim özel sektörde çalışıyor ve zorluğunu bildiği için aman aman dedi.ve başlamadım. okuduğum bölümü de okumak için okudum ...
aklımda hem öğretmenlik var
seneye sınava gireceğim okul öncesi istiyorum dershanelerle bile görüştüm hafta sonu dershaneye gideceğim . :52: :52:
okul öncesi olmazsa hemşirelik yazmayı planlıyorum.
hem bu bölümler için ygs ye girmen yeterli
kısmet olur da kazanırsam kızım 1. sınıfı bitirdiği yıl ben 32 yaşında mezun olacağım ve 3 yılım kalıyor atanabilmek için :27:
hayallerimde hep benim kep törenim ve eşim ve kızımla fotoğrafım var :))
allah hakkınızda hayırlısını versin
azmin elinden bir şey kurtulmaz :34:

eşim özel sektörde çalışıyor ve zorluğunu bildiği için aman aman dedi.ve başlamadım. okuduğum bölümü de okumak için okudum ...
seneye sınava gireceğim okul öncesi istiyorum dershanelerle bile görüştüm hafta sonu dershaneye gideceğim . :52: :52:
kısmet olur da kazanırsam kızım 1. sınıfı bitirdiği yıl ben 32 yaşında mezun olacağım ve 3 yılım kalıyor atanabilmek için :27:

inşallah başaracaksın, sen zaten ilk adımı atmışsın. dershaneye bile başlayacaksın ne güzel. inanıyorum yapacağına:) ama öğretmenliği bir daha düşün derim. hemşirelik daha iyi bence, işsiz kalmazsın.

Pretty woman öğretmen olmana rağmen tekrar hazırlanmak istiyorsun peki alanın nedir ve hangi bölümü istiyorsun?

Okul öncesi öğrtmenliği okuduğunda formasyona gerek de kalmayacak bu açıdan mantıklı ama okul öncesi öğretmenliğinde neler sana çekici geliyor.Ben nedense bu bölüü istesem de çok da kendime uygun bulamıyorum.Ortaöğrteim kurumlarında öğretmenlik bana çok yakın geliyor.Yeni sisteme göre okul öncesi öğretmenliğinin birazdeğer kaybedecği söyleniyor.Neler düşünyorsun

cnm hayallerinin peşinden git ve gerçek yapmak için uğraş daha çok gençsin...nolcak ki tatlımm:34::34:

Teşekkrler fakat şuana kadar hiçbir sınavda hedefi gerçekleştiremediğim için biraz uzak geliyor bazen.Sistemli çalışma olsa yaparım allahın izniyle fakat çalştığım için olmuoyr.Öğretmenlik çok rahat fakat ya onca çalışmadna sonra kpssde atanamadığımı düşünmek kimbilir nasıl ir duygu? Ben şuanda bulunduğum şirketten memnunum faakt 30lu yaşlara geldiğimde çekilimiceğini düşünyorum.Oyüzdne eski hayalim olan öğretmenliği tekrar merak saldım.Allahım nasip eder inşallahh

Ben de öğretmenim fizikçiyim hem de ne zor bölümdür bilen bilir ama öğretmen atamasına gelince üç beş kişi atayıp durdular. Ben de memuriyet tercih ettim kpss3 puanım 92 küsürle ankaraya atandım. Ama hiç mutlu değilim ben de üniversiteye yeniden başlamak istiyorum hem de mimarlık ya da eczacılık gibi bölümler istiyorum. Sebebi ise atanma derdi olamdan kendi işeyerimi açmak istemem. Keşke şimdiki aklım olsaydı o zamanlar. Şimdi 32 yaşındayım yüksek ihtimalle seneye sınava gircem muhtemelen de olamyacak ama denemekle bşey kaybetmem :)
Sen de istediinin peşinden gitmelisin . MEsela ben 25 yaşında olsam aöf den İşletme okurdum sonra devlette uzman kadrolarından birine atanırdım mis gibi çalışırdım. Ama o zamanlar öğretmenlik benim için kutsal meslekti :) neredeyse on sene dershanelerde öğretmenlik yaptım. Baktım sonu yok kutsallığını sayan bir devlet de yok sonumuz böyle oldu..
Neyse herkesin hakkında hayırlısı

Einstein benim aöf işletme diplomam var.Devletin uzmn kadrolarına atanmak sanırım çok daha zor benim için.Atansam bile kişilik özellklerim gereği başarısız olurum.Yeni insanlarla tanışma kaynayşmak yönetici vasıfarı filan yoktur ben de Öğretmenliği seçmem de en azından muhatabım daha çok çocuklar olucağı için bunu başarırım diyorum.Üst yneticilerle isesorun yaşamıcağımı düşünüyorum tabi işin içine girince herşey farklı mı olur bilemem.şunu biliyorum lise öğretmeni olmak istemezdim:)

inşallah başaracaksın, sen zaten ilk adımı atmışsın. dershaneye bile başlayacaksın ne güzel. inanıyorum yapacağına:) ama öğretmenliği bir daha düşün derim. hemşirelik daha iyi bence, işsiz kalmazsın.
sağol arkadaşım :34:
arkadaşımda öğretmenliği bir daha düşün diyor ;)

Okul öncesi öğrtmenliği okuduğunda formasyona gerek de kalmayacak bu açıdan mantıklı ama okul öncesi öğretmenliğinde neler sana çekici geliyor.Ben nedense bu bölüü istesem de çok da kendime uygun bulamıyorum.Ortaöğrteim kurumlarında öğretmenlik bana çok yakın geliyor.Yeni sisteme göre okul öncesi öğretmenliğinin birazdeğer kaybedecği söyleniyor.Neler düşünyorsun

bana çekici gelen hep hayalimdi öğretmenlik.
babamda öğretmen benim...
ama şimdi okul öncesi istememin sebebi kızım ... kızım için çok istiyorum ona birşeyler katabilmek adına...
ve okul öncesi bnm girdiğim senedeki konuları kapsıyor sınavda ben öys sisteminde hiç girmedim konulara çok yabancıyım ...
öss bildiğim tarz ve okul öncesi hemşirelik ebelik için ygsye girmen yeterli

ben türkçe matematik çıkışlıyım ama biliyorsunki alan sınırlaması kalktı artık istediğimiz mesleği seçebiliyoruz:)

Hngi bölümü tercih etmek istiyorsun ben de ea çıkışlıyım ama keşke sözleci olsaydım herşey süper olurdu.

Hngi bölümü tercih etmek istiyorsun ben de ea çıkışlıyım ama keşke sözleci olsaydım herşey süper olurdu.

neden? ben sayısal yada ea dan hazırlanıcam. kafamda bir kaç bölüm var. hazırlık aşamasında karar vericem. tıp bile olur yapabilirsem. biliyorum çok uçuk bir hayal:) ama neden olmasın.
sen ne istiyorsun?

neden? ben sayısal yada ea dan hazırlanıcam. kafamda bir kaç bölüm var. hazırlık aşamasında karar vericem. tıp bile olur yapabilirsem. biliyorum çok uçuk bir hayal:) ama neden olmasın.
sen ne istiyorsun?

İstiyorsan olur sınavı kazanmak önemli olan bunu yapabilsen senler çok hızlı geçiyor.Sözelci olsaydım ea sınıflarında matematik öğrenmek için zaman harcamazdım daha çok sözel çözerdim.sınavı kazandırdım ama herşeyde bir hayır va rsınavı kazansam iş tecrübem olmıcaktır. aileme maddi anlamda katkı sağlayamacaktım.İlerisi için önemli sınavı kazansam nasıl okcam da hiç düşünmicem sadece atanma kısmı benim için soru işareti oluyor.Üstelik istediğim bölüm de türkçe öğretmenliği

bende uzun bir zaman önce liseyi bırakmıştım okumanın değerini yeni yeni anlıyorum bu sene açıktan liseyi bitirdim üniv sınavlarına girdim ama hazırlıksızdım sıfırı çektim seneye denicem inşallah 2014 te 23 yaşında ünive başlayan biri olucam . bence istediğini yapabilme şansın varken hiç bekletme yap gitsin çünkü insanların hakkında ne düşündüğü yada senin ne kadar geç kalmış olduğun önemli değil senin ne istediğin ve kurduğun hayallerin seni ne kadar mutlu ettiği önemli :)

bende uzun bir zaman önce liseyi bırakmıştım okumanın değerini yeni yeni anlıyorum bu sene açıktan liseyi bitirdim üniv sınavlarına girdim ama hazırlıksızdım sıfırı çektim seneye denicem inşallah 2014 te 23 yaşında ünive başlayan biri olucam . bence istediğini yapabilme şansın varken hiç bekletme yap gitsin çünkü insanların hakkında ne düşündüğü yada senin ne kadar geç kalmış olduğun önemli değil senin ne istediğin ve kurduğun hayallerin seni ne kadar mutlu ettiği önemli :)

2013TE Başlarsın cnım:) Ama inan hedef çok önemli neyi istiyorsna onun derslerine çalış mesela sözle istiyorsan önce sözeli hallet çünkü en çok ondan puan geliyor.Stratejini doğru belirlersen olur inşalalh

Canım bende 24 yaşındayım ve bu sene üniversiteye başlamak istiyorum.
Benim tek problemim çalışmadan girmemdi. Aptal gibi çalışmadım işte.
Sayısal çıkışlıyım ama dilden girdim sınava.
Vakıfta olsa gideceğim büyük ihtimal.
Sakın umutsuzluğa ve karamsarlığa düşme asla geç değil. :34:

Canım bende 24 yaşındayım ve bu sene üniversiteye başlamak istiyorum.
Benim tek problemim çalışmadan girmemdi. Aptal gibi çalışmadım işte.
Sayısal çıkışlıyım ama dilden girdim sınava.
Vakıfta olsa gideceğim büyük ihtimal.
Sakın umutsuzluğa ve karamsarlığa düşme asla geç değil. :34:

Vakıf ben düşünyorum sanırım ama ikinci öğretim yok:( olsa süper olurdu işten sonra giderdim işten çıksam birdha böyle bş işe girmem çok zor devleti kazanamk da zor ama geleceği düşünmek gerekiyor.Allahım inşallah kendim için doğru kararı alırım.Buarada ben de seneler snra girdiğim için sınav bilgilerini unuttum.Yabancı dil mezunu olmasna bile hesaplanırken puan düşünümü olmuyorsa süpermiş.İnşallah isteiğin başarıyı tez zamanda yakalarsın cnım

Vakıf ben düşünyorum sanırım ama ikinci öğretim yok:( olsa süper olurdu işten sonra giderdim işten çıksam birdha böyle bş işe girmem çok zor devleti kazanamk da zor ama geleceği düşünmek gerekiyor.Allahım inşallah kendim için doğru kararı alırım.Buarada ben de seneler snra girdiğim için sınav bilgilerini unuttum.Yabancı dil mezunu olmasna bile hesaplanırken puan düşünümü olmuyorsa süpermiş.İnşallah isteiğin başarıyı tez zamanda yakalarsın cnım
Alandışı katsayı azaltıldığı için az bir düşüş oluyor diye biliyorum ben.
Sağolasın canım, inşallah seninde gönlüne göre olur.

Back
X