Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Cocuk icin evlendi, ne icin evlensin baska
Ben de yuvam olsun istiyorum ama geç kaldım paniği ile yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Var mıdır kızlar 35 inden sonra güzel bir evlilik yaptım diyen? Bir de eski eşten çocuk olunca işte illa ki sıkıntılar çıkıyor. Bilemiyorum kafam karışık.

• Beğen
Reactions: 000
Ben de yuvam olsun istiyorum ama geç kaldım paniği ile yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Var mıdır kızlar 35 inden sonra güzel bir evlilik yaptım diyen? Bir de eski eşten çocuk olunca işte illa ki sıkıntılar çıkıyor. Bilemiyorum kafam karışık.

Yeni konu açmanız gerek.:KK66:

Bunlar o kadar zorki..Annesi ev alin diye sıkıştırıyor. Esim de kati suretle ucretsiz izne ayrilmama karsi.Cok zorlanirsan ayrilacan habersiz ama kiyamet kopacak.Ve bebden uzak surarak beni cezalandiracak.Herkes nasil ise gidiyor diyor.Bir yillik ucretsiz izin hakkim var ikiye bolebiliyormusum .Ben birkac ay hamileligin son donemlerinde biraz da bebek dogunca isterdim.Halbuki benim evlenmeden once birikmiş param da var istesem onlari koymam.izne ayrilmam gerekirse onu soyleyecem.Ve seneye nisana ev almis oluruz diye annesine soz vermis yoksa kira alacak kadin.
Yok artık ya.Bu anne oğul resmen sana güvenmiş.Kuzum sen önceden farketmedinmi bu durumları?Bebeğine bakmak için izin almak senin hakkın.O annesine söz verdi diye sen neden çekesin sıkıntı.Ya kusura bakma çokda konuşmak istemiyorum, seni doldurmuş gibi olmak için.En iyisini sen bilirsin

Bu corona psikolojimizi bozdu. Daha da bozacak gibi. Yasiniz da birsey yok. Ki evlenip yuva kurup cocugu olup da aldatilan ayrilan dayak yiyen kadinlarin hikayeleriyle dolu burasi. Olmamasi belki daha hayirlidir. Ki su coronadan sonra maneviyatin onemi gercekten daha da artti. İnanin sadece halime sükredip yasamak olmuyor diye cok uzulmemek lazim. Halamin kizi 36 yasinda evlendi cocugu oldu 39 yasinda ayrildi. Geri ailesinin yanina geldi. Yapacak bisey yok diyor. Siz biraz cikin yürüyüş yapin. Biraz daha ortam duzelince bir iş bakin

Evlilige yakin soyledi ben kendimi coktan kaptirmistim Kumar degil borsa caoraz kurlarda bir ev parasi kaybetmis kredi kartindan cekmis duzeltmek icin duzeltememis
Anlıyorum canım.Senin mantık uçmuş o sırada.Ne diyeyim ,herşeyin farkındasın, inşallah düzelir durum.Ama ev alacaksanda ,ne alırsan al, kendi paranla bir şekilde kendini garantiye al.İlerde boşanmasan bile kendi evladının hakkını diğer eşten olma 2 çocuğa daha paylaştırmak zorunda kalma.Bak 43 yaşına kadar çalışmış çabalamışsın.Normalde çocuk olmasa dünya malı diycem, ama bir evladın olacak, büyüdüğünde düşün 20 yaşına geldiğinde sen 63-64 yaşında olacaksın.Emekli olacaksın belki.Çocuk üniversiteye gidecek ne bileyim büyüdükçe daha çok şey isteyecek, paraya ihtiyacı olacak.Çalışacak gücün olmayacak o saatten sonra.Bence şu an 5 kuruşunu harcarken bile bunları düşünmelisin.Şahsen ben ne kocama,ne onun anasına,ne çocuklarına, nede ablama yedirmem böyle bir durumda.Gerekirse çocuğun adına altın hesabı açtır tüm birikmişini oraya yatır.Ne alınacaksada ortak alırsınız kocanla.Bu durumuda güzel bir dille kocana anlatabilirsin.Bende 38 yaşındayım çocuğum yok, çocuğum olursa eğer acaba onun kaç yaşına kadar yanında olabilirim diye düşünüyorum.Dünya hali insan ömrü belli, bugün var yarın yokuz.Bana birşey olursa ona ne olur diye düşünürüm.Çocuğum olsa ilk yapacacağım şey onun hayatını ben olmasamda en iyi şekilde sürdürmesini sağlayacak durumu ayarlamak olur.Lütfen bunları düşün ve sonradan pişman olacağın şeyler yapma,sana bir kardeş tavsiyesi.Mantığını kullan bu sefer, evladın için

bence umudunuzuz kaybetmeyın kesınlıkle bu cok onemlı.sosyal cevre edınmeye bakın ıs vs gbı.evlılık kısmet ısıdır
Bence eşiniz borsayı kumar zıhnıyetı ıle oynuyor sanırım..Dik durusunun bişeylerı saklamak adına oldugunu dusunuyorum..Evlı ıken aldıgınız herseyde yarı oranda hak iddia eder.Ablanızdan borcu eft olarak alınve ablanız evlenmeden oncekı bır tarıhte alınan borcun gerı odemesı dıye parayı gondersin.En azından o para oranında evden fazla hak alırsınız..Tabii eşiniz o parayı evli iken verıdıgınızı ıddıaedecektır..Tabiki boşanmayın..Ama kenıdınızı korumanız gereken bır evlılıgın içindesiniz sanki..İyi maaş alan iki insan ve yaklasık 40 larında annenin bu muamlsıne maruz bırakır ki kendini..Cevapsız kalması sorularınıza ve ucretsızı izne cıkayım talebıne herkes calısıyor tepki;bir tür geri planda sakladıgı şeyler oldugunu düşündürtüyor

Hayır evlenebilirsiniz, hiçbir şey belli olmaz kendinizi üzmeyin lütfen benim bir tanıdığım (48 yasında) birkaç ay önce evlendi:) ancak annenize bu durumu anlatın odanıza girerken biraz daha dikkatli olsun ya da başka rahatsız olduğunuz tavırlarından kırmadan bahsedin :)

• Beğen
Reactions: 000
Bu erkekler hep böyle olmuş ya biz de yaşı ilerlemiş iki insana vesile olmak istedik adam demesin mi ben 43 yaşındayım ama evleneceğim kadını kendimden en az 15 yaş küçük istiyorum. Terbiyesiz bunlar ya. Tipe baksan tip yok kariyer desen o da yok yürek yemiş valla. Hem de fıstık gibi bi kadındı tanıştırmak istediğimiz kadın. Kariyeri iyiydi fiziği harikaydı bakımlı bi kadındı on numaraydı gerçekten.Adam da çirkinin biriydi bazı sorunları da vardı . Kadın ona rağmen Kabul etti adamla görüşmek istedi adam öyle söylemiş. Sonra ne yaptı gitti kendi köyünden kendinin yaşında Bide bakımsız biriyle evlendi. Hiçbi anlam veremedik galiba Tanıstırmak istediğimiz kadın ona fazla gelmişti

Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.

Saçma sapan, uyumsuz, huzursuz bir evlilik yapacağına baba evinde kal daha iyi. Bunu görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum. Kendine bir uğraş bul, çalışmıyorsan ise girmeye calis ama sakın evlenmek için evlenme.

Öncelikle on beş yıl İstanbul ve çalışma hayatını bırakıp aile yanına dönmek radikal bir karar. Ben o kadar seneden sonra bunu yapmazdım. Aile çok önemli ama belli bir yaştan sonra insan kendine vakit ayırmak istiyor. Özel alanları olsun istiyor. Evlilik konusunda tabiki kriterleriniz olsun ama çok sınırlandırmayın kendinizi. Dört dörtlük istediğimiz gibi biri olsa ne ala ama mutlaka bir eksik oluyor. İnşallah gönlünüze göre biri karşınıza çıkar

Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
Benim annem yok annesiz buyudüm kotu manada demiyorum asla yanlıs anlamayın ama keske benim de sızın anneniz gibi annem olsaydı benden hıc ayrılmak ıstemeyen

kuzum şu yaşını sorun yapanlara sende 41 yaşındasın daha genç yaşıtım birini arıyorum de ve öyle de ara ,daha küçük gelirse ve begenmezse yaşını sende küçüksün de hep bizim mi psikolojimizle oynacaklar ,benimde tanıdığım 37 yaşında evlendi biri 40 küsürde evlendi ikisi de bekar bayanlardı ,oluyor yani geç evlendiler

bu yukarı da yazdığım 40 yaşındaki abla evlendi ,işyerine geldi 2-3 aylık evli daha (işyerinden biriydi)daha beni görür görmez özeel sen evlenmedin miii diye sormuştu(o zaman 28 yaşında falandım) :işsiz:

Anlıyorum canım.Senin mantık uçmuş o sırada.Ne diyeyim ,herşeyin farkındasın, inşallah düzelir durum.Ama ev alacaksanda ,ne alırsan al, kendi paranla bir şekilde kendini garantiye al.İlerde boşanmasan bile kendi evladının hakkını diğer eşten olma 2 çocuğa daha paylaştırmak zorunda kalma.Bak 43 yaşına kadar çalışmış çabalamışsın.Normalde çocuk olmasa dünya malı diycem, ama bir evladın olacak, büyüdüğünde düşün 20 yaşına geldiğinde sen 63-64 yaşında olacaksın.Emekli olacaksın belki.Çocuk üniversiteye gidecek ne bileyim büyüdükçe daha çok şey isteyecek, paraya ihtiyacı olacak.Çalışacak gücün olmayacak o saatten sonra.Bence şu an 5 kuruşunu harcarken bile bunları düşünmelisin.Şahsen ben ne kocama,ne onun anasına,ne çocuklarına, nede ablama yedirmem böyle bir durumda.Gerekirse çocuğun adına altın hesabı açtır tüm birikmişini oraya yatır.Ne alınacaksada ortak alırsınız kocanla.Bu durumuda güzel bir dille kocana anlatabilirsin.Bende 38 yaşındayım çocuğum yok, çocuğum olursa eğer acaba onun kaç yaşına kadar yanında olabilirim diye düşünüyorum.Dünya hali insan ömrü belli, bugün var yarın yokuz.Bana birşey olursa ona ne olur diye düşünürüm.Çocuğum olsa ilk yapacacağım şey onun hayatını ben olmasamda en iyi şekilde sürdürmesini sağlayacak durumu ayarlamak olur.Lütfen bunları düşün ve sonradan pişman olacağın şeyler yapma,sana bir kardeş tavsiyesi.Mantığını kullan bu sefer, evladın için
Nasil kendi cocuguma saklayacamki alinan hersey ortak sayiliyor ancak kenara oara atip ozellikle ona hesap actirip yatirarak o da bekki yasa gelmeden olmuyor diye biliyorum.Bu konuda goze batmadan neler nasil yapabilirim. Ev ortak oluyor kendi paramla alsam bile.Onun birikmisi yok benim var.O bir miktar borc oduyor 1.5 yili var. Ev alirken kardesi den 35bin alacakmis annesi de 15 bin oyle verecekmis.Zaten akacagimiz ev 180 bin civari mutevazi düşünüyoruz.

umut var bence canım yıpratma kendini.
Mantık evliliği de olur, aşkı da bulabilirsin geç değil her zaman.
Neden istanbul'a dönmüyorsun tekrar?

Back
X