Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Ben bir de karantina hesabı yapıyorum iyi mi😂 diyorum ki karantina bitip normal hayata dönmesi 1 yıl, sonra tanışıp evlenmesi 1 yıl. Sonra anne olmal istesem 40ımı bulacağım.
Sırf anne olmak için evlenmeyin. Bu çok sağlıklı bir evlilik olmaz. Olmuyor.
Allah evliliği de; çocuğu da hayırlı olacaksa versin.
Bakın buradaki bazı yorumlar kulağınıza küpe olsun..
Sırf evlenmek için evlenip çocuk yapmayın.. bazı yorumları iyi okuyun. İçinde cok hayat dersi var.
Sizin kadrinizi kıymetinizi bilecek biriyse evlenip çocuk sahibi olmak lazım.

Sırf anne olmak için evlenmeyin. Bu çok sağlıklı bir evlilik olmaz. Olmuyor.
Allah evliliği de; çocuğu da hayırlı olacaksa versin.
Bakın buradaki bazı yorumlar kulağınıza küpe olsun..
Sırf evlenmek için evlenip çocuk yapmayın.. bazı yorumları iyi okuyun. İçinde cok hayat dersi var.
Sizin kadrinizi kıymetinizi bilecek biriyse evlenip çocuk sahibi olmak lazım.
Yok ben aslında bana ait bir hayatım olsun istiyorum. Benim evim olsun, benim mutfağım olsun. Gideyim, gezeyim. Şehir dışına bile annemle gidiyoruz. Beni bırakmadıklarından değil ama kendi de gezmek istiyor. Hiç yalnız kalamıyorum yani.

Yok ben aslında bana ait bir hayatım olsun istiyorum. Benim evim olsun, benim mutfağım olsun. Gideyim, gezeyim. Şehir dışına bile annemle gidiyoruz. Beni bırakmadıklarından değil ama kendi de gezmek istiyor. Hiç yalnız kalamıyorum yani.
tek çıkar yol iş bulmak, mümkünse farklı şehirde. karantina sonrası bir kurs, spor salonuna falan gidin. herhalde bu yaştan sonra anneniz onlara da heves etmez. bu sayede yalnız kalıp, biraz çevre yaparsınız. kısmet bu işler.

tek çıkar yol iş bulmak, mümkünse farklı şehirde. karantina sonrası bir kurs, spor salonuna falan gidin. herhalde bu yaştan sonra anneniz onlara da heves etmez. bu sayede yalnız kalıp, biraz çevre yaparsınız. kısmet bu işler.
Vicdanım da rahatsız. Yani annem de beni arkadaşı olarak görüyor ve onu kırmak istemiyorum. Ama bir yandan ben de bunalıyorum kendime de üzülüyorum. Arada kalıyorum.

Iste bu zoruma gidiyor arti nazlamak falan yok.Kirayi sen ver diyecem ama ona bile gucenir cunku oglunu dersaneye gonderecek daha borcu bitmedi
Gücenirse gücensin.
Kendi anası oğlundan kira isterken ona gücenmiyor size mi güceniyor?
Sizle evli değilken nerede oturuyormuş?
İlla ödüyormuş değil mi?
Evliliğini şu durumdayken birikmiş paranıza dokunup, krediye girip büyük borçlara girmeyin.
Ayrıca kimsenin çocuğuna bakmak temizliğini yapmakla yükümlü değilseniz çocukların odalarına girmeyin herkes kendi odasını kendi temizlesin.
Olmadı babaları yardım etsin
Adamla anası sizden her türlü faydalanmaya çalışıyor
Kimseye kendinizi kullandırtmayın.
Öncelik kendi çocuğunuz olsun

Çok güzel istekler. Haklısınız.
Bunun tek çözümü hemen evlilik değil. Başlangıç olarak 1+1kirasi uygun bir ev tutarsınız. Kendi düzeninizi kurarsınız. Is hayatında olursunuz. O sırada belki biri çıkar. Alelacele evden kaçmak için evlilik kararı almazsınız. Yani annenizden kaçmanın yolu acele evlilik değil. Telaş sizi acele evliliğe sürükler. Iyi olmayabilir.

Yoksa evlenmek istemeniz çok normal bir istek. Sizi hak edecek biriyle olsun demek istiyorum. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin.

Vicdanım da rahatsız. Yani annem de beni arkadaşı olarak görüyor ve onu kırmak istemiyorum. Ama bir yandan ben de bunalıyorum kendime de üzülüyorum. Arada kalıyorum.
Benim annemle ilişkim de biraz benzer. Anlıyorum o yüzden ama yapacak bir şey yok. Anneme de her yere gel desem yok demez. o yüzden kendinize de bir alan oluşturun, haftada 1-2 de onunla dışarı çıkın, herkesin gönlü olsun :)

Dış görünüşe biraz önem veriyorum sanırım. Ama agzı şöyle burnu böyle şeklinde değil. Bakımlı olsun, şık giyinsin gibi. Ben kendime iyi bakarım. Saçım, makyajım. Sanırım biraz buradan kaybettim.

Okadarda olacak ins aradığını bulursun Allah büyük dua et ve çaba göster

Aynen illede o para harcanacaksa bebeğimle kalır doya doya onla zaman geçirir birikmişimi ona harcardım.Kocamla çocukları aldığım evde oturacak, adam benle alakası olmayan borç ödeyecek, bende birikmişimi yedirip 3aylık çocuğumu bırakıp işe gitcem.Yok öyle yağma.Paranı ayır,ücretsiz izinde alıcağını belirt, en olmadı o paranı o zaman kullanırsın tulipa tulipa
Bunlar o kadar zorki..Annesi ev alin diye sıkıştırıyor. Esim de kati suretle ucretsiz izne ayrilmama karsi.Cok zorlanirsan ayrilacan habersiz ama kiyamet kopacak.Ve bebden uzak surarak beni cezalandiracak.Herkes nasil ise gidiyor diyor.Bir yillik ucretsiz izin hakkim var ikiye bolebiliyormusum .Ben birkac ay hamileligin son donemlerinde biraz da bebek dogunca isterdim.Halbuki benim evlenmeden once birikmiş param da var istesem onlari koymam.izne ayrilmam gerekirse onu soyleyecem.Ve seneye nisana ev almis oluruz diye annesine soz vermis yoksa kira alacak kadin.

Aynen katılıyorum.Sakın olaki kendi birikmişinizi harcamayın.Evladınızı hakkını başkalarına yedirmeyin
Bu şekilde soylesem aninda bisar.Cunku bisa mi evlendi benle.Ev almayi geciktirmek istedigimi sotledim araba alacam dedim xocuk icin lazim olacak dedim.Ev daha ine.ki diyor araba akmak istemiyor. Dedim cocugu ablama birakmak icin araba lazim dedim 15dk yurunuyor .Cocugu yuruyerek götürecek halim yok.Yuruyerek gotur diyor.Iyi veririm ozaman senin parani (birsada kar yapsin diye biraz vermistim)araba alirsin dedi.Suratini asti.Ablamdaki borctan da alip araba almak istiyorum madem alacam sonra simsi alayim sa hamileykem yurumekle otobusle ugrasmayim.Beni hic dusundukleri yok annesiyle.Varsa yoksa ev alalim.Ki ben olmasam ev alamaz.Bana ozenli bile davranmiyor.Iyiydik dw bir aydir kotuyuz. Kizi geldikten sonra ev isine yarfim konusunda aramiz bozulmustu ogu den sonra duzelemedik zitlaziyoruz her Allahin gunu. Daha da ev almaktan bahsediyor.Ya boşanıp ablamın yanina da gitmek sikinti.Yok mutluyum orda da ablam da maddi olarak beni somuruyor.Evin ustunu yaptirabilirim guclendirme lazim once.Cunku ben yalniz yapamam depresyona giriyorum o sikintim var,sikintili zamanlarda daha kotu oluyorum.Ah bu adam daha ozenli olsaydı hicbirsey goxume gorunmezdi.Ben beni mutlu edecek degisik birseyler olsun istedim sadece..Burda olsam ev alacam ben de oturacam evde olsam ablam kendine somurecek sinir olacam.Burasi daha yeg geliyor esim maddi olarak sikistirmiyor sadece bir anonce ev almak istiyor ve buna ragmen ozensiz davraniyor ev isinde yardimda sikinti cikariyor o canımı sıkıyor.Aslinda yine yardim eder sadece lafini ediyor canimi sikiyor

Borçları olduğunu evlenmeden önce söylemedimi?Ziyan borç dediğiniz kumar vs gibi bişeymi?Yani evlenmeden önce biliyorsanız çok yazık etmişsiniz.o yaşta böyle şeyler için borç yapan, evine katkısı olmayan erkek problem
Evlilige yakin soyledi ben kendimi coktan kaptirmistim Kumar degil borsa caoraz kurlarda bir ev parasi kaybetmis kredi kartindan cekmis duzeltmek icin duzeltememis

• Şaşırdım
Reactions: 000
Bu şekilde soylesem aninda bisar.Cunku bisa mi evlendi benle.Ev almayi geciktirmek istedigimi sotledim araba alacam dedim xocuk icin lazim olacak dedim.Ev daha ine.ki diyor araba akmak istemiyor. Dedim cocugu ablama birakmak icin araba lazim dedim 15dk yurunuyor .Cocugu yuruyerek götürecek halim yok.Yuruyerek gotur diyor.Iyi veririm ozaman senin parani (birsada kar yapsin diye biraz vermistim)araba alirsin dedi.Suratini asti.Ablamdaki borctan da alip araba almak istiyorum madem alacam sonra simsi alayim sa hamileykem yurumekle otobusle ugrasmayim.Beni hic dusundukleri yok annesiyle.Varsa yoksa ev alalim.Ki ben olmasam ev alamaz.Bana ozenli bile davranmiyor.Iyiydik dw bir aydir kotuyuz. Kizi geldikten sonra ev isine yarfim konusunda aramiz bozulmustu ogu den sonra duzelemedik zitlaziyoruz her Allahin gunu. Daha da ev almaktan bahsediyor.Ya boşanıp ablamın yanina da gitmek sikinti.Yok mutluyum orda da ablam da maddi olarak beni somuruyor.Evin ustunu yaptirabilirim guclendirme lazim once.Cunku ben yalniz yapamam depresyona giriyorum o sikintim var,sikintili zamanlarda daha kotu oluyorum.Ah bu adam daha ozenli olsaydı hicbirsey goxume gorunmezdi.Ben beni mutlu edecek degisik birseyler olsun istedim sadece..Burda olsam ev alacam ben de oturacam evde olsam ablam kendine somurecek sinir olacam.Burasi daha yeg geliyor esim maddi olarak sikistirmiyor sadece bir anonce ev almak istiyor ve buna ragmen ozensiz davraniyor ev isinde yardimda sikinti cikariyor o canımı sıkıyor.Aslinda yine yardim eder sadece lafini ediyor canimi sikiyor
Neden bu kişiyle evlendiniz?
Eşiniz için mantık evliliği onu anladım..
Sizin için ne?
Sevgi desen yok mantık desen yok (sizin için)

Neden evlendiniz ki?

Sen kendinden ödün verme seninle maasin icin evlendiyse sen neden kendini ezdiriyorsun ki? Ücretsiz izin memursan 24 aya kadar alınabiliyor artı memuriyette 5 yılı gectiysen 1 yıla kadar da ayrıca ücretsiz izin alınabiliyor tabii bu 1 yıl için önemli bir gerekce olmasi lazim ve ikiye bölerek de alabilirsin.
Kusura bakmasin da o cocugu tek basina yapmadın ve dogunca kendin büyütmek isteyebilirsin devlet de bu yüzden sana imtiyaz taniyor zaten.
Bir de yalniz kalmaktan korkma sayet ayrilirsan da ablandan ayri kendi basina bir hayat kur derim, en azindan maddi acidan rahat edersin araba da alirsin ev de.

Evlilige yakin soyledi ben kendimi coktan kaptirmistim Kumar degil borsa caoraz kurlarda bir ev parasi kaybetmis kredi kartindan cekmis duzeltmek icin duzeltememis

Tulipa uzun zamandır göremiyordum seni forumda.hayırlı olsun bebeğin.

Evlendiğin adam eski konularında bahsettigin kişi mi?

Lütfen kullandırma kendini :(

Back
X