Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Bilmiyorum. Ailemin de bunu onaylayacağını sanmıyorum.
37 yasindasiniz.. 19 degil.. ailenizi karsiniza almayin ama evlenip ayrilmis biriyle evlenmek icin de aileden onay bekliyorsaniz sorun orada demektir. belki de uzumun copu armudun sapi ailem begenmez onaylamaz diye diye bu yasa kadar bekeldiniz..

Iyi ki bu is olmamis, verilmis sadakan varmis
Boyle dusunenden hayirli bir es olmaz
Kendi gittikce genclesecek miymis
Palavraya bak ya cok sinirlendim
Öyle ama erkekler genelde genç eş buluyorlar. Biz yediğimiz lafla kalıyoruz öyle

37 yasindasiniz.. 19 degil.. ailenizi karsiniza almayin ama evlenip ayrilmis biriyle evlenmek icin de aileden onay bekliyorsaniz sorun orada demektir. belki de uzumun copu armudun sapi ailem begenmez onaylamaz diye diye bu yasa kadar bekeldiniz..
Ailem genelde beğenmiyor zaten. Onlar beğenmeyince ben de istemiyorum. İşin aslı ailemi karşıma alacak kadar da aşık olmadım birine. Aşık olsam gözüm hiçbir şey görmezdi.

Kardeşim başka şehirde yaşıyor. Benden başka kimseleri yok. Babam biz sana kaldık diyor. Hayatım sanırım bu. Aileme bakmak, onlara sahip çıkmak benim kaderim gibi hissediyorum. Sonra Allah korusun onlara bişi olsa bana ne olacak yalnız başıma diyorum.
bu kadar baglanmak birbirine saglikli degil. evlenir yakinlarinda otururusunuz yine ilgilenirsiniz.. veya basiniza bir dert hastalik gelse sifasi yoksa anne babaniz basinizda olsa ne yapabilir size? kulun kula faydasi bir yere kadar.. Allah onlari size, sizi onlara dusurmesin..

Ailem genelde beğenmiyor zaten. Onlar beğenmeyince ben de istemiyorum. İşin aslı ailemi karşıma alacak kadar da aşık olmadım birine. Aşık olsam gözüm hiçbir şey görmezdi.
hepimiz asik oldugumuz icin mi evlendik saniyorsunuz? mantigimiza uydu, bu adamla ömür gecirilir dedik, tanidik sevdik.. gozunu karartacak kadar asik olup aileyi karsina almaktan da hayir gelmiyor.. bir an once duzgun bir insanla bir yola girin. annem ne olur babam ne olur asik olmadim derken ipin ucu kacacak.. hala gec degil, hala yuva kurabilir, anne olabilirsiniz.

hepimiz asik oldugumuz icin mi evlendik saniyorsunuz? mantigimiza uydu, bu adamla ömür gecirilir dedik, tanidik sevdik.. gozunu karartacak kadar asik olup aileyi karsina almaktan da hayir gelmiyor.. bir an once duzgun bir insanla bir yola girin. annem ne olur babam ne olur asik olmadim derken ipin ucu kacacak.. hala gec degil, hala yuva kurabilir, anne olabilirsiniz.
Belki de burda hata yaptım. Aşık olmayı bekledim. Beklememem gerekiyordu belki de. İyi bir insansa tamam demem gerekiyordu.

Yaaa. Ne güzel. İlk evliliğiniz miydi? Bana dedikleri bu yaştan sonra anca evlenmiş boşanmış birini bulursun. Ne olur yanlış anlamayın ama ben kendim gibi hiç evlenmemiş biriyle evlilik yapmak istiyorum.
Lütfen insanın iyiliğine bakın . Benim akrabam 40 yaşında hickimseyi beğenmedi herkese bahane buldu . Şimdi sizin gibi kimse istemiyor diyor . Ayrilmislar da geldi hem de özellikleri çok iyiydi direkt reddetti . Şimdi yaşıtı arkadaşı var o da 39 yaşında hiç evldnmemisti . Evlenip boşanmış bir adamla evlendi hem maaşı çok iyi hem adam gayet iyiydi . Şimdi gayet mutlular bı yuva kurdular ve kızları oldu . O yüzden yaşım geçti diye üzülmeyin sadece önünüze çıkan fırsatları iyi süzgeçten geçirip mantkli şekilde değerlendirin :)

Lütfen insanın iyiliğine bakın . Benim kuzenim 40 yaşında hickimseyi beğenmedi herkese bahane buldu . Şimdi sizin gibi kimse istemiyor diyor . Ayrilmislar da geldi hem de özellikleri çok iyiydi direkt reddetti . Şimdi yaşıtı arkadaşı var o da 39 yaşında hiç evldnmemisti . Evlenip boşanmış bir adamla evlendi hem maaşı çok iyi hem adam gayet iyiydi . Şimdi gayet mutlular bı yuva kurdular ve kızları oldu 3 yaşında şuan . O yüzden yaşım geçti diye üzülmeyin sadece önünüze çıkan fırsatları iyi süzgeçten geçirip mantkli şekilde değerlendirin :)
Yani boşanmış olabilir ama çocuk olursa çok sıkıntı çekerim ben. Çünkü eski eşle görüşmesini kesinlikle istemem. Çok kıskanç biriyim ben.

Aşk bence çok da sağlıklı bir duygu değil. Gerçekleri görmeye engel olabiliyor.

Ne güzel. Benim etrafımda yaşıtlarım 2. Çocukları bile okula gidiyor. Bana da herkes acınası bakıyor. Sanki bir kusurum varmış gibi, hastalığım varmış gibi.
Ah bu hissi o kadar iyi biliyorum ki.. 30 u geçmiş her kadın sanırım az ya da çok böyle hissettiriliyor maalesef.

Annenizle olan durumu ben biraz daha genç yaşlarımda yaşamıştım, benim annem de isterdi ki her yere beraber gidelim, ben onun her arkadaşına gideyim onlarla muhabbetten keyif alayım. Ama olmuyor yani, jenerasyon farkı. Sonra annem ilk başlarda tepki gösterse de 'hayır ben seninle filan teyzeye gelmicem' veya 'ben bugün falanca arkadaşla görüşücem akşam yemeğe beklemeyin' vs demeye başladım. O kızdı söylendi, ben duymazdan geldim. Bir süre sonra da alıştı zaten. Anneniz de olsa sizin hayatınız ayrı onunki ayrı. Bu çizgiyi çekmeniz lazım. Eski arkadaşlarınız yok mu orada, onlarla görüşün, bir çevre edinmeye çalışın

kendinizi umutsuzluğa adapte etmeyin.Benim kuzenim 36 yaşındaydı ,bakmaya gelen bir daha gelmiyordu ,kimse beğenmiyordu ,bi türlü kısmeti kalkmadı.İsteyen de sonra vazgeçiyordu. İyi biriydi ama açıkçası güzel değildi . Sonra evlenmiş ayrılmış biri istedi ,şimdi bebek gibi bakıyor Kıza.Yakışıklı boylu poslu memur iyi huylu .. Şimdi hayatını yaşıyor. Belki daha önce evlenseydi bu huzuru ve rahatlığı yaşayamayacaktı.Kısmetin nereden geldiği belli olmaz , her şeyde bi hayır vardır.Annenizi de üzmeyin o da yalnızlıktan yoldaş bilmiştir sizi.Rabbim hayırlı kapılarınızı açsın sizle birlikte tüm herkese 💜

Belki de burda hata yaptım. Aşık olmayı bekledim. Beklememem gerekiyordu belki de. İyi bir insansa tamam demem gerekiyordu.
askla evlense herkes keske ama o bile yetmiyor.. evlendikten sonra ask sevgiye donusuyor.. hayatin gercekleri basliyor. kultur farki mi var, maddi fark mi var sorunlar basliyor. hala gec degil bu saatten sonra da toparlayabilirsiniz hayatinizi..

Back
X