Sizin ve evleneceğiniz kişinin karakterlerine bağlı
Yaş farkı çok sayılmaz. Benim de eşimle aramda 11.5 yaş fark vardı. Hiç bir zaman yaşla ilgili sorun yaşamadık.
Ama hiç çocuğu olmayan boşanmış çiftlere göre işiniz çok daha zor.
Evlenmeden herşeyi oturup konuşmanız ve üzerinde anlaşmanız gerekecek. Mesela ben yeniden evlensem, evin hanımı olarak iç kuralları benim belirleyeceğimi ve herkesin buna uymasını isterdim. Kocam bana kalıp da (çocukları için) "sen karılma" dememeli. Yemek masasında cep telefonu olmayacak ve TV kapalı olacak kuralımız var bizim (ben ve 2 kızım). Yemek yerken konuşuyoruz. Kalkıp yeni evleneceğim adam bu sizin kuralınız, benim çocuklarıma karışma dememeli.
Aynı şekilde eşim eğer "evde en geç saat 7'de olunacak" diyorsa ben de bunu kabullenmeliyim. Senin çocuğuna ayı benim çocuğuma ayrı kural olmamalı, o kuralın yürütücüsü aynı kişi olmalı. Tabi ki yaşlarına göre değişik kurallar olacaktır. Ama "sen karışma, sen nesi oluyorsun ki, ben hallederim" olayını kabul edemem.
O yüzden oturup konuşmalısınız. Paranızı nasıl yöneteceksiniz mesela, önemli. Eşiniz maaşının ne kadarını kendi çocuklarına harcayacak. Veya ortak mı olacak her şey.
Temel kural: Önceden konuşup anlaşın.