Yaş farkı

Huzurunuzun kaçmasına değecek kadar büyük mü aşkınız.
Gerçekçi olmak lazım..
Kızlar babasını sizinle, oğlunuz evlenmeyi düşündüğünüz kişiyle sizi paylaşamayacak..
Kendi çocuğnuza başkasının laf söylemesini istemeyeceksiniz, keza kızların yaptıklarına da büyük ölçüde susmak zorunda kalacaksınız..
Sizin bir eşe ihtiyacınız var elbette ama daha önemlisi oğlunuzun mutlu anneye ihtiyacı var..

Yaş farkından çok daha önemlisi bu konular..
Hakkınızdaki en iyi kararı verirsiniz umarım..
Paylaşma noktasında oğlum sorun çıkarmayacaktır küçük olduğundan ama 5 yaşında olan kıskanıyor oğlumu babası oynayınca filan

Paylaşma noktasında oğlum sorun çıkarmayacaktır küçük olduğundan ama 5 yaşında olan kıskanıyor oğlumu babası oynayınca filan

Empati kurduğunuzda aslında çocuklara kızamıyorsunuz..
Her çocuk annesinin yanında babasını, babasının yanında annesini görmek ister eğer anne baba travmalı bir evlilik yaşamamışsa..
Ben şu yaşımda babamın yanında başka bir kadına tahammül edemezdim herhalde..
Ama buna rağmen sabretmek inanın çok zor oluyor..

Haklısınız ama daha çok kafanız karışabilir. Siz kalbinizin sesini dinleyin, en doğrusunu o söyler. Hislerinize güvenin.
Yani seviyorum oğlumu da beni de çok seviyor bunu biliyorum mezhep uyumsuzluğu, yaş farkı, çocukları, benim ailemin çıkaracağı zorluklar engebeli bir yol sonu ne olur bilemiyorum sevmem ve onun karakteri dışında her şey olumsuz aşabilir miyiz nasıl aşarız bilmiyorum hiç

Yani anne aldatmış herkes duymuş durumu ne yapabilirdi ki başka nasıl yanında tutabilirdi 16 yaşında olan en azından bunu görmeli

Yani seviyorum oğlumu da beni de çok seviyor bunu biliyorum mezhep uyumsuzluğu, yaş farkı, çocukları, benim ailemin çıkaracağı zorluklar engebeli bir yol sonu ne olur bilemiyorum sevmem ve onun karakteri dışında her şey olumsuz aşabilir miyiz nasıl aşarız bilmiyorum hiç

Evlenmeden bir arada yaşama şansınız var mı? Varsa hemen deneyin, birkaç ay sonra ak koyun kara koyun belli olur zaten... Çok klişe gelecek ama ben buna inanıyorum; sevgi her engeli aşar. Sevgi varsa arada, ne çocuklar ne aileler size engel olabilir. Ama dediğim gibi, bunu denemeden asla bilemezsiniz, hep varsayımlar üzerinde düşünürsünüz. Belki hiç korktuğunuz gibi olmayacak? Ya da belki de hiç hayal ettiğiniz gibi günlük güneşlik olmayacak...

Empati kurduğunuzda aslında çocuklara kızamıyorsunuz..
Her çocuk annesinin yanında babasını, babasının yanında annesini görmek ister eğer anne baba travmalı bir evlilik yaşamamışsa..
Ben şu yaşımda babamın yanında başka bir kadına tahammül edemezdim herhalde..
Ama buna rağmen sabretmek inanın çok zor oluyor..

Annemle babam boşandıktan 4 yıl sonra başkaları ile evlendiler. Başta kabullenmekte zorlandım ama sonradan kabullendim. Şimdi ikisi de iyi ki evlenmiş diyorum. Çünkü herkesin, özellikle de benim anne ve babamın da mutlu olmaya hakları var.

Eğer ki başlardaki bu zor durumu atlatabilirlerse sonrası kolay olur bence.

Annemle babam boşandıktan 4 yıl sonra başkaları ile evlendiler. Başta kabullenmekte zorlandım ama sonradan kabullendim. Şimdi ikisi de iyi ki evlenmiş diyorum. Çünkü herkesin, özellikle de benim anne ve babamın da mutlu olmaya hakları var.

Eğer ki başlardaki bu zor durumu atlatabilirlerse sonrası kolay olur bence.

Aslında tüm ilişkilerde olduğu gibi tamamen ailedeki kişilerin karakteriyle alakalı..
Her iki tarafın ve çocuklarının kabullenmeleri, vicdanları, kişilikleri çok çok önemli..
Bir tarafın iyiolması yetmiyor..
Hata bu ailelerdeki bir tek kişi bile tüm huzuru kaçırabilir..
Çok iyi konuşmak karar vermek gerekiyor..
Herkes sizin gibi annem mutlu olsun demiyor ne yazık ki..
Ve çocuklar eskiye göre artık daha bencil ne yazık ki..
Benim çocuklarım çok hümanist ve merhametli çocuklar..
Ben evlensem eminim karşı çıkmazlar ama yine de böyle bir karar alamazdım sanırım..

Kızlar babasında kalıyor oğlum da ben de kalıyor yani bu 5 kişi birlikte yaşayacak
Bence yaş farkından daha önemli bir problem var,eşinizin kızları ile aranız nasıl? size nasıl davranıyorlar ve kıskanıyorlar mı mesela? oğlunuz ile sevgilinizin arası nasıl,bir bağ kuralabildi mi,sevgiliniz çocukları ile onun arasında ayrım yapar mı?siz kızlar için iyi bir anne-abla olabilecek misiniz? yaş farkı gayet normal bence ama bu sorular daha önemli.

Çocuğuma üveylik yaşatacak birisi asla değil oğluma bakarken içi gidiyor görebiliyorum bunu fazlasıyla sabırlıdır. Kızlar anneleriyle konuşmadıkları zamanlarda beni çok seviyorlardı yani daha ilişki halinde değilken. biz söylemedik anlayınca evi terkettiler. Ama sevdiğim adam çocuklarımı kaybetmem ben onları onlar beni bırakmazlar zaman içinde kabul edecekler ve dönecekler şimdi dönseler zorlasak problem olacak bırakalım hazmetsinler diye bakıyor duruma iyi kızlar tabiki zor yönleri var kabul ediyorum ama bana destek olacağını düşünüyorum bu zorluklarda değmez mi diyorsunuz
Çok zor.Yanlış anlamayın ama sizin küçücük bir çocuğunuz var,çocuksuz ya da çocukları annede kalan biriyle yuva kursanız daha sağlıklı olur gibi.Sonuçta çocuğunuz daha çok küçük,bağ kurabilir.Arada çok büyük bir aşk yoksa çocuğunuzu ve kendinizi düşünün derim ben.Bir de annenin dolduruşuna gelip evi terk etmişler.

Bence de bir deneme amaçlı evlenmeden beraber yaşayıp görün bir süre?eğer yapabiliyorsanız.

İnsanların doğaları gereği kızlar babalarını, oğlanlarda annelerini kıskanır.
Kıskançlıklada hayat geçmez. Dünyadaki ilk cinayet bile (Habil ile Kabil) kıskançlıktan gerçekleşmiştir...

Ben şahsen maddi durumu kendine yeten cocuklu bayanların evlenmesine pek olumlu bakmıyorum. Bu devirde kızı erkeği kalmadı. Daha dün üvey baba 4 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz etmiş ve cocugun bağırsakları yirtilmis. Yazık günah. Allah herkesin karsina hayırlı insanlar çıkarsın.
Allah belasini versin insallah!!!

Kızlar babasında kalıyor oğlum da ben de kalıyor yani bu 5 kişi birlikte yaşayacak

Valla sırf bu sebepte oluru yok bence.Sizin probleminiz yaş farkı değil yaşlar normal ikinizzde yetişkinsiniz.Fakat o iki kızla sizin evlilğiniz hiç sanmıyorumki kolay olsun.Annede olsalardı neyse.Sıkıntı...

En onemli sorun yaş farki degil konu evlenecegim adamin cocuklariyla sorun yasar miyim? olacakti.
Bu kizlarin ikisi bir olup evliliginizi burnunuzdan getirebilirler. Sizin oglunuzda daha kucuk kendini savunamaz.
Kizlar simdiden babalarina tavir alip evi terketmisler.
Bosanmis her insanin yeniden evlenmeye hakki var cocuklar neden bu duruma bu kadar karsi oluyor ben anlam veremiyorum.

Bu durum babada bitiyor dengeyi kuracak olan o kizlarini sa karisini da kirip dökmeden güzelce iliskilerini yönetip duzene koyacak.Kizlarinin kendilerini 2.plana atilmis hissetmeden ve de simarmadan babalarinin yeni esini benimsemesini saglayacak olan yine baba. Cocuklarin icinde demek ki manevi bir bosluk ve guvensizlik var. Babaları ile dengeli ve guvenli bir ilişkileri yok korku icindeler.Aslinda onun düşünmesi gerekirdi "iki kizimi uzmeden ve yeni esimi kirmadan nasil dengeyi saglayabilirim" diye. Cocuklu evlilik bu yuzden zor. Saldim cayira mevlam kayira amannn diye vurdumduymaz olursa evi de terkeder burnundan da getirir hem de biri ergen biri daha 5 yaşında zaten travma yasamislar...

evlenmeye karar verirseniz bir iki doz "Bizim Aile" vs gibi bol Adile Naşit'li Münir Özkul'lu türk filmleri izleyin, derin bir nefes alın ve her şeyin türk filmi tadında ilerleyeceğine dair umudunuzu koruyun <3

Ben şahsen maddi durumu kendine yeten cocuklu bayanların evlenmesine pek olumlu bakmıyorum. Bu devirde kızı erkeği kalmadı. Daha dün üvey baba 4 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz etmiş ve cocugun bağırsakları yirtilmis. Yazık günah. Allah herkesin karsina hayırlı insanlar çıkarsın.
ahada benim kafadan ,,,
aynen çoçuğu olup 2. evliliğe hayır diyenlerdenimm,,,
vallahi bu son zamandaki ensardı bilmem neydi ,
birde bu konu tecavüz vakası
şu toplumda insanlar hiç mi sorgulamıyor yaaa
neyi düşünüyorlar ,neyi uyguluyorlarr
içimden yakmak geliyor hepsinii

Back
X