• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş ilerledikçe birini hayatıma kabul etmek zorlaşıyor mu?

konunuzu okuyunca moralim bozuldu açıkçası. 40lı 50li yaşlardaki ilişkilerde mi böyle yaşanıyor. kadın acaba benim hakkımda ne düşünüyor evlenmek istiyor mu diye düşünüp duruyor. adamın ne istediği belli değil. bu insanlar ne zaman olgunlaşacak, açık ve kararlı olacak. ilişkiniz çok ergence geldi. burdan evlilik falan çıkmaz siz anca böyle mesajlaşır durursunuz gibi.
 
konunuzu okuyunca moralim bozuldu açıkçası. 40lı 50li yaşlardaki ilişkilerde mi böyle yaşanıyor. kadın acaba benim hakkımda ne düşünüyor evlenmek istiyor mu diye düşünüp duruyor. adamın ne istediği belli değil. bu insanlar ne zaman olgunlaşacak, açık ve kararlı olacak. ilişkiniz çok ergence geldi. burdan evlilik falan çıkmaz siz anca böyle mesajlaşır durursunuz gibi.

Her 40-50 böyle değil ki.
Olgunlaşma kabiliyeti olmayan insan hangi yaşa gelirse gelsin olgunlaşamıyor.
Bazıları 20’li yaşlarda olgunlaşıyor
 
konunuzu okuyunca moralim bozuldu açıkçası. 40lı 50li yaşlardaki ilişkilerde mi böyle yaşanıyor. kadın acaba benim hakkımda ne düşünüyor evlenmek istiyor mu diye düşünüp duruyor. adamın ne istediği belli değil. bu insanlar ne zaman olgunlaşacak, açık ve kararlı olacak. ilişkiniz çok ergence geldi. burdan evlilik falan çıkmaz siz anca böyle mesajlaşır durursunuz gibi.
Yok ya böyle olmuyor. Bi hanım akrabamız var 50 yaşında şimdi ama görsen 50 demezsin giyimi kuşamı kendine özeni on numara, hatta adı ayşe olsun diyelim evde ben böyle maske bakım yaparken annem küçük ayşe der bana :D yaklaşık üç sene önce eşi vefat etti, çocukları olmamıştı ev hanımıydı eşinden kalanlardan başka geliri de yoktu. Başkası olsa arabesk yaşardı belki ama o hayattan hiç kopmadı. Kısmet işte geçen sene de hiç hesapta yokken tam gönlüne göre biriyle tanışıp evlendi, kendi gibi genç gösteren eşi vefat etmiş bir bey. Öyle bir talebi olmamasına rağmen amca bizim hatuna ev aldı takısını eşyasını istediği gibi yaptı maşallah çok da mutlular şu an. Yeni gelinim ayol diye espri yapıp geziyor bizimki, ay çenem düştü konuşasım var benim de akşam akşam, demem o ki bazı insanların hayat enerjisi yaşları kaç olursa olsun yüksek oluyor.
 
Yok ya böyle olmuyor. Bi hanım akrabamız var 50 yaşında şimdi ama görsen 50 demezsin giyimi kuşamı kendine özeni on numara, hatta adı ayşe olsun diyelim evde ben böyle maske bakım yaparken annem küçük ayşe der bana :KK70: yaklaşık üç sene önce eşi vefat etti, çocukları olmamıştı ev hanımıydı eşinden kalanlardan başka geliri de yoktu. Başkası olsa arabesk yaşardı belki ama o hayattan hiç kopmadı. Kısmet işte geçen sene de hiç hesapta yokken tam gönlüne göre biriyle tanışıp evlendi, kendi gibi genç gösteren eşi vefat etmiş bir bey. Öyle bir talebi olmamasına rağmen amca bizim hatuna ev aldı takısını eşyasını istediği gibi yaptı maşallah çok da mutlular şu an. Yeni gelinim ayol diye espri yapıp geziyor bizimki, ay çenem düştü konuşasım var benim de akşam akşam, demem o ki bazı insanların hayat enerjisi yaşları kaç olursa olsun yüksek oluyor.
Ayy ayşeyi ben de tanıyorum galiba:DAşkım da aşkım diye geziyor,hatta 20li yaşlardaki lere takılıyor,biz sizden daha aşığız,sizin içiniz geçmiş diye:DAma benim"Ayşe"58inde evlendi,gerisi tıptıp aynı:)
 
Her 40-50 böyle değil ki.
Olgunlaşma kabiliyeti olmayan insan hangi yaşa gelirse gelsin olgunlaşamıyor.
Bazıları 20’li yaşlarda olgunlaşıyor
hep oyle değil tabi ama bu tarz insanlar çoğaldı. 30 lu 40 lı 50 li yaşlarında olgunlaşmamış çok insan görüyorum artık.
 
Merhaba KK kadınları,
Uzatmak istemiyorum ama uzun bir konu olacak.
Boşanalı 4,5, ayrı yaşamaya başlayalı 6 sene oldu. Mahkeme uzun sürse de bitmeden hayatıma birini almama kararım kesindi zaten. Ama bittikten sonra da kimseyi beğenemiyorum.

En son bir kaç ay önce biriyle tanıştım. İşle ilgili bir organizasyonda. Tesadüf yanyana oturduk. Bekar olduğunu öğrenince ve yaşının da yaşıma uygun olduğunu görünce mutlu oldum açıkçası. Biraz da elektrik aldım sanırım :) Çok detay vermek istemiyorum ama işinde statü olarak da bana denk biri. Yaklaşık 15 sene önce evlenmiş, kısa süre sonra çocuksuz boşanmış. Kendisine sormadım ama internet araştırmalarıma göre ekonomik durumu da bana denk. Toplantı şehir dışında ve 3 günlüktü, dolayısıyla bol bol akşam yemeği ve kahve bahanesi ile sohbet şansımız oldu.

Bulunduğumuz şehre dönünce bana mesaj atmaya başladı. Bir yandan seneler sonra biriyle tanışmış olma heyecanı, bir yandan acaba ileriye yönelik bir şey olma ihtimali, bir yandan korkular derken görüşmeye devam ettik.

Ama nasıl bir görüşme? Ben “sanırım benden hoşlanıyor” diyorum, umutlanıyorum, bir kaç gün hiç yazmıyor. Ben yazınca herhangi biri gibi cevap yazıyor. Tam bu aşamada ben kendim adamın avukatlığını yapıyorum: “adam 52 yaşında, koskoca daire başkanı, kalkıp sana çiçekli böcekli mesajlar atacak değil ya” diyorum. “Adamın belli bir ağırlığı var, normal” diyorum. Sonra “yok yok bana karşı hiç bir şey hissetmiyor” diyorum, kendimi geri çekiyorum. Bu sefer bana yazmaya başlıyor. “Aaa galiba bana karşı bir şeyler hissediyor” diyorum, gelinlik bakmaya başlıyorum :)) Ama bu sefer sürekli başkalarıyla sürekli meşgul. Başka kadın olmadığına eminim, arada fotoğraf gönderiyor, kalabalık erkek grupları.

Çocuklar nedeniyle her zaman dışarı çıkamıyorum, müsait olacağım zaman (mesela babaları gelip alacağı zaman) diyorum ki; sinemaya gidelim mi? “Bilmemkim davet etmişti ne zamandır, onunla görüşmem gerek”
“Bilmem nerde savcı beyle kahvedeyim, erken kalkabilirsem gelirim, sen haber bekle” Ben bekliyorum, bekliyorum, işi uzuyor, başka plan da yapamıyorum, gelemem dese tek başıma gideceğim sinemaya. Hazır çocuklar yokken. Boş boş beklediğimle kalıyorum.

En son artık ben “herhalde olmayacak” diyorum. Bu sefer bana seni seviyorum diyor.
Beraber çektirdiğimiz bir fotoğrafı profiline ne zaman koyarsın diyorum. Meslek camiasından nasıl karşılanır ki diyor.

Bu adam ne yapmaya çalışıyor? Kafam çok karışık.


canim gelen kutum,

iananilmaz mutlu oldum yurek telasina.
hayirlisi olsun.
yorumlayacagim uzerinde dusunup.
 
Her zaman söze değil davranışına bakın derim. Söyledikleriyle yaptıkları uyumlu değil. Sevse yanınızdan ayrılmak istemez. Görmeden duramaz ki.
 
bence sevgili GelenKutusu GelenKutusu nun bu kiside gordugu su idi:

- muhafazakar, dolayisiyla da merhametli. demek ki 2 cocuk annesi bir kadini yaralamaz.
- devlet memuru, demek ki 2 kiz cocugumu ilkeli ve kalifiye olarak buyutmemde benimle yok alabilir.
- benden buyuk, demek ki beni koruyabilecek. ben ay bocek dedigimde tek hamleyle oldurecek. benim arkama saklanmayacak.

ama eldeki veriler ile bulunan veriler ortusmedi.

yine de... benim hala umudum var.
 
Evet sanırım hem biri tarafından kandırılmaya, hem kendimi kandırmaya ihtiyacım var.

Ama bu adam o kadar OLMAZ ki, olmuyor, herşeye rağmen kandıramıyorum. Bir yerlerde beni huzursuz eden birşeyler var.

Bence kalınlaştırdığım yer önemli bir nokta.
27 yaşındayım hiç evlenmedim vs. bazı şeyleri tam bilemem belki ama net olmayan insanlar huzursuzluk veriyor bana genelde. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
 
Hayır ben yanlış anlattım sanırım. Ben illa dindar olsun demiyorum. Ama yaşadığım mutsuz evlilikten sonra dindar biri sanki Allah’tan korkar ve insanlara merhamet eder diye düşündüm. Kadınlara iyi davranır diye düşündüm.
Genç değil ama olgun da değil. Hele espriler ortaokul zamanındaki çocukların yaptığı espriler.
İşkolik olsa belki hayran olurum. Ama işe geç gidiyor. Bazı günler kafadan gitmiyor. Gerçek dindar olsa kul hakkını düşünür, sorumluluk sahibi olur. Beni etkileyen şey sanırım bekar oluşu ve yaşının benden büyük oluşu.
Aynen öyle olur. Sorumluluğunu, kul hakkını bilmesi gerekir. İşinin başında değilse bu gerçekten sıkıntı. Espiri durumuna hiç girmedim zaten felaket. Acele etmeyin. Sırf dindar merhametli olur diye de düsünmeyin. Ne örnekler görüyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Bu konuyu sizin açtığınızı görünce çok şaşırdım, mantıklı ve akılcı yorumları ile dikkatimi çeken birisiniz benim için.
Sanırım yalnızlık, ilgi ve sevilme isteği çok mantıklı güçlü kadınları bile duygusal yönden zayıf kılıp gerçekleri görmesine mani oluyor.

Ben de mantığı her zaman bir tık önde olan bir insan olarak sizin yaşadığınız benzer kısa bir flört yaşadım, sanırım yalnızlığın etkisi ile adamın tuhaf davranışlarına kılıf bulup onu haklı çıkartmaya çalıştım hep tüm kalbimle. Yani bir nevi avukatı oldum kendime karşı... Halbuki karşımda 40 yaşında ergen bir çocuk varmış...
Kendimi kandırmışım sadece, tıpkı sizin yaptığınız gibi.
Siz de şu an aynı şeyi yapıyorsunuz ancak bu adamın elle tutulur yani yok.
Sizi akrabası olarak tanıtması, dindar adamın evinizde duş almayı dillendirmesi, geceleri online olması cidden büyük falsolar.
Güçlü ve maddi durumu iyi bir kadınsınız bu nedenle kariyer ve ekonomik olarak üstün birisini istediğiniz için bu adama meyliniz var bence zira sizi duygusal açıdan tatmin edici bir özelliği yok gibi.
Bir de siz cıvıl cıvıl bir kadınsınız, bu tarz bir adam size fazla yaşlı değil mi?
 
Ayy ayşeyi ben de tanıyorum galiba:KK70:Aşkım da aşkım diye geziyor,hatta 20li yaşlardaki lere takılıyor,biz sizden daha aşığız,sizin içiniz geçmiş diye:KK70:Ama benim"Ayşe"58inde evlendi,gerisi tıptıp aynı:)
Bizim hatun kendi muradına erdi şimdi beni everme derdinde iteleyecek birini bulsa hiç affetmeyecek fena aşk böcüğü oldu :deli:
 
Mesajlarından tanıyorum seni, yeniden bu duyguları hissetmiş olman çok güzel :) dediğin gibi pozisyonundan dolayı ve şu ana kadarki alışkanlıkları sana az zaman ayırmasına sebep oluyor. Ama bence kendini bariz şekilde geri çekersen daha net cümleler duyabilirsin. Mesela çocuklar babalarındayken bu akşam sinemaya gidelim mi değil de şu saatte şuradayım müsait olursan beklerim ... gibi davetkar ama o olmadan da senin zaten bir planının olduğunu anlatan cümleler kurabilirsin. Akıllı kadınsın hakkında hayırlısı olsun
 
Hayır ben yanlış anlattım sanırım. Ben illa dindar olsun demiyorum. Ama yaşadığım mutsuz evlilikten sonra dindar biri sanki Allah’tan korkar ve insanlara merhamet eder diye düşündüm. Kadınlara iyi davranır diye düşündüm.
Genç değil ama olgun da değil. Hele espriler ortaokul zamanındaki çocukların yaptığı espriler.
İşkolik olsa belki hayran olurum. Ama işe geç gidiyor. Bazı günler kafadan gitmiyor. Gerçek dindar olsa kul hakkını düşünür, sorumluluk sahibi olur. Beni etkileyen şey sanırım bekar oluşu ve yaşının benden büyük oluşu.
dindarlıkla bu davranışların alakası yok ya
o davranışlar biraz içgüdüsel biraz eğitimden
ben inançlı kızım mesela
ama bazen arada inancımın azaldığını bazen çok arttığını farkediyorum
her iki durumda da birilerine kötü ya da iyi davranmamı Allah korkusu değil edebim ahlakım belirliyor
Allah'tan korkarım o ayrı ama alışkanlıklar daha çok belirliyor gibi....bilemedimki...
Bence eş seçme kıstasınızda dindarlık aldatıcı olabilir demek istediğim çünkü cidden dindarım diye gezen neler yapan adamlar var
 
Back
X