Yaş kompleksi, yaşlılık korkusu.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Herkese yeniden merhabalar,

Ben eskilerin az çok tanıyacağı vive, zamanında buraya “yaşım 36 sizce yolun sonuna mı geldim” minvalinde çok konu açtım. O dönemde de iş arıyordum ve acaba yapabilir miyim gibi özgüvensizliklerim vardı. İş buldum, beş sene çalıştım ve başardım elbette yani atla deve değildi çalışma hayatı ve ev işlerini bir arada yürütmek ama benim kaygılar işte.

Yine çalışmıyorum Temmuz ayında 43’ü bitireceğim ve yine bana aynı kaygılar geldi. Yapmak istediğim bir çok şey var ve bunlar için yaşlanıyor gibi hissediyorum. 36 yaşımdaki halimden daha fitim, veremediğim kiloları veriyorum, spora başladım 2022’nin altı ayı full spor salonlarında geçti yani bu bile kendi kendimi çürütmeye yeter ama yetmiyor.

Eşim uzaktan çalışabileceği bir işte, bir kaç seneye onun işleri tamamen uzaktan olursa Ege’ye gitme planımız var ama ben diyorum ki yaşlanınca ne zevk alıcam? Sorun aslında tam zevk alma noktasında da değil ben yaşlanmaktan deli gibi korkuyorum.

Korkmak sadece atalet halini arttırıyor ve zamanın geçmesine engel olmuyor biliyorum ve kendime tekrar ediyorum ama arada dibe çekiliyorum. Oysa dediğim gibi beş altı sene önceye göre daha enerjik ve daha fitim.

Bu kaygımdan nasıl kurtulacağım ben?

kurban olduğum kaygı geliştirmediğin şeyleri yazsan da ona göre tavsiye versem 50 yaşındayım birkaç aya 51 geliyor yaş ne kompleks yaptı ne korku.

İnsan 35’ten sonra bir şeyden zevk alamıyor muymuş mu

Bu bir travma nedeni olabilir bence uzman birinden yardım alın.

Aslında haklısınız olabilir. Ailem yaşıtlarımın ailelerime göre yaşlıydı, onları kaybetme korkusuyla büyüdüm ve belki de yaşlanma korkusu oluştu fark etmeden.

Yok ki müdirem sen taş gibisindir bence benim zihnim yorgun aslında zihnim drama queen mi demeliyim? E haliyle ruh ve beden de bir bütün oluyor biri yorulunca sen de yaşlanmış gibi hissediyorsun

Artık yaşlanmanız için 70’i görmeniz gerekiyor. Hiç de yaşlı değilsiniz, daha epey zamanınız da var yaşlanmış olmak için. Zaten dediğiniz gibi eskiye göre daha başarılı olarak kendinizi çürütmüşsünüz. Bence başardıklarınıza ve hayallerinize odaklanın. Her geçen yıl daha iyi hissettikçe bu duyguyu aşarsınız diye düşünüyorum

Çok teşekkür ederim moral oldu yorumunuz

Bir başkasına ben de bu şekilde söylerim ama kendi özelimde nedense hep bir hayatı kaçırıcam, yetişemiycem korkusu var.

Yaaa güzel kadınn. Bence sen kendini gayet de tanıyıp seviyorsun. Sadece iş arama süreçleri ve saçma sapan iş verenler seni bu düşüncelere sevk ediyor. Yok yaşa takıyorlar falan filan. Özel sektör koca bir çöplük. Orda çürütmek için daha fazla yıpratabilecekleri kişileri arıyorlar. Bence sen gayet de kendini seviyorsun ve bunu da hak ediyorsun

Yok ki müdirem sen taş gibisindir bence benim zihnim yorgun aslında zihnim drama queen mi demeliyim? E haliyle ruh ve beden de bir bütün oluyor biri yorulunca sen de yaşlanmış gibi hissediyorsun
Şaka bir yana da söylediğine katılıyorum, insanın ruhu yorgunsa beden iyi de olsa aynada kendini çökmüş görüyorsun.

Korkuların için terapi almalısın, sağlıklı yaşlandıktan sonra bence yaş almaktan korkma, insan hangi yaşta olursa olsun hayattan zevk alabiliyor, bazılarımız 30 yaşına bile öldüm bittim gözüyle bakıyor, oysa ne yaşlılar var 80-90 yaşına gelmiş ama o yaşına kadar fırsat bulup da yapamadığı hayalini yapıyor, ne teyzeler amcalar gördüm tvde, üniversite okuyor, paraşütle atlıyor, aktivist oluyor.

Beni tanısanız asla enerjisi düşük, kafamdaki düşünceler gibi mıymıy bir insan değilimdir, bulunduğum ortamın enerjisini yükseltirim modum %90 yüksektir ama zihnimde bir Bergen yaşıyor öyle arabesk düşünceler, dramlar

Çok teşekkür ederim moral oldu yorumunuz

Bir başkasına ben de bu şekilde söylerim ama kendi özelimde nedense hep bir hayatı kaçırıcam, yetişemiycem korkusu var.
Hepimizde çeşit çeşit kaygı var, ben de sürekli geçmişi özleyen biriyim. Ama baktığım zaman şimdi hasretle andığım günlerde de farkındalığım yokmuş hiç. Şu an ne güzel günler yaşıyoruz mesela muhtemelen, ama farkındalığımız yok. Gelecekte bugünleri özleyeceğimi bilerek farkındalığımı artırmaya çalışıyorum. Bence sizin de farkındalığınızı artırmanız lazım

Bence bir meşguliyetim olunca bunları düşünmeye vaktim kalmayacak müdirem fazla boşluktan sarıyorum kendime.

Güzel miyim gerçekten bu açıdan bakmamıştım haklı olabilirsiniz bu süreç beni yordu sanırım. Umarım bir an önce biter

Beynini ele geçiren kadını gönder gitsin, yaşama hakkımız bir kere onun da süresi ne kadar kim bilir yaşamımızı kaygılar korkularla hiç edip kendimize acıyarak heba etmemek lazım, aklına eseni yapacaksın yaşamaya bakacaksın.

Bu bir travma nedeni olabilir bence uzman birinden yardım alın.
Yardım amacıyla yazdığınızı biliyorum ama nolur hoş olmayan her deneyime travma demeyin, travma bu değil. Niye böyle ele ayağa düştü travma lafı anlamıyorum ki.

Konu sahibinin bir kaygı problemi var gibi görünüyor, durumları felaketleştiriyor olabilir, belirsizliğe tahammül edemiyor olabilir, kendisine has birkaç faktör olabilir, buradan okuyarak spesifik bir şey diyemem nedenine dair. Bir uzmandan yardım almak iyi gelebilir gerçekten.

Travma dediğiniz şey apayrı bir dünya yani tacize uğranır, ciddi kaza yapılır, deprem yangın, olmayacak tehlikeli bir şey olur ona travma deriz. Ha cidden travmatik bir deneyimi de olabilir konu sahibinin ama travma nedeniyle gelişen travma sonrası stres bozukluğu böyle ortaya çıkmaz genellikle. Nolur her şeye "travmadan olmuştur", "böyle oldu travmatize oldum" demeyin. Deyince ne oluyor derseniz olayları yanlış değerlendirmek, nedenini hep geçmişte aramak harekete geçmeye, sorumluluk almaya engel oluyor, her kötü yaşantıyı şeytanileştiriyor (oysa hayatta kötü şeyler de olabileceğini kabullenmeliyiz), durumun olduğundan kötü ve dramatik algılanmasına neden oluyor ve gerçekten travma ile boğuşan insanlar için işleri zorlaştırıyor.

aaa ben.

ben de mıymıy değilim enerjim yüksek, bir yandan çalışıyorum bir yandan akdemik işlerim var
ama hep kendimle böyle didişir dururum. asla beğenmem kendimi.

ama ben "neden 95 aldın da 100 almadın" (ki 95 aldığım da nadirdir zaten)
diye ve kadın/fizik/dişilik konularındaki takıntılarım içinse aslan kızım kaplan kızım diye (hiç bebek oynamadan, hiç kız çocuğu gibi olmadan) büyütüldüm

biraz bunlardan
biraz da karakterden işte diyorum

ama çalışıp durduğum için zihnimi doldurmuyor bunlar
bence siz iş arama sürecinde olduğunu için şu anda baskın çıkan şeyler bu kaygılar oluyor

Düzeltmeniz için teşekkürler. Ben üyeye bir düzeltme yapmadım çünkü ergenliğime bakınca ciddi bir baba problemim var; babam hayattan, bizden hep nefret etti, sanki çok harika bir hayat yaşayacakmış da engel olmuşuz gibi davrandı annemle bana ve hiç zevk almadı yaşamaktan. İşte benim de travmam budur belki diyorum. 55 olmadan emekli oldu ve zorunlu banka işleri, hastane vs. şeyler haricinde tam 24 senedir aynı koktukta oturuyor Yazın balkonda kışın salonda hep aynı pozisyonda babam. Ve biz hiç ailecek tatile gitmedik, keyif alınacak aktiviteler yapmadık, babam bana hep biz artık yorulduk yaşlandık dedi bilmiyorum belki ben de bu atalet haline düşmekten korkuyorum.

Oh neyse yalnız değilim.

Ben de baba sevgisinden mahrum büyüdüm hatta bir dönem ciddi özsevgi ve saygı problemleri yaşadım ama bunu atlattım kendimi seviyorum yani bir başkasına muhtaç olmadan yaşayabiliyorum ve güçlüyüm. Eşimi çok sevsem, canım gibi görsem de kendimi dik tutmaya çalışıyorum, muhtaç olmamaya. Sadece bu yaş mevzusu canımı sıkıyor işte.

Onlar gibi olma o zaman, bu senin elinde, burda Noel yemegine esimin akrabalarının yanina, onun sehrine gittik. Bi teyze geldi, mezeler yapmis, sunumlar harika, baktim önce şarabı icti, yemekte bi sarap daha, sonra da bi kadeh şampanya icti üstüne, hepimize kendi yazip resimlerini cizdigi(ressam teyzemiz) hikaye kitaplarından dagitti. Bu teyze tam 90 yasinda. Kadina baktim oha dedim idolum 1 Nebahat Cehre 2 bu teyze, gerci su an cok agir faranjit geciriyorum bitsin giricem o moda

Ayh ben de faranjitim boğdu boğdu duvara attı beni. Bitsin ben de bir i will survive modunu açayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…