Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Kizlar yurtdsmdym. Kanada. Ancak avrupaya gitmek istiyorum ilerde. Cunku turkiyeye cok uzak burasi ve avrupayi da gordum bulundm. Ordaki turk nufusu turkiyeye ait her dukkanin heryerde bulunmasi cok hosuma gitti. Yargilayamyin sadece anlayin. Guzel ulke kotu dhl ama uzaklifi beni bitiriyor. Avrupada killer yilda bikac kez turkiyeye gidebiliyor. O yakin lik hissi bile cok rahatlaticidir. Lutdn deneyimi olan bunu nasil asti? Buraya nasil alisabilirim. Amerikadan yada kanadasan yada au Dan avrupaya yada turkiyeye giden oldu mu ? Bazen icim patlicakgibi oluyor.

Son düzenleme:
Arkadaş edinebildiniz mi hiç, ufak da olsa bir çevre oluştu mu? Kanada'yı da o kadar seviyorum ki empati kuramadım tam, üzgünüm.
Var aslinda cevrem. Yeni edinilen arkadaslklar eskisi gibi olmiyo. Nesin seviyoshnuz. Muhtemelen netten gordgnjzu. Reklam I cok yapilan bi ulke insanlar cennet saniuor. Cunku ogrenciden gecinen bir ülke.

Arkadaş edinebildiniz mi hiç, ufak da olsa bir çevre oluştu mu? Kanada'yı da o kadar seviyorum ki empati kuramadım tam, üzgünüm.
Burda meslegni yapmak zor. Denklik almak zor. Deneyimlerini saymiyolar. Hayat cok pahali avrupaya gore abdye gore. Bunu hic anlamiyorum. Ekmek 3.5 dolar mesela. En basiti

Var aslinda cevrem. Yeni edinilen arkadaslklar eskisi gibi olmiyo. Nesin seviyoshnuz. Muhtemelen netten gordgnjzu. Reklam I cok yapilan bi ulke insanlar cennet saniuor. Cunku ogrenciden gecinen bir ülke.
Kanada'ya gittim :) Bir süre orada yaşadım.

Burda meslegni yapmak zor. Denklik almak zor. Deneyimlerini saymiyolar. Hayat cok pahali avrupaya gore abdye gore. Bunu hic anlamiyorum. Ekmek 3.5 dolar mesela. En basiti
Siz neden Kanada'ya taşındınız özel olmayacaksa?

Bir ulkeye alismak nedir tam olarak bilemiyorum. Hayatinizi devam ettirebiliyor musunuz? Can guvenliginiz var mi? İnsana deger veriliyor mu? Ben bunlara bakarim mesela. Cevreniz de varsa yasar gidersiniz. Beklentiniz neydi de karsilayamadiniz aciklarsaniz ona gore akil verir uyeler

Hayat Türkiye'de de çok ucuz sayılmaz. Ha hayat derken insan hayatı diyorsak evet o çok ucuz ama ekonomiyi kastediyorsak burada da çok kötü.

Almanya'da dogudum büyüdüm ve biz bazi seneler 1x Türkiye'ye gidebilirken, bazen 2-3 senede bir gidebildik. Şimdilerde uygun bilet firsatlari olunca ve kadinlarda daha fazla calismaya başlayanca haliyle senede iki üç kere gidenler oluyor.
Biz sahsen esimle yine senede bir kere gidiyoruz onu söylim de:) senede bir kac kere gidenler genelde "gidim bir hafta istanbul yapip' gelim, " bir hafta antalya yapip gelim" diyenler oluyor, yani coluk cocuk senede iki üç kere Türkiye'ye gidenler pek yok. Maddiyat ister. Hele çocuklar okuldaysa spontane gittim olmuyor. Öncelikle bunu bilin istedim.

Yinede uzakta olduğunuzdan ve dur bende bi kacamak yapayim diyemediginizden anlıyorum üzülüyor bunaliyorsunuz. Türkiye'ye Biletler cok mu pahali?

Kizlar yurtdsmdym. Kanada. Ancak avrupaya gitmek istiyorum ilerde. Cunku turkiyeye cok uzak burasi ve avrupayi da gordum bulundm. Ordaki turk nufusu turkiyeye ait her dukkanin heryerde bulunmasi cok hosuma gitti. Yargilayamyin sadece anlayin. Buraya geldik evet ama bazi şartlar Dan dolayi. Guzel ulke kotu dhl ama uzaklifi beni bitiriyor. Avrupada killer yilda bikac kez turkiyeye gidebiliyor. O yakin lik hissi bile cok rahatlaticidir. Lutdn deneyimi olan bunu nasil asti? Buraya nasil alisabilirim. Amerikadan yada kanadasan yada au Dan avrupaya yada turkiyeye giden oldu mu ? Bazen icim patlicakgibi oluyor.
Siz galiba en basında istemeden gitmissiniz ondan zaten önyargi varmis. Sadece uzakligi mi mesele? 🤔
6 ay yurt disi tecrübem oldu hic istemeyerek geri döndüm😅 ne kadar oldu siz gideli? Cevre edinmeye calisin hicbisey olmasa o özgürlük hissi bile her seye değer (bana göre).
Özlemi fazla hisseden sürekli gidip gorusmek isteyen insanlardansiniz sanirim siz. Biraz alismayi deneseniz bence her sey cok daha güzel olacak.

Sizi hatırladım ben, 30 yaşından önce anne olduğunuz, kariyer vs yapamadığınız için de pişmanlığınız vardı. Depresyonda mısınız acaba? Genel bir memnuniyetsizlik, pişmanlıklarınız var.

Daha yeni arkadaşım bütün birikimini harcayıp kanadaya okumaya gitti oturum alabilmek için. İnsanlar evet türkiyeden kaçmaya çalışıyor. Burada çok yazılıyor gurbete gelin gidenler bile yalnızlıktan yakınıyor sizinki çok normal. Ama uzun vadede hayatınız kurtulmuş olacak biraz alışmaya çalışın bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X