Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

kızlar dün sonunda gezmekten vakit bulup evimi yerleştirdim (temizlik tamamen bitti)
yeni aldığım klozet takımımı ve yatak örtümü serdim,,mis gibi oldu gidip gelip bi odama bakıyom bi banyoma
artık cumadan sonra dinlenmedeyim...

cnm güle güle kirlet we kullann ...

başakcmm için rahatladıysa ne mutlu bizleree sewindim açıkcasıı:16:

sesacmm bende izlemiştim stv de sanırımm
güzel bi hikayee anlamlı we gerçekçii:46:

nasılsınız kızlarr
bende başağa özendim tilotumla dütyenimle oturuyorumm pc başında birasdan kocişim işe gidicek onu bekliyomm

:37:Gunaydin anneler anne adaylari ve anne aday adaylari nasilsiniz bakimmm
ben olisin cukune bise olur diye hic uyumadim

ah canım yaa senin görümceler "evililer ve bekarlar olmak üzere ikiye ayrılıyo":30:kaç tane var sende :31:
aynen ya çok haklısın bi çekememzlik kesin oluyo böyle gelmiş böyle gider galiba:25:

evet caım malesef öyle evliler çok iyiler ama evdebenden büyük iki tane görümce var onlar biraz arıza diyim anla işte

kızlar dün sonunda gezmekten vakit bulup evimi yerleştirdim (temizlik tamamen bitti)
yeni aldığım klozet takımımı ve yatak örtümü serdim,,mis gibi oldu gidip gelip bi odama bakıyom bi banyoma
artık cumadan sonra dinlenmedeyim...

güle güle kullan canım yatak örtün çok güzel eminim klozet takımında güzeldir

evet sıra sana geldi. yazıyodum sana:126:
benimde evimin önü pazar:25: kapıdan adımımı atıyorum karpuscuuuu:30::30:

bence de bööle daha tatlıyım ama hep bööle olamam özüm bu diillll:20:

özünü sevsinler senin :9::9::9::9::9::9::9::9::9:

yaaaa gördünmü canımm herkesin sorunları var illa pürüz çıkıyorrr işte
ama naparsınn...geçinmek zorundayız bi şekilde idare etmek gerekiyor herkesii
bana bakma sen ben gamsız karıyım bide kocamı görünce dünyayı unuturum unutuyom gidiyo,,bitanecimm için dünyayı yakarım ben bi ailesini mi idare edemicemm:34::34::34:

aynen kocan için görevini yap ,saygını yap kalk evine gel hem eşin hem sen huzurlu ol,bak seninde bebeğin olcak sende anne olucaksın evlat kıymetli bide onların gözünden bak onlarda bişey yapmadıklarını düşünüyorlar ama karşındakine sorcann
ben iyi öğüt veririm kankam yıllar yıprattı beniii,,,,eee 7 yıl oldu öğrendim bişeylerrr
tabi daha uzun evli olanlarda var önlerinde eğiliyorumm:42::42::42::42:

kocan hep senden yana hep arkanda ailenlede arası iyi sanırımm....
eee sanada düşen onun rızasını almak,gönlünü hoş etmek...
dediğin gibi onun annesiii atamaz silemez idare edicez işte
sende kaynana olunca senide idare edecekler benideee unutma allah nasip ederse bizde kaynana oluca ve gelinlerimiz de aynen böyle konuşacak arkamızdannn

erenaycım çok tatlı konuşuyosun yaaaaaaa :48::48::48::48::48::48::48::48::48::48: bi o kadar doğru :46::46::46::46::46::46::46::46::46:

senin durumuna gelirsek;

Şimdi sen “tam buzları eritmiştik sıcaklık hissediyordum”
dediğine göre aslında ona karşı önyargılı değilsin, düşünceli bir kadın olsa,
onunla fazla samimi olmadan tatlı tatlı görüşmek istiyorsun di mi?

son dönemdeki taşınma ve bebeğe karşı ilgisizliği saymazsak;
Sen kayınvalidenin düşüncesizce sanki kendi eviymiş gibi çat kapı
zırt pırt gelmesine, teklifsizliğine, sinirleniyorsun genel anlamda..

ve bizden akıl istediğine göre;
“içimden gelmiyor yapmacık olamıyorum” demene rağmen,
yapmacık da olsa bir çözüm bulmak istiyorsun..

ama (taşınma sırasında çok kırıldığın için) şu sıralar hiç görüşmek istemiyorsun..

şuanki ruh haline geçici çözüm için 2 farklı yol var;

1. si bence kızların da dediği gibi şakayla karışık onlara ne kadar kırıldığını
k.validene ve görümcene söylemen.. ve sonra hiçbirşey olmamış gibi ama
fazla da yüzgöz olmadan tatlı tatlı onları idare etmen..
görümce o kadar önemli değil de k.validen için söylüyorum özellikle.

şuan onlara rol falan yapamam bir süre görmek istemiyorum dersen de;

2. seçenek eşine içtenlikle aslında aranızı iyi tutmak istediğini,
ama evi taşırken hiç halini sormadıkları, ilgilenmedikleri için çok kırıldığını..
hamile olduğun için zaten çok hassaslaşan sinirlerin yüzünden
bir süre (psikolojin düzelene kadar) biraz mesafeli görüşmek istediğini
açık açık anlatmak..

eşine;
“eğer şuan annenin istediği gibi çok sık görüşürsem, çok kırgın olduğum için,
ve hamile olduğumdan ruh halim çok inişli çıkışlı olduğu için, onun da
kalbini kırarım diye çekiniyorum aşkım” diyebilirsin.

bunları söylerken çok içten ve samimi ol.. sakın sinirli ve kızgın bir şekilde söyleme..

bana biraz zaman ver aşkım.. bu süre içinde hem benim biraz kırgınlığım üzüntüm
(sinirim deme. kırgınlığım üzüntüm de) yatışsın,
hem de belki onlar da bu süre içinde
ne kadar üzüldüğümü
kırıldığımı anlarlar” diyebilirsin..

eşinle konuşmaya ilk başladığında aslında annesiyle aranızı iyi tutmak istediğini,
bunu gerçekten çok istediğini de belirtmeyi unutma…
niyetinin iyi olduğuna emin olması lazım.

eğer kendini eşine samimiyetle gerçekten ifade edebilirsen, ne kadar kırıldığını anlayacaktır
ve sen “onlarla konuş” demediğin halde bir fırsatında onlarla konuşup uyaracaktır eminim ki..
zaten sen öyle bir talepte bulunma derim,
gene eşini sen tanırsın tepkilerini biz bilemeyiz.

ama erkekler git konuş et deyince yapmazlar ama senin ne kadar kırıldığını üzüldüğünü
gerçekten anlarsa kendisi gidip konuşur onlarla..

eğer 2. yi deneyecem eşimi tatlılılka ikna edebilirim dersen, sinirlerin yatıştıktan ve araya biraz
mesafe koyduktan sonra yine gidip gelmeye başlarsın..

o zaman şakayla karışık “bana böyle yaptınız çok üzüldüm valla” demene de gerek kalmaz..
eşin savunmuş olur seni..

sonrasında yine tatlı tatlı az ve öz görüş. ve alınacağın üzüldüğün bir şey söylediklerinde ya da
davrandıklarında hemen
gülerek ayy anneeee aşk olsun neden böyle dedin diye anında söyle..
mesela eşin “anne bak başağın karnı belli oluyor” dediğinde burun kıvırıyorsa hemen anında gülerek
“ay anne aşk olsun valla bak oğlun bebişini gösteriyo sen ilgilenmiyosun, sevinsene azıcık babanesi”
diyiver gülerek..

eğer herşeyi anında ve gülerek söylersen hiç kendini yemezsin canım..
böyle içine atarsan en ufak şeyler bile büyür ve canını yakar.
boşu boşuna kendini bebeğini ve eşini üzmüş olursun tatlım..

hangi yolu uygularsan uygula bu son söylediğim hemen anında gülerek söyleme işini sakın ihmal etme..
senin içine dert olacağına söyle kurtul şakayla karışık.. o dert etsin..
hem böyle yaparsan sen gülerek tatlılıkla söylediğin için cevap da veremez, şikayet de edemez :)
çünkü sen tatlı tatlı konuşuyorsun ya kızacak bir şey bulamayacak böylece.

HIII EN ÖNEMLİ ŞEYİ SÖYLEMEYİ UNUTUYORDUM;
ONA ACİLEN BİR BİLGİSAYAR HEDİYE EDİN ve İNTERNET BAĞLATIN.. :)
:16::16::16::16::16:

yazdıklarını okuyunca bende psikolog olduğunu düşünmüştüm çok güzel yerinde olan tespitlerin ve önerilerin var paylaştığın için sağol inan sadece başağa değil buradaki bi çok kıza yardımı olacak bu yazdıklarının ben dahil :34::34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

günaydın kızlar

herkese güzel bi gün diliyorum gönlünüzden geçen ne varsa hakkınızda hayırlı kılarak nasip etsin Allahım

günaydın kuzucuklarım hala gribim bi türlü geçmedi off yaa bitiyo gibi oluyo yine azıyo bunasıl bi gripmiş gitmek bilmedi.:17:

gelin kız hepinizi beklerim:13: kuzum nasılsın?? ayrıca benim totom hiçte kocaman değil tam kıvamındadır:21::21:

canım oğluşunu sünnet ettirmişsin RABBİM tüm mürvetlerini görmeyi nasip etsin...kız kullanıcı adın değişmiş 007 james bond gibi olmuş walla:))

sağol hayatımmmmm yardımcı oldun banaaaaa:16::16:herkes mesafe diyor. mesafeden kasıt fazla yüz vermeden ama görevler yerine getirilerrek,demek oluyo galibaaa:36:

aynen canım zaten bebiş gelince herşey düzelir merak etme bebiş herşeyi siliyo sil baştan ama dikkatli olmak lazım, bu seferde başka şeyler başlıyo nese bu paranoyaları boşver sen insanlığını yap onlarda karşılığını kat kat verir düşman deiliz sonuçta, sen gidince sevinmişlerdir aslında eşinle gidip gelince daha çok sayıyolar buda benden bi tüyo olsun :34::34:

sağol canım çocukluğumdan beri insanları ve ilişkilerini gözlemlemek hobim gibi sanki :44:
geç olma nedeni de eşimden gizli yazıyorum ve gün içinde fırsat buldukça wordde yazdım (bugün evdeydi)
şimdi de ancak fırsat bulup ordan kopyalayıp yapıştırdım
:1::1:

gene kaçmam lazım içeriden geçmşi sonra okuyacam.. çoookkk öptüm sizi..
kafanda düzeldiyse gerçekte de düzelmiş demektir başakcım rahat olabilrsin artık
:16::16:

canım yazdıkların gerçekten bizimde işimize yarıcak, ama annene üzüldüm doğrusu o kadar çekmiş babannene Allah rahmet eylesin, anneciğine üzüldüm ama sabırdan başka bişey gelmiyor elden öptüm canım:34:

günaydın kuzucuklarım hala gribim bi türlü geçmedi off yaa bitiyo gibi oluyo yine azıyo bunasıl bi gripmiş gitmek bilmedi.:17:

canım grip zor geçiyo normalde sen bide hamişsin ondandır telaşlanma bi doktora git tatlım yaa böle çekilmezki ne dicek bakalım, rapor verir yatarsın meyve ye bol bol sen geçmiş olsun canım kıyamam:54::38:

canım grip zor geçiyo normalde sen bide hamişsin ondandır telaşlanma bi doktora git tatlım yaa böle çekilmezki ne dicek bakalım, rapor verir yatarsın meyve ye bol bol sen geçmiş olsun canım kıyamam:54::38:

dr ilaç veremiyo raporda verse bizim iş yerinde benden başka kimse yok ya geçiyo gibi oluyo yine başlıyo saol canım.

geldim geldim tezahürata gerek yok yoldaşlarımmmmm sakin olunnnnnnn tilotumun üstüne bi eşofman geçirip kocamla aşşağıya komşuluk yapıp geldik:12:

canım kk arkadaşlarımı dinledimmmmmmmmmm:21:
bnce en iyisini yapmışsın sessanın gönderdiği hikayeye bayıldım sende bi baharatçı yolunu tut :)))

başakcım önce şu çok sevdiğim hikayeyi okumanı tavsiye ediyorum.
belki biliyordur çoğı kişi..
bana kayınvalidemle aramın çok kötü olduğu bir dönemde annem anlatmıştı.
ki kendisi 20 sene k.validesiyle aynı evde yaşadı çok çekti..
çok günleri, yılları kabuslar içinde geçti.. çocukluğum ilk gençlik yıllarım hep kavga ve annemin gözyaşlarıyla geçti.

ama yine de annem bana bu hikayeyi anlattı..

çünkü kendisi iyi davranmayı denemiş olmamıştı, ama belki ben denersem olurdu..

o yüzden sana önce bunları söylemek boynumuzun borcu insanlık görevimiz :)

Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile
birlikte yaşamaya başlar.
Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar.
İkisininde kişiliği tamamen farklıdır buda onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.
Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır.

Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev onun ve kayınvalidesi ile
arada kalan esi icinde cehennem haline gelmistir.
Artık birşeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan
baharatcıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve
bunu 3 ay boyunca hergün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler.
Zehir az az verilecek , böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır.
Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını
ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular .

Li-Li artık hergün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehiri damlatıyordu.
Kimseler şüphelenmesin diyede ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti
ve ona kendi kızı gibi davranıyordu. Evde artık barış rüzgarları esiyordu.

Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissetti yaptiklarından pişman bir vaziyette baharatcı dükkanının yolunu tuttu
ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı,
Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye baktı ve
kahkahalarla gülmeye başladı.

Sevgili Li-Li dedi ;
Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret.
Gercek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkca oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz
gerçek bir ana kız oldunuz dedi.

Eski bir Çin atasozu şöyle der ;
Gül veren elde gül kokusu kalır.

Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.

bittim bayıldımmmm buna bennnnnnnn gerçekten çok doğru aslında sevgisizliği biz yapıoss

Back
X