• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

başak yeter radyasyon aldığın :4::4:
bende çıkıyom hade herkeşe iyi geceler :110:

karnım acıktı zatebn bişiler yiiyp yatıyım saatim geliyooooo

kızlarrrrrrrrrrrrr hazyırlı gecelerrrrrrrrrrrrrrrr öpüyorum hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiii:3::3::3::3::3::3::3::3::3::3:

Bir Müslüman çocuğuna isim verirken dikkatli davranmalı. Kur'an-i Kerim'de geçen her kelimeyi çocuklar için isim olarak kullanmamalıyız. Yaygın olarak kullandığımız bazı isimler, sakıncalılar listesine girdi.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ''Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demekti
r. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir'' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur\'an-ı Kerim'de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur'an'da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur'an'da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

Anlamları bilinmeden isim veriliyor

Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti:

''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur\'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur'' mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.''

Mekruh isimler

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.''

''İsim her dilden olabilir''

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ''İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın'' dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.
:53::53::53::53:

ühüü kayra koyamıycam oğluşaa bizimkide taktı oğuzhan ismine :53: fenaa isim diil gerçide daha güzelide bulunabiliir :26:

yaa kızlar bişii sorcam ben uçağa ilk kez bincemde yanımızda neler götürebiliyoz parfüm bile yasak sanırım dimi krem,şampuan falan götürsek odamı yasaktırki? ha bide hamileyken xrey cihazımı nedir ordan geçmek sakınclı olur dimi cumartesi uçak için rapor alcam ya doktordan onun sayesinde girmeden geçebilirim heralde dimi? bu arada ordan gelirken çikolata kestane vs.gibi katı yiyecekler getirebiliyoz dimi? :26:of ya bebeğe aldığım şeyleri koyunca yarısından çoğu doldu zaten valizin :26: kendi kıyafetlerime zor yer kaldıı :26: daha takıı tokamı saç maşamı düzleştiicimi fönümü makyaj malzemelerimi(bu arada kaş makası yasakır dimi ya cımbız?),ayakkabımı koycam ohoo bissürü koncak şey vaar :26: ha bide kol çantamda su taşıyabilirim heralde dimi? ha bide bide kol çantamızda herhangi hiç bi yiyecek taşıyamıyozmu çubuk felan uçak tutarsa falan diye hani :26: ay biri beni aydınlatsıın :53::53: hepiciğine tek tek cevap isteriim ona göree :19::19::20:

nazo olsa 41kera nazar boncuku takardı diye düşünmştüm bende:13:
----------------
evet aramızda bi mevzu ama önemli bişi değil:9::9::9::9::9: sevinç hatun silecek ve bitecek:51::51::51:
------------
dondurucumu:59:

derin mi:59:

uğur derin dondurucumu:59:

benm yokki:59:

yani 41 maşallah yapmazsak olmaz

senin buzdalabın derin donduruculu değilmi ne bileyim ben var sandımdı:43:

ohh maaşalahhh puanını yesinler:9::9::9::9::9::9::9::9::9:

mahşong oyunlarında iyi sayılırım mastır yapıyorum:1:

neyse geri kalanı yarın okurum eşim geldi iyi gecelr
neyse zaten kimsede yokki kime iyi gecelerse:44:

yaa kızlar bişii sorcam ben uçağa ilk kez bincemde yanımızda neler götürebiliyoz parfüm bile yasak sanırım dimi krem,şampuan falan götürsek odamı yasaktırki? ha bide hamileyken xrey cihazımı nedir ordan geçmek sakınclı olur dimi cumartesi uçak için rapor alcam ya doktordan onun sayesinde girmeden geçebilirim heralde dimi? bu arada ordan gelirken çikolata kestane vs.gibi katı yiyecekler getirebiliyoz dimi? :26:of ya bebeğe aldığım şeyleri koyunca yarısından çoğu doldu zaten valizin :26: kendi kıyafetlerime zor yer kaldıı :26: daha takıı tokamı saç maşamı düzleştiicimi fönümü makyaj malzemelerimi(bu arada kaş makası yasakır dimi ya cımbız?),ayakkabımı koycam ohoo bissürü koncak şey vaar :26: ha bide kol çantamda su taşıyabilirim heralde dimi? ha bide bide kol çantamızda herhangi hiç bi yiyecek taşıyamıyozmu çubuk felan uçak tutarsa falan diye hani :26: ay biri beni aydınlatsıın :53::53: hepiciğine tek tek cevap isteriim ona göree :19::19::20:

parfüm falan yasak değil canım. krem, şampuan ne istersen göürebilirsin. katı yiyecekler getirmende de bir sakınca yok. makas, tığ, cımbız vs. xrayde çıkıyor onlarda delici kesici alet olarak değerlendirip el koyuyorlar yanına alma ki onunla uğraşma :1: kol çantana suyunu krakerini vs. alabilirsin onun dışında sakn ol uçak falan tutmaz inşallah :1: bir de nereye gidecektin sen malatyadan ankaraya mı zaten o da 45-50 dk sürüyor

yaa uçakta yanımızdaki çantayla ilgili şöle bişii buldum

Kabin Bagajında Sıvı Taşınması

Kabin bagajında taşınacak tüm sıvılar, jeller, aerosoller, vb maddelerle ilgili havacılık kuralları gereği bazı kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Koşullar:
•Kabin bagajlarında taşınacak sıvıların her biri en fazla 100ml. olmalıdır.
•Bu sıvılar maximum 1 (bir) litrelik 20cm x 20 cm şeffaf kilitli poşetlerin içerisinde ayrı olarak taşınmalıdır.
•Her yolcu sadece 1 (bir) adet poşet taşıyabilecektir.
•Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak, x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir
İstisnalar:
•İlaçlar (Yolcunun kimliğini belirten bir reçeteye yazılı olmak veya yolcunun bu ilaçları kullanması gerektiğini belirten bir sağlık raporunun/belgesinin ibrazı ile ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla),
•Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar) kabin bagajında taşınabilir.
•Kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.

Kısıtlamaya Dahil Sıvılar:
•Su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı,
•Kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil), kolonya, parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç),
•Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler,
•Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller,
•Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler

nasıl yaani ya şimdi ben makyaj malzememi valizimde taşıyabilirim ama kol çantamda diil öylemi? neyse zaten valize koycaktım sığarsada onadamı illa poşetliyceez içindekileri tek tek yaa :53: bide hepsine çıtçıtlı poşeti nerden bulcam yaa orda verirlermiki? :53: bi de 100 milimlik demiş sıvı 500 milimlik şişe götürünce olmuyomu yaani 100 milimlik su neyime yetcek beniim :53: okadar küçük şişede bulamamkii :26:

parfüm falan yasak değil canım. krem, şampuan ne istersen göürebilirsin. katı yiyecekler getirmende de bir sakınca yok. makas, tığ, cımbız vs. xrayde çıkıyor onlarda delici kesici alet olarak değerlendirip el koyuyorlar yanına alma ki onunla uğraşma :1: kol çantana suyunu krakerini vs. alabilirsin onun dışında sakn ol uçak falan tutmaz inşallah :1: bir de nereye gidecektin sen malatyadan ankaraya mı zaten o da 45-50 dk sürüyor

ay sağol canım yaa bende baktım 6 santimi geçen makas tırnak makası törpü yasakmış :53: ama cımbız yazmıyodu onu alsam olmamıki yanıa bide sıvıları çıt çıtlı poşetle her birini tek tek poşetliycekmişiz ne yaani ben her rimelimi sıvı rujumu tektek poşetliycekmiyim yaa :53::30: en ince ayrıntısına kadar aramazlar heralde valizi öle diilmii? makyaj malzemelerime falan bakmazlar dimi metal çıkmazsa içinde :26: ama parfüm yasak diye el koymasınlar sonraaa güzelim parfümüme :53::18: yaa normalde tutmazda öe şeyler aç olursam miğdem kötü olur bişiler atıştırıyım bari öncesinde yanımada alırım :34: ne 45 dk kız 1buçuk saate yakın falan yazıyo inişe :26: wcside temizdir inşallah :26:

gelmişinde soruma bi cevap atmamışıın :47::20::41::19::63:

ha bu arada kzlar ben bileti netten aldım ya e bana bilet sorcaklar nerden çıkarttırcaz peki uçuş öncesi gişeden demi verilen şifreyle veya kimliğimizlee? :26: ay gece gece aklıma takılanlara bak yaa :1:

Gunaydin hanimlarrrr
aksam kaynim aradi
kaynosun kaynosunu zabahin korunde
bize getirecekmiste banka isi varmis
kadin halledemiyormus zart zurt :110:
isleri dusmezse akillarina bile gelmem:63:

ha bu arada kzlar ben bileti netten aldım ya e bana bilet sorcaklar nerden çıkarttırcaz peki uçuş öncesi gişeden demi verilen şifreyle veya kimliğimizlee? :26: ay gece gece aklıma takılanlara bak yaa :1:

bengüş gişelere kimliğini verdiğinde bileti ordan alıyorsun. sen uçuştan 5 dk- 1 saat önce ol. kız ben malatyadan ankaraya çok bindim uçağa o kadar detaylı aramıyorlar. sen metal olayına dikkat et onun dışında pek sorun olmaz. yolda da çay, su, kek veriyorlar sevgili hamiş arkadaşım :1: eğer valizlerin çok ağır olacaksa kol çantanla dengeleyebilirsin büyük bir kol çantası al yanına onun içine de alırsın bişeyler.

Gunaydin hanimlarrrr
aksam kaynim aradi

seviiinç buralarda yoksun demek hala misafirlerin gitmedi. valla bende bıktım bu misafir olayından. misafir gelmeden temizlik, gelince hizmet, gidince temizlik offf offf valla yoruldum. :ssz:

Gunaydin hanimlarrrr
aksam kaynim aradi

günaydın hanım:110:

nolmuş işim düşmese benm de aklıma gelmezsin:110::9::29::40:

evet gereksiz bi iyi geceler olmş:9::9::9:

ama olsun yine de boşa gitmesin dimi

sanada iyi geceler nazocum:29:

seviiinç buralarda yoksun demek hala misafirlerin gitmedi. valla bende bıktım bu misafir olayından. misafir gelmeden temizlik, gelince hizmet, gidince temizlik offf offf valla yoruldum. :ssz:

niye geliyolarki:26::26::26:

açma kapıyı:27::27::27::27:

Back
X