yaa uçakta yanımızdaki çantayla ilgili şöle bişii buldum
Kabin Bagajında Sıvı Taşınması
Kabin bagajında taşınacak tüm sıvılar, jeller, aerosoller, vb maddelerle ilgili havacılık kuralları gereği bazı kısıtlamalar uygulanmaktadır.
Koşullar:
Kabin bagajlarında taşınacak sıvıların her biri en fazla 100ml. olmalıdır.
Bu sıvılar maximum 1 (bir) litrelik 20cm x 20 cm şeffaf kilitli poşetlerin içerisinde ayrı olarak taşınmalıdır.
Her yolcu sadece 1 (bir) adet poşet taşıyabilecektir.
Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak, x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir
İstisnalar:
İlaçlar (Yolcunun kimliğini belirten bir reçeteye yazılı olmak veya yolcunun bu ilaçları kullanması gerektiğini belirten bir sağlık raporunun/belgesinin ibrazı ile ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla),
Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar) kabin bagajında taşınabilir.
Kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.
Kısıtlamaya Dahil Sıvılar:
Su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı,
Kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil), kolonya, parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç),
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler,
Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller,
Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler
nasıl yaani ya şimdi ben makyaj malzememi valizimde taşıyabilirim ama kol çantamda diil öylemi? neyse zaten valize koycaktım sığarsada onadamı illa poşetliyceez içindekileri tek tek yaabide hepsine çıtçıtlı poşeti nerden bulcam yaa orda verirlermiki?
bi de 100 milimlik demiş sıvı 500 milimlik şişe götürünce olmuyomu yaani 100 milimlik su neyime yetcek beniim
okadar küçük şişede bulamamkii :26:
cnım ben gecen ay geldım yurt dısından yurt dısı hatları daha sıkıdır her zaman bunlar faso fıso cantamda parfum deodorant su hersey vardı kesıcı delıcı bıcak falan fılan olmadıgı takdırde hıc bırsey olmaz makyaj malzemelerımı de ben cantama aldım neden dersen bavulları ucaktan bavul alanına oyle bı fırlatıolar kı butun herseyın kırılır.. ben 4 sene once hollandaya gıderken bavulda bıraktm ınınce bı baktım herseyım paramparca o kadar cok aglamstm kı bı suru para verıp almısım makyaj malzemesı