Yaşadığınız duyguya göre mi müzik dinlersiniz??

Smyl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
879
5
96
Afyon
Benim sevgilim ayrılmadan önce benimleyken hüzünlü şarkılar dinlerdi.. kavuşamamak ayrılık gibi..
ama ben öyle değilim mutluysam aşıksam onu anlatan.. hüzünlüysem onu anlatan şarkılar dinlerim..
ona sorduğumda böyle şarkılar dinliyorum diyordu hep dedi.. ayrıldıktan sonra paylaştığı şarkılarda birine gönderiyor gibiydi..
sanki bütün şarkıları ona gönderiyormuş.. ya da ben mi yanlış düşünüyorum..
acaba ben mi farklıyım merak ettim..
Siz yaşadığınız duyguya göre mi müzik dinliyorsunuz yoksa sevdiğiniz her şarkıyı dinler misiniz..

Açıkçası ruh halime göre dinlerim. Böylece içimdekileri kısmen dışarı vuruyormuşum gibi hissederim.
Ama o anki bulunduğum aşk durumumu veya ruh halimi yansıtmayan şeyler de dinleyebilirim. Mesela mutluyumdur ama hüzünlü bir şarkı dinleyebilirim,fakat az olur bu.
Hele de mutluysam kıpır kıpır şarkılar dinlemek isterim, sinirliysem isyan şarkıları..

Ve şunu farketmişimdir. Mesela bir zamanlar çok sevdiğim bir şarkı bir müddet sonra sevdiğim bir şarkı olmaktan çıkabiliyor. Meğer o anki ruh halimi yansıttığı için anlamlı ve güzelmiş.:)

Erkek arkadaşınız sürekli hüzün şarkıları paylaşıyorsa biraz garip. Ben severken,hele de sevgilim görecekse,ona gönderme yaptığımı anlayacağı güzel sevgi şarkıları yayınlardım o malum paylaşım sitesinde.[/
B]

Son düzenleme:
Ben eğer mutluysam genelde hareketli şarkılar dinlerim ama birini düşünürkende duygusal şarkılar dinleyebilirim...
Moralim bozuk olduğunda hep duygusal dinlerim.......

bunu bende hep merak etmişimdir ama malesef belli bi cevabı yok çünkü kişiden kişiye göre değişiyor.

ben mesela moralim bozuksa, çok üzgünsem hüzünlü şarkılar dinlemem çünkü dinlediğim zaman daha da beter eziyet ediyorum kendime, ağlıyorum filan... o yüzden hep hareketli, kopmalık şarkılar dinlerim böyle zamanlarda..:)

hüzünlü şarkılarıda tam tersi moralim iyiyken dinliyorum... daha çok hoşuma gidiyo... kahretmiyo beni fazla...:)

bence sende fazla takılma bu şarkı olayına... insanın bir şarkıyı dinlemesi için illa o şarkıdaki sözleri yaşaması gerekmez, hoşuna gitmiştir, beğenmiştir filan..

böylede olabilir.

valla genelde yaşadığım duyguya göre.. bazen müziği hareketli bile olsa sözlerinden dolayı mutsuzsam o şarkıyı dinlerim. bilmem ki, değişiyor.. ama genelde insan canı sıkkınken kendi duygularını dışa vuran bir şarkıyı dinlemeyi tercih ediyor, zaten bu da bir çeşit kendimizi ifade etme şeklidir.

insanlar hüzünlüyken slow şarkı dinlemeyebilirler ama ben yanında olduğum vakitlerde bile hep böyle terkedilme özleme gibi şarkılar dinliyordu..
hayat kötü mutsuzluk üzerine çok dinleyince ister istemez ben rahatsız oluyordum..
artık bazı şarkılarda bu şarkı bana geçmişten birini hatırlatıyor diyip açmaması için bahane buluyordum..
insan hiç mi aşığım yok seviyorum diye müzik dinlemez..
sorduğumda ise bana ben böyle şarkıları seviyorum derdi.. ama ne bileyim insan mutluyken biraz sevinmek ister neşelenmek ister..
geçmişinde bi kız bunu terk etmiş.. ister istemez aklıma o kızı mı düşünüyor geliyordu..
şarkı slow sözleri mutluluk üzerine ya da şarkı hareketli ama sözleri ayrılık üzerine olabilir..
benim söylediğim sözler hep ayrılık acı mutsuzluk üzerine.. sözler bize hiç uymuyordu

Son düzenleme:
ben genelde slow müzik dinlemeyi daha çok severimm..sözlerinden çok şarkının melodisi ve söyleyenin yorumu daha çok etkiler benii..bence kafana takma canım belliki onun tarzı da bu demek ki..eskiyle bi alakası olduğunu düşünmüyorum..

insanlar hüzünlüyken slow şarkı dinlemeyebilirler ama ben yanında olduğum vakitlerde bile hep böyle terkedilme özleme gibi şarkılar dinliyordu..
hayat kötü mutsuzluk üzerine çok dinleyince ister istemez ben rahatsız oluyordum..
artık bazı şarkılarda bu şarkı bana geçmişten birini hatırlatıyor diyip açmaması için bahane buluyordum..
insan hiç mi aşığım yok seviyorum diye müzik dinlemez..
sorduğumda ise bana ben böyle şarkıları seviyorum derdi.. ama ne bileyim insan mutluyken biraz sevinmek ister neşelenmek ister..
geçmişinde bi kız bunu terk etmiş.. ister istemez aklıma o kızı mı düşünüyor geliyordu..
şarkı slow sözleri mutluluk üzerine ya da şarkı hareketli ama sözleri ayrılık üzerine olabilir..
benim söylediğim sözler hep ayrılık acı mutsuzluk üzerine.. sözler bize hiç uymuyordu

sadece bir tahmin yürüteceğim, aşık olunca istediğin kadar rahat ol her şey müsait olsun insanın içinde hep bir kaybetme duygusu olur bence. bundan dolayı böyle şeyler dinliyor olabilir. aşkın hep bir acı tarafı vardır. insanlar da mutlu yanından çok bu acı veren tarafını görüyor çok çok mutlu olsalar bile..
eskiden divan şairlerinin sürekli aşk acısı üzerine şiir yazmaları gibi.. sevgilileri de olsa aşkın acı tarafını görürler; hep bir korku, acı vardır.

:21:Şimdi ayrıldık zaten de.. o zaman böyle birşey demişti.. bende merak edip kk da bir sorayım dedim kk ehli nasıl dinliyorlar neye göre dinliyorlar diye..

benim bi huyum var.. mesela açıp dinlediğim bi şarkı olmasa bile diyelim bi ruh hali içine girdim.. o şarkı hemen dilime dolanır.. en son dinlememin üzerinden çok uzun yıllar geçse bile..

ben geçen hafta bugün bütün gün boyunca serdar ortaç'ın başıma bela şarkısını dinledim durdum. sonra unuttum ama ara sıra aklıma geliyor yine dinliyorum:43:

Benim sevgilim ayrılmadan önce benimleyken hüzünlü şarkılar dinlerdi.. kavuşamamak ayrılık gibi..
ama ben öyle değilim mutluysam aşıksam onu anlatan.. hüzünlüysem onu anlatan şarkılar dinlerim..
ona sorduğumda böyle şarkılar dinliyorum diyordu hep dedi.. ayrıldıktan sonra paylaştığı şarkılarda birine gönderiyor gibiydi..
sanki bütün şarkıları ona gönderiyormuş.. ya da ben mi yanlış düşünüyorum..
acaba ben mi farklıyım merak ettim..
Siz yaşadığınız duyguya göre mi müzik dinliyorsunuz yoksa sevdiğiniz her şarkıyı dinler misiniz..

bende ruh halime göre şarkı dinlerim.bakarım çok mutluyum istediğim sey oldu hemen hareketli şarkı açarım..baktım istediğim olmadı üzgünüm böyle sorular içinde kaybolmuşum çıkamıyorum hüzünlü şarkılar dinlerim..ama çok hüzünlüde olmayacak sonra işin içinden çıkamıyorum...baktım işle ilgili bişey yaparken klasik müzik dinlerim dinlendirsin diye...arada insanın söyleyemedikleri olur ya bazen rap sarkılar senin dilin olur..arada rap de dinlerim..erkek arkadaşımdan bazı sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım..o yüzden hep bana armağan ettiği şarkıları dinledimm..onu anlatan sarkılar vardı..onları açtım ağladım hep..sonuçta değişen bişey olmadı ama neyse...:2:

Back
X