• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadıklarım Normal Mi Akıl Sağlığımı Kaybetmedim Değil Mi?

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
Yaklaşık 1 ay önce psikiyatra gittim anksiyete ve panik bozukluğu tanıları kondu prozac şurup ve uyku ilacı verdi ilk gittiğimde orda kriz geçirdim igne vuruldu falan çok kötü günler geçirdim.İlaç kullanıyorum ama pek faydasını göremiyorum sürekli aklımı kaybetme çıldırma korkusu yaşıyorum evden dışarı çıkamıyorum mesala namaz kılıyorum çok dua ediyorum acaba çok dua etmek günah mı allah beni helak eder mi diye düşünüyorum.Hiç birşey bana tat vermiyor.Arkadaşım hep dışarı çağırıyor ya atak geçirirsem diye çıkamıyorum.Sabah ablam zorla diyetisyene götürdü diyete başlıcam yarında makyaj ve cilt bakım ürünleri için çıkıp almak hayata biryerden tutunmak yaşadıgım günleri iyi geçirmek istiyorum ama korkuyorum ya atak geçirsem dışarda diye bir ay sonra üniversite kaydına gidicem ama korkuyorum nasıl başka bi şehirde yeni bi hayata başlarım ve de bu korkularla hastalıklarla akıl hastanesınde yatmaktan da korkuyorum:/ anlayacagınız çok zor durumdayım siz söyleyin ne yapmalıyım ben ??

Panik atak olmuşsun.Bence cok güçlü birisin.bunu yenmek senin elinde.bol bol yürüyüş yap.bir kaç gün sonra;ilaçlar fayda etmeye baslar.daha rahatlarsın.atak geçiririm korkusuyla eve kendini kapatma.gecirirsemde geciririm diyip;üzerine üzerine git.muzik Dinle.bol dua oku.gecer kısa sürede.

Panik atak olmuşsun.Bence cok güçlü birisin.bunu yenmek senin elinde.bol bol yürüyüş yap.bir kaç gün sonra;ilaçlar fayda etmeye baslar.daha rahatlarsın.atak geçiririm korkusuyla eve kendini kapatma.gecirirsemde geciririm diyip;üzerine üzerine git.muzik Dinle.bol dua oku.gecer kısa sürede.
teşekkur ederim üstüne gittikçe ve hastalıgı düşünmeyerek yenerim değil mi?

teşekkur ederim üstüne gittikçe ve hastalıgı düşünmeyerek yenerim değil mi?

Aynen oyle.bu bir depresyon turu.Sen hastalıktan degil;hastalık senden korksun.ilaclarini altı ay kullan.birakirken de birden bırakma.dozu azaltarak;yavaş yavaş bırak.komedi filimler izle.kim seni mutlu ediyorsa onlarla görüş.Hersey senin elinde.

Ah ah ah sorma canım. Bu gibi durumda yanında birinin olması şart. Aynı ben. Ama ben beynime hükmetmeye çalışıyorum, ben daha güçlüyüm hiçbir şey olmayacak diyorum. Gelen atağı engelliyorum. Allah şifa versin. Bu konuda eşim çok destekçim. Atak geldiği zaman nerde olsa geliyor elimden tuttuğu an geçiyor. Bana çok güçlü olduğumu, Harika göründüğümü söylüyor ve böyle böyle yavaş yavaş atlatıyorum. Sen de bir şeye sarıl mesela atak gelince bir ayıcık vs varsa sarıl geçer inşallah. Hep güçlü olduğunu düşün. Hayat çok güzel. Çok iyi anlıyorum seni ama öldürmez bu hastalık ve sadece beynimizde bitiyor bunu bil yeter.

Canım geçiyor, geçicek..
Hiç geçmeyecek gibi gelse de sana.
Yaşayan ben dahil bir dünya insan var.
Sen yıne dua et, ama başka meşguliyetler de bul kendine.

Ah ah ah sorma canım. Bu gibi durumda yanında birinin olması şart. Aynı ben. Ama ben beynime hükmetmeye çalışıyorum, ben daha güçlüyüm hiçbir şey olmayacak diyorum. Gelen atağı engelliyorum. Allah şifa versin. Bu konuda eşim çok destekçim. Atak geldiği zaman nerde olsa geliyor elimden tuttuğu an geçiyor. Bana çok güçlü olduğumu, Harika göründüğümü söylüyor ve böyle böyle yavaş yavaş atlatıyorum. Sen de bir şeye sarıl mesela atak gelince bir ayıcık vs varsa sarıl geçer inşallah. Hep güçlü olduğunu düşün. Hayat çok güzel. Çok iyi anlıyorum seni ama öldürmez bu hastalık ve sadece beynimizde bitiyor bunu bil yeter.
şizofren değilim değil mi ya da akıl hastanesinde yatacak durumum yok? benim de tek destekçim annem atak geldiğinde yanına gidiyorum .Seni bir anan anlıyor gerisi yalan anlıyor maalesef.Babam azarladı beni, yeter ne yapıyorsun diye kardeslerim deli damgası yapıştırdı rol yapıyorsun bişeyin yok dediler cok canım yanıyor tek isteğim şifa bulmak dışarı cıkamıyorum tek başıma dizlerimin bagı çözülüyor:(nası gidip okuyacam bilmiyorum:(

Canım geçiyor, geçicek..
Hiç geçmeyecek gibi gelse de sana.
Yaşayan ben dahil bir dünya insan var.
Sen yıne dua et, ama başka meşguliyetler de bul kendine.
çok dua etmek zararlımı ben baya ediyorum da? bir de ne gibi mesguliyetler bulmalıyım

Dogru yoldasin atak gecirme ihtimalin var ama atak gecirmedigin ve sosyallestigin her an arti senin icin. Tedirgin hissediyorsan yine de annen veya kardesin eslik etsin sana bir sure.

Su profil adini da bir degistir guzel bir sey koy. Adam mi oldurdun ne uzulup buzuluyorsun. Daha bugun bir ayiya haddini bildirdim onlar hic ezilmiyor. Biraz pozitif telkin yap kendine.

Baslarda boyle olmasi normal. Ilacinizi duzenli kullanin. Yan etki gorurseniz aniden birakmayin, doktora danisin baska ilac verilebilir. Zamanla bu korku geçiyor. Biraz kendinize zaman taniyin, üniversiteyi erteleyin bence. Şizofreni hastasi degilsiniz. Panik ataga bagli yaygın anksiyete bozuklugu yasiyorsunuz. Panik atak sizi öldürmez, yatağa dusurmez. Bunu kendinize sık sık hatırlatın. Tek basinizayken atak geçirirseniz bunun gececegini kendinize anlatmaya calisin. Ustesinden ancak boyle gelirsiniz. Davranissal ve ilac terapisiyle yıllarca atak geçirmeyen bir suru hasta var. Gecmis olsun.

1 ay herhangi bir psikiyatrik rahatsizligin iyilesmesi icin cok erken bir süre, daha vucudunuz ilaca yeni yeni alismaya baslamistir,
Bu arada doktor degilim asla ukalalik etmek istemem ama prozac surup cok hafif bir ilaç... belki doktorunuzla yeniden gorusmeli ya da baska bir doktora daha gorunmelisiniz.

1hafta once psikiyatriye gittim herseyi kqfayi takiodum ugrascak biseyimde yok cocugum var 3yasinda yaramaz gecelerim uykusuz 3senedir ama cokta kotu deilim sadece sakinlesmek istedim neyse anlattim bole aman allahim bana bir ilac vermis 1hafta mumya gibi dolastim kesintilide olsa uyuyordum ilacla beraber oda gitti yan etkisinde intihara egilim uykusuzluk falan kendimi kaybettim resmen cocugu falan girmedi gozum buraktim 3gum ictigim halade hemde 50gr vermis okadar agir hastamiyim ben manyak doktor velhasıl kendi kendinin doktoru olcan ilacin etkileri hastaliktanda agir ons iyilesir kardesim

1hafta once psikiyatriye gittim herseyi kqfayi takiodum ugrascak biseyimde yok cocugum var 3yasinda yaramaz gecelerim uykusuz 3senedir ama cokta kotu deilim sadece sakinlesmek istedim neyse anlattim bole aman allahim bana bir ilac vermis 1hafta mumya gibi dolastim kesintilide olsa uyuyordum ilacla beraber oda gitti yan etkisinde intihara egilim uykusuzluk falan kendimi kaybettim resmen cocugu falan girmedi gozum buraktim 3gum ictigim halade hemde 50gr vermis okadar agir hastamiyim ben manyak doktor velhasıl kendi kendinin doktoru olcan ilacin etkileri hastaliktanda agir ons iyilesir kardesim
Hastaneye yatirmadigina sukret konu sahibine bile doktor prozac yazip yollamis :D

12 yıllık bir panik atak hastası olarak size tavsiyem eft yani duygusal özgürleştirme tekniğini uygulamanız.inadina üstüne gidin .tek başınıza ayakta durmaya çalışın biliyorum bu cok zor ama şunu düşünün panik atak gelse ne olacak ki geldiği gibi gidecek .bunu cesaretli olarak ondan korkmadiginizi gostererek yenebilirsiniz

Back
X