Yaşadıklarıma ben bile inanamıyorum..

5 ay olmus işten ayrılalı. Konu sahibinin iddiasina göre, adam işe girmeye niyetli değil. Ama karısına diyor ki, çalışmak istemiyorsan çık işten.
Konu sahibi, kendi çalışırken kocasinin uyumasini sindiremiyor. Kocasi da çalışmaya mecbur tutmuyor. Çıkın o zaman işten dedim. Yani bu benim fikrim. Adam bi çaresine bakmak zorunda kalacak
Yazdığınız şey bu değil ki yani sen çık o çalışmaya mecbur olsun değil sizde çıkın işten birlikte vakit geçirin yazmıştınız. Hayat film gibi değil malesef onu anlatmaya çalıştım bende

Kocanın sana saygısı da yoktu, bu konuyu konuşmak istediğinde bağırıp hakaret ediyordu, ben erkeğin yatıp kadının para verme olayına acayip gıcığım, senin ben gidiyorum kendine gel demen lazımken, o demiş boşanalım diye, adam sorumluluk istemiyor yan gelip yatmak istiyor niye keyfini bekleyesin?
+1

Yazdığınız şey bu değil ki yani sen çık o çalışmaya mecbur olsun değil sizde çıkın işten birlikte vakit geçirin yazmıştınız. Hayat film gibi değil malesef onu anlatmaya çalıştım bende

Siz anlayamamissiniz. Işten çıkınca ciddiyetin farkına varır mecburen bi çaresine bakar dedim. Ama aynı zamanda kadın her sabah işe giderken kocasını uyuyor halde görmekten bıkmış ve bu sürekli kavga sebebi. Bir yandan da bu kavgalardan biraz uzaklaşıp birbirlerine vakit ayırmış olurlar diye düşündüm. Tekrar ediyorum, bu benim şahsi fikrim.

Milyonlarca kadın çalışmıyor ve kocasının maaşıyla ortak geçiniyor. Evet, herkese ayaklarının üstünde durması gerektiğini söylüyoruz ama "puuu sen de kadın mısın koca parası yiyorsun" demiyoruz.
Ama bir erkek 5 ay işsiz kalınca erkeklik onurunu kırıyor, adam mısın sen kadın parası yiyorsun diyoruz. Bence hayat musterekse, yeri geldiginde her iki taraf da birbirine sırtını dayayabilmeli, insana hayat arkadaşı yük olmamalı. Neticede 10 yıldır evliler ve ilk kez 5 ay işsiz kalmış, bence tolere edilemez bir durum değil

Canım merhaba.
Senin hissettiklerini anlayabiliyorum. Ailenden kimseye birşey demediğin için böyle hissediyorsun.
Onun ailesi de ne desen oğlunu savunacak her davranışa bir kılıf bulacak cinsten ve öyle de davranıyorlar seni hepten sindiriyorlar.
Çünkü diyecekler ki bu adam daha 5 ay işsiz sanki çabalamıyor mu. İş var da o mu çalışmıyor bak kaç yere başvurdu geri dönüş olmadı. Milletin kocası kaç sene işsiz kalıyor da ses çıkarmıyor. Sen 5 ay bile sabredemedin.
Oysa madalyonun diğer yüzü bambaşka. Onlar aslında senin ne yaşadığını tam olarak bilemeyecek ve sen hakkı oldğun halde kendini haksz hissedeceksn söylediklerin için üzüleceksin. Senin zoruna giden aslında işe giderken onun yatması değil. Evde işsiz olup kalabilir ama insan parasızlıkta çalışmıyorken başkasına yük olmamak içn çabalar. Sürekli dışarı çıkmaz içkiye para harcamaz o da kendince tutumlu olayım diye düşünür. Aslında sen bu düşüncesizliğine kızgınsn. O çalışmıyor üzgün ve stresli belki ama sen de çalışırken üzgün ve streslisin o kötüyken kimse seni pamuklara sarmıyor sonuçta. Bunu anlaması lazım eşinin. Anlamak istemiyor ve bencilce sadece kendisini düşünüyor. Ailesi ve saz arkadaşları da eminim onu destekliyordur ve sen kötü oluyorsundur. Onlar yalandan laflarıyla yanında sen ise görünmeyen değer verilmeyen çabalarınla tek laf ettin diye karşısında oluyorsundr. Hepten hırslanıyor sana. Üzgünüm gerçekten çok zor bir durum. Ailene anlat ve biraz özgüvenin yerine gelsin sindiremesinler seni. Boyun eğmeye alttan almaya alışmışsn malesef. Onlar da ezdikçe ezmiş.

Back
X