İlk sevgilim üniversite 3. sınıftayken olmuştu. Aynı şehirde yaşadığımız için birileri görür aileme söyler diye ben hemen söylemiştim. Söyleme sebebimde korktuğumdan değil aileme karşı yalancı durumuna düşmemek içindi bu arada. Hiçte sıkıntı olmadı. Kaldı ki annem ‘ben seni okumaya gönderdim, sevgili işleri olduğunu öğrenirsem seni okuldan alırım’ diyordu.
Aileniz anlayışla karşılamayacaksa söylemenin bir manası yok. Sonsuza kadar saklamanız da gerekmez, ciddi adımlar atmaya niyetlenirseniz, ilk önce annenizle sonra babanızla durumu paylaşırsınız. Şuan çok dert edecek bir durum yok aslında
Önce bir okulun bitmesini bekle. Düzenini bir eline al. İkinizde öğrencisiniz zaten onun da senin de bir düzene ihtiyacı olacak önce. Maddi yönden biraz oturmuş olsun ikinizin hayatı da. Ondan sonra çok rahat söylersin zaten. Ha şu da var. Eğer "ben okulun bitmesini bekleyemem" dersen sevgilin olduğunu ama şu an henüz ciddi bir şey düşünmediğini söyleyebilirsin ailene. Ciddi bir şey düşünseniz bile. Maksat ailenin gözünü korkutmamak.
Bende yeni nişan atmıştım babam çok karşı çıktı ama tanıdıkça sevdi saydı. Bu kadar karşı cıkmakta iyi degıl bana kalırsa ya sonucta evlenecegım kısıyı kendım secebılmelıyım