Yaşadıklarımı yaşayan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.371
548
Merhaba hanımlar
Erkek arkadaşımı ailem bilmiyor şuan ikimizde üniversite okuyoruz okul bitmeden sevgili olayına ailem karşı. Ama bir şekilde tanıştık çok aşık olduk ve çok düzgün Biridir ailem de tanısa çok sever ama gizli görüşüyoruz şuan. Bir şekilde öğrenecekler ama sonsuza kadar gizleyemem. Siz erkek arkadaşınızı ailenize ne zaman anlattınız ya da aileniz öğrendiyse bu sorunları nasıl çözdünüz? Biraz fikir verebilir misiniz
 
Biz eşimle 3 ay içinde evlendik oyuzden çok saklanalim vs durumumuz olmadi ama tanıştıktan sonra hemen anlattım.
Önce anneme dedim.
Antalya'da tanışmıştık..
Antalya'dan Ankara'ya ailenin yanina geçtim öncelikle. Anneme anlattım durumu akşam babamla konuşucam dedim.
Yemek yedik vs derken babama seninle tanışmak isteyen benim için değerli biri var dedim.
Babam " Hatice (annem) bu gece uzun olacak belli şişeyi getir" dedi...
Çok olumlu bir şekilde yaklaştı.
Sadece tanışmak yakından görmek istedi.
Eşim 2 hafta sonra ailemle tanıştı.
Yani baya normal oturup konuştuk.
Bence cekinmeyin
 
Bence bu konu biraz ailenin kafa yapısına göre değişen bi durum. O yüzden kesin bi cevap alamazsın, ailene göre hareket etmen gerekiyo. Ama kendi ailemden örnek vermem gerekirse, babam sürekli erkek arkadaşınız varsa getirin tanışalım diyen biriydi ve bu zamana kadar olan erkek arkadaşlarımı da bilirdi. Ama ben ciddi düşünene kadar tanıştırmadım. Yani düşünüyorum önceki sevgilimi tanıştırsaydım ayrıldım deyip şimdiki sözlümü tanıştırmaya getirmeye çekinirdim. Hep bu gözle baktım kendimce.
Şimdiyse ben yeni mezun oldum. Nişanımız olacak ama babam önce işini bulsun dedi, şu an iş arıyorum.
Öncelikle şunun farkına varmalısın, sen ne kadar inkar etsen de onlar zaten senin bi gün evleneceğini biliyolar, doğanın kanunu bu. Her aile gibi çocuklarının iyi şartlarda olmasını isterler. Ailenin okulun bitmeden erkek arkadaşının olmasına karşı çıkmasının sebebi de bu. Kafası karışır, okulu aksar, başarılı olamaz vs. Sen ne kadar bunun böyle olmayacağını anlatsan da anlamazlar. Bir evlat kolay yetişmiyo. Benim annem de 30una kadar evlenemezsin derdi hep ama 30una kadar evlenmeyecek bi kız için fazlaca çeyiz düzdü:)
Velhasıl zaten olacak bi durum için kendini sıkma. En önce okulunu bitir, iş bul öyle çık ailenin karşısına. Sana engel çıkartacak alan bırakma eğer ilişkinden eminsen. Emin ol söyledikten sonra o kadar çok şeyi önüne koyacaklar ki artık yeter diyeceksin. Kendi hayatını yoluna koymadan başka bir yola çıkma, hiçbir aile istemez bunu ve kendini mutlaka ailenin yerine koyarak hareket et, senin kızın olsaydı sen de böyle davranır mıydın?
 
Hepi topu 3 erkek arkadaşım oldu ( biriyle evlendim) hepsini de ailemle paylastim .Aile yapınız nasıl bilmiyorum bizimkiler sorun etmezdi böyle şeyleri o nedenle anlatırdım.

Aileniz bu tarz şeyler için çok sıcak bakmıyorsa iş ciddiye binmeden söylemeyin derim.
 
Ben 16 yasimdayken erkek arkadasim oldugunu biliyorlardi ama ortada ciddi bisey olmadigi icin her sevgili degistirdigimde haber vermiyordum sadece var oldugunu gorustuklerimi biliyorlardi.

Sadece eşimi karşilarina cikartmistim evlenme teklifinden sonra, bence daha ortada okul varken tanistirma işlerine girmeyin.
 
aile yapınıza bağlı, ben saklamam mesela.ancak aileniz böyle şeylere karşı muhafazakar bi aileyse öğrendikleri zaman size baskı yapıp ilişkinizi çıkmaza sokabilirler.
 
Benim annem daha çok "eski kafalı" diyebiliriz. Onun icin evlenme teklifi aldıktan sonra, yani istemeye gelmek istediklerinde anlattilar. Anlattilar diyorum çünkü benim yerime ablalarım konuştu. Biraz aile yapıya bağlı bir durum. Bence ciddi düşünüldüğünde söylenebilir, ama aileniz nasıl bilmiyorum
 
Şuan okullarımız var bitmedi yani kızabilirker kızarlar da benim ailem de çok eski kafalı maalesef ama saklamak çok zor çok yıpratıcı
 
Benim
benim çok zor geçmişti . Hadi anne sorun olmuyorda ,babaya anlatrken çok çekinmiştim.. en çok hangisiyle anlasiyorsan ilk ona açıl cesaret et :)
 
Valla evlensigjm kişiyi zaten taniyodular uzun yıllardır .
Beni sevdiğini öğrendiklerinde onlar mutlu olmuştu ama benim reddettigimi öğrendiklerinde bana kızmıştılat sen daha ne istiyorsun diye
Ben soylememistim durumu onun ailesinden ogrenmislerdi benimki çok ekstrem oldu. Ancak kendim açıklasaydim bi akşam yemeğinde anlatır tanıştırmak istediğimi söylerdim . böyle biri var , üniv. De tanıştık bi süredir görüşüyoruz bu sürede guvenilebilecek biri olduguna inandığım için sizin de tanımanızı istiyorum derdim . Tabi önce babanız karnını doyursun yemeğin sonlarına doğru söyleyin yoksa yemek falan yiyemiyolar sonra da mantıklı düşünemiyorum açlık biraz asabiyet yapabiliyo ya da annenize söyleyin o babanıza söylesin olsun bitsin
 
Şimdiden anlatıp hiç huzurunu kaçırma derim
 
Şuan okullarımız var bitmedi yani kızabilirker kızarlar da benim ailem de çok eski kafalı maalesef ama saklamak çok zor çok yıpratıcı

Ben eşimle tanıştığımda üniversiteyi bitirmek üzereydim. Kardeşlerim ilk eşimle tanıştı.onlarda nedense "kafası karışır üniversiteyi bitirmez" gibi şeyler düşündü nedense. Halbuki öyle birsey yok. Bir insan kendini biliyorsa, kendinden eminse öyle veya böyle okulunu bitirir. Bizim üniversitede öğrenciyken evlenenler vardı. Onlarda okulunu bitirdiler. Okulun yanında zaten çalışıyorlardi. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Bizde uzun bir nisanlilik sürecine de sıcak bakılmaz. Aileniz öyle birsey kabul eder mi? Yani evlilik niyeti var mi ikinizde?
 
eşimle yollar önce tanışmıştık. Ama arkadaştık. Ailem de bilmiyordu tabii. Yakınlaşmamız karar alıp evlenmek istememiz bir ay içinde oldu. Ama karar aldığımız gün annemle tanıştırdım. Bize gelmişti. (İstanbul’da oturuyor,ben Ankara’da) 3 gün sonra annesini, abisini ve abisinin eşini Ankara’ya gönderdi. Bir yerde oturduk konuştuk. (Cafede) eşim gelmedi işi nedeniyle. Annemde benimle geldi. Nişan isteme bir arada olsun diye karar vermiştik tarihi de kendimiz belirlemiştik. Eşim de annesine hepsini anlatmış böyle böyle olacak diye. Anneme de tamam demek düştü gençler karar vermiş diye. Bir ay sonra geldiler hem isteme hem nişan oldu. 1 ay sonra da nikahım :) hikayemi anlatmış oldummm


Demem o ki herkeste değişir bu. Farklı farklı.
 
abim ve annem basindan beri biliyordu ama babama 2 yil sonra soyleyebilmistim. abim ve annemle tanismisti ama cok mesafeliydiler tabiki. babam da bildigi halde bu tur konularda yuz goz olmaz hic benimle, ogrendikten4 yil sonra evlendim ama o arada hic lafini bile etmedi. disari cikarken nereye diye bile sormazdi ki sevgilimle bulusucam dersem yuz yuze gelmis oluruz diye:)

ve istemeye gelecekleri gun bile bir suru hazirlik yaptik adam hala salaga yatip sen ne suslendin bu kadar gelin gibi dedi
 

Ben başlarda hiç saklama tarftarı değildim. Zaten doğalımdır anlatırım. Ama şu an işler iyice ciddiye binince anlatma taraftarıyım. Sonra mesela anlaşamadınız ayrıldınız.. Bir sürü konuşmalar oluyor. Anlamıyorlar da. İşler ciddiye binince anlatırsın kafan rahat.
 
Evlenmeye karar verdiğimiz zaman anlatmıştım
Aileyle yüz göz olmasına sevgiliyken gerek yok işler ne zamsn ciddiye bindi o zaman damat sıfatını hak edip anlattım
 
Bence iş ciddiye binmeden söylenmemesi lazım sonra hep sıkıntı oluyor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…