• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşam koçu olan var mı ?

Tanıdığınız da nasıl bi başhekimmiş, o kadar bu işin yıllarca eğitimini almış psikiyatristler psikologlar, pdrciler dururken yaşam koçuna mı yönlendircekmiş, neyse bişey demiyorum, 15 bini en kötü harcama yöntemi nedir derseniz yaşam koçluğu eğitimi derim ki gündemde görebilirsiniz şu an Psikologlar yasası çıkması için uğraşıyoruz sesimiz de az çok duyuluyor, bu yasa çıktığı zaman koçluk falan da boşa çıkmış olcak, ki çıkmasa bile ortalık yaşam koçundan zaten geçilmiyor, kardeşiniz bunların içinde nasıl ayakta kalcak ki
Hadi oldu diyelim adamin hedefi bile yok ki nasıl yasam koclugu yapacak?
Umarım psikologlar icin de meslek yasasi cikar zira uzun yillardir bunun icin uğraştıklarını az buçuk biliyorum. Her meslegin bir yasasi olmali bence de, herkes birbirinin alanina gire gire ortalik karıştı.

Evet haklısınız, ben de giriş ve orta seviye astroloji eğitimi için fiyat araştırdığımda o fiyat aralıklarını öğrenmiştim. Eğitimin sonu yok gerçekten, ileri seviyeyi bitirsek, uzmanlık gerekicek. Ucu bucağı olmayan bir yol. Size de bu yolda çok başarılar dilerim. Benim de cok ilgi duyduğum bi alan.♥️ Şuan y.. gibi sitelerden free doğum haritasi analizi bakıyorum, açılar evler açı bağlantıları vs gibi alanlara az çok ilgim var , ama umarım bir gün ilerletme fırsatı bulabilirim sizin gibi.🌸

Ben de pilates eğitmenliği sertifikası aldım. Matwork ve reformer-1. 2500 ₺ ödedim eğitim için. Ama dediğim 2.5 sene önceki rakamlar. Ve dediğiniz gibi, bunun da ileriki seviyeleri mevcut.

ne yazık ki online yout.. gibi udemy gibi platformlarda verilen eğitimler hiç yeterli değil. bir haritayı gerçekten analiz edebilmek için bir kere bilen bir hocanın sizin yorumlarınızı değerlendirmesi lazım o da kendisinden ders alarak oluyor yada çeşitli workshoplara katılarak.
ben sadece kendimle ilgili fikir için ilgileniyorum diyene evet bu tip şeyler yeterli gelebilir ama insan başkalarına yapacaksa bunu iş olarak o zaman gerçekten daha ciddi maddi/manevi emek vermesi lazım.

bu kadar şeyi yazmamın nedeni zaten temel olarak bu. bu gibi konular sürekli emek istiyor. hep okumak lazım, hep öğrenci olmak lazım. bunu kaldırabilen zaten bu gibi alanlarda başarılı olabilir.

ki yaşam koçluğu denen şey aslında tam bir tanımı olmayan bir alan bana göre. bende biri ile denedim. günün sonunda "güç sende"ye döndü konu. önemli olan o gücü nasıl yönlendireceğim ama bence o koçlar da bunu bilmiyorlar. bir süre sonra olay sadece birine para vererek dert anlatmaya geliyor. e onun içinde her ay para vermek ? yani o durumda koça gidene kadar psikoloğa gidersin.

Hadi oldu diyelim adamin hedefi bile yok ki nasıl yasam koclugu yapacak?
Umarım psikologlar icin de meslek yasasi cikar zira uzun yillardir bunun icin uğraştıklarını az buçuk biliyorum. Her meslegin bir yasasi olmali bence de, herkes birbirinin alanina gire gire ortalik karıştı.

açıkçası biri benim koçum olacaksa mesela ben belli bir yaşın üzerinde ve hayatta çok şey deneyimlemiş biri olmasını tercih ederim. tabi ki bana kendi bakış açısını empoze etmesi beklediğim olmaz ancak gerçekten çok yaşamış çok görmüş insanın hali bambaşka oluyor.
yani benim yaşlarında birinin bana koçluk anlamında çok şey katabileceğine inanamıyorum bir türlü.

ne yazık ki online yout.. gibi udemy gibi platformlarda verilen eğitimler hiç yeterli değil. bir haritayı gerçekten analiz edebilmek için bir kere bilen bir hocanın sizin yorumlarınızı değerlendirmesi lazım o da kendisinden ders alarak oluyor yada çeşitli workshoplara katılarak.
ben sadece kendimle ilgili fikir için ilgileniyorum diyene evet bu tip şeyler yeterli gelebilir ama insan başkalarına yapacaksa bunu iş olarak o zaman gerçekten daha ciddi maddi/manevi emek vermesi lazım.

bu kadar şeyi yazmamın nedeni zaten temel olarak bu. bu gibi konular sürekli emek istiyor. hep okumak lazım, hep öğrenci olmak lazım. bunu kaldırabilen zaten bu gibi alanlarda başarılı olabilir.

ki yaşam koçluğu denen şey aslında tam bir tanımı olmayan bir alan bana göre. bende biri ile denedim. günün sonunda "güç sende"ye döndü konu. önemli olan o gücü nasıl yönlendireceğim ama bence o koçlar da bunu bilmiyorlar. bir süre sonra olay sadece birine para vererek dert anlatmaya geliyor. e onun içinde her ay para vermek ? yani o durumda koça gidene kadar psikoloğa gidersin.
Iste kisinin sorularina yanit verecem yetkinlikte olabilmek icin kisinin kendini devamli yenilemesi, gelistirmesi gerekiyor ama ulkemizde parayla sertifika alip o isi yapayim ve para kazanayim kafasiyla is yapildigi icin bir ilerleme kaydedemiyoruz.

Bu arada astrolojiyi ben de seviyorum acilari/evleri ve harita okumayı bilmesem de ufak tefek fikrim.var kendi haritama dair :)

açıkçası biri benim koçum olacaksa mesela ben belli bir yaşın üzerinde ve hayatta çok şey deneyimlemiş biri olmasını tercih ederim. tabi ki bana kendi bakış açısını empoze etmesi beklediğim olmaz ancak gerçekten çok yaşamış çok görmüş insanın hali bambaşka oluyor.
yani benim yaşlarında birinin bana koçluk anlamında çok şey katabileceğine inanamıyorum bir türlü.
Iste onu yazdim.ilk mesajlarimda da
Hayatta hic bir tecrübesi olmayan 20li yaslarda birinin sirf meslek olarak bunu yapmasini ben de doğru bulmuyorum.
Bu tur yasam.koclugu isine girisen tanıdığım bazı kisiler var, bunlar önce kendileri için egitimlere/workshoplara katılırken sorunlarini aşıp sonradan kocluk yapmaya basliyorlar. Yas olarak 35-40tan sonraki insanlar da bana daha güvenilir geliyor. Benim de katıldığım seminer vs var ve orada eğitimi veren kendinden de bahsediyor ben de şöyleydim şimdi şu sayede dusuncem bu yone evrildi diye. Tecrübeler insana daha cok sey katıyor diye düşünüyorum.

Iste kisinin sorularina yanit verecem yetkinlikte olabilmek icin kisinin kendini devamli yenilemesi, gelistirmesi gerekiyor ama ulkemizde parayla sertifika alip o isi yapayim ve para kazanayim kafasiyla is yapildigi icin bir ilerleme kaydedemiyoruz.

Bu arada astrolojiyi ben de seviyorum acilari/evleri ve harita okumayı bilmesem de ufak tefek fikrim.var kendi haritama dair :)

ilgi duyanlar için inanılmaz keyifli fakat iç yüzünden çok fazla bilgi gerekli. dünyanın dahi kendi haritası var. hangi gezegen nerede güçlü/güçsüz.. o kadar çok detay var ki.
şimdi bakıyorum herkes bi hesap açmış, youtubeda iki video izleyen iki kitap okuyan eğitim aldım diyor.
oysa ben sertifikalarımı almak için sınavlara girdim. çeşitli kurumlara üyeyim onların dünyaca geçerli sertifikaları için sınavlara hazırlanıyorum mesela.
yani dediğim gibi eğer hobi ise genel geçer bilgiler ok fakat iş içinse o zaman çok çalışmak lazım.

onca sene emek veren psikologların da bu şekilde işlerinin bir parçası olunmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum hiç. amaç para kazanmaksa gidip kıytırık bir sertifika yerine takı tasarımı kursuna gitse insanlar bence emek verenin hakkı yenmemiş olur.

Iste onu yazdim.ilk mesajlarimda da
Hayatta hic bir tecrübesi olmayan 20li yaslarda birinin sirf meslek olarak bunu yapmasini ben de doğru bulmuyorum.
Bu tur yasam.koclugu isine girisen tanıdığım bazı kisiler var, bunlar önce kendileri için egitimlere/workshoplara katılırken sorunlarini aşıp sonradan kocluk yapmaya basliyorlar. Yas olarak 35-40tan sonraki insanlar da bana daha güvenilir geliyor. Benim de katıldığım seminer vs var ve orada eğitimi veren kendinden de bahsediyor ben de şöyleydim şimdi şu sayede dusuncem bu yone evrildi diye. Tecrübeler insana daha cok sey katıyor diye düşünüyorum.

hele de işsiz kaldım, burada ekmek var diyip insana bu kadar dokunan bir konuyu 1 yıllık eğitimle yapmaya çalışmak... gerçekten psikolog olsam savaş açardım bu güruha..

bu saydıklarınızda 2500-7000 bandı ancak giriş aşaması oluyor.
astrolojide sadece temel ve ileri seviye için 7000 civarı ödeme yaptım. keza bu süreçte ekstra atölyelere katıldım.
ileri seviyeden sonra horary (tek soru) astroloji eğitimine başladım. 1,5 yıl boyunca her ay 500 tl ödeyeceğim.
öğrenmek ve gelişmek için aldığım kitapların tutarlarına girmiyorum bile. çoğu temel kaynak yabancı dilde ve bazılarını yurtdışında ancak bulabildim. euro/dolar bazında ödedim.
astroloji danışmanı olmak için 15binden fazlasını harcamak zorundayım kendime. zira o işin içerisine de başka bir sürü konu giriyor. mesela bu sene gustav jung enst. den bazı dersler almayı planlıyorum, kişinin haritasındaki özellikler üzerinden daha detaylı analiz yapabilmek için.
ha hobi olarak bakan 3000 ile kurtulabilir.

pilates eğitimini de bir arkadaşım aldı. evet başlangıç için makuldü fakat o da eğitmen olmak istediği için çok daha fazlasını harcadı.

eğer bu işi yaparım diyorsa o zaman hep çok harcaması gerekiyor. çünkü bunların hepsi insana bire bir dokunan şeyler.

bizim ülkemiz bu gibi konulara "amaaan kolay para kazanma yolu" diye baktıkları için biraz yanlış şekilde giriyorlar sürece bence .

mesela iyi astrologlar şu an 1000 tl bandında danışmanlık veriyor ama emin olun hepsi minimum 4-5 sene yukarıda saydığımdan daha fzla eğitim alıp buna para harcamış insanlar..

bu yüzden konu sahibinin kardeşinin bakış açısını eleştirdim. çok kazandırıyor diyip 15binlik yatırımla kendisini yıllarını, emeğini, parasını çok fazla harcamış insanlarla bir anda aynı kefede bulacağını sanıyor. ama kazın ayağı öyle değil :)
Siz astrolog musunuz

ilgi duyanlar için inanılmaz keyifli fakat iç yüzünden çok fazla bilgi gerekli. dünyanın dahi kendi haritası var. hangi gezegen nerede güçlü/güçsüz.. o kadar çok detay var ki.
şimdi bakıyorum herkes bi hesap açmış, youtubeda iki video izleyen iki kitap okuyan eğitim aldım diyor.
oysa ben sertifikalarımı almak için sınavlara girdim. çeşitli kurumlara üyeyim onların dünyaca geçerli sertifikaları için sınavlara hazırlanıyorum mesela.
yani dediğim gibi eğer hobi ise genel geçer bilgiler ok fakat iş içinse o zaman çok çalışmak lazım.

onca sene emek veren psikologların da bu şekilde işlerinin bir parçası olunmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum hiç. amaç para kazanmaksa gidip kıytırık bir sertifika yerine takı tasarımı kursuna gitse insanlar bence emek verenin hakkı yenmemiş olur.
Ben ilgiliyim ve hatta hep egitim mi alsam diye düşünürüm ama henuz hazir degilim sanirim yoksa simdiye belki çoktan baslardim. Açıları ya da hangi gezegen neyle bir araya gelince iyi/kötü olur bilmiyorum benimkisi cok kaba taslak ve geyigine cevreme birkac yorum yapınca aaa doğru deniyor :) ama ben cok genel bir iki sey söylüyorum

hele de işsiz kaldım, burada ekmek var diyip insana bu kadar dokunan bir konuyu 1 yıllık eğitimle yapmaya çalışmak... gerçekten psikolog olsam savaş açardım bu güruha..
Evet işte benzerini ben bir arkadasimda gördüm sifaciyim diye geziyor ortalarda ama iki kitap okumamis, sadece sertifika egitimi almis pek bir sey bildiği de yok haliyle reklamini da yapamiyor tek tük çevresinden is bulursa ne ala
Ama amacina bakıldığında zengin olma hayalleriyle girdi bu islere. Öncesinde de calistigi yerde insanlar anlayissiz vs diye sikayet ederdi :)
Ben de calistigim kurumda vatandasla muhatabım ama insanlara hic o gozle yaklasmam hep güler yüzle islerini hallederim izindeyken bile beni soruyormus vatandaş :) yani olay severek yapmak sırf is olsun diye degil
Yasam koclugu ya da baska bir iş, sırf bir isim.olsun diye secenek olmamali
Ben bu ise ne kadar uygunum diye girisilmeli.diye düşünüyorum

danışmanlık vermeye başlamadım ama junior astrolog diyelim :)
Tarot bakımı yapıyor mu astrologlar ben tarot baktırdım ama hiç çıkmadı 200 tl ödedim bide bu kişiler egitim veriyor bende meraklıydum biraz ama fal çıkmayınca boşverdim pek bilgim yok kusura bakmayın size soruyorum

Ben ilgiliyim ve hatta hep egitim mi alsam diye düşünürüm ama henuz hazir degilim sanirim yoksa simdiye belki çoktan baslardim. Açıları ya da hangi gezegen neyle bir araya gelince iyi/kötü olur bilmiyorum benimkisi cok kaba taslak ve geyigine cevreme birkac yorum yapınca aaa doğru deniyor :) ama ben cok genel bir iki sey söylüyorum

Evet işte benzerini ben bir arkadasimda gördüm sifaciyim diye geziyor ortalarda ama iki kitap okumamis, sadece sertifika egitimi almis pek bir sey bildiği de yok haliyle reklamini da yapamiyor tek tük çevresinden is bulursa ne ala
Ama amacina bakıldığında zengin olma hayalleriyle girdi bu islere. Öncesinde de calistigi yerde insanlar anlayissiz vs diye sikayet ederdi :)
Ben de calistigim kurumda vatandasla muhatabım ama insanlara hic o gozle yaklasmam hep güler yüzle islerini hallederim izindeyken bile beni soruyormus vatandaş :) yani olay severek yapmak sırf is olsun diye degil
Yasam koclugu ya da baska bir iş, sırf bir isim.olsun diye secenek olmamali
Ben bu ise ne kadar uygunum diye girisilmeli.diye düşünüyorum

ne yazık ki para kazananları görünce bir sürü insan sırf para için bu işlere girişti. fakat bir kova dönemi başlıyor, ilk ayak sesleri de "insancıl" bir niyetle, "insanlığa hizmet" nedeniyle değil de sadece çıkarları için bu işlere giren yetersiz insanların elenmesi olacak.
ay ben bu konulara dalıp arkadaşın başlığını sabote etmeyeyim tabi ki de :) fakat ana tema dönüp dolaşıp söylediğimiz şey işte.
insana dokunan hiçbir iş sadece kazanç dürtüsü ile yapılmamalı. elbette para kazanmak önemli ama işin muhteviyatı bunu kaldırmıyor.

açıkçası yaşam koçluğu olayı benim gözumde şu televizyonda çok fazla fonksiyonlu mutfak aletleri satan kişiler gibi, yani bir inandırıcılığı yok.

yaşam koçluğu için de sertifikaya ihtiyaç duyulması bir acaip. seans verebilmeleri bir acaip. bunların hepsi zavallı psikologların meslek kanunları olmadığı için diye biliyorum. aile danışmanı, yaşam koçu, holistik terapici, butuncul enerjici.
hepsi farklı adlarla aslında psikologluk yapmaya çalışıyor.
yeni mezun psikologlar da işsiz geziyor.
işsiz ve mesleksiz insanların uydurduğu bir meslekimsi oluşum bence.yaşam koçu ne yaaa? :KK70:psikolojik sorunum varsa doktora psikoloğa giderim.zayıflama beslenme sorunum varsa spor eğitmeni var diyetisyen var.giyim kuşam tarz konusunda sıkıntım varsa siteler var bunla ilgili ha zenginsem de giderim bir modacıya tarzımı düzene koyar.tüm bu mesleklerin hepsi yani kıytırık bir kursa giden insan da olacak ben de ona para verip hizmet alacağım pehhhhhh.

Tarot bakımı yapıyor mu astrologlar ben tarot baktırdım ama hiç çıkmadı 200 tl ödedim bide bu kişiler egitim veriyor bende meraklıydum biraz ama fal çıkmayınca boşverdim pek bilgim yok kusura bakmayın size soruyorum

aslında en temele gidilirse kartların anlamları astrolojide gezegen ve burçlar için baz alınan arketiplerdir.
bazı kartlar satürnü temsil eder mesela, satürnün anlamı neyse ona göre yorumlanmalıdır. ben hiç tarot işine girmeyi düşünmedim.
fakat gözlemim şu; iki tane burç ve herkesin anlattığı merkür retrosunu az çok bilenler falla birleştirip kendilerini değişik bir şekilde tanımlıyorlar.

astrolojiye ben de inanıyorum fazla bilgim olmasa da.ama yaşam koçluğu bir nevi dolandırıcılıktır kimse aksine beni ikna edemezzzz

astrolojiye ben de inanıyorum fazla bilgim olmasa da.ama yaşam koçluğu bir nevi dolandırıcılıktır kimse aksine beni ikna edemezzzz

ikisi asla kıyas kabul etmez tabi ki. astrolojide söze zaten "ben de insanım ve yanlış yorumlayabilirim" ile başlanır. sonuçta astrolog edindiği bilgiler ile kişinin kendi haritasını ve güncel gökyüzünün buna etkilerini anlatıyor.
insanlar olabilecekler hakkında fikir edinmek için danışıyor.
oysa koçtan beklenti düşünce nasıl kalkılacağını öğretmesi, her an destek vermesi. bu da çok farklı bir olay.

ikisi asla kıyas kabul etmez tabi ki. astrolojide söze zaten "ben de insanım ve yanlış yorumlayabilirim" ile başlanır. sonuçta astrolog edindiği bilgiler ile kişinin kendi haritasını ve güncel gökyüzünün buna etkilerini anlatıyor.
insanlar olabilecekler hakkında fikir edinmek için danışıyor.
oysa koçtan beklenti düşünce nasıl kalkılacağını öğretmesi, her an destek vermesi. bu da çok farklı bir olay.
aynen öyle birinde bilimsellik var diğerinde bir kişinin insafı sizi yönlendirmesi var.nasıl güvenilebilir yahuu bir insan neden benim özel hayatımı iş hayatımı yönetsin?beni benden iyi kim tanır?

Hahaha ben hayatımı bir kurstan uyduruk sertifika alıp bana şöyle yap böyle yap diyen birine göre yönlendireceğim ha :D Ya rica ediyorum biraz mantıklı olsun herkes. Her çağın kendine has keriz silkeleme yöntemi var, bu çağınki de bu. Bu zamanda daha mantıklı yerlere gömün paranızı...

Back
X