yaşam koçu olan var mı ?

Ayy estağfurullah ne kusuru, iki üniversite açıköğretim psikoloji bölümü açmıştı, ilk defa alım için, Twitterda iki görüş de epey çabaladı olay en son cumhurbaşkanına taşındı ve onun kararıyla reddedildi, teşekkürler desteğiniz için

ay tuvalet ve duş kırmızı çizgim. :)

bence harika özellikle bekarlara gayet eğlenceli maceralı olur.ilerde kitap bile çıkarırsın 1000 euroya dünya turu gibi

Yok şimdilik çözüldü o problem ama ilerde tekrar gündeme gelme ihtimali var, kesinlikle içeriği insan olan hiç bir bölümün açıköğretimi olmamalı bence de, şu an 4. Sınıfım ve uzaktan eğitimle okula devam ediyorum hocalar bi yandan öğrenciler bi yandan ne kadar çabalasak da kesinlikle yüz yüze olduğu gibi olmuyor, inanın şu senenin eksiklelerini nasıl kapatıcam acaba diye kara kara düşünüyorum

tedx te 60 lı yaşlarda bir psikoloğun (adını ne yazıkki unuttum) bir konusmasını dinlemiştim.

"İnsanlar hobi olarak psikolojiyle uğrasır hale geldiler. kendilerine yaşam koçu diyorlar. sloganları şu "inanirsan her şeyi yaparsın güc senin içınde" ama bu çok yanlış bir yönlendirme her insan inansa bile her seyi yapamaz mesela olimpiyatlarda uzun koşuları hep zenciler kazanır neden? beyazlar kazanacağina inanmıyorlar mi? hayır zencilerin bacak kasları daha guclu biyolojik yeterlilik olarak beyazlardan daha fazla kapasiteye sahipler ondan. kendine yasam koçu diyen insanlar yanlış yönlendirmeleri çok daha buyuk hayal kırıklıklarına insanların kapasitesinin olmadığı alanlarda bosuna caba sarfetmesine neden oluyor" demişti. çok dogru bir tespit.

Bana göre yaşam koçu insanların sirf bir vasif sahibi olayım para kazanayim diye yöneldikleri bir alan. yani vasıfsız insanların vasfa sahip olma cabası.

Geçen gün kelime oyununa bir yaşam koçu katıldı. kadındı hemen kitabının adını söyledi yaşam koçu olduğunu vurguladı. kadının eli ayaği titriyordu daha ilk kelimeyi bilemedi bilemedikce panik oldu butona basmayı unuttu eli ayağina dolastı. sunucu rahatlatmaya calisti biraz sakin olun bizbizeyiz dedi ama nafile sonunu getiremedi yarım bıraktı yarışmayı. daha kendi stresini paniğini yönetemeyen kadın sırf reklam icin cıkmıs rezil oldu.

Boşuna 15 bin vermesin kardeşiniz bence yaşam koçluğu için değmez.

arkadaslar bir sakin olun :) ben yaşam koçu olan var mı diye sordum ilk başta başlık olarak da. Benim pek bir bilgim yok. Anladığım kadarıyla yorum yapanların çoğunun da bir bilgisi yok. Kardeşimin hayatında ne görmüş de yaşam koçu olacak durumuna kadar laf atılmış. Evet belki kendini geliştirir, kendini bu konuda yetkin görmez yapmaz. Yani bırakında onu biz düşünelim. Bize söyleneni aktardım ben. Burada kırıcı yorumlar yapmaya gerek yok bence. Baktığınız zaman genel olarak çok fazla usulsüzlük, çok fazla sertifika veren alanlar var. İmkanı olan da yararlanıyor. Gönül ister ki böyle şeyler olmasın. Fakat böyle haklar varsa da herkes bundan yararlanabilir diye düşünüyorum ben.

yani konuyu nereye kadar çektiniz şaştım kaldım

hakkı kim verdi ki yasal bir meslek mi ?hangi üniversitede kürsüsü var bu bölümün .eskiden falcılar vardı şimdi de bu yaşam koçları türedi hepsi buuu
Böyle sertifikalar verilirken devlet hiç mi görmüyor? Eğer alınabiliyorsa bu bir haktır anladınız mı ? herkes istediğini yapmakta serbesttir.

Böyle sertifikalar verilirken devlet hiç mi görmüyor? Eğer alınabiliyorsa bu bir haktır anladınız mı ? herkes istediğini yapmakta serbesttir.
ben meslek görmüyorummm neden ikna etmeye çalışıyorsunuz.kardeşiniz gitsin kursuna bize ne .kendi fikirlerimizi söylüyoruz üyeler olarak

fikrimiz yok degil yaşam kocluguyla ilgili fikrimiz var ve söyledik. cogu kisi yasam koçluğuna olumsuz bakıyor emin olun. meslek bile değil ancak instagramda takipçi kasıp bir kac kisiyi inandırır 15 bini amorti etmek icin. bunun seminerini 15 bine veren kiside kardesinizi kandırmış oluyor bana gore.

verecekleri sertifika yazicidan çıkti alinmiş bir sertifika olacak buyuk bir ihtimal. devlet kurumlarının universitelerin tanımadığı sertifikaya 15 bini verecek kadar meraklıysanız buyrun verin.

Biz sizin kardesinizin iyiligi icin söyledik yoksa buyrun verin 15 bin. bizim cebimizden çıkmayacak sonuçta.

uzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum. Özellikle bir konu olsun da kırıcı yorumlar yapayım, dalga geçeyim, kötü yorumlar yapayım diye bekleyen grup var. Yani soru soruyoruz böyle şeylere karşı olabilirsiniz. Gönül ister ki her meslek grubu hak ettiği yerlere gelsin. Yani böyle şeyler varken de başvurmak isteyenler gayet haklı bence. Yaşam koçlarına gidenler onun yetersiz olduğunu görüp bir daha gitmez em,n olun. O alanda kendini geliştirecek belki. Tek bir kursla olacak bir iş değil zaten. Yıllarını verecek belki. Yani sanki büyü yapacak, falcı, hoca gibi bir sey sordum da hemen kötü yorumlar gelmeye başladı. Ben bilenlere sordum tekrardan yeniliyorum sorumu!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…