- 14 Nisan 2019
- 139
- 308
- 53
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Ayy estağfurullah ne kusuru, iki üniversite açıköğretim psikoloji bölümü açmıştı, ilk defa alım için, Twitterda iki görüş de epey çabaladı olay en son cumhurbaşkanına taşındı ve onun kararıyla reddedildi, teşekkürler desteğiniz içinSayınSaykologist , konudan bağımsız ama psikolog olduğunuz için sormak istedim. Açıktan psikoloji okunabilir diye bir karar çıkmıştı, ancak ben de dahil olmak üzere birçok insan buna karşı çıkmıştı. Değişiklik yapıldı mı acaba? Gündemi maalesef tam olarak takip edemiyorum,ondan size sormak istedim kusura bakmayın :)
ay tuvalet ve duş kırmızı çizgim. :)Açıkçası ben insanlara gittiğim yerleri önerirken bile çok çekimser davranıyorum çünkü benim çoğu şeyden rahatsız olmayan, sefilligi normal karşılayan bir yapım var. Benim asla problem olarak görmediğim şeyler insanlar için sorun olabiliyor. Misal, burgazada'daki madam martha koyunu çok övmüştüm, bir arkadas da sevgilisiyle kampa oraya gitmişti. Döndü, bir beni dövmedigi kaldi 'tuvalet yokmuş kızım, niye soylemedin' diye
Yani bunu söylemek aklıma bile gelmedi, çünkü tuvalet yoksa git bir agacin dibine işe. Dert mi yani?
O yüzden Benden seyehat koçu da olmazöyle şeye zenginler para verir, hiç bir zengin yengenc style ü decatlon çadırında kalmaz
bence harika özellikle bekarlara gayet eğlenceli maceralı olur.ilerde kitap bile çıkarırsın 1000 euroya dünya turu gibiAçıkçası ben insanlara gittiğim yerleri önerirken bile çok çekimser davranıyorum çünkü benim çoğu şeyden rahatsız olmayan, sefilligi normal karşılayan bir yapım var. Benim asla problem olarak görmediğim şeyler insanlar için sorun olabiliyor. Misal, burgazada'daki madam martha koyunu çok övmüştüm, bir arkadas da sevgilisiyle kampa oraya gitmişti. Döndü, bir beni dövmedigi kaldi 'tuvalet yokmuş kızım, niye soylemedin' diye
Yani bunu söylemek aklıma bile gelmedi, çünkü tuvalet yoksa git bir agacin dibine işe. Dert mi yani?
O yüzden Benden seyehat koçu da olmazöyle şeye zenginler para verir, hiç bir zengin yengenc style ü decatlon çadırında kalmaz
Yok şimdilik çözüldü o problem ama ilerde tekrar gündeme gelme ihtimali var, kesinlikle içeriği insan olan hiç bir bölümün açıköğretimi olmamalı bence de, şu an 4. Sınıfım ve uzaktan eğitimle okula devam ediyorum hocalar bi yandan öğrenciler bi yandan ne kadar çabalasak da kesinlikle yüz yüze olduğu gibi olmuyor, inanın şu senenin eksiklelerini nasıl kapatıcam acaba diye kara kara düşünüyorumaçıköğretim psikoloji mi yani umarım olmaz .insanla iletişim ana gereği olan mesleklerin açıköğretimi asla olmamalı.olsa bend e okurum ne var açıköğretim okumak da doğru dürüst çalışmadan bitirdim ben mesela.ama örgün eğitimde ingilizce hazırlığı ağır dersleri sınavları uygulamaları hoca kaprisleri ekonomik maliyeti canım çıkmıştı.tabi açıköğretim okuyanlar veya bitirenler şimdi hemen saldırır bana ama umrumda değil.ikisini de deneyimledim gerçek bu.
1 senelik kurs da olsa o paralar imkansız kuyumculuk sektörün de de tanıdıklarım var aşçılık sektöründe de .yıllar alır o seviyede ve fazlası para kazanmakKurs var kurs var o da parasına gore
Ayrıca bir iki aylık bi egitimden bahsetmiyorum
eğer psikolojiden bahsetseydim emin olun psikolog olmak istiyor derdim.okulun kazanması var 4 yıl en az okuması var masrafı var var da var.yaşam koçu 15 20 gün kursla hoppp olunuyormuş baksanızaaa
keşke olsaymışşşşeğer psikolojiden bahsetseydim emin olun psikolog olmak istiyor derdim.
yani konuyu nereye kadar çektiniz şaştım kaldımHadi oldu diyelim adamin hedefi bile yok ki nasıl yasam koclugu yapacak?
Umarım psikologlar icin de meslek yasasi cikar zira uzun yillardir bunun icin uğraştıklarını az buçuk biliyorum. Her meslegin bir yasasi olmali bence de, herkes birbirinin alanina gire gire ortalik karıştı.
istese onu da olur meraklanmayın sizkeşke olsaymışşşş
böyle bir hak varsa yararlanan olarak suçlu biz mi oluyoruz ben onu anlamadım ?hele de işsiz kaldım, burada ekmek var diyip insana bu kadar dokunan bir konuyu 1 yıllık eğitimle yapmaya çalışmak... gerçekten psikolog olsam savaş açardım bu güruha..
hakkı kim verdi ki yasal bir meslek mi ?hangi üniversitede kürsüsü var bu bölümün .eskiden falcılar vardı şimdi de bu yaşam koçları türedi hepsi buuuböyle bir hak varsa yararlanan olarak suçlu biz mi oluyoruz ben onu anlamadım ?
Böyle sertifikalar verilirken devlet hiç mi görmüyor? Eğer alınabiliyorsa bu bir haktır anladınız mı ? herkes istediğini yapmakta serbesttir.hakkı kim verdi ki yasal bir meslek mi ?hangi üniversitede kürsüsü var bu bölümün .eskiden falcılar vardı şimdi de bu yaşam koçları türedi hepsi buuu
ben meslek görmüyorummm neden ikna etmeye çalışıyorsunuz.kardeşiniz gitsin kursuna bize ne .kendi fikirlerimizi söylüyoruz üyeler olarakBöyle sertifikalar verilirken devlet hiç mi görmüyor? Eğer alınabiliyorsa bu bir haktır anladınız mı ? herkes istediğini yapmakta serbesttir.
arkadaslar bir sakin olun :) ben yaşam koçu olan var mı diye sordum ilk başta başlık olarak da. Benim pek bir bilgim yok. Anladığım kadarıyla yorum yapanların çoğunun da bir bilgisi yok. Kardeşimin hayatında ne görmüş de yaşam koçu olacak durumuna kadar laf atılmış. Evet belki kendini geliştirir, kendini bu konuda yetkin görmez yapmaz. Yani bırakında onu biz düşünelim. Bize söyleneni aktardım ben. Burada kırıcı yorumlar yapmaya gerek yok bence. Baktığınız zaman genel olarak çok fazla usulsüzlük, çok fazla sertifika veren alanlar var. İmkanı olan da yararlanıyor. Gönül ister ki böyle şeyler olmasın. Fakat böyle haklar varsa da herkes bundan yararlanabilir diye düşünüyorum ben.
ben de diyorum ki size ne. Sizi neden ikna etmeye çalışayım ki pardon da :)ben meslek görmüyorummm neden ikna etmeye çalışıyorsunuz.kardeşiniz gitsin kursuna bize ne .kendi fikirlerimizi söylüyoruz üyeler olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?