• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşama devam etme isteğim azalıyor

Tüm eski konularına baktım.
Ne yapmak ıstıyorsan yap, intihar dısında. Sen aıleden cok baskıyla buyutulmussun halada bu sekılde yasıyormussun. 3 senedır depresyonun, bezgınlıgın , arkadassızlıgın , sosyal ortamda rahat olamamanla ılgılı konu acıyorsun . Allah askına aılen nasıl farkında degıl?

Farkındalar ama onlardan dolayı olduğunu bir türlü onlara kabul ettiremiyorum .

İlginiz için çok çok teşekkür ederim. Ben galiba büyüyemedim. Normal biri gibi değilim bunun farkındayım. Ailem iyiliğimi düşündüğü için koruduklarını söylüyor ama ben iyi değilim. Şu satten sonra da nasıl düzelirim bilmiyorum
Kendını arıyorsun dıyelım, bence aramaya devam etme. Kır zıncırlerını.
Ben senın yasındayken aılemden gızlı sehır dısına gıdıp donuyordum ucakla ya :(
Yasanması gereken deneyımlerdı bunlar bence

İstedigin hayati yasamalisin, niye makyaj yapmadigini anlamadim saygi icin demissin ama makyaj yaparsan sana gunah olur , yok ortuyu kirletiyosun yorumlarina takiliyosun galiba ki bence alakasi yok, acilanana kadar makyajini yap kendini farkli hissedeceksin. Umarim depresyondan kurtulursun istedigin hayati yasarsin, insanlari cok takma onlar zaten konusuyo bos beles. Ailen cok dinciyse ailenden kurtul anlayis gosterceklerini sanmiyorum hele ki cok kurallara uyuyolarsa.

Kendını arıyorsun dıyelım, bence aramaya devam etme. Kır zıncırlerını.
Ben senın yasındayken aılemden gızlı sehır dısına gıdıp donuyordum ucakla ya :KK43:
Yasanması gereken deneyımlerdı bunlar bence

Çok mu geç kaldım hayata açılmak için ?
Ne tek başıma yolculuğa çıktım ne şehir dışına çıktım ne erkek arkadaşım oldu doğru düzgün. Okulumu de sevmiyorum ailemi de karşıma almak istemiyorum. Ben ne olacağım ?

İstedigin hayati yasamalisin, niye makyaj yapmadigini anlamadim saygi icin demissin ama makyaj yaparsan sana gunah olur , yok ortuyu kirletiyosun yorumlarina takiliyosun galiba ki bence alakasi yok, acilanana kadar makyajini yap kendini farkli hissedeceksin. Umarim depresyondan kurtulursun istedigin hayati yasarsin, insanlari cok takma onlar zaten konusuyo bos beles. Ailen cok dinciyse ailenden kurtul anlayis gosterceklerini sanmiyorum hele ki cok kurallara uyuyolarsa.

Ailem dindar değil. Çıkarmama hiçbir şey demezler. Ama işte toplum baskısı şu bu ...

Çok mu geç kaldım hayata açılmak için ?
Ne tek başıma yolculuğa çıktım ne şehir dışına çıktım ne erkek arkadaşım oldu doğru düzgün. Okulumu de sevmiyorum ailemi de karşıma almak istemiyorum. Ben ne olacağım ?

Mimarlık okuyosun ,nerede okuyosun? Bıtırdın mı bu sene?
Mımarlık harıka bır bolum ayrıca zordurda, tebrıkte etmek lazım.
Gec kalmadın , sanırım aılenın baskılarından oturu bır kabullenıs yasamıssın.
Belkı de dongu burada kırılacak. Yanı suanda. Neden gec kalasın ki?

8993 çok güzel bir bölüm okuyorsun ve son sınıfsın. Elbette bitir, sonra da git 2. üniversiteni yap. 26 yaşında hala işsiz misin diye tepeden bakmayacak kimse, çünkü çok havalı 2 diploman olacak. Bir yerlerden hayata atılmak istiyorsan da okurken part time iş bulmak hiç zor değil.

Başkalarından onay almak için yaşarsan asla mutlu olamazsın. Kendimi beğendireceğim diye açılmak, çevrem ne der diye kapalı kalmak kadar saçma. Sen nasıl istiyorsan öyle yap, ama sadece kendin için yaptığına emin ol. Toplum baskısı diye bişey yok, hepsi senin kafanda. Yaşın çok küçük diye böyle hissediyorsun.

Hee dini değerlerime önem veriyorum, aslında başörtüm benim için değerliydi diyorsan, pratiğe döktüğünün altını beslemek lazım. Kapandım, açılıyorum diyen insanların çoğunun hayatında Kuran yok, namaz yok. Binanın temeli olmayınca, camdaki perdenin de anlamı kalmıyor.

Ailem dindar değil. Çıkarmama hiçbir şey demezler. Ama işte toplum baskısı şu bu ...
Aman kizim ailen yanindaysa hayat sana guzel haberin yok, eminsen cikar mutlu hissedeceksen cikar toplum donsun kendin totosuna baksin sen onlari bekliceksennn ohooo benim bi arkadasim var acildi, kimsenin de bisi dedigi yok onunda umrunda degil deseler bile, bence kendini dusun toplumun baskisini degil.

Mimarlık okuyosun ,nerede okuyosun? Bıtırdın mı bu sene?
Mımarlık harıka bır bolum ayrıca zordurda, tebrıkte etmek lazım.
Gec kalmadın , sanırım aılenın baskılarından oturu bır kabullenıs yasamıssın.
Belkı de dongu burada kırılacak. Yanı suanda. Neden gec kalasın ki?

Bu sene bitiyor okulum özel bir okuldayım.
Evet tam da dediğiniz gibi ailemin alttan alta baskıları yüzünden hayatın güzelliklerini kaçırdım. Korkuyorlar sürekli başıma bir iş gelir diye. Uzaklaşamıyorum onlardan bundan dolayı. Onların kaygı bozukluğunu düzeltemem ama kendimi de düzeltemiyorum görünmez parmaklıkların arkasındayım sürekli.

8993 çok güzel bir bölüm okuyorsun ve son sınıfsın. Elbette bitir, sonra da git 2. üniversiteni yap. 26 yaşında hala işsiz misin diye tepeden bakmayacak kimse, çünkü çok havalı 2 diploman olacak. Bir yerlerden hayata atılmak istiyorsan da okurken part time iş bulmak hiç zor değil.

Başkalarından onay almak için yaşarsan asla mutlu olamazsın. Kendimi beğendireceğim diye açılmak, çevrem ne der diye kapalı kalmak kadar saçma. Sen nasıl istiyorsan öyle yap, ama sadece kendin için yaptığına emin ol. Toplum baskısı diye bişey yok, hepsi senin kafanda. Yaşın çok küçük diye böyle hissediyorsun.

Hee dini değerlerime önem veriyorum, aslında başörtüm benim için değerliydi diyorsan, pratiğe döktüğünün altını beslemek lazım. Kapandım, açılıyorum diyen insanların çoğunun hayatında Kuran yok, namaz yok. Binanın temeli olmayınca, camdaki perdenin de anlamı kalmıyor.

Benim ilk yapmam gereken ailemden biraz uzaklaşmak. Sonra dediğiniz gibi part time iş bulur bakarım ben kendime ama işte ailem yanlarından ayırlayım istemiyor.

Benim ilk yapmam gereken ailemden biraz uzaklaşmak. Sonra dediğiniz gibi part time iş bulur bakarım ben kendime ama işte ailem yanlarından ayırlayım istemiyor.
Part time işle geçimini sağlaman zor olur. Okulunu bitir 2 . üniversiteyi şehir dışında yaparsın. Okumana destek bir ailen varken bağları kesmek saçma olur.

Seni nasıl darlıyorlar, eski konularında neler vardı hatırlamıyorum. Kendi başına çıkıp gezemiyor musun?

Part time işle geçimini sağlaman zor olur. Okulunu bitir 2 . üniversiteyi şehir dışında yaparsın. Okumana destek bir ailen varken bağları kesmek saçma olur.

Seni nasıl darlıyorlar, eski konularında neler vardı hatırlamıyorum. Kendi başına çıkıp gezemiyor musun?

Çıkıp geziyorum artık ona hiçbir şey demiyorlar ama sürekli üzerimde görünmez bir memnuniyetsizlik var gibi. Onlar öyle yaptıkça da benim dışarı çıkasım gelmiyor artık.

hayat elalem için çok kısa.

nası yaşamak istiyorsan öyle yaşa. ama öncelikle ne istediğini iyi bil. bil ki yanında arkadaşların ailen sana inanıp sana desteklesin.

sen kendine yardım edersen herkes sana yardım edecek. ama ezik mod mıymıy takılırsan herkes kaçar (çok istisna insan gibi insan dışındakiler o da şanslıysan)

hayatın kuralı bu. kuralı bil kuralı herkesten iyi oyna ve kazan. kazandığın zaman hayat ne kadar güzel anlayacaksın.

şu an istediği meslekte çalışan güzel para kazanan arkadaş ortamı sevgilisi eşi olan tatilde içkisini yudumlayan biri olsan yine böyle depresif mi olacaktın?

hayır.

demek ki bu hissettiklerin içsel değil dışsal sebeplerden kaynaklı.

o halde o sebepleri düzelt ve gör nası bakış açın değişiyor.

ama en önemlisi silkelen ve birşeyler yap. ne olursa. spor olur temizlik olur kitap okumak olur cilt bakımı olur dans kursu olur kütüphameye gitmek olur.

kendine faydalı bir şey yaptığın sürece kaybetmezsin. vakit kaybı gibi görünse de en azından fit olursun bu bile seni anlamayacağın bi şekilde motive eder. ne bileyim genel kültürün gelişir daha rahat sohbet edersin. yani bi şekilde sana katkı sağlar.

kk da motivasyon başlığın vardı her gün yaz oraya. odamı topladım spor yazdım yemek yedim erken yattım yaz ne olursa komik bile gelse yaz. böyle böyle düzlüğe çıkacaksın. 💕

başlarım toplum baskısına. hepimizin üzerinde farklı bir tür baskı var. benim de var anlatsam haline şükredersin. ama bu benim istediğim hayatı yaşamaktan alıkoyuyor mu hayır.

şunu izle her dediğine imzamı atarım

Yazdıklarınızı okudum ve çok kızdım. Aslında sabahtan beridir kendime de çok kızıyorum ve olur olmadık şeyleri kendime dert ettiğim için kendimden utanıyorum. Bilmiyorum haberiniz oldu mu ama, bugün daha 19 yaşında olmasına rağmen 4 kez kanser hastalığına yakalanmış ve hayatına karşılık bacağını feda etmek zorunda kalmış ve fakat yine de yaşama olan aşkını ve umudunu asla kaybetmemiş ve pes etmemiş olan pırıl pırıl genç bir kız yaşama tutunmaya çalışıyor. Neslican Tay. İsmini buraya yazıyorum ki belki merak eder instagramdaki paylaşımlarını ya da videolarını izlersiniz de kendinize gelirsiniz. Ki emin olun gelirsiniz. Sevgiler.
Neslican Tay şuan yoğun bakımda biliyor musunuz ben de onu örnek almaya çalışıyorum hayat dolu bir kız demir kadın o kadar neşeli o kadar hayat dolu ki Allah şifa versin yine tutunsun hayata inşallah

İnancım kırıldı summer herkes bunların zor şeyler olduğunu boşa oyalanmamam gerektiğini söylüyor

Beceremedim

İnanın bunları bana başka biri söylese çıldırdın mı hayatının başındasın derdim. Ama iş kendime gelince inancım zayıf..

Sevmedigin bir isi yapmanin ne kadar zulmedici bir sey oldugunu seneler sonra anlayacaksin ve keskelerle devam edeceksin hayatina.

Uzuldum senin adina.

Back
X