yaşamak bu değil...

hystericalanduseless

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2019
96
115
93
28
hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek kadın ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..

öyle içimi dökmek istedim, okuyan herkese teşekkür ediyorum🥺🥺🥺🥺

Son düzenleme:
hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek bayan ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..

Tantana çıkarsa çıksın.
Ya makul bir maaş versinler ya da ayrılın böyle olmaz.
Yerinize birini çalıştırsalar harçlık mı verecekler? Cevap Hayırsa sizin emeğiniz kimseninkinden ucuz olmamalı

Neden emeğinizin hakkını istemiyorsunuz?
Çıkacaksa buradan çıksın tantana.
Yaptıkları emek sömürmekten başka birşey değil. Sanayi şartları ağır, her insan kaldıramaz. Emeğinizi isteyin, vermezlerse çıkacağınızı bildirin.

Ailenin maddi ve manevi birbirine yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani maaş verseler bu şefer de size yakıt,kira, yemek parası öde mı desinler. Harçlık dediginiz de ayda ne kadar peki? Yine de nişanlıyım para lazım diye maaş isteyin. Ya da 5te çıkacağım bundan sonra falan deyin.. çalışma saatleri gerçekten uzunmuş.

Evde de otursan annenlerden harçlık alacaksın, ise de gitsen.
O zaman evde otur, ne Mana yani? Resmen emeğini sömürüyorlar. En kötü magazada çalissan günün,saatin belli olur. Asgari ucret+yemek+yol+agi, aylık cebine 3500 para girer, sigortan yatar. Evlenince de bir yıl içinde çıktığında tazminatını öderler..bence ailenin seni kullanmasına izin verme.
Eğer büyük kavgalar çıkmasından korkuyorsan da babanın kredi karttan boy boy ihtiyaçlarını al, çeyizini falan düz, en azından emeğin bir sekilde çıksın onlardan.
Umarım başarılı olabilirsin:+

Maaş istemen pek hoş olmaz şu durumda. Aile işi yardım ediyorsun diye bakıyorlar.
Başka bir iş bulursan o zaman haklı olursun.
Başka yarda çalışmanı istemezlerse çalışma şartlarından yorulduğunu kendi paranı kazanmak istediğini söylersin.
Ama gene de başka işe de çok güvenme geri dönmek zorunda kalabilirsin.

O zaman evde otur, ne Mana yani? Resmen emeğini sömürüyorlar. En kötü magazada çalissan günün,saatin belli olur. Asgari ucret+yemek+yol+agi, aylık cebine 3500 para girer, sigortan yatar. Evlenince de bir yıl içinde çıktığında tazminatını öderler..bence ailenin seni kullanmasına izin verme.
Eğer büyük kavgalar çıkmasından korkuyorsan da babanın kredi karttan boy boy ihtiyaçlarını al, çeyizini falan düz, en azından emeğin bir sekilde çıksın onlardan.
annem yaşasa aslında bu kadar dert etmezdim bu durumu, o en azından harçlık neyim verirdi bana, aslında bu yüzden bırakamıyorum biraz da çalışmayınca kimse sormuyor paraya ihtiyacım var mı yok mu diye :)

Maaş istemen pek hoş olmaz şu durumda. Aile işi yardım ediyorsun diye bakıyorlar.
Başka bir iş bulursan o zaman haklı olursun.
Başka yarda çalışmanı istemezlerse çalışma şartlarından yorulduğunu kendi paranı kazanmak istediğini söylersin.
Ama gene de başka işe de çok güvenme geri
evet aynen dediğiniz gibi, o şekilde bakıyorlar. başka bir işte çalışmam da ancak evlenince mümkün müsaade etmiyorlar başka bir yerde çalışmama :(

sen var ya çok zengin olacaksın yengenç her konuda öyle maddi tavsiyeler veriyosun ki, diyorum kafa banka gibi çalışıyo. kızın agisine kadar duşunuyo. iktisatlılık işte doğuştan geliyo heralde :(

Hah, tıpkı kocamın gençliğisiniz.
Bedava iş gücü ve çürüyen bir hayat.
Siz yine iyi, 7 de evdeymişsiniz, kocam 10 da dönerdi evine ve aynen dediğiniz gibi harçlığa çalışmış, 10 seneden fazla.
Gözünüzü seveyim ayrılın, gidin başka yerde hakkınız olanı alarak hayatınıza devam edin.
Aileniz paraya para demeyecek, eleman almayacak diye kurnazlık ediyor, sizi sömürüyor ama!

Sırtınızdan nemalanıyolar yani.
Hak bu.
Ana baba her kimse çalıştıran hakkınıza giriyor.

Doğru düzgün harçlık vermeden çalıştıran aile sizce boy boy ihtiyaç alacak kredi kartını verir mi??

hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek kadın ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..

Bİzim marketimiz var ben oraya bile gitmiyorum kac ordan kendin icin gercekten bir isin olsa en kotu asgari ucret.Alin terinin karsiligini almadan olmaz boyle.

Saat olarak çok uzun gerçekten. Normalde insanlar bu kadar saate para için katlanıyor. Siz de o da yok. Gözünüzü karartıp konuşsanız aslında. Evlenmenize ne kadar var bu arada?

Sen kadinsin. Kadin olarak bir takim ihtiyaclarin var. Kuafor, kiyafet gibi. Bunu bilmeleri lazim. Harclik verdiklerinde ilk basta razi olmasaydinuz keske. Yardim amacli gitmissiniz ama aimdi goreviniz olmus. Siz olmasaniz o isi yapacak kisiye maas vereceklerdi. Umarim SGK nizi yatiriyorlardir.
En kotu evlenince esim istemiyor bahanesiyle birakirsiniz ya da evime uzak gidip gelmesi problemli, saatleri cok gec evimle ilgilenemiyorum gibi bahaneler bulup ayrilirsiniz. Baska bir ise girin. Bu arada simdi de nisan hazirliklari bahanesiyle birakabilirsiniz.

Back
X