yaşamak bu değil...

Belirli bi maaş yok kesin sgkta yoktur.
Yaş kaç bu arada nişanlıysanız küçük değilsinizdir öyle umuyorum . Mesleğiniz yok mu ?
Ben şimdiye kadr isyan çıkarmıştım valla hi önce isterdim sgk ve maaş yok mu hadi o zaman by by..

Sen kadinsin. Kadin olarak bir takim ihtiyaclarin var. Kuafor, kiyafet gibi. Bunu bilmeleri lazim. Harclik verdiklerinde ilk basta razi olmasaydinuz keske. Yardim amacli gitmissiniz ama aimdi goreviniz olmus. Siz olmasaniz o isi yapacak kisiye maas vereceklerdi. Umarim SGK nizi yatiriyorlardir.
En kotu evlenince esim istemiyor bahanesiyle birakirsiniz ya da evime uzak gidip gelmesi problemli, saatleri cok gec evimle ilgilenemiyorum gibi bahaneler bulup ayrilirsiniz. Baska bir ise girin. Bu arada simdi de nisan hazirliklari bahanesiyle birakabilirsiniz.
ben nişanlıyım zaten, ilk başta işi öğrenirim iyi olur diye düşünerek başlamıştım bu şekilde olacağını tahmin etmiyordum, kendileri de söylüyorlar zaten verdikleri miktarın harçlık olarak ancak adlandırılacağını ama aynı tas aynı hamam

Belirli bi maaş yok kesin sgkta yoktur.
Yaş kaç bu arada nişanlıysanız küçük değilsinizdir öyle umuyorum . Mesleğiniz yok mu ?
Ben şimdiye kadr isyan çıkarmıştım valla hi önce isterdim sgk ve maaş yok mu hadi o zaman by by..
24 yaşındayım okulu bitirir bitirmez gelip çalışmaya başladım belki de hatayı burda yaptım baştan başlamayacaktım ama o zamanlar evde duramıyordum

24 yaşındayım okulu bitirir bitirmez gelip çalışmaya başladım belki de hatayı burda yaptım baştan başlamayacaktım ama o zamanlar evde duramıyordum
Mesleğiniz ne kısacası mesleğinizi neden yapmıyorsunuz. Aile ve akraba ile çalışılmaz ki

Ne garip aileler var. Birbirlerine çok bağlı gibi topluluk halinde yaşayıp calisiyolar ama kızlarını somuruyolar azad olmasına başka yere gitmesine izin vermiyorlar. Evlenicek olan bir kadının hakkını vermeyip gelecekteki kocasına çalışmasına rağmen bağımlı birakiyolar. Sigorta da yoktur zaten. Böyle patronum olsa her gün beddua ederek giderdim

Eylülde evlenecekmişsiniz. Aile şirketi dediğiniz çekirdek ailenizin şirketiyse yani amca dayı vs. Ortaklar yoksa babanızdan maaş istemeniz ayıp olur.24 yaşındasınız aynı evde yaşıyorsunuz, maddi katkı olarak siz de sizin şirketinizde çalışarak eve katkıda bulunuyorsunuz. Maaş isteyin diyen arkadaşlara katılmıyorum. Sgk olsun ama

Maaş değil de çalışma saatleri konusunda kaldıramadığınızı, ağır geldiğini, evlenmeden önce kendinize vakit ayırmak istediğinizi vs söyleyerek ayrılın, bir çalışan bulsunlar yerinize.
Evde duramam diyosanız da çalışırken iş aramalarına başlayın iş bulun kariyerim için daha iyi olur maaşı iyi vs.bahanelerle çıkmış olursunuz.

Düğün tarihi belliymiş. Bunu bahane ederek çıkabilirsiniz. Malum hazırlıklar bitmiyor hem iş hem hazırlıklara yetişemeyeceğini çok yorulacağını belirt.

Eylülde evlenecekmişsiniz. Aile şirketi dediğiniz çekirdek ailenizin şirketiyse yani amca dayı vs. Ortaklar yoksa babanızdan maaş istemeniz ayıp olur.24 yaşındasınız aynı evde yaşıyorsunuz, maddi katkı olarak siz de sizin şirketinizde çalışarak eve katkıda bulunuyorsunuz. Maaş isteyin diyen arkadaşlara katılmıyorum. Sgk olsun ama

Maaş değil de çalışma saatleri konusunda kaldıramadığınızı, ağır geldiğini, evlenmeden önce kendinize vakit ayırmak istediğinizi vs söyleyerek ayrılın, bir çalışan bulsunlar yerinize.
Evde duramam diyosanız da çalışırken iş aramalarına başlayın iş bulun kariyerim için daha iyi olur maaşı iyi vs.bahanelerle çıkmış olursunuz.
çekirdek aile şirketi diyebiliriz evet, ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum direkt maaş isteyemiyorum aynı evde yaşıyoruz sonuç itibariyle ve bu durum da biraz vicdan yapıyorum böyle birden bırakıp gidersem sıkıntı yaşarlar, evlenince maaş vereceklerini söylüyorlar ama o da ne kadar olur meçhul tabi :)

ayda 2 bin tl bile değil :) tam net rakam vermeyeyim ifşa olmak istemiyorum😔
Sgk var mı yok mu yazmamışsınız?
Bir de mezun olur olmaz ben kendimi geliştiririm diye istedim çalışmayı demişsiniz, demek ki mesleğinizle bağlantılı bir iş.

Mesela mühendis iseniz mezuniyetten hemen sonra başka yerde çalışsanız da harçlıktan biraz fazla veriyolar sadece:) o konuda rahat olun yani. Hem babanıza yardım aile bütçesine katkı hem de tecrübe kazanıyorsunuz.

Bir de yazmamışsınız merak ettim, harçlık yetmese veya bi ihtiyacınız olsa maddi olarak vericiler mi yoksa hem sizi çalıştırıp hem de cimrilik mi yapıyorlar,bu önemli

Ben olsam çalışmazdım.
Böyle yerlerde doğru düzgün maaş alan insan görmedim çünkü.
Ayrıl git başka yerde çalış ne bu canım.
Kölelik yapıyorsun resmen.

çekirdek aile şirketi diyebiliriz evet, ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum direkt maaş isteyemiyorum aynı evde yaşıyoruz sonuç itibariyle ve bu durum da biraz vicdan yapıyorum böyle birden bırakıp gidersem sıkıntı yaşarlar, evlenince maaş vereceklerini söylüyorlar ama o da ne kadar olur meçhul tabi :)
En azından sigortanızı yatırmalarını isteyin. Elin oğluna mı muhtaç olayım, emeklilik hakkım olsun deyin.

Sgk var mı yok mu yazmamışsınız?
Bir de mezun olur olmaz ben kendimi geliştiririm diye istedim çalışmayı demişsiniz, demek ki mesleğinizle bağlantılı bir iş.

Mesela mühendis iseniz mezuniyetten hemen sonra başka yerde çalışsanız da harçlıktan biraz fazla veriyolar sadece:) o konuda rahat olun yani. Hem babanıza yardım aile bütçesine katkı hem de tecrübe kazanıyorsunuz.

Bir de yazmamışsınız merak ettim, harçlık yetmese veya bi ihtiyacınız olsa maddi olarak vericiler mi yoksa hem sizi çalıştırıp hem de cimrilik mi yapıyorlar,bu önemli
sgk yi işe ilk başladığım zaman yatırıyorlardı fakat sonra yatırmamaya başladılar şu an yok yani, yardımcı oluyorum, tecrübe kazanıyorum o yüzden bırakıp gidemiyorum o şekilde olursa vicdanen rahatsız hissederim ve iki üç gün sonra gelip yine başlarım böyle olsun istemiyorum.

bir ihtiyacım olduğunda söylesem yaparlar ama ne ihtiyacın var ne alacaksın ne lazım, ne kadar lazım bunların açıklamasını yapmak istemiyorum, bir şeyi beğeneyim ve alayım istiyorum açıklama yapmadan kendi paramla. çalışıyorum bu şekilde olması lazım ama olmuyor işte ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

sgk yi işe ilk başladığım zaman yatırıyorlardı fakat sonra yatırmamaya başladılar şu an yok yani, yardımcı oluyorum, tecrübe kazanıyorum o yüzden bırakıp gidemiyorum o şekilde olursa vicdanen rahatsız hissederim ve iki üç gün sonra gelip yine başlarım böyle olsun istemiyorum.

bir ihtiyacım olduğunda söylesem yaparlar ama ne ihtiyacın var ne alacaksın ne lazım, ne kadar lazım bunların açıklamasını yapmak istemiyorum, bir şeyi beğeneyim ve alayım istiyorum açıklama yapmadan kendi paramla. çalışıyorum bu şekilde olması lazım ama olmuyor işte ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Tabi ki haklısınız. İstediğiniz şeyi özgürce almak istemekte.
Maaş konusunda düşüncelerim hala aynı.
Sgk yatırma konusunda da aile şirketi yani bir nevi sizin şirketiniz. kendiniz halledin, muhasebeciyle siz görüşün. E bu kadar söz hakkınız olsun yani

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm, yeni bir eleman bulunmasına yardım eder ben de istediğinz zaman gelir ihtiyacınız olduğunda elimden geleni yaparım derdim ama sürekli çalışan olmazdım.
Daha iyi şartları olan bir iş bulurdum kendime, o şekilde aile bütçesine katkıda bulunurdum

ayda 2 bin tl bile değil :) tam net rakam vermeyeyim ifşa olmak istemiyorum😔

Aslinda sanki cok cok fena degil. Ama sgk yaptilar mi o önemli.

Yetiskin bir bireysin, tam maasini alman tabi ki daha makul ama bu sefer de senin ev gecimine kira fatura yeme icmeye ortak olmani bekleyebilirler. Evlilik icin hazirliklarini kendin yap denebilir. Ceyizin icin ne lazimsa acik acik soyle, karsi tarafa karsi beni kucuk dusurmeyin, o kadar emek veriyorum de. Paradan maas alma, paraya direkt ortak çık.

Burdaki calisan bir cok kisi kendine 1000 tl bile harclik ayiramiyordur. Dogrusu iyisi bu demiyorum. Gercekler bunlar malesef.

sen var ya çok zengin olacaksın yengenç her konuda öyle maddi tavsiyeler veriyosun ki, diyorum kafa banka gibi çalışıyo. kızın agisine kadar duşunuyo. iktisatlılık işte doğuştan geliyo heralde :(
Arkadaşın bu hesapla zengin olması imkansız. Zira açıklanan asgari ücrete agi dahildir. Yol+yemek gelir kalemi değil gider kalemidir. Yani asgari ücretle çalışan birine yol ve yemek ücreti verirlerse ancak eline 2800 lira gecer. O da bu ücretleri verirlerse. Bizim firmada yol ücreti 100 TL mesela, genel merkezde onu bile almiyolar. Tek haklı olduğu konu sigorta meselesi.

Arkadaşın bu hesapla zengin olması imkansız. Zira açıklanan asgari ücrete agi dahildir. Yol+yemek gelir kalemi değil gider kalemidir. Yani asgari ücretle çalışan birine yol ve yemek ücreti verirlerse ancak eline 2800 lira gecer. O da bu ücretleri verirlerse. Bizim firmada yol ücreti 100 TL mesela, genel merkezde onu bile almiyolar. Tek haklı olduğu konu sigorta meselesi.

Yol ücreti 100 lira mi?
Cok az degil mi?

Yol ücreti 100 lira mi?
Cok az degil mi?
Az tabi. Ama dediğim gibi hiç vermeyen de var. Koskoca Keskinoğlu ile görüşmeye gitmiştim issizken. Onlar bile vermiyordu.

Hos servisle gidip geliyoruz, yol parası vermiyoruz ama veriyor olsaydık cebimden tamamlayacaktım üstünü.

babanla açık açık konuş
Bu böyle olmaz ben köle değilim hiç kendi hayatım yok adam gibi maaş verin SGK ödeyin deyin
Demek ki aile içinde de olsa işçi her zaman sömürülüyor.
Yok hayır derse de ayrılıp başka iş bakın
Evlenince de çalışın kimseden izin almayın baştan konuşun bazı şeyleri.

Back
X