yaşamak bu değil...

Ben böyle yaşayan ailelerle çok özeniyorum. Bir arada aile işi yapan. Birlik halinde yaşayan.
ama adaletsizlik olduğu zaman bu birlik çok uzun sürmüyor ne yazık ki. Konu sahibinde gördüğümüz üzere uzun çalışma saatleri ve az harçlık sebebi ile kaçmanın yolunu arıyorsunuz işte hata ediyorlar.
muhtemelen sizin çeyizinizi her şeyinizi hali hazırsa aileniz alacak. Büyük ihtiyacınız olduğunda destek çıkacaklar. Bu sebeple genel kıyafet kuaför vs harcamalar 2000 çok bile diyorlardır. Millet 3000e ev geçindiriyor diyorlardır.
Ben de iş aradığım bir dönemde babamın yanında çalıştım. Babam maaş olarak bana dışarıda çalışacağım işlerde ne kadar istediğimi sordu ve onu vermişti. Çok kısa bir dönemdi. Ama adamcağız bu konularda çok hassastır. Hak geçmesin diye ölür.
evlenince ayrılmaktan başka çare gözükmüyor madem aranızı da bozmak istemiyorsunuz.

ben nişanlıyım zaten, ilk başta işi öğrenirim iyi olur diye düşünerek başlamıştım bu şekilde olacağını tahmin etmiyordum, kendileri de söylüyorlar zaten verdikleri miktarın harçlık olarak ancak adlandırılacağını ama aynı tas aynı hamam
Ayril bence. Boyle olmaz

Evde de otursan annenlerden harçlık alacaksın, ise de gitsen.
O zaman evde otur, ne Mana yani? Resmen emeğini sömürüyorlar. En kötü magazada çalissan günün,saatin belli olur. Asgari ucret+yemek+yol+agi, aylık cebine 3500 para girer, sigortan yatar. Evlenince de bir yıl içinde çıktığında tazminatını öderler..bence ailenin seni kullanmasına izin verme.
Eğer büyük kavgalar çıkmasından korkuyorsan da babanın kredi karttan boy boy ihtiyaçlarını al, çeyizini falan düz, en azından emeğin bir sekilde çıksın onlardan.
Umarım başarılı olabilirsin:+
katılıyorum

Ben böyle yaşayan ailelerle çok özeniyorum. Bir arada aile işi yapan. Birlik halinde yaşayan.
ama adaletsizlik olduğu zaman bu birlik çok uzun sürmüyor ne yazık ki. Konu sahibinde gördüğümüz üzere uzun çalışma saatleri ve az harçlık sebebi ile kaçmanın yolunu arıyorsunuz işte hata ediyorlar.
muhtemelen sizin çeyizinizi her şeyinizi hali hazırsa aileniz alacak. Büyük ihtiyacınız olduğunda destek çıkacaklar. Bu sebeple genel kıyafet kuaför vs harcamalar 2000 çok bile diyorlardır. Millet 3000e ev geçindiriyor diyorlardır.
Ben de iş aradığım bir dönemde babamın yanında çalıştım. Babam maaş olarak bana dışarıda çalışacağım işlerde ne kadar istediğimi sordu ve onu vermişti. Çok kısa bir dönemdi. Ama adamcağız bu konularda çok hassastır. Hak geçmesin diye ölür.
evlenince ayrılmaktan başka çare gözükmüyor madem aranızı da bozmak istemiyorsunuz.
evet ancak evlenince ayrılabilirim bu koşullarda sabredeceğim biraz daha mecburen

Maaş vermiyorlar peki Evliliğiniz yaparken masrafları kim üstlenecek? O sürecte masraf üstleneceklerse calışmaydı dert etmeyin ama bgn çalışıp yarın borcla evleneceksen olmaz.
Bu arada aile ii kazanıyor mu?
Eğercabaya ragmen işler kötü ise aileniz ne yapsın gerci o zaman Baska işte calışmak mantıklı olurdu.
Soruların cevabı sizde.

birkaç parça eşyamı aldılar, onun dışında genelde ben alıp tamamlamaya çalışıyorum yavaş yavaş. sürekli sorarlar ama ne eksikse söyle diye
Eğer işler iyiyse söyleyin siz de alsınlar tabi. Sigorta yoksa kötü. Sigorta varsa en azından eylüle kadar katlanılabilir.

Sadece senin için söylemiyorum daha önce iki kere aile şirketinde çalıştım ama ne kazık yediysem ordan yedim.
Hele birde sen ailenin içindesin dediğin gibi anca evlenince çıkarsın.
Birkaç tanıdığım var onlarda akraba yanında çalışıyorlar bende onlara diyorum işte katlanmayın, niye geç çıkıyorsunuz, şunu söyle, bunu yap ama dedikleri yakının olunca öyle olmuyor ailedir deyip susuyorsun diyorlar izin sıkıntı olmuyor diyorlar.

Sadece senin için söylemiyorum daha önce iki kere aile şirketinde çalıştım ama ne kazık yediysem ordan yedim.
Hele birde sen ailenin içindesin dediğin gibi anca evlenince çıkarsın.
Birkaç tanıdığım var onlarda akraba yanında çalışıyorlar bende onlara diyorum işte katlanmayın, niye geç çıkıyorsunuz, şunu söyle, bunu yap ama dedikleri yakının olunca öyle olmuyor ailedir deyip susuyorsun diyorlar izin sıkıntı olmuyor diyorlar.
evet işte öyle ayrılıyorum gidiyorum ne yaparsanız yapın durumu pek öyle denildiği gibi olmuyor, ailedir diyip susuyorsun mecburen yani kafamıza göre gelmemezlik yapamıyoruz ama herhangi bi personel yapsa sıkıntı yaratacak durumlar biz de olmuyor aileden olduğumuz için

Maaş vermiyorlar peki Evliliğiniz yaparken masrafları kim üstlenecek? O sürecte masraf üstleneceklerse calışmaydı dert etmeyin ama bgn çalışıp yarın borcla evleneceksen olmaz.
Bu arada aile ii kazanıyor mu?
Eğercabaya ragmen işler kötü ise aileniz ne yapsın gerci o zaman Baska işte calışmak mantıklı olurdu.
Soruların cevabı sizde.
masrafları üstlenecekler yardımcı olacaklar belki de öyle olduğu için bana verdikleri harçlığı çok dert etmiyorlardır zaten yardımcı olacağız bununla da idare edebilir diyip üstünde pek durmuyor olabilirler, işler iyi bu arada çok şükür.

evet işte öyle ayrılıyorum gidiyorum ne yaparsanız yapın durumu pek öyle denildiği gibi olmuyor, ailedir diyip susuyorsun mecburen yani kafamıza göre gelmemezlik yapamıyoruz ama herhangi bi personel yapsa sıkıntı yaratacak durumlar biz de olmuyor aileden olduğumuz için
öyle yapabilirsin dedin ya alınacakları alıyorlar bazen bende alıyorum diye mümkün olduğunca onlara aldır paran elinde kalsın. Sadece onların alamayacağı iç giyim tarzı şeyleri sen al sonuçta soruyorlarmış alınacakları da.

öyle yapabilirsin dedin ya alınacakları alıyorlar bazen bende alıyorum diye mümkün olduğunca onlara aldır paran elinde kalsın. Sadece onların alamayacağı iç giyim tarzı şeyleri sen al sonuçta soruyorlarmış alınacakları da.
artık öyle yapacağım önceden her şeyimi kendim alayım tribindeydim ama böyle de yetişemiyorum

Aile işinde çalışıyorum.

Maaşım yok yani resmî maaşımın kaç lira olduğunu dahi bilmiyorum SGK var ama

Eşimin de maaşı yok zira aile işi

Evde yaşayan çocuk için de bu bakış açısı vardır

SGK ödemiyor mu yapmıyor mu yani yapar ama ödemez borçlanır o işverenin sorunu

Mesleği yazmamışsınız ama muhasebe vs ise zaten asgari ücrettir ederi

2000 civarı harçlık da çok az değil gibi

Madem evleneceksiniz iş aramaya başlayın bu da tecrübe olur

Aile işinde çalışıyorum.

Maaşım yok yani resmî maaşımın kaç lira olduğunu dahi bilmiyorum SGK var ama

Eşimin de maaşı yok zira aile işi

Evde yaşayan çocuk için de bu bakış açısı vardır

SGK ödemiyor mu yapmıyor mu yani yapar ama ödemez borçlanır o işverenin sorunu

Mesleği yazmamışsınız ama muhasebe vs ise zaten asgari ücrettir ederi

2000 civarı harçlık da çok az değil gibi

Madem evleneceksiniz iş aramaya başlayın bu da tecrübe olur
aile işinde çalışanların akıbeti genelde bu yönde oluyor sanırım :) sgk yapıldı ama ödenmiyor şu an için, muhasebeye bölümündeyim yaklaşık 3 yıldır. evlenene kadar çalışma kararı aldım. belki evlendikten sonra şartlar iyileştirilirse ki öyle söylediler devam edebilirim de çalışmak istemiyorum diyince üzülüyorlar ama bazen canımı çok sıkıyor bu durumlar ailedir diyip susuyorum uzun mesai saatleri de beni yıpratıyor olabilir kafam hayli karışık anlayacağınız :(

masrafları üstlenecekler yardımcı olacaklar belki de öyle olduğu için bana verdikleri harçlığı çok dert etmiyorlardır zaten yardımcı olacağız bununla da idare edebilir diyip üstünde pek durmuyor olabilirler, işler iyi bu arada çok şükür.

Ben kolelik diye dusunmuyorum.

Disarda calissaniz evlilik hazirligi masrafi + ev gecimine destek(sonucta yetiskin bir bireysiniz, yasadiginiz evin giderlerine ortak olmaniz gerekir) düstükten sonra elinize 2 bine yakin para kalacak mi?
Zaten varsa oyle bir ihtimal kacardiniz diye dusunuyorum.

Evlenene kadar sabredin derim. Ancak sgk konusunda aileniz ayip etmis bak onda haklisiniz.

hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek kadın ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..

öyle içimi dökmek istedim, okuyan herkese teşekkür ediyorum🥺🥺🥺🥺
ben senin yerinde olsam gun icinde kacamaklar yapar, disarida sosyallesirim. baska ise girseniz de sabah 7 aksam 7 calisacaksiniz, yine az para kazanip, baskalarinin yaninda ezileceksiniz. uzgunum, kosullar malasef hic iyi degil. siz gun icinde disari cikip, gezip, turlayip, arkadas edinip onlarla goruserek rahatlatin kendiniz

aile işinde çalışanların akıbeti genelde bu yönde oluyor sanırım :) sgk yapıldı ama ödenmiyor şu an için, muhasebeye bölümündeyim yaklaşık 3 yıldır. evlenene kadar çalışma kararı aldım. belki evlendikten sonra şartlar iyileştirilirse ki öyle söylediler devam edebilirim de çalışmak istemiyorum diyince üzülüyorlar ama bazen canımı çok sıkıyor bu durumlar ailedir diyip susuyorum uzun mesai saatleri de beni yıpratıyor olabilir kafam hayli karışık anlayacağınız :KK43:

Mezuniyetiniz ne

Yani ben aile işinde çalışıyorum ama bizim aile işimiz eğitim gerektiriyor

Diş hekimi gibi düşünün

Aynı statüdeyiz, gelir ortak maaş vs göstermelik

Ama 2000 tl harçlığım vs yok kazançla geçiniyoruz birikim yapıyoruz ihtiyacınızı harcıyoruz fakat kimse al bu da senin demiyor valla 😀😀

Mezuniyetiniz ne

Yani ben aile işinde çalışıyorum ama bizim aile işimiz eğitim gerektiriyor

Diş hekimi gibi düşünün

Aynı statüdeyiz, gelir ortak maaş vs göstermelik

Ama 2000 tl harçlığım vs yok kazançla geçiniyoruz birikim yapıyoruz ihtiyacınızı harcıyoruz fakat kimse al bu da senin demiyor valla 😀😀
üniversite mezunuyum, e siz zorlanmıyor musunuz yani yetiyor mu ki size kazandığınız ben mi abartıyorum bilemedim ki :)

Back
X