Yasamak dedigin

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.972
3.745
333
Hayat bana cok garip geliyor bazen, istedigim okulu okuyamadim , calismiyorum da (nedeni elimde olnayan sebepler) bu durumda surekli evdeyim , zaman zaman boguluyorum ,sikiliyorum haliyle , ev isleri bitmiyor,,, yasamak bana sacma geliyor mutlu olmaya calismak , bunun icin mucadele etmek, hislerimi kaybetmis gibiyim , kendimi mutlu etmek adina bakim , maskeler vs. Yapiyorum farkli yemek tarifleri ama hep icimde bir bosluk var sizce bu normal mi ?? Cevaplayan arkadaslara simdiden teskrler

Mutsuz olmanın insanın elinde olduğuna inanıyorum. Çalışmasanız bile bir kursa gidebilirsiniz. Evde bir sürü işler yapan kadınlar var. Bence siz yapmadıklarınızın suçunu hayata atmayın. Zira bu kolay yol oluyor...

İstediginiz okulu neden okuyamadiniz? Calismama sebebiniz nedir? Bunlar onemli. İnsan ya okur ya calisir. Hic bir sey yapamayan gider gonullu olarak bir seyler yapar. İki karis toprak alir eker bicer. Kitap okur,yuruyus yapar,dag bayir gezer resim yapar. Evde oturup ev isi yaparsaniz elbet icinizdeki bosluk dolmaz cunku ise yarayan bir sey yapmiyorsunuz. Ruhunuzu besleyecek bir seyler yapmaniz lazim ki tatmin olasiniz

Bu durum normal
Ama bu durumu degistirmek için çaba harcamamak anormal olurdu.

Kitap okumak,bir el işi yapmak, yürüyüş yapmak,yakindaki akrabayı ziyaret etmek, hiçbir eksik olmasa da marketleri gezmek gibi kendinizi oyalayacak şeyler bulmalisıniz.

Ben üniversite mezunuyum. Çok iş aradım. Çok cabaladım ama olmadı.

Olanda 1 hayır, olmayanda bin hayir vardır derler. Demek ki böyleymiş. Napalim.

Evet kabullendim. Ama benden daha çok üzülen icerleyen var mıdır bilmiyorum.

Hayat bu. Hiç-bir zaman mükemmel olmayacak.

Ama sağlığımı kaybetmedikten sonra daima mutlu olacağım .

Öncelikle bir uzmana gidin,çünkü yazdıklarınızdaki bıkkınlık buradan hissediliyor.Dolup taşmadan biriyle konuşun,size iyi gelecektir.Bir de mümkünse dışarı çıkmak için bir hobi falan edinin,ne bileyim müzik olsun resim olsun maksat dışarı çıkıp azıcık insan görmek.Kendinizi soyutlamayın.

Amaclariniza ulasamayinca bu duruma gelmissiniz...
Tabi ki her sey mukemmel olmayacak dunya burasi ama tutunacak ve dayanacak gucunuzun kalmasi lazim ve Allah kimseyi gucunun yetmedigi veya yapamayaci seyle sinamasin.

Kendinizi mutlu etmek adına maske harici Kitap/gazete okuyun biraz sinemaya tiyatroya gidin yeni bir dil öğrenin vs evde olmanız demek kendizi köreltmenizi gerektirmiyor
Kitap , film evde yapılcak ne varsa yapıyorum ama yok olmuyor , hayatım elimden kayıp gidiyor ve ben tutamıyorum

çok kısa bir öneride bulunucam ve çok işine yatıcam :) hemen evden cik ve sosyalleş spor olur kurs olur ne olursa olur ama dışarı at kendini 4 duvara tıkılma

çok kısa bir öneride bulunucam ve çok işine yatıcam :) hemen evden cik ve sosyalleş spor olur kurs olur ne olursa olur ama dışarı at kendini 4 duvara tıkılma
Biliyorum bende insanlar evde kala kala takıntı ,hastalık hertürlü şey başına geliyor , bakın biz küçük kasabada yaşıyoruz ailem çevre baskısından okutmadı beni dolayısıyla dışarı da çıkmam pek mümkün değil anca akraba ziyaretleri yada annemle çarşı vs.

canım hayat sadece senin ve 1ömrün var 2. yok malesef... ya böyle toplum aile baskısına dayanarak 4 duvarın içinde yaşıcaksin ya da kozadan çıkan bir özgür kelebek olcaksin... bu konuda kimse yardım edemez sana sadece sana senin seçimlerin yardim edebilir

Hayat bazen bazılarina mutlu olabileceğin yokları düz yol olarak drğilde rampalı yolları aşarak verir.
Hatta bazen oyle dik ve kayalı yollar gelir ki onları aşmanı ister.
Aşarsan mutlu yoluna devam edersin,olduğun yerde kalırsan içinde hep bunun boşluğunu yaşarsın.
Ben en dik yolları aştım zoru başardım.
2 senedir istediğim mesleği yapiyorum ve mutluyum.
Eğer bu yol için mücadele vermeseydim,o boşluk bi ömür bende olacaktı.

Anne-babaların biz doğurduk dolayısıyla çocuğumuzun hayatıyla, seçimleriyle ilgili kararları biz veririz zihniyetine ne demeli bilemiyorum.Kendilerince bir çok nedeni olabilir...fakat asıl ben size kızdım.hayatınızdan memnun değilseniz harekete geçip değiştirmek için çabalamalısınız.Ailem istemedi ben de okumadım nasıl bir mantık ki? Siz bir bireysiniz ve hayatınızla ilgili kararı verecek yaştasınız.Önünüzde koca bir hayat var.bir hedef belirleyip harekete geçin derim ben.

Elimden gelse emin olun bu zindan hayatı yaşamam , liseyi dışarıdan bitiriyorum inşl, üni. De bu şekilde bitirsem iyi olurdu onun dışında zaten küçük yer pek yapabileceğim birşey yokk..

Gercekten huzur bulmak istiyorsan yaratilis gayene bak. Heekesin yasmak icin bir amaci vardir. Senin amacin ne once bunu bul. Daha sonra bu amacini kar zarar olarak degerlendir. "Kalpler ancak Allahi anmakla huzur bulur" diyor Rabbim ayetinde. Ilacini soyluyor sana:)
"Ben insanlari ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattim" nr yapman gerektigini de soyluyor :) Gelip gecmekte olani kalici olana tercih et degerli zamanini bu kârli alisveris icin harca...

Kitap , film evde yapılcak ne varsa yapıyorum ama yok olmuyor , hayatım elimden kayıp gidiyor ve ben tutamıyorum
O hissi iyi bilirim. Ben ailemi de karşıma alıp istediğim okulu okudum, şuan istediğim hayalimde olan işi yapıyorum ama bu his hala var. İnsanoğlu hedefine ulaştıkça yenisini koyuyor

O hissi iyi bilirim. Ben ailemi de karşıma alıp istediğim okulu okudum, şuan istediğim hayalimde olan işi yapıyorum ama bu his hala var. İnsanoğlu hedefine ulaştıkça yenisini koyuyor
Manavi bişey mi yani , şöyle ki bende düşünüyorum ,öğretmen olmak istiyordum mesela ama artık sanki öğrrtmenlik te mutlu etmezdi... benim ki daha çok , doyumsuzluk değil, hevesini kaybetmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…