• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşamak için nedeniniz?

yaşatmak için yaşamak hayat idealim :13:

hayatta sevgi olmazsa olmaz öncelikle Allahı sevmek ve sonra diğerleri.. en öne Allahı koymayınca en çok neye değer verirsek onunla imtihan oluyoruz bu hayatta:15:

dünyanın peşinden koşarsak o bizden kaçıyor.. aile eş anne baba çocuklar kariyer sonradan gelmeli.. Allah için, onun dinini en güzel şekilde yaşamak ve Allah ı anlatmak yaşam ideali olmalı bence :16:

Eskiden sorulsaydı sadece oğlum için derdim.

Çok eski bir evden, yeni bir eve taşındım bir kaç eşyamı yeniledim, şu an çok mutluyum, yaşamayı eskisinden daha çok seviyorum, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah. Yeni bir başlangıç gibi oldu, kendimle ilgili de hedeflerim gayelerim var onları da hayata geçirirsem daha iyi olacak, Rabbime şükürler ve hamd ü senalar olsun...

ailem, işim (her ne kadar beni cinnete bağlasa da), arkadaşlarım, sevdiklerim, sevenlerim, sevmeyenlerim, dostlarım hatta düşmanlarım için yaşıyorum.. arada bir de yeşillik olsun diye yaşıyormuşum gibi geliyor ama olsun depresif olmak iyidir arada :27:

yaşatmak için yaşamak hayat idealim :13:

hayatta sevgi olmazsa olmaz öncelikle Allahı sevmek ve sonra diğerleri.. en öne Allahı koymayınca en çok neye değer verirsek onunla imtihan oluyoruz bu hayatta:15:

dünyanın peşinden koşarsak o bizden kaçıyor.. aile eş anne baba çocuklar kariyer sonradan gelmeli.. Allah için, onun dinini en güzel şekilde yaşamak ve Allah ı anlatmak yaşam ideali olmalı bence :16:
duygularıma tercüman olmuşsun
ne sevdiğim eşim ne de dünya tatlısı evlatlarım iyi bir kul olmak için yaşıyorum

Kendi mutluluğum için yaşıyorum. Hayallerin de yaşama tutunmada payı çok büyük, ama öncelikle anın değerini kavramak lazım sanırım mutlu bir şekilde yaşayabilmek için.. Eğlenmek için, gezip görmek için, gülmek için yaşıyorum.. Kısa hayatımı güzel geçirmekle uğraşmak için yaşıyorum.

duygularıma tercüman olmuşsun
ne sevdiğim eşim ne de dünya tatlısı evlatlarım iyi bir kul olmak için yaşıyorum

inşallah canım öyle de olursun ve oluruz iyi bir kul. aynı sevgili gibi biz ahiretin peşinden koşarsak dünya da bizim peşimizden koşarmış. kendi adıma ne kadar yapabiliyorum orası meçhul ama :17:

Allah'm ve Allah korkusu :)
Sonrada O..
Başka hiçbir nedenim yok yaşama nedenim olacak başka bir şeye de sahip değilim zaten.

Şu an istediğim hayatı yaşayamadığım için hayatımı istediğim gibi yapmak için yaşıyorum, okuyorum :ssz:

başkalarının fotograflarına biraz mutluluk katabilmek için yaşıyorum @bear

Hedeflerim var
Kariyer planım var ve o basamakları tek tek tırmanıyorum
Bu beni oldukça tatmin ediyor, işlerimin tıkırında olması yani
Bir de ailem ve aşık olduğum bir adam var tabii
Onunla bir gelecek kurmak istiyorum, anne olmak istiyorum günü gelince
İdealist bir anne hem de, onu öyle bir yetiştirmeliyim ki gerçekten kendine ve karşısındaki insanlara saygısı olan, özgüvenli, hayatı dolu dolu yaşamayı bilen, bilgili biri olmalı.
(Kız diyecektim Allah mı söyletti nedir :1:)

Son düzenleme:
Eşimle mutlu olmak ve onu mutlu etmek için, her anımı kahkahayla dolduran bu muhtesem admın elini sonuna kadar tutabilmek için, bol bol gezip görebileceğim kadar çok yer görüp dünyayı keşfetmek için, annemin en büyük destekcisi, sırtını dayayabildiği insan olabilmek için... kardeşlerimin mesleklerini eline alıp, evlendiklerini görmek için... hayalimde olan o cafeyi açmak için, bir sabah deniz manzaralı evimde uyanabilmek için...hayatına girdiğim insanların hayatında iz bırakmak için...
yaşamak için çok sebebim var... bi yaşama sığmayacak kadar çok :)

Allaha olan inancım en başta sonra çocuklarım için yaşıyorum çok yaşayayım ki torunlarımı göreyim yavrularımın anne baba olduklarını görmek istiyorum:26:

Ne yazık ki anlıktır insanların hezeyanları. Ya da koca bir yaşamı bir anın hayaline sığdırmaktır gayeleri. Neden yaşıyorum? Sorusunun cevabını bir ana sığdırmaya çalışmak, bir ömre haksızlık etmektir belki de. Yüzlerce sebep sayılabilir ve o yüzlerce sebep bir an için hiçe dönüşebilir. Nitekim cevabı çok yalındır bu sorunun. Yaşamak bir tercih değil zorunluluktur herkes için. Tercihine düşecek pay ise, bu zorunluluğa yükleyeceğin kifayettir.

Dilersen yorganın altına hapsettiğin zihninle amaçsız günler seçersin kendine. Dilersen, yorganın kenarındaki yırtığı dikmeyi amaç bellersin. Birileri olağanca küstalıklarıyla dikilir karşına. "yorganın yırtığını dikmek mi amacın?" diyerek küçümserler can çekişen benliğini. Akabinde ya başa sarar, onlara hak verip köreltirsin zihnini ya da kirlenmiş ruhlarına güler çekiştirirsin yorganın ipliğini.

Neden aramaya çalışmak, hiçbir nedeninin olmadığını kabullenmektir aslında. Öte yandan sorgulanacak kadar nedenin vardır ki, doyumsuzluktur seni buna iten. Bencilliğin arşa uzandığı bir zamanda, ben vazgeçtim ötekilerin nedenleri ile kendi nedenimi kıyaslamaktan. Eninde sonunda ulaşılacak bir son varsa, sona ulaşmak için koşmaya da cesaretin yoksa, attığın adımlardır yaşama nedenin.

Back
X