• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşamak için...

İstemediğin işi hadi bi nebze anlarım hayat şartlarından dolayı yapabilirsin belki..
Bir çoğumuz böyleyiz zaten..
Ama istemediğin bir kişiyle bir ömür geçirme durumun var bunu yapabilir misin?
Bu çok ama çokk zor bi durum..
Öncelikle bu soruyu sormalısın kendine..."Ben bu insanla vakit geçirebilir miyim,ömrümü geçirebilir miyim,dokunabilir miyim,yatabilir miyim,ailesiyle anlaşabilir miyim?"..vs.vs...

yaşamak için,istemediğim iş,istemediğim evlilik:36:ama...istemediklerim,uygun bana...şimdi bekarım,sevmediğim bir iş yapmak sayesinde barınıyorum,örtünüyorum,besleniyorum(şükür tabi)ama ev kiralık ve yalnızım,ancak istemediğim,özel bir şey hissetmediğim bir beyle evlenmeyle bu durum değişir ki,buda bana işden daha zor geliyor...sizin fikriniz nedir?istenmeyen iş ve eş ama uygun olanlar,mevcut olanlar!!!

iş olur sevip sevmemek mesele değil pek çok insan var işini bayıla bayıla yapmayan, en kötü ihtimal istifa eder başka bir iş arasınız
ama evlilik olmaz gibi geliyor teyzem "yatak biti kime göstereceksin" der sevmediği adamla evlenme hususunda
ha illaki deli divane aşık olmak gerekmiyor ama azıcık kan kaynamalı en azından

yaşamak için,istemediğim iş,istemediğim evlilik:36:ama...istemediklerim,uygun bana...şimdi bekarım,sevmediğim bir iş yapmak sayesinde barınıyorum,örtünüyorum,besleniyorum(şükür tabi)ama ev kiralık ve yalnızım,ancak istemediğim,özel bir şey hissetmediğim bir beyle evlenmeyle bu durum değişir ki,buda bana işden daha zor geliyor...sizin fikriniz nedir?istenmeyen iş ve eş ama uygun olanlar,mevcut olanlar!!!

istemediğin işi zar zor yaparsında istemediğin arzulamadıgın eşi yurutemezsın canım. nişanlı biri olarak soyluyorum bunu sana. nısanlım dısında sewmedıgım bırıyle ewlenmek durumunda kalsaydım yapamazdım. su mutlulugu tadamazdım . kımsebosanmak ıcın ewlenmez ama ıcın kıpır kıpır etmeden evlenmen seni dahada bı ucuruma surukler bence.. çok ıyı dusunmelısın..

İş meselesi yenisini bulmaya bakar. Bildirim süresi sonunda değişir.
Evlilik meselesi bence çok karmaşık.
Gönül bu ota da konar b.ka da demişler.
Hareket ederken birgün çocuğumun olacağını düşünürüm ben.
Hamileyken, çocuğum küçükken; bana, bebeğime bakabilecek, sorumluluk sahibi bir koca isterim.
İçip kendini kaybetmeyecek beni bu haldeyken üzmeyecek bir koca isterim ben.
Oturup konuşurken görgüsünden, kültüründen kendime birşeyler aldığım,
aklım karıştığında aklına danıştığım bir koca...
Adı üstünde "koca", "sevgili" değil.
Ama aşk, sevmek..."Sevgili koca" bulmak lazım o zaman.
O zaman sadece hayattan beklentilerine uygun hareket eden insanlara yakın durmalısın,
sevgini onlara saklamalısın derim. Yani uygunlar içinden birine aşık olmalısın.
İkisi bir arada olmazsa bence "mantık" önde olmalı.
Çünkü aşk ve sevgi zorluğa, ahmaklıklara fazla dayanmıyor.
Çocuğun sıkıntı çekerken aşkta çekilir yüreğin duvarlarından. (bence)

evlilik maddi sıkıntıları paylaşmak için yapılabilecek bişey değil.sırf bunun için sevmediğin bi adamla evlenirsen bi süre sonra burada yeni bir konu daha açarsın:''sevmediğim eşimle evliliğimi devam ettiremiyorum'' diye.evleneceğin kişiye aşık olmasan da onunla birlikte vakit geçirmekten zevk almalısın,onu beğenmelisin,onun yanındayken kendini huzurlu ve güvende hissetmelisin.kaderimiz irademizle şekillenir.maddi açıdan geçinemiyorsan kendine ev arkadaşı bulmaya çalış.aşık olacağın birileri bigün mutlaka karşına çıkacaktır.

sevmediğin o adamla evlenmenin ne faydası olacak hayatına onu anlayamadım.
maddi durumu çok iyi de, çalışmak zorunda kalmam diye mi düşünüyorsun.

sevmediğin adam nasıl biri bence en önemlisi bu.
severek evlenenlerinde hüsrana uğradığını düşünürsek...
ak koyun kara koyun evlendikten sonra ortaya çıkıyor.
kocam evlendikten sonra değişti diyen, meğer tanıyamamışım diyen, sevdiğim adam bu muydu diyen çok kadın var.
belki evlendikten sonra seversin.
o seninle evlenmek istiyor mu
ailesi nasıl, alışkanlıkları zevkleri, senle ve diğer insanlarla ilişkileri falan..
kafanda ölç biç...
nasıl bir koca olur sence.
seni seven düşünen sana bağlı olan değer veren bir kocayı seversin.

Rahata kavuşmak için bir insanın hayatını heba edıceksın öylemı ?
Sana bişey söylıyım mi : İnsanların %90'ı zor şartlarda, uç kuruşa istemedıklerı ve coğu zaman haksızlıga ugradıkları işlerde çalısıp kendı ayaklarının ustunde durmaya çalısıyor.
Desen ki : bir sevdiğin olsa hayatı beraber yuklensek neysede direk rahat kavusmak ıcın sevmedıgım bır ınsanla evlensem neolur dıye sormussun
yuh artık ya ..
insanların bu bencıllıklerı öldürecek beni..

Rahata kavuşmak için bir insanın hayatını heba edıceksın öylemı ?
Sana bişey söylıyım mi : İnsanların %90'ı zor şartlarda, uç kuruşa istemedıklerı ve coğu zaman haksızlıga ugradıkları işlerde çalısıp kendı ayaklarının ustunde durmaya çalısıyor.
Desen ki : bir sevdiğin olsa hayatı beraber yuklensek neysede direk rahat kavusmak ıcın sevmedıgım bır ınsanla evlensem neolur dıye sormussun
yuh artık ya ..
insanların bu bencıllıklerı öldürecek beni..

Aynen...

Evlilik içeren konunun başlığı bile manidar: "Yaşamak için..."

Buyur buradan yak...

İstemediğin işi hadi bi nebze anlarım hayat şartlarından dolayı yapabilirsin belki..
Bir çoğumuz böyleyiz zaten..
Ama istemediğin bir kişiyle bir ömür geçirme durumun var bunu yapabilir misin?
Bu çok ama çokk zor bi durum..
Öncelikle bu soruyu sormalısın kendine..."Ben bu insanla vakit geçirebilir miyim,ömrümü geçirebilir miyim,dokunabilir miyim,yatabilir miyim,ailesiyle anlaşabilir miyim?"..vs.vs...

Yatabilmek ve konuşabilmek bende bunlara önem veriyorum ve en zoruda bunlar!!!

Daha siz yazı yazmayı bile beceremiyorsunuz; ne kadar devrik ve anlatım bozukluğu olan cümleler kurmuşsunuz böyle.

Haliyle kendinizi de ifade edemiyorsunuz.

Sırf "kiram var,işimi sevmiyorum,mantık evliliğimi yapsam" diye evlenilir mi yahu...

Detaya girmeden,kısaca fikir sorayım dedim ama uslup olarak iyi olmadı bencede.neyseki bazı arkadaşlar anladı.

Back
X