Yasamak zor geliyor artik

İsteyip de elde edemediğin veya yanında olmayan birini özlediğin için mi mutsuzsun hiçbir sebep yoksa yine de mutsuz oluyorsan beynindeki serotonin hormonunun az salgılanmasından dolayı kendini depresyonda bile hissediyor olabilirsin. Böyle bir durumda psikiyatristten destek almalısın

Bende bi donem antidepresan kullandim
Fayda etmedi degistirdi doktorm oda fayda etmedi. Anladimki insanin kendi kafasinda bitiyo hersey.
Hap sadece uyusturuyo. Uyku getiriyo beni oyle yapti en azindan.
Sonra azaltarak biraktm.
Sevdigim seyleri yapsamda bende bazen mutlu olmuyorm ama genede yapmaya devam ediyrm. Bi yerden sonra kırılıyo inadi bu depresyonunda . Biz ondan daha gucluyz oyle dusun.
Tamamen geciyo mu hayr arada bi yokluyo insani tabi. Hayatinda hep biseler ters gittiyse ve bu ust uste olduysa boyle hissetmen cok normal.
Bu arada antidepresan ilaci kilo yaptimi sende???. Ben baya kilo almistim

Yaşıyormusun?yaşıyorsun boşuna olup olmadığını ne biliyorsun? Gelmişiz bu hayata zamanımız bitince de gidicez... hiç biŕşey yapmak istemiyormusun? Yapma yat koca gün yatakta,çıkma dışarı ...canin sıkılınca çık ne yapmak istersen yap.

Ilaci ne kadar zamandir kullaniyorsun? Antidepresan kullaniminda ilk 3 ay yan etkiler gorulur genelde. Ilacin etki etmesi icin vucutta akumule olup belli bir doza ulasmasi gerekir. Bu da yaklasik 3 ay surer. 3 aydan uzun suredir hala bu halde isen ilacini degistirmelisin. Konrole gittiginde doktora soylemelisin bu durumu. Ilk verilen ilac iyi gelecek diye birsey yok. Depresyon tedavisi malesef en az 1 yil suruyor. Ilac da birden kesilmiyor. Yavas yavas birakiliyor.

Depresyon geçmiyor ilaç kullandigim halde hiç bir şey yapmak istemiyorum boşluktayım her sey anlamsız geliyo yürüyüş yapamıyorum sosyal fobi var uğraşacak bir şeyler bul diyeceksiniz ona da maddiyat lazm hiç bir amacım yok boş yaşıyorum olsa da zaten mutlu etmiyor hiç bir şey beni keşke biri gelip yarın öleceksin dese 😥 ağır ilaç kullandigim halde bile depresyon niye geçmez nefes almak zor geliyor artık
ilaçtan çok bir psikoloğa gidip terapiye başlayabilirsiniz emin olun size daha iyi gelecektir hepimiz zaman zaman kendimizi değersiz hissedebilirz tünelin sonunun hep karanlık olacağını düşünebiliriz ama emin olun ışık var sadece biraz daha zamana ihtiyacınız var bir mutluluk oyunu oynayabilirsiniz belki o role o kadar kaptırırsınız ki artık gerçekten mutlusunuzdur elimizde olan tek şey şu an onu harcamayalım

Bende bir dönem ilaç kullandım yarım sene kadar aşağı yukarı
Bir üye de demiş sadece uyuşturuyor diye çok doğru
Antidepresan çözüm değil bence yardımcı
Her şey gerçekten insan da bitiyor
Depresyonum ilaç kullanmadığım dönemde geçti.
Hayatta her şey insan için.
Üzüntü moral bozukluğu da hayata dair.
Biz sürekli mutlu olmak için gelmedik ki bu dünyaya. Kimse bunu vaad etmedi bize.

Beyhan Budak iyi bir psikolog. Videolar paylaşıyor hep internette. İzlemenizi tavsiye ederim

Depresyon geçmiyor ilaç kullandigim halde hiç bir şey yapmak istemiyorum boşluktayım her sey anlamsız geliyo yürüyüş yapamıyorum sosyal fobi var uğraşacak bir şeyler bul diyeceksiniz ona da maddiyat lazm hiç bir amacım yok boş yaşıyorum olsa da zaten mutlu etmiyor hiç bir şey beni keşke biri gelip yarın öleceksin dese 😥 ağır ilaç kullandigim halde bile depresyon niye geçmez nefes almak zor geliyor artık
Tedaviniz, veya doktorunuz mu değişse acaba? İlacın sizin olumsuz düşüncelerinizi bir nebze de olsa rahatlaması gerekir. Çok geçmiş olsun, üzüldüm durumunuza. İnsan bazen kendini kurtaramayacakmış gibi hissediyor. Ama doğru adımlar atılırsa, bu süreç geçecektir kesinlikle.

Bu depresyon denen illeti iyi bilirim.Çocukluğumdan beri ara ara depresyona girerim.En son yine depeesyondayken sizin gibi olmuştum.2 buçuk ay dışarı çıkmamıştım gücüm yoktu.10 güne bir yıkanırdım.yaz bitmişti bir dilim karpuz yememiştim.baktım olacak gbi değil eşofmanlarla psikoloğa gittim ilaçlar kendini zorla çık dışarı demeler işe gir zor olmayan bir iş demeler.hepsini yaptım o kadar iyi geldi ki.siz de öyle yapın hareketsizlikten de oluyor çünkü

Düsünce tarziniz depresyonda olan biri icin gayet normal. Bence insan depresyonda ilk önce agirligini hissetmesini katlanmayi ögrenecek. Depresyon güzel bir his degil. Düsünme tarziniz da oldukca negatif. Basta hata yalnis beklentilere girmemek lazim. Ilaclar sizi iyilestirmez. Onlar sadece sizi iyilestirene kadar ayakta tutabilmek icin varlar. Bazilari uyusma hissi de veriyor. Kücük adimlar atmak lazim. Basa dönmek lazim. Herseye maddiyat lazim fikrine bende katilmiyorum. Bir örnek vereyim: sahsen senelerce hic ayaklarimla yesillige basmadim. Yazin güneste oturmadim. Hep kendimi bir yere kapattim. Bunlar ufak adimlar ama iyilesme kücük adimlarla oluyor. Neyi seviyorsunuz? En sevdiginiz yemek hangisi?hissetmek istedikleriniz neler? Hayatda en cok isitmek istemediginiz laf hangisiydi? Kendinizi kesfetmeye gecin. Yasiniz genc. Bir günde depresyona girmediniz bir günde cikamayacaksiniz. Ilk önce bunu kabullenin.

Shusui Shusui
Merhaba geçmiş olsun öncelikle
Size ve konu sahibine..
Depresyon da baş ağrısı olur mu acaba oluyorsa ne sıklıkta ve ağrı nasıl hissedilir
Bu konuda detay verebilir misiniz

Shusui Shusui
Merhaba geçmiş olsun öncelikle
Size ve konu sahibine..
Depresyon da baş ağrısı olur mu acaba oluyorsa ne sıklıkta ve ağrı nasıl hissedilir
Bu konuda detay verebilir misiniz
Etiketlediginiz kisilerden değilim ama cevap vermek istedim 😁
Depresyonda direkt bir baş ağrısı semptomu yok ama sinir stres bunlar mutlaka tetikler
Depresyonda olduğum dönem benim de baş ağrılarım çok oluyordu.
Şuan o zamanki kadar fazla değil.

Bak bunlar benim işlerim.

Büyük bir aşkla yapmıyorum belki evet... ama inanılmaz kafa dağıtıyor. Hem de para kazandırıyor.

Malzemeyi 1 kere alacaksınız. Ondan sonra işleyip kendinize saklarsınız. Birilerine hediye ederseniz ya da benim gibi satış yaparsınız. En önemlisi mutsuz olmaya zamanınız kalmaz.

Zamanı doldurmaya bakın. Insan bir şeylerle uğraşmak zorunda,bir şekilde çalışmak zorunda. Yoksa suruklenirsiniz.
IMG_20200922_150528_851.webp

Yaşamış biri olarak gereken tek şey istek. Belliki ilginizi çeken bir meşgale yok işe kendinizi sorgulayarak başlayın. El becerisi veya başka şey. Ben okumayı ve elişi yapmayı çook severim çok iyi gelir. Psikolojik destek almaya karar verdiğimde doktoruma şey demiştim “beynimin içi sussun kendi kendime konuşmqm istemiyorum” oda bana bunları önermişti. Dini inancına göre ibadet etmek yardımcı oluyor. En önemlisi günü planlamak ve küçük hedefler koymak

Bende bi donem antidepresan kullandim
Fayda etmedi degistirdi doktorm oda fayda etmedi. Anladimki insanin kendi kafasinda bitiyo hersey.
Hap sadece uyusturuyo. Uyku getiriyo beni oyle yapti en azindan.
Sonra azaltarak biraktm.
Sevdigim seyleri yapsamda bende bazen mutlu olmuyorm ama genede yapmaya devam ediyrm. Bi yerden sonra kırılıyo inadi bu depresyonunda . Biz ondan daha gucluyz oyle dusun.
Tamamen geciyo mu hayr arada bi yokluyo insani tabi. Hayatinda hep biseler ters gittiyse ve bu ust uste olduysa boyle hissetmen cok normal.
Bu arada antidepresan ilaci kilo yaptimi sende???. Ben baya kilo almistim
Bende tam tersi oldu çok kilo verdim

Namaz kılıyormusunuz acaba bazen ruhu besleyemezsiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun.Ben boşandığım zamanlar derdim böyle şeyler herşey bitmişti sanki dua namaz çok iyi geliyor ve araştırırsanız yabancı doktorlar da hep tavisye ederler.

Bende ayni pskolojideyim bugun psikiyatri randevum var ne anlatcam ne konuscam nasil roplucam bilmiyorum ilk gorusmem olcak

Dışarı çıkıp hayatın içine dahil olmadığın sürece depresyon geçmez. Ben 8 senedir iş hayatındayım,sürekli evde oturma hayali kuruyordum 2 haftadır evdeyim delirmek üzereyim. Dışarı çıktığım günler en güzel zamanlar oluyor. Evde oturduğum günler ise hayatın anlamsız olduğunu anlatan zaman dilimleri oluyor..Hareket önemli. Zaten hareket yoksa seratoninde üretilmiyor. Kısır döngü yani

Back
X