Yasamaktan biktim.

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Sabahlari bas agrisiyla kalkiyorum ve uyanip gercek hayata donmekten korkuyorum cogu zaman. Eskiden huzur kokan ev simdi kambusa donustu ve kendimi caresiz hissediyorum artik.

Annemin hastaligi (demans) huzurumuzu aldi, goturdu. Namaz kiliyor ve biraksak her namazda saatlerce tesbih cekiyor yuruyerek. 2-3 senedir bu boyle. Mudahale etmezsek bu sefer cisini tutamiyor (kadinsal hastaligi var) ve altina kaciriyor. Sadece kiyafetleriyle sinirli kalsa iyi, cogu zaman halilar ve yerler islaniyor. Idrar kokusuna alistik zaten. Isten eve geldigimde bu kokuyu aldigimda beynimin uyustugunu hissediyorum.

Yuruyerek tesbih cekme olayi yuzunden kac kere kriz gecirdim ama olmuyor. Asla vazgecmiyor bundan.

Kulaklari da duymuyor cihaz kullanmasina ragmen. Boyle olunca muhabbetlere katilamiyor ve konusmuyor da. Yeme, icme, namaz kilma ve hasta abisini arama disinda hicbir faaliyeti yok.

Bu aralar orgu ormeye yoneltiyorum onu. Gayet de duzgun ve hizli oruyor. Sasirtiyor beni.

Yasamaktan biktim. Dua etmeyi de biraktim haliyle. Her gece yatmadan once semaya yonelttigim olme istegimden sonra hangi ruh haliyle dua edecegim ki?

Uzun yazdim, kusura bakmayin lutfen. Sahip oldugunuz seylerin kiymetini bilin. Evinizde huzur varsa sizden sanslisi yok.

İsyan etmeyin, anneniz hayatta. Annenizin ölmüş olmasi sizi uzmezmiydi.
Anne olmadan belki anlamasin ama inanki bebeklerde ayni yani annende küçükken sana o sekilde bakıyordu, ama asla ictdn kızıp isyan etmezdi.
Annenizin durumu belli size birkaç çözüm önerisi sunabilirim. Öncelikle halılarınizi toplayın ve misfarin olmadigi surece sermeyin. Büyük insanlar icinde bezler bulunmakda ayrıca misafiriniz geldiginde halılarınizin(annenizden degerli olan halilarinizi) kirlenmemesi icin kullanabilirsiniz.
Birakin anneniz bir saat tesbih ceksin, Sinirlenmeyin ona sakin ve anlayisli davranin. Aksamlari evdeyseniz ix en azindan namaz vakitleri yaninda eslik edebilir ve bittigini dusundugunuzde annenizi uyarabilirsiniz.
Annenize farkli ugraslar edinin mesala boyama gibi, ayni kagidi 10 kerede ust uste boyasa bu sizin icin problem olmaz sanırım sonucta bu bor hastalık.
Unutmayın sizde hasta olabilirsiniz yada felç kalabilirsiniz, delirebilirsiniz...
O yüzden annenizin size küçükken nasıl şefkatle baktığını hatırlayıp simdi siz ona bakın.
Allah isyan eden kullarını sevmez, bilki sen isyan edersen başına bir zaman oyle bir musibet bela gelirki, geriye dönüp keşke annneme daha iyi baksaydım dersin.
Eğer ki allaha inanıyorsan sabret kardeşim, belki 10 sene sabredersin ama sonunda allah sana cok güzel bir yaşam verir.

Anne olmadan belki anlamasin ama inanki bebeklerde ayni yani annende küçükken sana o sekilde bakıyordu, ama asla ictdn kızıp isyan etmezdi.
Annenizin durumu belli size birkaç çözüm önerisi sunabilirim. Öncelikle halılarınizi toplayın ve misfarin olmadigi surece sermeyin. Büyük insanlar icinde bezler bulunmakda ayrıca misafiriniz geldiginde halılarınizin(annenizden degerli olan halilarinizi) kirlenmemesi icin kullanabilirsiniz.
Birakin anneniz bir saat tesbih ceksin, Sinirlenmeyin ona sakin ve anlayisli davranin. Aksamlari evdeyseniz ix en azindan namaz vakitleri yaninda eslik edebilir ve bittigini dusundugunuzde annenizi uyarabilirsiniz.
Annenize farkli ugraslar edinin mesala boyama gibi, ayni kagidi 10 kerede ust uste boyasa bu sizin icin problem olmaz sanırım sonucta bu bor hastalık.
Unutmayın sizde hasta olabilirsiniz yada felç kalabilirsiniz, delirebilirsiniz...
O yüzden annenizin size küçükken nasıl şefkatle baktığını hatırlayıp simdi siz ona bakın.
Allah isyan eden kullarını sevmez, bilki sen isyan edersen başına bir zaman oyle bir musibet bela gelirki, geriye dönüp keşke annneme daha iyi baksaydım dersin.
Eğer ki allaha inanıyorsan sabret kardeşim, belki 10 sene sabredersin ama sonunda allah sana cok güzel bir yaşam verir.

Butun bu yazdiklarimdan halilarin annemden degerli oldugunu dusundugum kanisina varmaniz, zeka seviyenizin dusuklugune isaret ediyor. O nedenle yorum yapmayacagim daha fazla.

Butun bu yazdiklarimdan halilarin annemden degerli oldugunu dusundugum kanisina varmaniz, zeka seviyenizin dusuklugune isaret ediyor. O nedenle yorum yapmayacagim daha fazla.
Evet halıların kirlenmesinden sikayet eden ben oldugum icin zeka seviyem baya düşük 😁 ilk olarak kendini sinir harbinizd engel olun, burda bu sekildw bir cevabı duymak hoşunuza gitmedigine göre annenize nasıl davranıyorsunuz düşünmek bile istemiyorum, sizin gibi evlatlar ne. Desem neyse hayatinizda başarılar.

Evet halıların kirlenmesinden sikayet eden ben oldugum icin zeka seviyem baya düşük 😁 ilk olarak kendini sinir harbinizd engel olun, burda bu sekildw bir cevabı duymak hoşunuza gitmedigine göre annenize nasıl davranıyorsunuz düşünmek bile istemiyorum, sizin gibi evlatlar ne. Desem neyse hayatinizda başarılar.

Umarim basiniza gelir de o zaman akliniza duser yaptiginiz bu abuk yorum.

Ayıp yahu!

Umarim basiniza gelir de o zaman akliniza duser yaptiginiz bu abuk yorum.
Abuk bulma neden abuk buluyorsun ki, ben gayet düzgün konuşuyorum. Annem yiyor, içiyor, namaz kılıyor yazmışsın ne güzel işte,yatalak olsa allah korusun bunların on hepsini sen yapicaktin belkide oykle düşün, duymasın az duysun azcik bagiriver konuşurken hiç duymamasiondan iyidir, yani bakici tutacak durumun olmadığı belliki buraya yazıp ne yapabilorim diye yardım istiyorsun bende cozum üretidim, sohbete katilmamasina veya duymamasina cozum uretemem sonucta değilmi, simdi benmi. Abugum

mesajin geneline baksan duzgun zanneder iyi bir sey diye begenir gecersin. satir aralarina bak. kadinin cani sikkin morali bozuk su yaptiginiza bakin ya. halilari annesinden degerliymis. nerede yaziyor? sizin eviniz surekli idrar koksun da “aaa annemin cisi” diye kokuyu icinize cekin gorelim madem. ne sacma sapan akillar yorumlar ya. koskoca mesajin icindeki bir cumle icin yaptiginiza bakin cok ayip. bu psikolojideki bir insan haliyi degil allah allah hava niye bugun boyle ki diye bile dert edebilir. biraz daha insani olmakta fayda var.

mesajin geneline baksan duzgun zanneder iyi bir sey diye begenir gecersin. satir aralarina bak. kadinin cani sikkin morali bozuk su yaptiginiza bakin ya. halilari annesinden degerliymis. nerede yaziyor? sizin eviniz surekli idrar koksun da “aaa annemin cisi” diye kokuyu icinize cekin gorelim madem. ne sacma sapan akillar yorumlar ya. koskoca mesajin icindeki bir cumle icin yaptiginiza bakin cok ayip. bu psikolojideki bir insan haliyi degil allah allah hava niye bugun boyle ki diye bile dert edebilir. biraz daha insani olmakta fayda var.
Ilginc gerçekten dert diye bahsediyorsun ya dert dedigi annesi, anne ne demek anne candir anne kandir allah annemizle bizi sinamasin. Sende beniom yazdioklarimdan halilara takılmışsin onu ne yapcaz😁sirf muhalefet olmak icin olmayın komik duruyor.

Abuk bulma neden abuk buluyorsun ki, ben gayet düzgün konuşuyorum. Annem yiyor, içiyor, namaz kılıyor yazmışsın ne güzel işte,yatalak opsa allah korusun bunlaeion hepsini sen yapicaktin belkide oykle düşün, duymasın az duysun azcik bagiriver konuşurken hiç duymamasiondan iyidir, yani bakici tutacak durumun olmadığı bellikio buraya yazıp ne yapabipioriom diye yardiom istiyorsun bende cozum urertim, sohbete katilmamasina veya duymamasina cozum uretemem sonucta değilmi, simdi benmi. Abugum

Hasta misin sen? Bakici tutacak durumumun olmadigini nereden biliyorsun? Ne yapabirim diye yardim istedigimi nereden cikardin?

Boyle actigim her konuda senin gibi bir yobaz cikip o kafasiyla akil veriyor. Bes para etmezsiniz!

Konu acmaktan bile nefret ediyorum senin gibiler yuzunden.

Hasta misin sen? Bakici tutacak durumumun olmadigini nereden biliyorsun? Ne yapabirim diye yardim istedigimi nereden cikardin?

Boyle actigim her konuda senin gibi bir yobaz cikip o kafasiyla akil veriyor. Bes para etmezsiniz!

Konu acmaktan bile nefret ediyorum senin gibiler yuzunden.
Ya boşver canım ya. Ne kolay sınanmadığın dert için atıp tutmak. Seni uzeni engelle gitsin, hiç bir mesajı görünmüyor.

Ilginc gerçekten dert diye bahsediyorsun ya dert dedigi annesi, anne ne demek anne candir anne kandir allah annemizle bizi sinamasin. Sende beniom yazdioklarimdan halilara takılmışsin onu ne yapcaz😁sirf muhalefet olmak icin olmayın komik duruyor.

ben bu uyenin onceki konularini da biliyorum. birazcik dusunebilen herkes de annesini degil annesinin rahatsizligini dert ettigini anlar. kolay degil hanimefendi annenizin birden bu hale gelmesi. bu uye bunu yasadi. bilmeden atip tutmayin. hatanizi kabullenip oturmaniz gereken yerde de ne yapacaginizi bilin, daha cok isinize yarar.

ekleme: allah annemizle bizi sinamasin demissiniz, annesiyle sinanan kadina dediklerinize bakin.

Gerçekten sabah sabah sinirlerimi zıplattınız.
Acil bir beyin mr ı çektirin, kafatasinizin içinde tüm tıp dünyasını sarsacak gerçekler yatıyor olabilir..
Haberlere çıkarsınız, bu yaşıma beynim olmadan nasıl geldim diye anlatırsınız.

Sunu dicem doğru bir şey diyince nedesen herkes suclar ee nede olsa dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar demi. Ben 17 yasimda neneme bakmistim yillar once hicde sikayet etmemistim, bazen geceleride yaninda yatardim, yemegini yapar saclarini tarar, ustunu degistirirdim. Sonradan oldugunde keake yasadiginda biraz daha ilgilenebilseydim diye düşünmüştum. Simdi ben o mesajda ne yazmisim sizlerde halen ne diyorsunuz. Cok değişik, halilara takilan ben olmusum, benim mesajimda halilara takilan siz dwmekki halilarda keramet 😁

Annemi yillar once kaybettim cok zor kabus gibi birsey. Bir annenin birden o halde oldugunu gormek caninizi cok yakiyor eminim. Insan kabullenemiyor uzuluyor deliriyor hepsi birer travma. Ben hep neden benim annem öldü herkes annesiyle mutlu mesut diye cok aglardim hala da aglarim 20 sene olmasina ragmen. Sen de annenjn bu haline cok uzuluyorsun. Cok zor Allah yardimciniz olsun. Kendini cok kasma idare etmeye calis. Uzuldum annene ve sana. Kolayliklar dilerim.

Yahu karsinizda annesi icin cok uzulen , ölmeyi bile dusunen genc bir kadin var , ne kendini bilmez bir yorum bu boyle , sadece siz yanlis anlamissiniz konu sahibini , donun bir kendinize bakin

Sunu dicem doğru bir şey diyince nedesen herkes suclar ee nede olsa dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar demi. Ben 17 yasimda neneme bakmistim yillar once hicde sikayet etmemistim, bazen geceleride yaninda yatardim, yemegini yapar saclarini tarar, ustunu degistirirdim. Sonradan oldugunde keake yasadiginda biraz daha ilgilenebilseydim diye düşünmüştum. Simdi ben o mesajda ne yazmisim sizlerde halen ne diyorsunuz. Cok değişik, halilara takilan ben olmusum, benim mesajimda halilara takilan siz dwmekki halilarda keramet 😁
Kusura bakma da her mesajinin sonuna gulen yuz koymsk bile uzucu. Konu hali degil ki kadinin annesi hasta ve o ortam onu cok uzuyor. Kardesim kanserden vefat etti 4 ay once. Son bir ayinda kör oldu yatalak oldu. Bilinci gitti surekli altinu defistirdik o hastane odasindaki o idrar kokusu hala zihnimden cikmiyor. Iki ayri yardimci tutmustum ama o hal o koku beni perisan ediyordu. Koku degildi sorun kardesimi o hallerde gormekti.

Back
X