Daha yolun başındasınız konu sahibi. Ben psikolojik yardım almadım. Başında alsaydım bu süreç benim için daha rahat geçerdi belki.
Annem hastalandığında 46 yaşındaydı. Ne yapabiliriz diye düşündüm, eve bakıcı alma şansımız hiç yoktu, bakımevine yatırma düşüncesiyle hâlâ barışamadım çünkü hâlâ çok genç. Onu 70’lik ninelerin dedelerin yanında hayal ettikçe ayrı bir kahroluyorum. Çok güzel kadındı annem. Hiç de yaşını göstermezdi. Öbür yandan bu hastalık çok başka. Profesyonel bakım gerektiriyor kesinlikle. Biz anlayamıyoruz hastalığın nasıl seyrettiğini. Yanlış algıladığı şeyleri ısrarla düzeltmeye çalışırdık sanki düzelecekmiş gibi

. O beyaza siyah diyorsa evet siyah demek lazım oysa.
Bİr de hasta yakınını hastanın kendisinden daha çok yıpragıyır bu hastalık. O çocuk gibi, farkında bile değil. Çevresine zor asıl. Bizim yaşadıklarımızı siz baştan yaşamayın. Kendinize de psikolojik destek alın, anneniz için de imkanınız varsa yatılı bakıcı. Hem bakımıyla ilgilenmek zorunda olmadığınızda annenizle geçireceğiniz vakit de daha kaliteli olur, daha etkili etkinlikler yapabilirsiniz siz de daha az yıpranarak.