Ama abisi hep bana düşkündüO durumda cocugun oyle davranmasi normal degil mi zaten... Yasi cok kucuk ve bakan kisiye alışıyor gun boyu onunla beraber oluyor, siz yabanci gibi kaliyorsunuz yaninda...
Abisi doğduğundan beri biliyordu sanırımKüçük çocuklar öyle oluyor maalesef ama annesinin senin oldugunu biliyor tabiiki korkma. Sadce daha fazla oyun oynadığı ihtiyacını gideren kişiye düşkün oluyor . Zamanla oda abisi gibi ayırt edecektir.
Her çocuğun fıtratı farklıdır. Iki üç yasına kadar annesini vücudunun parçası zannederler ama onunla üç ayrı kisi ilgilendiği icin kafası karışmış kuzunun.Ama abisi hep bana düşkündü
Abiside aynı şartlarda büyüdü
İnanın bol bol oynuyorumAkşam işten sonra ipleri ele alın bolbol oynayın şefkat gösterin
İnanın başka birisi açsa bu konuyuİki çocuğunuzu birbiriyle kıyaslamanıza şaşırdım.
Aynı şartlarda büyüyor olmaları,
olaylar karşısında aynı şekilde davranacakları anlamına gelmez.
İkizlerin bile farklı tepkileri, davranışları olduğunu hem alanda yapılan araştırmalarda, hem de sahada görmek mümkün.
Mizaç, bireyin kişiliğini şekillendiren en önemli faktördür.
Ayrıca üç yaşındaki bir çocuğun davranışlarına içerlemek ne kadar sağlıklı?
Lütfen çocuğunuzun mizacını, duygularını ve duygularını yansıtma şeklini ve bunların geçici, dönemsel tepkiler olduğunu kabul edin,
aksi takdirde aranızdaki ilişki zedelenir.
Not: Hariçten gazel okumuyorum,
erken çocukluk uzmanıyım.
İki çocuğunuzu birbiriyle kıyaslamanıza şaşırdım.
Aynı şartlarda büyüyor olmaları,
olaylar karşısında aynı şekilde davranacakları anlamına gelmez.
İkizlerin bile farklı tepkileri, davranışları olduğunu hem alanda yapılan araştırmalarda, hem de sahada görmek mümkün.
Mizaç, bireyin kişiliğini şekillendiren en önemli faktördür.
Ayrıca üç yaşındaki bir çocuğun davranışlarına içerlemek ne kadar sağlıklı?
Lütfen çocuğunuzun mizacını, duygularını ve duygularını yansıtma şeklini ve bunların geçici, dönemsel tepkiler olduğunu kabul edin,
aksi takdirde aranızdaki ilişki zedelenir.
Not: Hariçten gazel okumuyorum,
erken çocukluk uzmanıyım.
Biraz daha açar mısınızAğanın sözünün üstüne söz söylenmezama ufaklıkta bağlanmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Çocuk kaçınmacı bağlanma özellikleri gösteriyor gibi geldi bana.
Merhaba kızlar
Günlerdir uykusuzluğuma keyfimin kaçmasına neden olan olayı yazıp rahatlamak aynı zamanda yaşayan varsa teselliye ihtiyacım olduğu için yazıyorum
2 oğlu var 6-3 yaşındalar
İlk oğlum bana aşırı düşkündü hala öyledir
Küçük oğlumda 2 ay öncesine kadar çok düşkündü
Anneanne ve babaannesi dönüşümlü bakıyor
Akşam işten gelince büyük oğlum kapıda bekliyor küçük olan ise o gün kim bakmışsa onun kucağından inmiyor geldiğime üzülüyor
Bana da kıyamıyor ama gelmiyor da
Daha sonra süreç normale dönüyor arkalarından 10-15 dk ağlıyor
Önceden ben gelince onları kapıda bekler bir an önce kapıyı kapatır bana sarılırdı
Ama 2 aydır böyle
Kızlar yaşadınız mı bunu ne olur bir şey deyin
Bende çocukla beraber ağlıyorum
İster istemez oğluma içten içe çok kızıyorum ki
Çalışan bir anneyim sabırlıyımdır zaten 2 yaşında öyle aramızda kötü birşeylerde yaşanmadı
Çocuklarda birkaç çeşit bağlanma türü vardır, güvenli, güvensiz, kaçınmacı, kararsız, karışık...Biraz daha açar mısınız
Anlayamadım
Estağfirullah.Ağanın sözünün üstüne söz söylenmezama ufaklıkta bağlanmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Çocuk kaçınmacı bağlanma özellikleri gösteriyor gibi geldi bana.
Ama benden ayrıldığında üzülüyorÇocuklarda birkaç çeşit bağlanma türü vardır, güvenli, güvensiz, kaçınmacı, kararsız, karışık...
Kaçınmacı bağlanmada çocuk anneden ayrıldığında üzülmez, anne geldiğinde kaçınır, öfkelenir, ağlar. Kucağa alındığında sevinmez, sarılmaz. Anneyle bağı sıradan bir insanla olan bağı gibidir. Bana anlattıklarınız bununla benzerlik gösteriyor gibi geldi.
Özeldeyim ve maalesef çalışmak zorundayımÇocuk güvenli bağlanma döneminde. Anneye ihtiyaç duyuyor. Anne mecburiyetten yanında değilse bir kişi bakmalı diye düşünüyorum. 1 hafta dönüşümlü bakmak sakıncalı. Çocuğun hayatında 3 farklı anne figürü var.
Kamudaysanız ücretsiz izin alın
Özelde iseniz çok elzem değilse çalışmayın.
Okul dönemine kadar bu çocukların öncelikle anneye ihtiyacı var.
Ama benden ayrıldığında üzülüyor
Mesela sabah erken kalksa ben işe giderken ağlıyor ama mızırtı gibi
Ben eve gelince kucağıma geliyor sarılıyor ama onlar gidiyor diye ağlıyor
Teşekkür ederimYukarda derinsularda zaten verinin yeterli olmadığını söylemiş. Size de bir kitap tavsiye etmiş, dikkate alın bence. Ben sadece benzer özellikler gösteriyor gibi düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?