Kizlar daha once size mutlu bi iliskim oldugundan bahsetmistim . Arada bi tartismalar oluyor tabi. Hep sudan sebeplerden cikiyor bu tartismalar. Ben Turkiye'de dogdum ama cok kucuk yasta yurtdisina gittim ve orda buyudum. Annemle birlikte kac senedir birikim yapiyoruz Turkiye'de memleketimizden ev alabilmek icin, seneye alicaz insallah. Sevgilim de ayni sehirde yasiyor, ailesi de orda. Kardeslerim de evlenip barklandiktan yuvalarini kurduktan sonra annem Turkiye'ye yerlesmeyi dusunuyor emekli de olacak zaten.
Sevgilimle bugun konusurken evlilikten ilerde baska bi sehirde yasamaktan falan bahsetti. Kesinlikle olmaz dedim. Annem memleketten ev alacak orda yasayacak. Ben buyudugum ortami terkedip seninle Turkiye'de yasamayi kabul ettim dedim (kendisi yurtdisinda yasamayi hic bi sekilde istemiyor) Ben babasiz buyudum annemden baska kimsem yok. Annemle de cok siki baglarimiz vardir annemsiz yapamam 1 hafta bile ayri kalmak zor gelir. Madem ilerde Turkiye'de yasiycaz ben kafam estiginde cikip annemin yanina gidebilmek istiyorum dedim. Annemin hasretini cekmek ayda yilda bir gormek istemiyorum dedim. Baska sehirde olunca gorusebilme imkanimiz kisitli olacak ister istemez. Hem senin de ailen, isin de orda. Kurulu bir duzenin var. Baska sehirde yapayalniz ne isimiz var dedim.
Beyfendi kizdi sinirlendi bagirdi cagirdi sonra bi laf etti ki zoruma gitti . 'Kabul etmiyorsan ayriliriz' dedi. Yengem gibi davranma dedi (abisinin esi) . Kiz hakliymis anliyorum onu dedim. Yengesini de pek sevmez onu savununca iyice dellendi. Bende sinirlenip telefonu kapattim suratina. Beni elde edebilmek icin o kadar ugrasan insan simdi bana kafa tutuyor, rest cekiyor. Boyle olunca hicbisey istemiyorum . Bi liski yurutmeyi pek becerebilen bi insan degilim beni ikna edebilmek icin 10 ay ugrasti. Onun cabalariyla geldik bu gunlere. Sevmedigim insani 10 ay sonra sevmeye basladim simdi de cok seviyorum ama ne biliyim, yalniz basima yasamak yaslanmak daha cazip geliyor bazen. Ozgurce. Kimsenin dirdirini tribini cekmeden. Annem olsun yeter bana diyorum. Boyle baskiya gelince korkuyorum evlilikten . Sizce haksiz miyim? Ilerde sorun yasar miyim?
Baska problemler de var. Cogu zaman gormezden geliyorum onemsememeye calisiyorum ama calismami da istemiyor. Maddi sikintimiz olmiycak benim calismam yeter senin calismana gerek yok diyor. Bu yuzden de cok kavgalarimiz oldu. Ben 4 sene bosuna mi okudum diyorum calismazsam meslegimi yapmazsam ne anlami var diyorum. Oturup evde cocuk bakmayi, ona yemek hazirlamayi, evi cekip cevirmeyi teklif ediyor bana beyfendi. Baya tartistik bu konuda hic bi sekilde alttan almadim kabul etti sonunda calismana karismicam dedi ama gun gelip de ben ise basliycam dedigimde ' ne alaka otur oturdugun yerde ' gibi bi tepki verirse sasirmam onu taniyorum cunku. Bunlarin disinda mukemmel bi insan . Ilgili, cevresi tarafindan da sevilen sayilan, karakterli, durust, guvenilir dort dortluk diyebilecegim bir insan ama eksileri de var bahsettigim gibi. Sizce abartiyor muyum?
Bir kac saat sonra arar gonlumu almaya calisir. Bugun ve bundan sonra, nasil bi yol izlemeliyim, nasil davranmaliyim sizce? Yorumlariza ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.