Yaşanan sorunlar ve sevgilimin soğuk yapması

Burhan Burhanitto

🧿İt ürür, kervan işinde gücünde 🧿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2022
11.874
52.997
528
Merhaba arkadaşlar
Deprem olan şehirlerden birinde yaşıyorum. Depremden dolayı psikolojik ve fiziksel olarak zor zamanlar geçirdim. Reglim gecikti. Bu beni fena korkuttu. Çünkü hiç yaşamamıştım böyle bir şey. Bir süre içime kapandım konuşma ihtiyacı hissettim. Deprem, vücudumdaki ödemeler regl olamamam vs her şey üst üste gelince sinirlerim aşırı gerildi. Bir zaman sonra sevgilim buluşalım dedi ben de bir yere gidemem korkuyorum dedim o da ilçede görüşelim arabada otururuz dedi. Ben de görüp konuşmak bana iyi gelir derdimi anlatırım kafam dağılır diyerek kabul ettim. Zaten uzun süre de görüşememiştik.
Yanına gittim merkezde durumlar kötü oldugu için ilçede görüşelim dedik sabah çok erkenden ordaydım kahvaltı bile yapmadan çıkıp geldim çok özlediğini söylemişti yanına geldim ne sarılma ne bir şey, ağzının ucuyla kahvaltı yaptın mı dedi ben de yapmayacağım canım istemiyor dedim İkinci olarak hiç sormadı nasıl hissettiğimi, tek konustugumuz şey depreme nasıl yakalandığımızdı. Tek derdi öpüşüp koklamak oldu aşırı sinirlendim ve dönmek istedim bir an önce eve.
Eve geldim bende şöyle bir huy vardır açık açık konuşmam ima ile söylerim o anlasın isterim. Bana değer vermiyorsun diyerek başladım baya kavga falan ettik. O sinir harbiyle gerizekalı gibi bir kelime kullandım. Beyefendi aşırı kırıldı bir kaç gün konuşmadı. Bir kaç günün sonunda kullandığım kelimeden dolayı özür diledim ama konuşmak istemiyorsan yine konuşmayalım senden hiç bir beklentim yok sadece bu söz bana yakışmadi ondan dolayı özür dilerim yazdım. O da çok incindiğini söyledi tekrar özür diledim. Ardından seni şöyle seviyorum böyle seviyorum diyerek ikna etmeye çalıştı. Barıştık ama eskisi gibi değil bana soğuk davranıyor. Biraz mesafe oluştu aramızda. Sizce neden olabilir?

Son düzenleme:
bende şöyle bir huy vardır açık açık konuşmam ima ile söylerim o anlasın isterim
Bu huyunuz değişmezse ilişkilerinizde çok sorun yaşarsınız.

Hep böyle değilse, belki de o da deprem psikolojisinden dolayı böyle bir inceliği akıl edememiştir.

Çok çok geçmiş olsun bu arada.

Bu huyunuz değişmezse ilişkilerinizde çok sorun yaşarsınız.

Hep böyle değilse, belki de o da deprem psikolojisinden dolayı böyle bir inceliği akıl edememiştir.

Çok çok geçmiş olsun bu arada.
Farkındayım ama aşamıyorum bir türlü. Karşımdaki düşünceli olsun istiyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun .
Sevgilinizle zaten bu kavgayı yasamadan öncede aranızda bir soğukluk oluşmuş
Ama o bölgede kolay şeyler yaşanmadı , Allahım bir daha yaşatmasın . O yüzden kendınıze çok sıkıntı yapmayın.
Deprem psikoloji olarak çok etkilemiş olabilir , düşünememiştir. İlgi alakaya belki onunda cok ihtiyacı vardır .

Farkındayım ama aşamıyorum bir türlü. Karşımdaki düşünceli olsun istiyorum

Erkekler imadan anlamıyor ki.
Tanıdığım en düşünceli, ince erkek kocam, o bile ima edersem anlıyor ama yanlış anlıyor.

Bende sizin gibiydim, çok sorun yaşadık bu huyum yüzünden, tabiri caizse kafama vura vura öğrendim.

Erkeklere direkt söylemek gerekiyor, mesela “bana tost mu alsan?” değil. “Bana kaşarlı tost alır mısın?” gibi

Öncelikle huyunuzu değiştirin eğer sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorsanız. Depremi sadece siz yaşamadınız erkek arkadaşınız da yaşadı. Herkes tepkisini, düşüncesini sizin istediğiniz şekilde göstermek durumunda değil. Rahatsız olabilirsiniz ama o zaman doğru düzgün konuşmalısınız. Bu şekilde davranarak düzgün bir ilişki yürütemezsiniz. Gerizekalı çok ağır bir kelime hangi sinir harbiyle olursa olsun söylenmemesi gerek. Kendini bir şey sanmış olabilir mi demişsiniz ama bir şey olmadığını düşündüğünüz biriyle niye birliktesiniz?

Siz konuşarak o da öpüşüp koklaşarak rahatlayacaktı belki? Sonuçta ikinizde deprem atlatmış insanlarsınız. Gerizekalı da demeseniz iyi olurmuş ama demişsiniz. Dediğim gibi oturun güzelce konuşun ne hissediyorsanız konuşun,onun da konuşmasına müsade edin. Psikolojilerimiz çok kötü durumda kendimizi ifade ederken zorlanabiliriz ama konuşmadan da olmaz.

Biz ilk başlar sevgiliyken o zamanlar aynı şehirde üni okuyorduk deprem olmuştu, yanına gittim o korkuyla o hiç korkulu değil aksine öpmeye sarılmaya çalışıyordu. Çok sinir olmuştum sırası mı diye kavga ettim. Sonra buluşmalarımızda yalnızsak yine öpüp koklaşmalara başlıyordu. Evlendik hala aynı işten geliyor yine başlıyor ben boşuna kızmışım adamın sevme şekli buymuş
Demem o ki stres anında öyle rahatlatmaya çalışmış olabilir. Kavga sonrası barışmalarda da öncesi bir soğukluk bence normal hemen eskiye dönülmüyor

Siz sorsaydınız nasılsın diye. İkiniz de deprem bölgesindeymişsiniz. Birde telefonda o konuları konuşmuşsunuzdur zaten diye düşünüyorum. Tekrar tekrar konuşmanın anlamı var mı

Aynen anlatmak istediğim buydu şuan ikna oldum .

Evet bazılarının sevgi gösterisinin o şekil olduğuna ben de katılıyorum. Ama yine de biraz konuşup dinleseydiBen de olsam kızardım sanırım. Ama ağır konuşmamaya dikkat et her zaman. Geri dönülemez şeylere sebep oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…