Yasanmis bir Hayat hikayesi

ChocolateCookie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2019
2.406
20.799
223
Iyi aksamlar Hanimlar ..

Sizinle Anneannemin Hayat Hikayesini paylasmak istiyorum .. gercekten Hikaye degil roman resmen ..

17 yasinda sevdigiyle evlenmis, orda burda baskalarinin isinde calistirmislar .. kendi Annesinin cenazesine bile gidememis cünkü Annesi defnedildikten sonra haber vermisler hemde neden tarlada isi gücü birakir da Annesinin yanina gider diye haber vermemisler ..
6 cocugu olmus hepsi arka arkaya Melek olmus göcmüs gitmis .. Esini 10 yillik bir evlilikten sonra kaybetmis üzerine traktör devrilmesiyle vefat etmis ... ve kayinvalidesi kendisini kücük kayiniyla evlendirmek istemis eger evlenmezse 6. cocuguyla evden cekip gitmesini söylemis .. anneannem evlenmemis daha cocuk olan kayniyla ve evden atilmis ..
Babasina siginmis kucaginda bebegiyle Babasi kizini eve almamis evde üvey anne istememis Anneannemi .. bari demis bebege biraz süt verseniz ac sütümde yok demis .. ve oradan ayrilmis bi kulübe gibi biryere siginmis .. kucaginda Bebegi uykusunda ölmüs .. 6. bebeginide böyle kaybetmis
Gidecek sadece bir ablasi varmis ondada uzun süre kalamamis .. kimin isinde calisarak anca karnini doyururmus .. bir kis günü kulübede üsümüs ve kücük kibrit parcasi gibi bisey bulmus sunu yakayimda isinayim diye düsünmüs oda dinamitmis ve yakmasiyla patlamasi bir olmus .. elleri yüzü dagilmis oraciga bayilmis .. biraz zaman sonra ayilmis ve yardim istemis ameliyatlar olmus .. gel zaman git zaman 3 sene böyle idare edebilmis hayatini canim Anneannem .. dedem o aralar ilk esini kaybetmis .. dedeme Anneannem tavsiye edilmis „itle köpekle gecinir bu kadin“ demisler ve Anneannem mecburen kabul edip evlenmis .. iki üvey evlatla karsilasmis onlara bakmis Annelik etmis ve sonra kendi cocuklari olmus .. Dedemde cok aksidir onuda yillarca cekmis halada cekiyor ..

Bilmiyorum bunu neden sizinle paylasmak istedigimi ama gercekten bazen halimize sükretmemiz gerektigini düsünüyorum .. Insanlar neler neler yasiyormus ve yasamis .. tam ibretlik bir Hayat ..

Son düzenleme:
Benim anneanemi animsadim
Kendisi daha 20 yasindayken kocasini muhtarlik yuzunden köy meydaninda vurmuşlar..anneanmin kucaginda ölmüs..kızı daha bebekmis ya kayninla evlen yada kizini borakip git demisler..bebegi icin evlenmis kayniyla sonra ondan cocuklari oluyor ama hepp ezmisler falan vs...suanda 86 yasinda aklini kaybetti 10 dakikada bir ayni seyi soruyor yada hatirlamiyor..beni büyüten kadin beni tanimiyor ((
Sürekliağlıyorum aklimdan cikmiyor bu konuda nerden cikti yaaa bak yine agliyorum

Kıyamam ben ona ya. Gerçekten çok duygulandım. İşte bunlara çile deniyor. Kimse çile çektim demesin. Günümüzde eskiler sadece tarlada çalışıp çocuk büyütmeye çile gözüyle bakıyor. Kadın çocuklarını bile büyütememiş, süte muhtaç kalmış. İnşallah bundan sonra hayatı güzel olur.

Ah canim benim Onlar melek melek .. inanin bende o kadar üzülüyor ve agliyorum ki Anneannem aklima geldigi anda gözlerim dolu dolu oluyor .. onlar can ..

Bende cok üzüldüm gozlerim yasardı
Allah iyi insanlarla karsılastırsın
Hayırlı uzun ömür versin anneanneye
Amin InsAllah.. benim hic aklimdan cikmiyor ki onun yasadiklari film gibi .. anlatirken aglar hep canim benim

Sağlığı nasıl? Siz vefalısınız en azından ne güzel elinizden geldiğincr hep hep mutlu edin hep ziyaret edin bol bol öpün sarılın ona lütfen
Sagligi eh iste midesinden rahatsiz ama cok Sükür yinede her zaman gidip kokluyorum öpüyorum Pamugumu ..

Aynen öyle gercekten cile budur iste .. bu kadar konun üstüne bu konuyu acmak istedim bende .. hala aglar o anlari anlatirken canim benim ve ilk esini asla unutamamis ..

Oyy, gözlerim doldu, icim agladi.
Akliniza gelirsem benim icin sarılir mısınız.

Rabbim insallah ahirette guldursun yuzunu halimize hamdolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…